Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Becir u prvi jedanest protiv Siona.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Opet loša reakcija Bećira kod gola, izgleda da je u krizi.
Evo Advan Kadusic ce naj vjerovatnje prelazit u Bundesligu, ja tipujem na Arminia Bielefeld...
Stoper Anderlehta Ognjen Vranješa mogao bi već u utakmicama baraža ponovo zadužiti dres naše reprezentacije. Naime, na posljednjem sastanku stručnog štaba ponovo je spomenuto njegovo ime, nakon što je konstatovano da stub odbrane Ervin Zukanović još nema klub.
Također, nije tajna da stručni štab "Zmajeva" već duže vrijeme želi pojačati zadnju liniju, te su tim povodom kontaktirani Bećir Omeragić (Švicarska U-21), Anel Ahmedhožića (Švedska) i Denisa Hadžikadunića (Švedska). Još nijedan od njih nije potvrdio da će se vratiti pod zastavu domovine. Navodno, i u Nogometnom savezu BiH pojedinci već pripremaju teren za povratak nestašnog defanzivac, koji igrački sigurno ima mjesta među "Zmajevima".
Kako saznajemo, selektor naše reprezentacije Dušan Bajević nema ništa protiv povratka Vranješa... Ostaje da se vidi da li će Vranješ promijeniti svoju odluku, odnosno stav.
Također, nije tajna da stručni štab "Zmajeva" već duže vrijeme želi pojačati zadnju liniju, te su tim povodom kontaktirani Bećir Omeragić (Švicarska U-21), Anel Ahmedhožića (Švedska) i Denisa Hadžikadunića (Švedska). Još nijedan od njih nije potvrdio da će se vratiti pod zastavu domovine. Navodno, i u Nogometnom savezu BiH pojedinci već pripremaju teren za povratak nestašnog defanzivac, koji igrački sigurno ima mjesta među "Zmajevima".
Kako saznajemo, selektor naše reprezentacije Dušan Bajević nema ništa protiv povratka Vranješa... Ostaje da se vidi da li će Vranješ promijeniti svoju odluku, odnosno stav.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Jako teško, prevelik bi to skok bio, vidjeli smo kako prolaze naši igrači kad iz naše lige skoče u Bundesligu (čitaj Ćavar).
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Kadušić je odradio uspješnu polusezonu u Sloveniji, možda je i spreman.NeumjesanTip je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:14Jako teško, prevelik bi to skok bio, vidjeli smo kako prolaze naši igrači kad iz naše lige skoče u Bundesligu (čitaj Ćavar).
Mada se slažem da je i dalje prevelik skok, treba biti optimista.
Ne znam koliko je ozbiljan izvor?
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 28 jul 2020, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Ma znam da je odradio polusezonu, ali ne računam mu to još uvijek kao ozbiljan korak. Neka odigra još jednu sezonu tu gdje jest, ili možda u neku manje zahtjevnu ligu. Mislim da bi u Bundesligi propao, kao i Kapić recimo.DrFilgud je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:18Kadušić je odradio uspješnu polusezonu u Sloveniji, možda je i spreman.NeumjesanTip je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:14Jako teško, prevelik bi to skok bio, vidjeli smo kako prolaze naši igrači kad iz naše lige skoče u Bundesligu (čitaj Ćavar).
Mada se slažem da je i dalje prevelik skok, ali treba biti optimista.
Ne znam koliko je ozbiljan izvor?
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
- ASD
- Kontakt:
Arminia i nije toliko nerealna jer njihov budžet nije kao kod ostalih klubova. Moraju eksperimentisati, kao Paderborn sa Kapićem recimo.
Vidi, ako se tako brzo i dobro uklopio u slovenačku ligu, osvojio titulu, bio 6 puta u timu kola, možda fakat ima materijala.NeumjesanTip je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:20Ma znam da je odradio polusezonu, ali ne računam mu to još uvijek kao ozbiljan korak. Neka odigra još jednu sezonu tu gdje jest, ili možda u neku manje zahtjevnu ligu. Mislim da bi u Bundesligi propao, kao i Kapić recimo.
Jes da je liga poprilično tanka, ali valjda te Švabe znaju procijenit.
Možda konačno neko uspije da se nametne, iako bi to mogao biti neki pokušaj s malim ulaganjem, app.
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Ne znam, ja sam ga gledao u mladoj reprezentaciji, doduše na poziciji lijevog beka, bio je apsolutno užasan, bilo ko bi bio bolji od njega. Nije nemoguće da se poboljšao od tad, ali toliko... Stvarno ne znam.DrFilgud je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:25Vidi, ako se tako brzo i dobro uklopio u slovenačku ligu, osvojio titulu, bio 6 puta u timu kola, možda fakat ima materijala.NeumjesanTip je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:20Ma znam da je odradio polusezonu, ali ne računam mu to još uvijek kao ozbiljan korak. Neka odigra još jednu sezonu tu gdje jest, ili možda u neku manje zahtjevnu ligu. Mislim da bi u Bundesligi propao, kao i Kapić recimo.
Jes da je liga poprilično tanka, ali valjda te Švabe znaju procijenit.
Možda konačno neko uspije da se nametne, iako bi to mogao biti neki pokušaj s malim ulaganjem, app.
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Sad treba zapeti za njega i dovest ga. Sumnjam da ce Petkovic ga zvati jer ima jednostavno dosta stopera koji igraju ozbiljniji fudbal od Becira. Pozvati ga sad odnosno odraditi te papire i nadati se da ce biti sta od njega.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ko zna, neki igrači jednostavno 'prežive' kad se nađu među velikim ribama.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Kadusic je u Celjeu bio odlican...isto tako i u Zrinjskom...pa i u Sarajevu poprilično dobar kao klinac.
Iako mlad svugdje se odmah nametnuo...
Stamen je i trcanje mu nije strano...da li bi bundesliga trenutno bila prevelik zalogaj? - moze biti, ali ja sam za to da proba.
Ne moze ga se porediti s Cavarom, Kapicem i slicnima koji su otišli premladi ili kao igraci s premalo utakmica u sezoni...ili bolje reci niko ne zna "kako" su otišli.
Kadusic ima 22 godine a iza sebe vec 128 utakmica u nogama (Sarajevo, Zrinjski, Celje) + 18 u mladjim kategorijama reprezentacije...sve to u kontinuitetu.
Iako mlad svugdje se odmah nametnuo...
Stamen je i trcanje mu nije strano...da li bi bundesliga trenutno bila prevelik zalogaj? - moze biti, ali ja sam za to da proba.
Ne moze ga se porediti s Cavarom, Kapicem i slicnima koji su otišli premladi ili kao igraci s premalo utakmica u sezoni...ili bolje reci niko ne zna "kako" su otišli.
Kadusic ima 22 godine a iza sebe vec 128 utakmica u nogama (Sarajevo, Zrinjski, Celje) + 18 u mladjim kategorijama reprezentacije...sve to u kontinuitetu.
To i ja kontam. Sa igrama u posljednjim kolima, tesko da je kandidat i za svicarsku U21. Vjerovatno je i on toga svjestan, kao i kakva e konkurncija u seniorima Svice. Sad treba napast, obecat sta se moze i dovest ga.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Everton je u ogromnoj krizi sa veznim igračima, možda ima istine u tome da žele kupiti Gojaka.
⚜️~⚜️~⚜️
Bacit Kadušića u BL i vidjeti šta će biti. Pustite to krupan korak ovo ono, ne propuštati priliku pa vidjeti. Za top nivo ili imaš ili nemaš, neko će to prepoznati, ha imao 17 a 37 godina.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
Marciano87
- Kontakt:
Ne razumijem nas mentalitet,kad nasi igraci potpisu za ferencvaros i slicne slabije klubove, onda se ismijavaju kao kakvi nasi igraci i bundes liga,trecerazredni klubovi i sl.Sad kad treba da potpise momak u Bundes Ligu velik korak i sl.Realno Kadusic gdje god je igrao nametnuo se,evo sad i u celje plus postali sampioni.Znam ga jos iz Sarajeva dobar naprijed solidan i pozadi.Realno dok je bio u Zrinjskom.najbolji desni bek lige meni cak bolji i od todorovica,eksplozivniji.
Nek ode nek proba moze se u sloveniju vratit opet ako.ne uspije.
Nek ode nek proba moze se u sloveniju vratit opet ako.ne uspije.
Treneru Celja Dušanu Kosiću je čudno što je igrač šampiona BiH došao da igra za Celje
Mnogi igrači sa prostora bivše Jugoslavije Sloveniju vide kao odskočnu dasku za dalju karijeru. Fudbaleri iz BiH, Srbije, Hrvatske sa uspjehom igraju u “deželi”.
- Mlađi igrači ovdje dolaze po afirmaciju i tu je i dobiju. Fudbaleri koji možda ne bi mogli da igraju u Hrvatskoj ili Srbiji ovdje imaju važne uloge. Moram da istaknem i primjer našeg Advana Kadušića. On je sa uspjehom igrao u BiH, bio šampion države i stekao određeni status, a opet je izabrao da dođe kod nas i iznova se dokazuje - pojasnio je on.