Prva liga FBiH 2020/2021

Moderator/ica: GracanicaAA

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2020/2021

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 27 jul 2020, 00:00

Maniac87 je napisao/la:
26 jul 2020, 23:56
Danas u Vitezu finale turnira Rudar K - VIS SIMM BAU 0:0 (5:6 na penale)

Jako dobra utakmica, zaista ogromna razlika u kvaliteti od onoga sto smo gledali prosle sezone u drugoj ligi.
Pokazali smo zube :D

P.S. Na našoj FB stranici ima snimak, ako neko zeli pogledati.
Jesi li bio na utakmici ili? Citam ovamo u Rudaru pisu da su bili dosta bolji ali nisu uspjeli realizovati svoje sanse...

Maniac87
Kontakt:

Post Postao/la Maniac87 » 27 jul 2020, 01:02

HeliosIzDomzala je napisao/la:
27 jul 2020, 00:00
Maniac87 je napisao/la:

Jako dobra utakmica, zaista ogromna razlika u kvaliteti od onoga sto smo gledali prosle sezone u drugoj ligi.

Jesi li bio na utakmici ili? Citam ovamo u Rudaru pisu da su bili dosta bolji ali nisu uspjeli realizovati svoje sanse...
Jesam, ma najrealniji rezultat. Promasili su jednu 100% i pogodili jednu stativu, a i mi smo imali nekoliko prilika, pred kraj utakmice Dzenis bio daleko iznad svih. Uostalom ima snimak, baci malo oko pa vidi, iskreno, ne bih se slozio da su bili puno bolji, pa ni da su uopste bili bolji.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jul 2020, 12:32

Maniac87 je napisao/la:

Čaki dominira :ljepota:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 28 jul 2020, 15:35

Ko je glavni favorit za ulazak u pl sljedeće sezone?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 28 jul 2020, 15:51

FoxMulder je napisao/la:
28 jul 2020, 15:35
GOŠK Gabela. Za mene lično i jedini kandidat za ulazak.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 28 jul 2020, 15:57

28 jul 2020, 15:51
FoxMulder je napisao/la:
28 jul 2020, 15:35
GOŠK Gabela. Za mene lično i jedini kandidat za ulazak.
Ne bi rekao gabela je Madrid ili igraju sami ovu sezonu pa su tolike sanse jbt.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jul 2020, 16:10

Ima dosta solidnih ekipa koje ce se dosta pitati, Posusje, Jedinstvo, TOSK, Zvijezda opet dovodi solidne igrace... nema nekog favorita, ni po cemu se GOSK ne izdvaja.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MarkoMaterazzi
Kontakt:

Post Postao/la MarkoMaterazzi » 28 jul 2020, 18:43

harden je napisao/la:
28 jul 2020, 16:10
Ima dosta solidnih ekipa koje ce se dosta pitati, Posusje, Jedinstvo, TOSK, Zvijezda opet dovodi solidne igrace... nema nekog favorita, ni po cemu se GOSK ne izdvaja.
Te četri ekipe se izdvajaja Gošk, Posušje, Tošk, Jedinstvo.

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 28 jul 2020, 19:14

harden je napisao/la:
Pitati da, ali kandidati vala nismo niko od nas. Niko od navedenih nije istakao kandidaturu za prvo mjesto. Mi ostali nažalost nismo ni blizu Premijer lige. Ne izdvaja igracki možda GOŠK toliko, upravu si. Nemoj me pogrešno shvatiti, i misliti da provociram, ali evo ove 4 sezone kako TOŠK igra Prvu ligu i kako je bolje pratim, pred početak sezone u Bihaću neka euforija, idemo sad ili nikad, kasnije šamar, par puta grčevita borba za opstanak. Slicno i u Gradačcu. I kod nas u Tešnju ima par tih likova Šemso, Sule koji najavljuju Premijer ligu a nisu u suštini ni blizu stvarnog stanja i zbog takvih ljudi kod svih nas mi je.emo jedni drugima mame na utakmicama zbog rasprava "pacijenata" po fb.

Timovi koji zaslužuju igrati Premijer ligu su Jedinstvo i Zvijezda, po imenu, historiji, stadionu, navijačima... i ja im svim srcem to želim, al jedno su naše navijačke želje drugo realnost.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 jul 2020, 19:44

28 jul 2020, 19:14
harden je napisao/la:
Pitati da, ali kandidati vala nismo niko od nas. Niko od navedenih nije istakao kandidaturu za prvo mjesto. Mi ostali nažalost nismo ni blizu Premijer lige. Ne izdvaja igracki možda GOŠK toliko, upravu si. Nemoj me pogrešno shvatiti, i misliti da provociram, ali evo ove 4 sezone kako TOŠK igra Prvu ligu i kako je bolje pratim, pred početak sezone u Bihaću neka euforija, idemo sad ili nikad, kasnije šamar, par puta grčevita borba za opstanak. Slicno i u Gradačcu. I kod nas u Tešnju ima par tih likova Šemso, Sule koji najavljuju Premijer ligu a nisu u suštini ni blizu stvarnog stanja i zbog takvih ljudi kod svih nas mi je.emo jedni drugima mame na utakmicama zbog rasprava "pacijenata" po fb.

Timovi koji zaslužuju igrati Premijer ligu su Jedinstvo i Zvijezda, po imenu, historiji, stadionu, navijačima... i ja im svim srcem to želim, al jedno su naše navijačke želje drugo realnost.
Ma to su najavljivali pojedinci koji nemaju veze sa realnim stanjem. I sada je PL podaleko ali makar su se pocele pripreme na vrijeme i doveli solidni igraci, a sad je euforija ponajvise zbog Tigra jer svi znaju kakve veze taj covjek ima.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 28 jul 2020, 19:45

28 jul 2020, 19:14
harden je napisao/la:

Tako.isto na fb uvijek jedni te isti likovi iz Bihaca pricaju za Jedinstvo kao da smo prvaci. Sramota me nekad bude zbog njih. Isto od nas ne ocekujem nesto puno jedino zato sto je hamdo tu pa msm zato da ce borba biti jer nece se smjeti.vuci po terenu

ssforza
Kontakt:

Post Postao/la ssforza » 28 jul 2020, 19:56

Jedinstvo vjerovatno i zasluzuje ali zasto Zvijezda? Mislim po cemu je u prednosti na recimo Orasje?

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 28 jul 2020, 19:56

Gosk tu vidim kao prvog kandidata, Jedinstvo je realno dovelo vise tih pojacanja iz Jajca koje je bilo koje deseto na tabeli u trenutku prekida lige, dosta im tu zavisi od trenera, ali mislim da ce tesko uzimati bodove na strani...opet vidjet cemo kako ce startati u ligi.

Infrastruktura je ono sto muci 90% klubova i to kad se promjeni, kada klubovi budu imali iole uslove da igraju tu premijer ligu biti ce i ona puno zanimljivija.
Ovako bilo ko kada tu udje u klub pa kada mu uz igracka pojacanja kazes da treba i ogromna suma novca da se stadion dovede u uslove koje trazi premijer liga, ljudi jednostavno dignu ruke jer puno je to glavobolje, puno novca treba...a na kraju krajeva te sve ideje na kraju treba da predstavis u opcini, koji ce te odma gledati kroz prizmu stranke, a ni na to nece da se spustaju ljudi koji bi mozda i poslije svega nasli lovu za sve to.

Druga stvar je ta da ovoj ligi je pod hitno potrebna reorganizacija, zahebi vise amaterske ugovore od godinu dana, minimum treba da se potpisuje ugovor na 2 god. i vise, jer ovo ovako vise ne funkcionise i ne odgovara nijednom klubu.
Svake sezone klubove napusti pola ekipe, pa onda dovodis pola ekipe, pa se svi klubovi u ligi cijeli prvi dio polusezone uigrava, nema tu kvaliteta ni ozbiljnog fudbala na taj nacin.

Stvara se toliki jaz izmedju premijer lige i prve lige da to postaje smijesno, kada i osvojis ovu ligu i udjes u PL pocetni ulozi koje moras napraviti kroz igracki kadar i infrastrukturu dolaze do tih cifri da takve stvari radi ili lud covjek ili neko ko je stvarno zaljubljen u fudbal, a ima toliko para, te je "jak" sa druge strane da ga ne moze zakociti neki kokosar u opcini,ili podmetnu ti nogu neki lokalni tajkun kojem se eto ne svidjas, imas auto bolje nego on, a malo je takvih ljudi.

Federalni savez suti, gleda sve to, bijednici obicni...nestrucni ljudi koje zaboli neka stvar i za fudbalom, i za ligom, gledaju samo gdje mogu usicariti nesto, pa makar i janje sjesti pojesti dosta i to, a usput i nije mala stvar biti glavni u selu svom.
Zalosno je sto UEFA i FIFA imaju toliko programa kroz koje pomazu bas ovakve lige, i klubove, ali s kim ovdje da suradjuju i ko da dodje do tih fondova...uhljupi koji su preko stranke, sa kupljenim diplomama dosli do tih funkcija a ne vide dalje od svog plastenika...sa fudbalom imaju veze kao i sa SpaceX programom...

Kad sjednes i sagledas sve ovo, tuga jedna velika, i najvise pate tu navijaci koji vole svoje klubove iz sezone u sezonu nadaju se necemu...

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 28 jul 2020, 20:17

denimb je napisao/la:
28 jul 2020, 19:56
Gosk tu vidim kao prvog kandidata, Jedinstvo je realno dovelo vise tih pojacanja iz Jajca koje je bilo koje deseto na tabeli u trenutku prekida lige, dosta im tu zavisi od trenera, ali mislim da ce tesko uzimati bodove na strani...opet vidjet cemo kako ce startati u ligi.

Infrastruktura je ono sto muci 90% klubova i to kad se promjeni, kada klubovi budu imali iole uslove da igraju tu premijer ligu biti ce i ona puno zanimljivija.
Ovako bilo ko kada tu udje u klub pa kada mu uz igracka pojacanja kazes da treba i ogromna suma novca da se stadion dovede u uslove koje trazi premijer liga, ljudi jednostavno dignu ruke jer puno je to glavobolje, puno novca treba...a na kraju krajeva te sve ideje na kraju treba da predstavis u opcini, koji ce te odma gledati kroz prizmu stranke, a ni na to nece da se spustaju ljudi koji bi mozda i poslije svega nasli lovu za sve to.

Druga stvar je ta da ovoj ligi je pod hitno potrebna reorganizacija, zahebi vise amaterske ugovore od godinu dana, minimum treba da se potpisuje ugovor na 2 god. i vise, jer ovo ovako vise ne funkcionise i ne odgovara nijednom klubu.
Svake sezone klubove napusti pola ekipe, pa onda dovodis pola ekipe, pa se svi klubovi u ligi cijeli prvi dio polusezone uigrava, nema tu kvaliteta ni ozbiljnog fudbala na taj nacin.

Stvara se toliki jaz izmedju premijer lige i prve lige da to postaje smijesno, kada i osvojis ovu ligu i udjes u PL pocetni ulozi koje moras napraviti kroz igracki kadar i infrastrukturu dolaze do tih cifri da takve stvari radi ili lud covjek ili neko ko je stvarno zaljubljen u fudbal, a ima toliko para, te je "jak" sa druge strane da ga ne moze zakociti neki kokosar u opcini,ili podmetnu ti nogu neki lokalni tajkun kojem se eto ne svidjas, imas auto bolje nego on, a malo je takvih ljudi.

Federalni savez suti, gleda sve to, bijednici obicni...nestrucni ljudi koje zaboli neka stvar i za fudbalom, i za ligom, gledaju samo gdje mogu usicariti nesto, pa makar i janje sjesti pojesti dosta i to, a usput i nije mala stvar biti glavni u selu svom.
Zalosno je sto UEFA i FIFA imaju toliko programa kroz koje pomazu bas ovakve lige, i klubove, ali s kim ovdje da suradjuju i ko da dodje do tih fondova...uhljupi koji su preko stranke, sa kupljenim diplomama dosli do tih funkcija a ne vide dalje od svog plastenika...sa fudbalom imaju veze kao i sa SpaceX programom...

Kad sjednes i sagledas sve ovo, tuga jedna velika, i najvise pate tu navijaci koji vole svoje klubove iz sezone u sezonu nadaju se necemu...
Tako je. Prva liga je prava pijaca igračima. Koja je to gospoda od igrača u ovom rangu, oni svake polusezone uzimaju 2-5 hiljada KM (zavisno od kluba i kakav je kvalitet igrač) plus plata, plus smještaj + hrana. Dodje kraj sezone, ničim nije vezan, ode. A klubovima se nakupilo duga za hranu, kiriju... i tako u krug. A to što nemamo nikakve uslove i jeb a.i ga. Ruku u vatru smijem staviti da bi Mladost DK svaki naši tim u ozbiljnoj utakmici 3 razlike dobila, a ispast će ove godine glat. Tolika razlika između Premijer lige i Prve se napravila sto se tiče kvaliteta to je strašno. Pa ko udje u Premijer ligu mora svih 11 igrača za prve postave dovesti.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 28 jul 2020, 23:06

Evo ja sam iz Bihaca i da ti iskreno kazem zasluzuje onaj ko izbori na terenu nebitno bilo to Jedinstvo, TOSK ili Simm Viss Bau(po imenu ti sve jasno) u Bihacu od one 2008. se govori kako mi nesto zasluzujemo a godinama su nam hijene bile na celu ljudi koji bi mater svoju pokrali, sad je stanje normalnije ali sigurno nismo glavni favorit ove godine sljedece aBd se mozemo nadati mada uvijek se moze desiti da iskocimo
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 28 jul 2020, 23:21

InatSilniBosanski je napisao/la:
28 jul 2020, 23:06
Evo ja sam iz Bihaca i da ti iskreno kazem zasluzuje onaj ko izbori na terenu nebitno bilo to Jedinstvo, TOSK ili Simm Viss Bau(po imenu ti sve jasno) u Bihacu od one 2008. se govori kako mi nesto zasluzujemo a godinama su nam hijene bile na celu ljudi koji bi mater svoju pokrali, sad je stanje normalnije ali sigurno nismo glavni favorit ove godine sljedece aBd se mozemo nadati mada uvijek se moze desiti da iskocimo
Pošteno. Podrška iz Tešnja svakako.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 28 jul 2020, 23:49

28 jul 2020, 23:21
InatSilniBosanski je napisao/la:
28 jul 2020, 23:06
Pošteno. Podrška iz Tešnja svakako.
sve najbolje TOSKU i Tesnju a i tebi ljudino, ima ljudi normalnih a ne ko oni klauni na onoj facebook stranici

p.s citam sad Borac BL potpisao sponzorski ugovor sa MTEL-om po sezoni ce biti dobri 600.000KM i onda ljudi pitaju za razliku izmedu Prve i Premijer Lige :stop:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 29 jul 2020, 08:39

Sa obzirom na ranije sezone kakvo je bilo lose stanje u Jedinstvu ipak ove godine stanje je puno bolje pred pocetak sezone...
Doslo je dosta novi igraca ne neka extra imene ali za razliku od prosli godina puno bolje o kojima se nesto zna tipa Haračić..
Puno vise cemo znati nakon prva dva kola kuci u Kojem ce pravcu Jedinstvo u ovoj sezoni ali mislim da smo realno medju 3-4 ekipe sto neko rece ako liga bude podjednaka tj. Nakon polusezone budemo u nekom prihvatljivom zaostatku od 5-6 bodova za prvim na tabeli sto da ne pojacati se i napasti prvo mjesto mislim da zadugo necemo imati bolju priliku nego ove sezone...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 jul 2020, 11:49

denimb je napisao/la:
28 jul 2020, 19:56

Odličan post, svaka na mjestu!

Posebno se slažem s ovim zadnjim. Jad i bijeda od ljudi i nema šanse za napredak, kao i u praktički svkaom drugom segmentu života u ovoj rasturenoj zemlji. Kad im samo vidiš tokarene glave i iskrivljene face, sve ti je jasno.

Iskreno, mislim da ove lige neće napredovati ni femtometar dok se ne ukine nacionalistička podjela liga ispod premijer lige, što je protivno i FIFA-inim i UEFA-inim pravilnicima i što vjerojatno ne postoji nigdje u svijetu (primjer da je zbog te maloumnosti Gackom bliža Gradiška od Mostara :tokralju: ), i dok se ne rastjera ove bandite koji nogometne saveze koriste isključivo za vlastitu korist.
Hayley <3

LuisCarlo
Kontakt:

Post Postao/la LuisCarlo » 29 jul 2020, 23:34

MarkoMaterazzi je napisao/la:
28 jul 2020, 18:43
harden je napisao/la:
Te četri ekipe se izdvajaja Gošk, Posušje, Tošk, Jedinstvo.
Jedinstvo koje je svake sezone favorit za ulazak pa ih Savez spašava na kraju prvenstva :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.