Zakon o sportu donosi i otpis poreza zbog ulaganja, npr kad Nam uloži tipa 10m on ne placa porez na to dok trenutno i na to ide PDV. Neko je spominjao za plate igrača da dsjemo 70% na porez umjesto 30% koliko bi sa zakonom o sportu.ado-hz je napisao/la: ↑26 jul 2020, 19:45Ne razumijem se toliko u politiku i zakone, mozda malo a mozda sam bas duduk al bih zamolio nekog da mi objasni sve fino ko zna.
Zasto je toliki problem donijeti zakon o sportu, zasto se ne zeli donijeti zakon, ko koći i zasto koći ako koći, kome nije u interesu to???
Onako laički ja razumijem da dosta malih klubova se finansira od lokalne zajednice, npr Rudar Kakanj nesto dobije para od svoje opstine i tako ti manji klubovi.
I sad kao taj zakon ako se donese ne bi bio dobar jer bi propalo večina tih manjih klubova.
Onda se pitam, pa evo Hrvatska ima taj zakon o sportu pa nisu propali klubovi. Postoji i 2.liga, i 3.liga i 4.liga kod njih.
Da li sam upravu ili totalno grijesim da bi NAMA taj zakon najvise odgovarao, jer bi gosp. Nam tada znao sta ulaze, gdje ulaze, vracao bi mu se neki dobit i u konačnici mogao bi jos vise i jace da ulaze.
Generalno ni ja se ne razumijem i volio bih da neko ko zna ovo bolje pojasni.
A sto se tice nedonošenja tog zakona, eh to vjerujem da kod nas u politici nema volje za to, ali Savez i Udruzenje Premijerligasa bi trebalo da izvrši pritisak na državne strukture.