ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Poenta fudbala je da su sponzori već obezbijedili velike sume novca za učesnike, od televizijskih prava, gdje recimo ulaznice i ostalo se smatra gubitkom, ali koji može proći jer očigledno mogu igrati bez publike.
Tenis, gdje organizatori turnira žive od sponzora i publike koja je drugačija svake godine, nema tu podršku i luksuz da se upušta u organizaciju turnira, to govorim recimo za Europu, Bazel otkazan - nema Rogera, nema publike, nema sponzora.
Tako i za većinu drugih turnira - problem je ako se ne održe, zato su neki odmah rekli da će biti odgođeni za narednu sezonu, a neki pikirali jesen/zimu da se to održi.
Koliko je to uticalo na ukupni ATP, pa dosta stvarno, veliki broj igrača preskače turnire, neće igrati one na kojima imaju inače dobre rezultate, putovanja, ima svega stvarno. Teška situacija, ali nadam se da od AO2021 da će se normalizovati kalendar, sa bar rasporedom koji može dati tu slobodu teniseru da ne mora biti " natjeran " da bira između GS-a i Mastersa, jer ako izolacija bude aktivna, onda se nećemo nagledati svih tenisera na svakom turniru.
Tenis, gdje organizatori turnira žive od sponzora i publike koja je drugačija svake godine, nema tu podršku i luksuz da se upušta u organizaciju turnira, to govorim recimo za Europu, Bazel otkazan - nema Rogera, nema publike, nema sponzora.
Tako i za većinu drugih turnira - problem je ako se ne održe, zato su neki odmah rekli da će biti odgođeni za narednu sezonu, a neki pikirali jesen/zimu da se to održi.
Koliko je to uticalo na ukupni ATP, pa dosta stvarno, veliki broj igrača preskače turnire, neće igrati one na kojima imaju inače dobre rezultate, putovanja, ima svega stvarno. Teška situacija, ali nadam se da od AO2021 da će se normalizovati kalendar, sa bar rasporedom koji može dati tu slobodu teniseru da ne mora biti " natjeran " da bira između GS-a i Mastersa, jer ako izolacija bude aktivna, onda se nećemo nagledati svih tenisera na svakom turniru.
polako postaje jasno da šta god bude to neće biti ono pravo. ulazimo u vrijeme kompromisa, ne samo u tenisu
Koliko oboizavam Tonija Nadala,kakav samo respekt ima taj covjek prema Rogeru,sa koliko postovanja prica o Rogeru to je nevjerovatno,stric je od Rogerovog najveceg rivala i njegov trener ali opet milina ga slusati kad prica o Rogeru.Nije ni cudo sto je uz njega Rafa postao takav sampion.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Sad ce ti paja reci kako je sve to samo za medije kuknjavadelinjo je napisao/la: ↑26 jul 2020, 11:38Koliko oboizavam Tonija Nadala,kakav samo respekt ima taj covjek prema Rogeru,sa koliko postovanja prica o Rogeru to je nevjerovatno,stric je od Rogerovog najveceg rivala i njegov trener ali opet milina ga slusati kad prica o Rogeru.Nije ni cudo sto je uz njega Rafa postao takav sampion.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nasekirat cu se valaBosniaBoston je napisao/la: ↑26 jul 2020, 11:49Sad ce ti paja reci kako je sve to samo za medije kuknjavadelinjo je napisao/la: ↑26 jul 2020, 11:38Koliko oboizavam Tonija Nadala,kakav samo respekt ima taj covjek prema Rogeru,sa koliko postovanja prica o Rogeru to je nevjerovatno,stric je od Rogerovog najveceg rivala i njegov trener ali opet milina ga slusati kad prica o Rogeru.Nije ni cudo sto je uz njega Rafa postao takav sampion.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Nije ni Toni bio neka cvjećka, nego pustio sad Srđanu da dominiradelinjo je napisao/la: ↑26 jul 2020, 11:38Koliko oboizavam Tonija Nadala,kakav samo respekt ima taj covjek prema Rogeru,sa koliko postovanja prica o Rogeru to je nevjerovatno,stric je od Rogerovog najveceg rivala i njegov trener ali opet milina ga slusati kad prica o Rogeru.Nije ni cudo sto je uz njega Rafa postao takav sampion.
Opametio se,to je vaznoAA23 je napisao/la: ↑28 jul 2020, 01:00Nije ni Toni bio neka cvjećka, nego pustio sad Srđanu da dominiradelinjo je napisao/la: ↑26 jul 2020, 11:38Koliko oboizavam Tonija Nadala,kakav samo respekt ima taj covjek prema Rogeru,sa koliko postovanja prica o Rogeru to je nevjerovatno,stric je od Rogerovog najveceg rivala i njegov trener ali opet milina ga slusati kad prica o Rogeru.Nije ni cudo sto je uz njega Rafa postao takav sampion.![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pa gotivniji je Srđi sto je makar posten i iskren pa odma izjavi da je deda qarina trenutno kako za njegovog Noloa tako i za Rafaela. Toni fura spansku kulturu neku i nije tip covjeka koji ce svog pulena dizati u nebesa, bas kao sto i Rafaelo ne dize sebe vec svoje rivale.
Ma pusti suplju Fedtarda, sada cijene Tonija Nadala fol, kada bi im Toni rekao stvarno ko misli da je bolji Nadal ili lazni goat Federer vidio bi kako bi ekspresno promjenili misljenje brze nego ona vucibatina Lejver.
Inace sto se tice tog australskog dedice iznenadilo me bilo toliko hvaljenje Federera a onda sam vidio da je onaj Lejver kup Federerov projekat, znaci kanula je fina cifra za koristenje imena pa zato svako malo u medijima stari izjavljuje da je Federer najbolji
Sve je na prodaju danas...
Inace sto se tice tog australskog dedice iznenadilo me bilo toliko hvaljenje Federera a onda sam vidio da je onaj Lejver kup Federerov projekat, znaci kanula je fina cifra za koristenje imena pa zato svako malo u medijima stari izjavljuje da je Federer najbolji
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nevezano za ovu raspravu, ocekujemo te veceras na NBA nemoj slucajno da budes blag prema Lebronautima i Laketardovimajapa je napisao/la: ↑30 jul 2020, 18:36Ma pusti suplju Fedtarda, sada cijene Tonija Nadala fol, kada bi im Toni rekao stvarno ko misli da je bolji Nadal ili lazni goat Federer vidio bi kako bi ekspresno promjenili misljenje brze nego ona vucibatina Lejver.
Inace sto se tice tog australskog dedice iznenadilo me bilo toliko hvaljenje Federera a onda sam vidio da je onaj Lejver kup Federerov projekat, znaci kanula je fina cifra za koristenje imena pa zato svako malo u medijima stari izjavljuje da je Federer najboljiSve je na prodaju danas...
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Necu komentarisati nesto sto i ne pratim sada, meni ovaj sport bez publike na tribinama ma koliki znacaj utakmice imale djeluje isto oni pripremni turniri kad bezvezni fudbalski klubovi igraju po nekakvim kampovima po turskoj ono tipa nasi klubovi sa rumunskim u turskom ljetovalistu, pred 10 gledalaca. Jednostavno ne mogu izdrzati duze od 15 minuta gledanja ovakvog sporta. Posebno ce biti tesko sa tenisom, to je haman drugi sport.
fakat je teško. ja sam uspio pogledati par tekmi po par minuta otkako se igra bez navijača i to je to. najviše sam uspio izgurati lester-united, ali i tu nisam mogao cijelu utakmicu. vidjećemo kako će biti kada krenu tenis i liga šampiona
Nadam se da oveneznalice nece pisati kada pocnu turniri, paja i goretzka..
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Rece lik koji odreduje necije tenisko znanje po tome baca li taj majmuna na svicarsku varalicu ili ne.
A jesi nasao s kim ces se raspravljat kad je liku neznalica svako ko ne navija za dedicu. Sve ovo sto on pise je rezultat isfrustriranosti zbog silnih neuspjeha laznog goata i deduke.
Hvala Bogu pa Nadal otkaza US Open. Ovako na šljaci odradit na fullu. Mada nisam upućen da li bi mogao igrati oba GS zbog one izolacije vezanu za dolazak ljudi iz USA u Evropu. Nisam upućen. 
"We need to suffer. And we need to fight."
Očekivano. Sve karte idu na RG.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Pričam kao navijač njegov jer znam da su mu male šanse da oba GS pokupi.
"We need to suffer. And we need to fight."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.