FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 24 jul 2020, 00:15

Osim13 je napisao/la:
23 jul 2020, 23:56
Rokoko87 je napisao/la:
23 jul 2020, 23:55
KANA je napisao/la:
23 jul 2020, 23:51
Ma dobro možda nije realno ipak se teniser vise malo naježi i uzbudi ali tu je to negdje .Ljoze IzvinI znam da ti teško pada sve ovo da čitaš htio sam u pp ali eto

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 jul 2020, 00:17

KANA je napisao/la:
24 jul 2020, 00:15
Osim13 je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
23 jul 2020, 23:55
Ma dobro možda nije realno ipak se teniser vise malo naježi i uzbudi ali tu je to negdje .Ljoze IzvinI znam da ti teško pada sve ovo da čitaš htio sam u pp ali eto

KANA moj dobri prepošteni vakat je spavati
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 24 jul 2020, 00:18

Rokoko87 je napisao/la:
24 jul 2020, 00:17
KANA je napisao/la:
24 jul 2020, 00:15
Osim13 je napisao/la:

KANA moj dobri prepošteni vakat je spavati
KANA jel te to i dioptrija јebe
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 24 jul 2020, 00:21

BarbareZeljin je napisao/la:
23 jul 2020, 23:23
@brko analizirat Sinisu mozes iz razlicitih aspekata. Ali da ne idemo tako detaljno,ukratko bi bilo da daleko da je dobar,ali isto tako nije toliko los kako ga se predstavlja. Ima svojih i dobrih i losih strana. Imao je on dobrih utakmica.imao je i losih. Nema neki prodor,i centarsut ,ali zna mu se omaci i to,bilo je tu asistencija i prodora,pogotovo one prve sezone.
Ali vise cu se bazirati na ovo poredjenje sa onih 5 .
Najgora stvar je kad nekog dozivljavas dobrim iz nekih manje fudbalskih razloga.
Krenimo od Bukija. Za Bukija smo svi mi nekako sentimentalno vezani. Nase dijete,borbenost,ovo ono.
Buki je imao sve to i respekt za sve. Ali cinjenica je da mu Amar nije promijenio poziciju,nikad on dalje od Zelje ne bi maknuo.
Sad pricamo o njemu kao beku. Znaci dizalica mu je trebala kod centarsuta.Ne znam jel 5 puta uspio podici loptu metar i pol od zemlje. Jednom uspio iz prekida za gol Memica protiv Sarajeva. Prodornost jako upitna. Nazad je bio jako dobar.
Nije ga Amar bezveze prebacuo na zadnjeg veznog.
Hajmo dalje,o Srdjanu sam ti rekao sta mislim. Borebenost, luda glava,ludi potezi,ali sve to je kaskalo zbog tehnike trcanja,koja je sve samo nije fudbalska. Da je to imao,napravio bi on finu karijeru. Ovako je cesto i ispadao zbog toga,i gubio dosta vremena u okretnosti,promijeni pravca...itd
Benjamin Colic lijepo je poceo,igrao u vrijeme najjaceg Zelje od perioda 2001/02 pa naovamo.
Sto je neka olaksavajuca okolnost..
Koliko se sjecam,a dobro se sjecam nije bas na lijep nacin otisao,i dosta je prozivan zbog slabih igara. Po meni nista bolji od Memije nije bio. Nikakva specijalna prodornost. Nazad solidan. Korektan igrac.
Markovic,zanimljiv i fin igrac,on mi je ostao u lijepom sjecanju. Tad smo igrali dobro.
Mulaosmanovic je uglavnom bio rezerva Bukiju,i igrao kad je ovaj u vezi bio.
Bio je spor,u nekom svom svijetu. Isto imao cudna kretanja ,ako je Stanic bio ukocen sa ispravljenim rukama
,ovaj je bio sa savijenim,pa je pri tome volio da pegla loptu,sto je nekad znalo izjebat i nas i protivnike.
A evo sad cu ti reci da je on namjestio a istovremeno i sjebao nase dvije najbolje prilike protiv Newcastla.
Oba puta za Gredica,prvi put je bio gol iz ofsajda,a drugi put Greda puca pored gola.
Cica je namjestio obje prilike,a je zbog viska poteza,i njegovog peglanja lopte,Greda prvi put uletio u ofsajd a drugi put ga je stigao Dabizas i ovaj je morao da zuri sa sutem,je Cica da je odmah dao loptu Gredica ne bi stigao niko,Dabizas i Branble su ispali i ovaj je neometan mogao udje jos par metara. Ovako je i Gredic cekao,ovi se stigli ispraviti,i na kraju ga primorali da puca 3-4 ranije u zadnjem trenutku.
E sad tacno je da su Cicu voljeli treneri bas zbog toga sto je nekad znao izvuci nemoguce.
Svi su oni imali svoje predsnosti i mane,mozda su oni i svi bolji od Sinise,ali opet ti kazem nista specijalno. A uostalom ne bi on igrao kod svih tih trenera u ovih 5 godina da je tako los kako ga predstavljamo.
Ne bih se slozio oko mnogih stvari koje si napisao(obrazlozit cu zbog cega se ne slazem) ali postujem tvoje misljenje.

Svi ovi igraci su doprinijeli nekom Zeljinom trofeju. Skoro svi bili vazni kotaci u masineriji.

Ja licno Bukija ne gotivim kao covjeka ali na terenu, samom pojavom saigracima je ulijevao sigurnost. Imao je ludjacku energiju i muda do poda. Isao glavom gdje neki ne bi nogom. Amar je napravio par rokada u toj tekmi kad smo dobili Sarajevo na Kosevu 0:3, a jedna od njih je da Buki bude zadnji vezni. Nije sad lik bio krampa pa da smo ga gotivili samo zbog borbenosti, nego je imao i kvalitet, i kad je ekipa igrala lose znao ih je podici.

Colic je bio vazan igrac u ekipi koja je harala ovom ligom. Kasnije kad su svi ocekivali da ce biti jos bolji on se odao porocima i poceo da stagnira, kasnije dozivio strasnu povredu, vratio se i osvojio sa Zrinjskim dvije titule. Gledao sam prije nekog vremena u ovoj sezoni za svoju sadasnju ekipu zabio 2 gola i ima 8 asistencija.

Markovica necu komentarisati. Pokoj mu dusi. Hvala mu za sve dobre stvari koje je uradio u Zelji.

Za Cicu bih se slozio, vecina toga sto si napisao je tacno. Samo treba reci da je Newcastl bio drugi svijet za nas i bio sam ponosan nakon te utakmice uprkos porazu jer smo pruzili herojski otpor i vecinu utakmice bili ravnopravni.

Sinisa je igrac koji je ucestvovao u svim brukama u zadnjih par godina. Pokazao i dokazao svoj luzerski mentalitet. Ova tvoja recenica zna mu se omaci je jedan od razloga tih bruka. Previse smo imali igraca kojima se zna omaci pa da odigraju dobro. Nigdje kvaliteta i konstantnosti nego im se zna omaci, ako ustanu na pravu nogu, ako se zvijezde poklope, ako ovo ako ono.

Saul737
Kontakt:

Post Postao/la Saul737 » 24 jul 2020, 00:22

Jel se vama cini da se osim veselinovica i stila malo ubucio, ko da je dobio podbradka malo viska 😂
Mi smo Željezničar i uvijek idemo na pobjedu !

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jul 2020, 00:24

Saul737 je napisao/la:
24 jul 2020, 00:22
Jel se vama cini da se osim veselinovica i stila malo ubucio, ko da je dobio podbradka malo viska 😂
Sreo sam ga u konjicu. Momak je ko praćka. I on i Meša. Grama viska nemaju.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 24 jul 2020, 00:30

Mislim da Mujezinović, Hajdar mogu zamjeniti Boju i uklapaju se u Osimov sistem igre u veznom redu.

Petre, brz oporavak!!!!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 jul 2020, 00:30

Bravo Admire
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 24 jul 2020, 00:31

Hvala irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 jul 2020, 00:35

Admir74 je napisao/la:
24 jul 2020, 00:30
Mislim da Mujezinović, Hajdar mogu zamjeniti Boju i uklapaju se u Osimov sistem igre u veznom redu.

Petre, brz oporavak!!!!
Kakav ba Mujezinovic? Covjek je ko duh. Tu je, ali ko da nije.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 jul 2020, 00:44

Brkooo je napisao/la:
24 jul 2020, 00:21
BarbareZeljin je napisao/la:
23 jul 2020, 23:23
@brko analizirat Sinisu mozes iz razlicitih aspekata. Ali da ne idemo tako detaljno,ukratko bi bilo da daleko da je dobar,ali isto tako nije toliko los kako ga se predstavlja. Ima svojih i dobrih i losih strana. Imao je on dobrih utakmica.imao je i losih. Nema neki prodor,i centarsut ,ali zna mu se omaci i to,bilo je tu asistencija i prodora,pogotovo one prve sezone.
Ali vise cu se bazirati na ovo poredjenje sa onih 5 .
Najgora stvar je kad nekog dozivljavas dobrim iz nekih manje fudbalskih razloga.
Krenimo od Bukija. Za Bukija smo svi mi nekako sentimentalno vezani. Nase dijete,borbenost,ovo ono.
Buki je imao sve to i respekt za sve. Ali cinjenica je da mu Amar nije promijenio poziciju,nikad on dalje od Zelje ne bi maknuo.
Sad pricamo o njemu kao beku. Znaci dizalica mu je trebala kod centarsuta.Ne znam jel 5 puta uspio podici loptu metar i pol od zemlje. Jednom uspio iz prekida za gol Memica protiv Sarajeva. Prodornost jako upitna. Nazad je bio jako dobar.
Nije ga Amar bezveze prebacuo na zadnjeg veznog.
Hajmo dalje,o Srdjanu sam ti rekao sta mislim. Borebenost, luda glava,ludi potezi,ali sve to je kaskalo zbog tehnike trcanja,koja je sve samo nije fudbalska. Da je to imao,napravio bi on finu karijeru. Ovako je cesto i ispadao zbog toga,i gubio dosta vremena u okretnosti,promijeni pravca...itd
Benjamin Colic lijepo je poceo,igrao u vrijeme najjaceg Zelje od perioda 2001/02 pa naovamo.
Sto je neka olaksavajuca okolnost..
Koliko se sjecam,a dobro se sjecam nije bas na lijep nacin otisao,i dosta je prozivan zbog slabih igara. Po meni nista bolji od Memije nije bio. Nikakva specijalna prodornost. Nazad solidan. Korektan igrac.
Markovic,zanimljiv i fin igrac,on mi je ostao u lijepom sjecanju. Tad smo igrali dobro.
Mulaosmanovic je uglavnom bio rezerva Bukiju,i igrao kad je ovaj u vezi bio.
Bio je spor,u nekom svom svijetu. Isto imao cudna kretanja ,ako je Stanic bio ukocen sa ispravljenim rukama
,ovaj je bio sa savijenim,pa je pri tome volio da pegla loptu,sto je nekad znalo izjebat i nas i protivnike.
A evo sad cu ti reci da je on namjestio a istovremeno i sjebao nase dvije najbolje prilike protiv Newcastla.
Oba puta za Gredica,prvi put je bio gol iz ofsajda,a drugi put Greda puca pored gola.
Cica je namjestio obje prilike,a je zbog viska poteza,i njegovog peglanja lopte,Greda prvi put uletio u ofsajd a drugi put ga je stigao Dabizas i ovaj je morao da zuri sa sutem,je Cica da je odmah dao loptu Gredica ne bi stigao niko,Dabizas i Branble su ispali i ovaj je neometan mogao udje jos par metara. Ovako je i Gredic cekao,ovi se stigli ispraviti,i na kraju ga primorali da puca 3-4 ranije u zadnjem trenutku.
E sad tacno je da su Cicu voljeli treneri bas zbog toga sto je nekad znao izvuci nemoguce.
Svi su oni imali svoje predsnosti i mane,mozda su oni i svi bolji od Sinise,ali opet ti kazem nista specijalno. A uostalom ne bi on igrao kod svih tih trenera u ovih 5 godina da je tako los kako ga predstavljamo.
Ne bih se slozio oko mnogih stvari koje si napisao(obrazlozit cu zbog cega se ne slazem) ali postujem tvoje misljenje.

Svi ovi igraci su doprinijeli nekom Zeljinom trofeju. Skoro svi bili vazni kotaci u masineriji.

Ja licno Bukija ne gotivim kao covjeka ali na terenu, samom pojavom saigracima je ulijevao sigurnost. Imao je ludjacku energiju i muda do poda. Isao glavom gdje neki ne bi nogom. Amar je napravio par rokada u toj tekmi kad smo dobili Sarajevo na Kosevu 0:3, a jedna od njih je da Buki bude zadnji vezni. Nije sad lik bio krampa pa da smo ga gotivili samo zbog borbenosti, nego je imao i kvalitet, i kad je ekipa igrala lose znao ih je podici.

Colic je bio vazan igrac u ekipi koja je harala ovom ligom. Kasnije kad su svi ocekivali da ce biti jos bolji on se odao porocima i poceo da stagnira, kasnije dozivio strasnu povredu, vratio se i osvojio sa Zrinjskim dvije titule. Gledao sam prije nekog vremena u ovoj sezoni za svoju sadasnju ekipu zabio 2 gola i ima 8 asistencija.

Markovica necu komentarisati. Pokoj mu dusi. Hvala mu za sve dobre stvari koje je uradio u Zelji.

Za Cicu bih se slozio, vecina toga sto si napisao je tacno. Samo treba reci da je Newcastl bio drugi svijet za nas i bio sam ponosan nakon te utakmice uprkos porazu jer smo pruzili herojski otpor i vecinu utakmice bili ravnopravni.

Sinisa je igrac koji je ucestvovao u svim brukama u zadnjih par godina. Pokazao i dokazao svoj luzerski mentalitet. Ova tvoja recenica zna mu se omaci je jedan od razloga tih bruka. Previse smo imali igraca kojima se zna omaci pa da odigraju dobro. Nigdje kvaliteta i konstantnosti nego im se zna omaci, ako ustanu na pravu nogu, ako se zvijezde poklope, ako ovo ako ono.
Dobro si ti napisao da su oni bili vazni kotaci u masineriji koja je osvajala trofeje.
Ne mislim da su oni losi,napisah ti da su vjerovatno svi bolji,ali opet su mnogi od njih bili tu vise iz nekih manje igrackih razloga bitni.Izuzmimo Bukija koji je bio neki autoritet prije svega. Svi su oni imali neke svoje mane,koje su se prikrivale energijom,mudima,borbenoscu,dobrim timom. Realno su to igraci koji su igrali u nase dvije najjace generacije od rata.
Sto je najbitnije igrali su u tim pobjednickim ekipama.
Sinisi je to jos jedna otezavajuca okolnost,sto je dio tima koji u 5 godina 4 puta ispusi prvenstvo na nesvakidasnje nacine.
Nije to svakako glavni razlog. Mislim da se nismo bas razumjeli. Ja sam kazem da nije bas toliko los. Nije dobar nije odlican.
Mozes imati srece da ti se neke stvari poklope,jednu ili 2 godine,ali 5 brate je vec fina brojka.
5-6 trenera je bilo,kod svakog je igrao. Vise nego svi ostali.
Evo mnogi su trpili Zaima,pa mu se Amar zahvalio. Bolje mu je i bez krila,nego sa njim takvim. Mislis da se i ovom ne bi zahvalio. Uostalom ima sad 3 desna beka i 2 lijeva.
Ne vidim ni jedan dobar razlog sto bi ga zadrzao,ako je toliko los. Ako je sezonu prije imao srece da je falio bek,sad ga nije imao potrebe zadrzati.
Ne branim ga uopste,nadam se Blazevicu u prvih 11,ali samo mislim da se pretjeruje malo u vezi njega.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 jul 2020, 00:55

Gradimo mostove Ubipitar nevoli moje postove.Nesto puno kisem on nevoli da pisem. U basti imam strasilo Bezideje nevoli Alipasino. Bojim se dobice cir nisam nista kriv.Oni garant nemaju zene zato nevole mene. Inace radim na aerodromskoj pisti nema veze nismo svi isti.Nadam se da necu vise da kisem ali cu ipak jos da pisem. To je moje pravo i to me ne vrijedja vozdra odo ga stavit Remzi sa ledza.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 24 jul 2020, 00:56

Alipasino je napisao/la:
24 jul 2020, 00:55
Gradimo mostove Ubipitar nevoli moje postove.Nesto puno kisem on nevoli da pisem. U basti imam strasilo Bezideje nevoli Alipasino. Bojim se dobice cir nisam nista kriv.Oni garant nemaju zene zato nevole mene. Inace radim na aerodromskoj pisti nema veze nismo svi isti.Nadam se da necu vise da kisem ali cu ipak jos da pisem. To je moje pravo i to me ne vrijedja vozdra odo ga stavit Remzi sa ledza.
:urnebes: :urnebes: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 jul 2020, 00:57

Alipasino je napisao/la:
Pusti im ovo u birtiji. Tamo su svi zaljubljeni,a vidi se ko jedini dere guzove. :urnebes:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 24 jul 2020, 00:59

Alipasino je napisao/la:
poselami remzu i reci joj da kad navrati na forum :urnebes: :urnebes: :mrgreen:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jul 2020, 06:58

Alipasino je napisao/la:
:urnebes:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jul 2020, 08:39

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jul 2020, 08:54

Tek jutros vidim ovo oko Boje. Užasne vijesti. Čitam maloprije, Sinan objavio da je Bojo odradio magnetnu i da su otišli križni ligamenti. Pola godine out najmanje.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 24 jul 2020, 09:05

braco je napisao/la:
24 jul 2020, 08:54
Tek jutros vidim ovo oko Boje. Užasne vijesti. Čitam maloprije, Sinan objavio da je Bojo odradio magnetnu i da su otišli križni ligamenti. Pola godine out najmanje.
A ovdje ga prije dva dana ismijavali i tvrdili da je mlijeko crno.Sinan koliki god da je cirkusant uvijek prvi ima informacije. Sto se Boje tice momka jedva iznijeli s terena u toku treninga,brz oporavak mu zelim...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 24 jul 2020, 09:21

StrikeWarzone je napisao/la:
24 jul 2020, 09:05
braco je napisao/la:
24 jul 2020, 08:54
A ovdje ga prije dva dana ismijavali i tvrdili da je mlijeko crno.Sinan koliki god da je cirkusant uvijek prvi ima informacije. Sto se Boje tice momka jedva iznijeli s terena u toku treninga,brz oporavak mu zelim...

Pedeset ljudi na treningu vidjelo da se Bojo povrijedio, za deset minuta se pročulo ligamenti. Šta koji qurac objavljuješ ako nemaš baš tačne informacije, nego šaraš "ligamenti" da se napraviš pametan, jok eto vrat slomio na koljenu. Ne može se napisati, povrijedio se, pregledi će pokazat, ne zna se stepen povrede, već tražiš ekskluzivu u povredi. On "zna".

Svakako džaba pišem kad je svako novinar. Kada je napisati nešto kvalitetno, nigdje nikoga, dvije rečenice sastaviti ne znaju, ali zato kada su "senzacije" u pitanju, majstor do majstora. Profesija koja se toliko srozala da je muka čitati šta pišu.

U tome je problem, ne samo ovog kera i njegovog propalog portala, nego novinarstva a i ljudi. Njih najviše. Guzice bi mirisali da saznaju šta se u tuđoj avliji dešava, da komentarišu.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Sarajevskigigant1921, tiagofaria25 i 46 gostiju.