Premijer liga 2019/2020
Re: Premijer liga 2019/2020
Tako nekako.koja god ekipa da istupi iz PL ekipa iz baraza npr. 3 koja bude iz baraza popunjava PL pa tako vjv kako je krenulo mozda se i ne odigra baraz jer vjerovatno ce istupiti.
Baraz se igra od 12.8 (srijeda) svaka tri dana od došlo zvanično od saveza. Također, svi igrači koji se registruju do 1.8 mogu igrat (pojačanja).
Ova godina je ja mislim kljucna za napredak bh rukometa.
Ove godine ako bude sve kako bi trebalo da bude u pl ce igrati ekipe koje ce svaku utakmicu imati pune dvorane i to treba da se iskoristi...Gracanica, krivaja, vakuf, bugojno, maglaj, visoko, leotar...to je svako kolo najmanje 7-8 hiljada gledaoca...kud ces bolju promociju rukometa i lige opcenito.
BH telecom je izgubio fudbalsku premijer ligu i tu treba probati ugrabiti ih i jasno im predstaviti plan u sledece 4 godine( ako su fudbalu davali 7-8 miliona godisnje, rukometu mogu izdvojiti milion godisnje)
Sa tim novcem bi se pokrenuo marketing, televizijska popracenost, pomogli klubovi rasterecenjem ( placanja kotizacija, sudija, organizacije utakmica itd...) taj novac koji bi inace trosili klubovi na te stvari mogli bi preusmjeriti u razvoj omladinskog pogona( klub koji nema omladinske selekcije nema prava nastupa u PL)
Oformiti drugu zajednicku ligu sa 12 ekipa, a PL takodje skratiti na 12 ekipa, iz koje bi ispadala dva kluba, a ulazila 2 iz druge lige.
Ove godine ako bude sve kako bi trebalo da bude u pl ce igrati ekipe koje ce svaku utakmicu imati pune dvorane i to treba da se iskoristi...Gracanica, krivaja, vakuf, bugojno, maglaj, visoko, leotar...to je svako kolo najmanje 7-8 hiljada gledaoca...kud ces bolju promociju rukometa i lige opcenito.
BH telecom je izgubio fudbalsku premijer ligu i tu treba probati ugrabiti ih i jasno im predstaviti plan u sledece 4 godine( ako su fudbalu davali 7-8 miliona godisnje, rukometu mogu izdvojiti milion godisnje)
Sa tim novcem bi se pokrenuo marketing, televizijska popracenost, pomogli klubovi rasterecenjem ( placanja kotizacija, sudija, organizacije utakmica itd...) taj novac koji bi inace trosili klubovi na te stvari mogli bi preusmjeriti u razvoj omladinskog pogona( klub koji nema omladinske selekcije nema prava nastupa u PL)
Oformiti drugu zajednicku ligu sa 12 ekipa, a PL takodje skratiti na 12 ekipa, iz koje bi ispadala dva kluba, a ulazila 2 iz druge lige.
Sve je to super druze, ali koliko ce ljudi koji sjede u savezu uraditi ista od tog?ham19 je napisao/la: ↑24 jul 2020, 12:03Ova godina je ja mislim kljucna za napredak bh rukometa.
Svi znamo da je savez velika interesna svera, gdje svako gleda da nešto svoje izgura i slicno. Mi imamo nevjerovatno veliki problem u tri saveza, tj Federacije, RS i Herceg Bosne, gdje svi gledaju svoje interese i onda logičan slijed događaja je da krovni savez teško funkcioniše. Nama treba reorganizacija unutarnjih saveza, da bukvalno njihov uticaj se svede na minimum, da bi taj jedan krovni mogao funkcionisati.
Onda ovo što si napisao bi moglo se i desiti i slažem se sa svim napisanim.
Muhamed Zulfic pred potpisom za Slobodu iz Tuzle
Tarik Vranac u Mađarskoj
Mislim da ce Iskra i Krivaja izboriti nastup u PL kroz mini ligu. Gorazde isto nije bez sansi, dok je Bosna autsajder.
I ja isto vidim Iskru i Krivaju u borbi, mada i Gorazde je tu u pet deka. Za Iskru sam skeptičan samo radi rostera igrača, imaju bukvalno 4 golmana, 3 pivota, 2 krila i nešto bekova, kako ce to uspjeti posložiti... Inace su imenima najbolja ekipa, ali tanak roster za sistem subota srijeda.
Klubovi su dužni ekipu i listu igrača prijaviti najkasnije do 1.8.2020. godine, a igrači koji se registruju nakon navedenog datuma neće imati pravo nastupa na doigravanju.
Znaci svi ovi koji su dosli igraci u ove klubove koji se bore za ulazak u PL imaju pravo igrati!!
Znaci svi ovi koji su dosli igraci u ove klubove koji se bore za ulazak u PL imaju pravo igrati!!
Da Krivaja se pojacala..Bosna nema sanse da nade 10 igraca do 1.8 isto tako i gorazde koje nema neku ekipu svr djeca ostala valjda ili oni debeli domaci igraci Pedic ih napustio otisao u Gradacac..Iskra ima ekipu valjda istu iz drugog dijela plus ovo krilo znaci fakticki nista nisu izgubili,sad jedino jesu svi produzili ugovore od ovih igraca koji su igrali zadnje kolo protiv Borca BL.ako ostane ekipa iz zadnjeg kola ja msm da Iskra i Krivaja lagano idu dalje.
Goražde nije još ni počelo trenirati a o pojačanjima nema ni govora. Očigledno da čekaju da neko odustane od PL.
Iskra ima istu ekipu kao protiv Borca u nastavku sezone, otisao Omerovic dosao Jankovic, Klis nije ni igrao i to je to. Ta ista ekipa je limitirala Visocku Bosnu na 7 golova za poluvrijeme i vodila po 10 razlike u toj utakmici. Mislim da je Iskra sigurna.
- legenda reala
- Kontakt:
Treniraju individualno na stadionu trče ovi naši iz Goražda, hoće se spajati Radnički i Goražde mislim da si ti nešto pisao o tome

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Lijepe se ekipe sklapaju. Moglo bi opet biti 7-8 izjednačenih u nekoj borbi za vrh. Jedno je sigurno. Bit će zanimljivo. Očekujem i nekoliko novih, mladih nada da iskoči, ima djece. Uglavnom. Sretno svima.
Kakve su sanse za publiku u ovom barazu?
Represija izgleda samo po sportu, zabrana gledalaca, a u Neumu vrve plaze kao kosnica, Bajram namazi, Dzuma sve moze, Ajvatovica, Sveti Ivo po desetine hiljada ljudi, zaista diskriminacija sporta.
Bas tako jarane, svaka cast i ja bi dodo kafice i diskoteke.
Kako to omladina brzo napuni
Znaci na YouTube i gledaj rukomet nakon 5 mjeseci 
Provjereno sto posto, Iskra danas pocinje pripreme, dolazi Bojan dan ranije. Također u potrazi su za desnim bekom, kojeg moraju za 4 dana naci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.