Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Asteriks » 25 jul 2020, 12:40

Brokula je napisao/la:
25 jul 2020, 11:56
Zar nije zabrinjavajuce kad cijelu personu izgradis oko toga da pijes alkohol
Naravno da je zabrinjavajuce. Citav zivot sam u pokretu, radio poslove za koje trebas top spremu, pocev od hladnjaca (preko - 20) do kruzera, od po 11 sati dnevno, bez dana odmora. Vjezbam barem tri puta sedmicno i opet kad me nekad prenese koja pivica vise, ne mogu sebi doci naredni dan, totalni K.O. Sreca to se desi par puta godisnje.

Mos mislit stanje organizma kod ucestalih pijanki, pocev od one psiho strane.

Da ne pominjem kako volan ne trpi ni 0,5 promila.

Smetlje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 jul 2020, 12:49

Asteriks je napisao/la:
25 jul 2020, 12:40
Brokula je napisao/la:
Naravno da je zabrinjavajuce. Citav zivot sam u pokretu, radio poslove za koje trebas top spremu, pocev od hladnjaca (preko - 20) do kruzera, od po 11 sati dnevno, bez dana odmora. Vjezbam barem tri puta sedmicno i opet kad me nekad prenese koja pivica vise, ne mogu sebi doci naredni dan. Sreca to se desi par puta godisnje.

Mos mislit stanje organizma kod ucestalih pijanki, pocev od one psiho strane.

Da ne pominjem kako volan ne trpi ni 0,5 promila.

Smetlje.

Tebi je ta hladnjača yebala zdravlje za sva vremena , a svako drugačije reaguje na mamurluk...
Na pivce više moraš biti loš, sve preko 4-5 piva po meni nema smisla ...
Imaš žestinu ili vino , pa izvoli ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2020, 12:54

Sve je do pripreme. Ima i težine.
5 piva je stvarno ništa. Pogotovo ako duže sjediš.

Ja lično ni ne znam kako je imati mamurluk.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 jul 2020, 12:57

Ja mogu šleper popit slabo me fata
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 jul 2020, 13:08

bombaysaphire je napisao/la:
25 jul 2020, 12:49

Tebi je ta hladnjača yebala zdravlje za sva vremena , a svako drugačije reaguje na mamurluk...
Na pivce više moraš biti loš, sve preko 4-5 piva po meni nema smisla ...
Imaš žestinu ili vino , pa izvoli ...
Sto se tice hladnjace, jedino sam dobio sinuse, koje sezonski odrepam. Sreca na vrijeme sam otisao.

Par poznanika konstantno pije bez da imaju ikakve smetnje naredni dan. Naravno takvi bi na pomenutom kruzeru dali otkaz u prvoj pauzi. To je ono kada ogranizam naviknes na neki minimalac.

U 20-im i 30-im moras biti u stanju uraditi minimalno 30 sklekova te izaci na neko brdo bez veceg odmora. Sve ostalo je suplja te zapustenost zbog losih navika, prije svega alkohola.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 jul 2020, 13:45

Ilustrativan primer jeste i onaj od pre nekoliko godina kada je doneta uredba da moraju da počnu da plaćaju vodu, inače u Irskoj tog računa nema. Ljudi su se pobunili i počeli da demonstriraju jer je voda viđena kao osnovno ljudsko pravo na život, u smislu – ako nemam da platim vodu, je l' treba da umrem? Narod jednostavno nije plaćao i uredba je ukinuta.

Irska ☘️☘️☘️
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 25 jul 2020, 13:45

Sklekovi nisu direktno povezani s fizickom spremom. Broj sklekova koje mozes uraditi ces povecati tako sto radis sklekove :D Slicno kao sa zgibovima

Kondiciju nije pretesko odrzavat ako imas normalnu kilazu, normalno jedes i ne pusis. Pusenje je haos jer nemas nista od jakih misica kad ti pluca ne mogu izdrzati :nene:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2020, 13:51

Sklekovi i zgibovi uveliko ovise od visine i kilaže.
Ja sam bio mršav kao grana, radio ih svaki dan. Na treningu i kući pa ih mogao raditi puno i malte ne kad hoću.
Kasnije sam jači i spremniji nekoliko pua bio ali sam ih manje mogao uraditi.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 jul 2020, 14:02

ASD je napisao/la:
25 jul 2020, 12:54

Pet piva u četiri sada sjedenja nije ništa (mislim na 0,5). Neku noc sam popio 2l od devet do jedan i ni osjetio nisam.

Lično kod mene ima dosta faktora, kako se osjećam kad krenem piti, ako sam neraspolozen onda cu se dosta brze napiti, kakva je atmosfera, koliko se pleše/skače/pjeva, šta sam jeo prije, da li mezim dok pijem. No, uveliko je to stvar organizma i osobe, a i alkoholičarske kondicije :mrgreen:

Ne treba se napijati i svaki osoba koja pije zna svoju granicu u svakom trenutku i kako se osjeća. Ako vidim da me hvata, a planiram još koji sat biti u kafani onda usporim određeni period ili ne pijem pola sata ništa alkoholno, pa nastavim.

Ali to se sve nauči vremenom, prije pet godina sam htio da popijem što više, sad pijem da mi bude taman, ni pijan, ni trijezan :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2020, 14:03

Otelo je napisao/la:
25 jul 2020, 14:02
ASD je napisao/la:

Pet piva u četiri sada sjedenja nije ništa (mislim na 0,5). Neku noc sam popio 2l od devet do jedan i ni osjetio nisam.

Lično kod mene ima dosta faktora, kako se osjećam kad krenem piti, ako sam neraspolozen onda cu se dosta brze napiti, kakva je atmosfera, koliko se pleše/skače/pjeva, šta sam jeo prije, da li mezim dok pijem. No, uveliko je to stvar organizma i osobe, a i alkoholičarske kondicije :mrgreen:

Ne treba se napijati i svaki osoba koja pije zna svoju granicu u svakom trenutku i kako se osjeća. Ako vidim da me hvata, a planiram još koji sat biti u kafani onda usporim određeni period ili ne pijem pola sata ništa alkoholno, pa nastavim.

Ali to se sve nauči vremenom, prije pet godina sam htio da popijem što više, sad pijem da mi bude taman, ni pijan, ni trijezan :D
Naravno.
Ja se neki dan vratio umoran s biciklizma. Na brzinu se obukao i odem s društvom. Već sam na drugoj pivi osjetio da nešto neće biti uredu.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 25 jul 2020, 14:04

Ima li nekog u Grazu?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2020, 14:14

Mislim da nije bilo potrebe za onim muralom za nasilje nad ženama.
Porodica Izetbegović je dovoljan primjer gdje žena vedri i oblači.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 jul 2020, 14:15

Muškarci su nezaštićeni od žena i to je fact don't @ me
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2020, 14:16

Osim13 je napisao/la:
25 jul 2020, 14:15
Muškarci su nezaštićeni od žena i to je fact don't @ me
Treba jedan mural podrške za prvog čovjeka nam.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 jul 2020, 14:19

ASD je napisao/la:
25 jul 2020, 14:03
Otelo je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Naravno.
Ja se neki dan vratio umoran s biciklizma. Na brzinu se obukao i odem s društvom. Već sam na drugoj pivi osjetio da nešto neće biti uredu.
Covjek nauci kako se osjeca i time se vodi. I ja sam bruku puta povraćao, miješao, opijao se i šta sve, ali u jednom trenutku shvatiš u glavi da to ne treba tako i prestaneš, mada još se zna pretjerati; piva, višnja (mogu je piti ko vodu, pa me prebaci) i uz casu dvije zesce mi bude ubitačna kombinacija. Tri dana me glava boli kad to pomiješam.

I sad kontam, gotovo niti jedan muškarac ne podnosi votku, od mojih jarana je samo jedan može piti :roll:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2020, 14:21

Otelo je napisao/la:
25 jul 2020, 14:19
ASD je napisao/la:
25 jul 2020, 14:03
Otelo je napisao/la:

Naravno.
Covjek nauci kako se osjeca i time se vodi. I ja sam bruku puta povraćao, miješao, opijao se i šta sve, ali u jednom trenutku shvatiš u glavi da to ne treba tako i prestaneš, mada još se zna pretjerati; piva, višnja (mogu je piti ko vodu, pa me prebaci) i uz casu dvije zesce mi bude ubitačna kombinacija. Tri dana me glava boli kad to pomiješam.

I sad kontam, gotovo niti jedan muškarac ne podnosi votku, od mojih jarana je samo jedan može piti :roll:
Ma ja sam iz radničke porodice. Nema jela i pića koje se odbija. Naviklo se od malena na sve.
Vodka takođe može.
Omiljena kombinacija su mi pive i par čaša tekile da me malo prodrma.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 jul 2020, 14:40

Bajramovic1999 je napisao/la:
25 jul 2020, 13:45
Sklekovi nisu direktno povezani s fizickom spremom. Broj sklekova koje mozes uraditi ces povecati tako sto radis sklekove :D Slicno kao sa zgibovima

Kondiciju nije pretesko odrzavat ako imas normalnu kilazu, normalno jedes i ne pusis. Pusenje je haos jer nemas nista od jakih misica kad ti pluca ne mogu izdrzati :nene:
Ovdje je rijec o izdrzljivosti, pogotov ako ti od iste zavisi posao. Sklekovi su svakako sastavi dio cijelog programa, nesto sto se u ovim godinama podrazumijeva per se.

Poenta je da ucestale pijanke remete stanje organizma, stvarajuci ovisnost. Opste zivotne vjestine poput suocavanja sa stresom, samopouzdanje te generalno socijalna kompetencija, kasnije se svode na prijeko potrebnu dozu.

Dalje, primjer Svabije i voznje pod dejstvom alkohola. Opcenito se primjenjuje da je granica 0,5 promila. Medjutim, u slucaju nesrece cak i 0,3 se moze smatrati krivicnim djelom.

Nisu bezveze postavljene ove granice jer se prekoracenjem istih remeti reakcija, koordinacija, sposobnost rasudjivanja te procjena rizika.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 jul 2020, 16:14

Kakva je situacija u IT industriji? Treba mi neka praksa...
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jul 2020, 16:48

avenija je napisao/la:
25 jul 2020, 12:29
Brokula je napisao/la:
Sto je najgore sad i da mu hoces pomoci jer je postao kroner rece necu ja u komunu na odvikavanje, mogu ja prestati piti. Jos jedan upropasten zivot od alkohola.
Avenijo, tebi ce Ramo Isak da unisti zivot :D

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 jul 2020, 16:57

Bajramovic1999 je napisao/la:
25 jul 2020, 14:04
Ima li nekog u Grazu?
Ako treba sta pomoci tu sam :D

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 3 gosta.