FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- dubioza144
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Jel moguce ocekivati Zeku protiv Veleza
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Nije
Vala Zekan ima parali posao ,za pozeliti 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Cemu radovanje? Ima li ista pozitivno ovih dana da se moze cuti?
Ma upravu si bruda ko im **** svima mater usta jadna ,nama je pored svega najveci hendikep sto ne mozemo na tribinePlavac87 je napisao/la: ↑28 jul 2020, 20:19Prošlu sezonu smo imali situaciju da su nas na početku svi otpisali i rijetko ko nas je svrstavao u favorite. Takođe, tokom cijele sezone dušmani su se smjenjivali, red pitara, red saveza, red lobotomaca i tako u krug. Na kraju ih sve spašavala pandemija korone a realno, bili su se prepali svi do jednog. Željo je izgledao najozbiljnije na terenu bez obzira na silne oscilacije i probleme. Sve u svemu dobra sezona i da ga pitari ne podojiše Vici, možda bi na kraju i slavili, ko zna. Ovako, neka oni slave tu titulu zajedno sa bracom lobotomcima, zapravo neka se raduju jer Željo nije prvak, nosaju "tabute".
Ove sezone idemo ponovo. Sa jedne strane Željo i njegovi Manijaci, sa druge pandemija, pitari, savez, lobotomci i ostale piqketine. Idemo se pošibati kuje, vidjećemo na kraju ko će ostati da stoji!
Željezničar za život cijeli!

jbga jbt od one mislim 2006 kad smo kriza bili kontam valjda cemo vise izrasti u organizovani klub, skloniti mahalu pa halali i titule nek samo krene kako treba, sad 2020 isti **** nam se desava, mahlaski realno klub, Osim babo kako se njemu cejfne, navijaci ulaze na trening postrojavaju igrace itd nema sistema, nema niceg ... samo da mi je znati jel Osim opet finansirao ove zadnje dvije godine iz svog djepa pa kad bude transfer vrati mislim nidje veze sve ... al aBD ove godine titula samo pozitiva

Najmanje bitno da li ce te neko otpisati ili ne. Ovo sto se radi, radi se bez ikakvog sistema. Prodaj igraca, vrati koje posudio. Onda opet posudi, cim dodje ponuda prodaji i tako u krugu. U slucaju da ne bude nijedne ponude onda si popušlić dobar.
Na ovaj nacin kako klub funkcionise je 0 bodova.
Evropu cemo ispast odmah. Evo da osvojimo titulu, sta? To kao nesto znaci? Ako osvojimo automatski cemo postati organizovan klub? Mi smo klub beđelebaroša
Na ovaj nacin kako klub funkcionise je 0 bodova.
Evropu cemo ispast odmah. Evo da osvojimo titulu, sta? To kao nesto znaci? Ako osvojimo automatski cemo postati organizovan klub? Mi smo klub beđelebaroša
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Mi smo jedina bjedna drzava balkana koja nije uvela Var. Znaci mi sno od saveza do klubova jadni da jadniji ne mozemo biti.
Lendric od kad je dosao u Zelju odigro 3 je.bene utakmice i ti ga prodajes. Ostajes na nekom lohotnom Juricicu koji se rodio povrijeden cekas kad ce na pauzi i Hajricu koji nije posteno utakmice odigrao.
Onda dodju kazu dobro je otpisali nas, uzet cemo ovako kar.inu a ne titulu ne budite smijesni
Lendric od kad je dosao u Zelju odigro 3 je.bene utakmice i ti ga prodajes. Ostajes na nekom lohotnom Juricicu koji se rodio povrijeden cekas kad ce na pauzi i Hajricu koji nije posteno utakmice odigrao.
Onda dodju kazu dobro je otpisali nas, uzet cemo ovako kar.inu a ne titulu ne budite smijesni
Da se niko ne uvrijedi - al yebo vas Lendrić
frajer je propo ko kauč, to se najbolje vidjelo zadnjih par utakmica da sam priželjkivao tada Dacića umjesto njega na špicu, kad se nije mogao sastaviti sa loptom (a davao mu je Amar punu minutažu). Shvatite da to nije onaj Lendrić od prije par godina kad je trpao citavu ligu. Propo u francuskoj, vratio se ko pokisla kuja u našu ligu i nastavio propadati u Zrinjskom. Došao u Želju da se vadi i povrati karijeru, ali teško ce to ici. Ako ima ikakva ponuda za njega - odmah prodavati !
Hajrić i Jurićić su svakako bolje opcije od njega. Ne zato što se neke igracine, vec zato što je Lendrić loš.

Hajrić i Jurićić su svakako bolje opcije od njega. Ne zato što se neke igracine, vec zato što je Lendrić loš.
Dvije su opcije da bi podigao klub na jedan ozbiljan nivo kojem mi kao navijaci tezimo. Prva jeste jak investitor, covjek koji ce svojim novcem kupiti sve sto treba da se dostignu ti ciljevi. Problem je sto zakonski to nije izvodivo, barem ne u nasem slucaju gdje mi kao klub imamo zaista vrijednu imovinu i imamo sta izgubiti u slucaju nekog divljaka poput onog iz Celika. Oni nisu imali gdje pa su se upustili u to. Druga varijanta je ovo kod pitara, zasad im dobro ide, ako se varam tri titule su uzeli od "tanizacije" ali daleko od toga da su i oni pretjerano zadovoljni sve vrijeme. Dosta je tu trzavica bilo.
Druga opcija je organizacija, plan, vizija i sposobni ljudi sa zdravim idejama. Naravno nemamo ni to. Problem je sto svako voli srat, a kad dodje da se nesto uradi mrka kapa. Ne mislim tu na navijace, nego ove kao biznismene, uspjesne ljude, politicare i slicno koji su kao veliki Zeljovci. Niko ne ocekuje da sad neko izvali brdo svojih para, ali da se stavi na raspolaganje klubu sa idejama, imenom, reputacijom i poslovnim vezama. Tu treba spomenuti Badzaka covjek koji je uvijek pomagao klub, bio on unutra ili ne, svidjalo mu se nesto ili ne, nikad nije uslovljavao nesto. Ostali nek se stide od Zuje, Kozarica, Gredica koji kao ne idu na utakmice jer ne vole Misketa, pa preko potonjeg i njegovih poltrona koji su izlaskom iz kluba ponjeli i sve sto se ponjeti moze da otezaju ovim koji dolaze.
Nama nikad ne treba niti smije biti titula neki uber mega giga cilj zbog kojeg cemo tjerati sve i praviti ogromne rezove. Ne mislim tu samo na uprave i trenere nego i na igrace. Nama MORA uvijek biti jedini pravi cilj izlazak u Europu. MORA. Jedina stvar zbog koje vrijedi sijeci glave ako se ne ispuni. Razloga je mnogo. Prvi svakako jeste novcana pomoc koja za nas nikako nije zanemariva. Druga stvar jeste atraktivnost kluba za nove igrace. Treca i najvaznija jeste koeficijent. Sad da ti stvoris najjacu ekipu koja je ikad igrala PL neces nista napraviti u Europi jer nemas koeficijent, jer ces igrati 4 pretkola svaki put s jacim od sebe. Da se izgradi koeficijent treba 5 godina, 5 izlazaka u Europu, dovoljno vremena da se stvara ekipa koja moze napasti grupe u toj zadnoj godini kad budes imao najveci moguci koeficijent.
Mi jedne godine osvojimo titulu, dobijemo na koeficijentu, naredne prodjemo par pretkola u LE, napucamo koficijent da budemo nosioci u drugom pretkolu LP i onda jednostavno ne izborimo Europu.
To se ne smije desavati. Neko se naljutio sto smo zavrsili drugi, odlucio da tjera igrace i trenere da bi na kraju zavrsili peti.
Sve ostalo je nastavak agonije u kojoj smo vec par godina, ali nazalost nema vizije ni plana da se klub zdravim putem izdigne iznad amaterskog nivoa.
Druga opcija je organizacija, plan, vizija i sposobni ljudi sa zdravim idejama. Naravno nemamo ni to. Problem je sto svako voli srat, a kad dodje da se nesto uradi mrka kapa. Ne mislim tu na navijace, nego ove kao biznismene, uspjesne ljude, politicare i slicno koji su kao veliki Zeljovci. Niko ne ocekuje da sad neko izvali brdo svojih para, ali da se stavi na raspolaganje klubu sa idejama, imenom, reputacijom i poslovnim vezama. Tu treba spomenuti Badzaka covjek koji je uvijek pomagao klub, bio on unutra ili ne, svidjalo mu se nesto ili ne, nikad nije uslovljavao nesto. Ostali nek se stide od Zuje, Kozarica, Gredica koji kao ne idu na utakmice jer ne vole Misketa, pa preko potonjeg i njegovih poltrona koji su izlaskom iz kluba ponjeli i sve sto se ponjeti moze da otezaju ovim koji dolaze.
Nama nikad ne treba niti smije biti titula neki uber mega giga cilj zbog kojeg cemo tjerati sve i praviti ogromne rezove. Ne mislim tu samo na uprave i trenere nego i na igrace. Nama MORA uvijek biti jedini pravi cilj izlazak u Europu. MORA. Jedina stvar zbog koje vrijedi sijeci glave ako se ne ispuni. Razloga je mnogo. Prvi svakako jeste novcana pomoc koja za nas nikako nije zanemariva. Druga stvar jeste atraktivnost kluba za nove igrace. Treca i najvaznija jeste koeficijent. Sad da ti stvoris najjacu ekipu koja je ikad igrala PL neces nista napraviti u Europi jer nemas koeficijent, jer ces igrati 4 pretkola svaki put s jacim od sebe. Da se izgradi koeficijent treba 5 godina, 5 izlazaka u Europu, dovoljno vremena da se stvara ekipa koja moze napasti grupe u toj zadnoj godini kad budes imao najveci moguci koeficijent.
Mi jedne godine osvojimo titulu, dobijemo na koeficijentu, naredne prodjemo par pretkola u LE, napucamo koficijent da budemo nosioci u drugom pretkolu LP i onda jednostavno ne izborimo Europu.

To se ne smije desavati. Neko se naljutio sto smo zavrsili drugi, odlucio da tjera igrace i trenere da bi na kraju zavrsili peti.
Sve ostalo je nastavak agonije u kojoj smo vec par godina, ali nazalost nema vizije ni plana da se klub zdravim putem izdigne iznad amaterskog nivoa.
Cuva Bog Zelju svog!
Za 10!HongKong je napisao/la: ↑28 jul 2020, 22:26Dvije su opcije da bi podigao klub na jedan ozbiljan nivo kojem mi kao navijaci tezimo. Prva jeste jak investitor, covjek koji ce svojim novcem kupiti sve sto treba da se dostignu ti ciljevi. Problem je sto zakonski to nije izvodivo, barem ne u nasem slucaju gdje mi kao klub imamo zaista vrijednu imovinu i imamo sta izgubiti u slucaju nekog divljaka poput onog iz Celika. Oni nisu imali gdje pa su se upustili u to. Druga varijanta je ovo kod pitara, zasad im dobro ide, ako se varam tri titule su uzeli od "tanizacije" ali daleko od toga da su i oni pretjerano zadovoljni sve vrijeme. Dosta je tu trzavica bilo.
Mi jedne godine osvojimo titulu, dobijemo na koeficijentu, naredne prodjemo par pretkola u LE, napucamo koficijent da budemo nosioci u drugom pretkolu LP i onda jednostavno ne izborimo Europu.![]()
Poenta nije u Lendricu. Sutra ce to biti Dado, prekosutra Stila. Amaterizam klasicni jer nemas para i tako prdis ko golf II dok se ne raspadne.
HongKong i Bezideja
Realnost je takva, mozda to Bezideja onako surovo saspe da ti na prvu zgadi sve, ali to je tako nazalost. I godinama vec. Zato sam i nekad kad je prekinuta prosla sezona rekao sad je krajnje vrijeme da se nesto pokrene. Jednostavno ovako funkcionisanje nas gura u totalnu prosjecnost, da ne kazem sta gore.

Realnost je takva, mozda to Bezideja onako surovo saspe da ti na prvu zgadi sve, ali to je tako nazalost. I godinama vec. Zato sam i nekad kad je prekinuta prosla sezona rekao sad je krajnje vrijeme da se nesto pokrene. Jednostavno ovako funkcionisanje nas gura u totalnu prosjecnost, da ne kazem sta gore.
Ma mi vec duze vremena ne zivimo nego prezivljavamo,nazalost i to prezivljavanje se nekako blizi kraju i svi to znamo i realno svi imamo strah od toga.Malo sam razoracan u te velike zeljovce ,svi znaju srati kad krenu kola nizbrdo a rijetko koji konkretno pomogne,sjecam se Kozarica na prvu kad je Megamix divljao,javljao se ,svasta talasao a nikako da pomogne,nije bitno jel pomaze u eri Megamixa ili Amara valjda je bitno da pomogne Zelji.Nadam se izmjeni statuta pod hitno i dovodjenje nekog investitora inace u problemima smo zestokim.Sto se tice Lendrica on jeste grohnuo ali vise me boli cinjencia da ga uigravas sa ekipom i onda 3 dana do prvenstva prodajes istog,odmah je jasno koliko je osjetljiva situacija.Onda ocekujem jbg za mjesec da isto Stilu prodaju ovako jer je situacija takva kakva jeste.Osvajali smo mi i titule ali Bgm nista nismo izvukli iz osvjanja istih osim neke satisfakcije.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Dobro je braco necemo i veceras dramiti ispucali smo se sinoc
mene proslo . Volim te Zeljo

Zadnja izmjena: KANA, dana/u 28 jul 2020, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
Kana trepni dva puta ako te neko oteo
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Kako je Kana pozitivniji kako se druzi sa mnom
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 33 gosta.