Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Vanja8
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Vanja8 » 28 jul 2020, 21:10

svrakino1921 je napisao/la:
28 jul 2020, 21:00
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Al ovaj nije nas
Cuj brat na brata

Naravno @ Plavac nam je Sef
Vas je , uvijek je vas... :rol: :rol: :rol:

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 28 jul 2020, 21:13

Machak je napisao/la:
28 jul 2020, 18:10
ZaNjuBoriSe je napisao/la:
28 jul 2020, 17:46
Ispoštova nas M:tel posteno. Generalni sponzor, 600 milja i vip status kod prenosa na Areni :cool:
Super za vas ali politka na djelu budimo realni i iskreni, idu izbori striko pazi svog Vicu, također da nije Vice u savezu ne bi bilo ni Mtela kao sponzora.
Generalni sponzor je onaj ko da nabolju ponudu, tj. najvise plati.
Prije 3-4 godine kad se birao generalni sponzor, Mtel je ponudio najvise (ne ovoliko kao sad, ali najvise), ali su odbijeni jer gdje ce srpska firma biti sponzor BH lige. E to je politika.
Ovo sad je najnormalnija situacija, vjerovatno i pod uticajem Vice ovaj put nisu smjeli odbiti, ali normalno je ko ponudi najvise da je njegovo.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 28 jul 2020, 21:18

Kad je ivan klecao pred dodikom, je li to bila politika ili ljubav?

Ortega10
Kontakt:

Post Postao/la Ortega10 » 28 jul 2020, 21:30

$ " " $ " &... ? у ?... $ $ & ? " новца је " $ ' јаз " ?-? с $ " ? с $ стране. ?, спонзорства - ¥ ".
" " $.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 jul 2020, 21:50

Ortega10 je napisao/la:
28 jul 2020, 21:30
$ " " $ " &... ? у ?... $ $ & ? " новца је " $ ' јаз " ?-? с $ " ? с $ стране. ?, спонзорства - ¥ ".
Iskreno, ocekivao sam jaci otpor Borca. Jeste da je to samo prijateljska, ali vidljiva je velika razlika po pitanju osnovnih tehnicko-taktickih elemenata igre, kao i na polju fizicke spreme!
Onaj Sanogo moze cijeli vezni red Borca na ledjima nositi i igrati 90 min. Nije dzabe lik igrao LŠ sa Young Boysima... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 jul 2020, 21:54

"Teško možemo dovesti 'bombu' do Bosne i Hercegovine. Radimo nešto, ali teško je dovesti zvučno ime, bez obzira na novac, ljudi se boje. Imali smo priliku dovesti igrača koji je imao 52 nastupa za Ajax. Kada je došlo da je to Bosna, kada mu je menadžer to saopštio on je rekao da jednostavno neće da ide u tu ligu da nije bitan novac", rekao nam je Husić.
"Momci očekuju da ostvare napredak, ali sigurno ih neko savjetuje da je naša liga iz koje je teško nešto ostvariti, ali nadam se da to neće dugo trajati, da ćemo napredovati i postati interesantni za svakoga", dodao je on.

Teško ćemo mi podić kvalitet lige dovođenjem potrošenih igrača, pogotovo kad su oni sr i hr prosjek. Nema tu hljeba.
Zar je toliko kompklikovano i skupo pokrenuti domaće omladinske pogone, koji će ispunjavat minimalne klriterije za razvoj profesionalnog igrača?

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 28 jul 2020, 21:59

Hajmo avatar svi svi minut posla, podrzite dokurnjaka

Ortega10
Kontakt:

Post Postao/la Ortega10 » 28 jul 2020, 22:06

marconato je napisao/la:
28 jul 2020, 21:50

Iskreno, ocekivao sam jaci otpor Borca. Jeste da je to samo prijateljska, ali vidljiva je velika razlika po pitanju osnovnih tehnicko-taktickih elemenata igre, kao i na polju fizicke spreme!
Onaj Sanogo moze cijeli vezni red Borca na ledjima nositi i igrati 90 min. Nije dzabe lik igrao LŠ sa Young Boysima... ;)
' ?. Сужен & ?.
& $ за ¥ евро ?. То је % је. " & у ? ?. $. Просто се $ ?. " ¥ " $ " ? у ' саставу... & $ " " " $...
? ' $ се & оног $ " " ", & ? ? ?... & &. ;)
" " $.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 28 jul 2020, 22:19

I ovdje da drzava da prca desetine miliona eura u klubove bilo bi kvaliteta
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 jul 2020, 22:21

Pantelija je napisao/la:
28 jul 2020, 22:19
I ovdje da drzava da prca desetine miliona eura u klubove bilo bi kvaliteta
Vise drzava(Srbija, citaj vlast) ima od Cz i Pfc, nego obratno... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 28 jul 2020, 22:23

Ma to su price za malu djecu.
Godisnje zvezda od drzave dobje vise nego svi nasi klubovi od rata ovamo.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 jul 2020, 22:32

Pantelija je napisao/la:
28 jul 2020, 22:23
Ma to su price za malu djecu.
Godisnje zvezda od drzave dobje vise nego svi nasi klubovi od rata ovamo.
Ma imas pogresnu percepciju totalno!
Tacno da Zvezda i Partizan imaju jake sponzorske ugovore sa drzavnim firmama i kompanijama, ali klubovi isto tako prave jake transfere i isti i mnogo veci novac vracaju drzavi ili ko god vec to bio!
Zvezda je za protoleklih par godina prihodovala sto od evro takmicenja, sto od transfera preko 100 mil. € i mislis da su sve te pare zavrsile u klubu?!
Nemoj biti smijesan! Niko nece, pa bilo to i drzava ulagati u nesto sto je neprofitno, naprotiv. Najlaksa zarada za fudbalske radnike (citaj politicare) su upravo fudbalski klubovi koji tradicionalno imaju jake omladisnke skole i tako oni kao pijavice izvlace pare iz klubova... ;)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 jul 2020, 22:37

E kad uzmu uporedjivti Zvezdu i nase klubove i kao eto oni se izdigli iz pepela i vise oni ulažu u državu nego država u njih... :crazy:
Ma daj matere ti ,ne soli nam pamet...
Dovoljno mi je znati da ta ista Zvezda ima dug od 30 miliona eura , a znamo da je prije 8-9 godina bila pred gasenjem i kad se sjetim onih afera oko prodaje igraca i hapsenja Džajica...
Sad uskrsnuli kao feniks iz pepela zaradili ogromnu lovu i naprcali dug...
Samo 3% onog sto je Srbija uložila u Zvezdu, evo neka Bosna uloži u nase kone, pa i oni bi dogurali do grupne faze LŠ...
Sto u kone, a yebiga, do sada ulaže samo Opstina, a tek država da trehne pare, pa gdje bi im bio kraj...
Soryy morao sam... :rol:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 jul 2020, 22:53

Vanja8 je napisao/la:
28 jul 2020, 22:37
E kad uzmu uporedjivti Zvezdu i nase klubove i kao eto oni se izdigli iz pepela i vise oni ulažu u državu nego država u njih... :crazy:
Dovoljno mi je znati da ta ista Zvezda ima dug od 30 miliona eura , a znamo da je prije 8-9 godina bila pred gasenjem i kad se sjetim onih afera oko prodaje igraca i hapsenja Džajica...
Dug je jos tu, nije naravno toliki koliki je bio, ali nije ni sveden na nulu. Sad zamisli matematiku, imas dug od 30-40 mil, zaradis 100+ mil i ti i dalje imas dug. To je upravo ovo o cemu ja pricam...
Sto se tog "fenixa" tice, moras pogledati hronologiju dogadjaja od 2014 pa na ovamo. Mi smo.tada bukvalno ostali bez licence za evropu, jer smo grcali u dugovima. Naredne sezone se sa Lalatovićem isforsiralo 5-6 klinaca iz omladinske, koji su se kasnije prodali za 20-ak mil (Rajković, Jovanović,Ristić, Grujić, Jović). Onda dolazi Milojević koji uz par povratnika bez obestecenja (Savić, Srnić, Stojković..) i 2-3 kvalitetna stranca ulazi u LE. Sve ostalo je istorija...
E sad, uloga drzave u tom momentu je upravo taj dug, jer se sredilo sa potraziocima da se vraca samo glavnica, a otpise kamata.
Nije niko dosao i rekao, evo sad vama 20, 50, 100 mil. i radite sta hocete :crazy: ;)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 jul 2020, 23:03

marconato je napisao/la:
28 jul 2020, 22:53
Vanja8 je napisao/la:
Dug je jos tu, nije naravno toliki koliki je bio, ali nije ni sveden na nulu. Sad zamisli matematiku, imas dug od 30-40 mil, zaradis 100+ mil i ti i dalje imas dug. To je upravo ovo o cemu ja pricam...
Sto se tog "fenixa" tice, moras pogledati hronologiju dogadjaja od 2014 pa na ovamo. Mi smo.tada bukvalno ostali bez licence za evropu, jer smo grcali u dugovima. Naredne sezone se sa Lalatovićem isforsiralo 5-6 klinaca iz omladinske, koji su se kasnije prodali za 20-ak mil (Rajković, Jovanović,Ristić, Grujić, Jović). Onda dolazi Milojević koji uz par povratnika bez obestecenja (Savić, Srnić, Stojković..) i 2-3 kvalitetna stranca ulazi u LE. Sve ostalo je istorija...
E sad, uloga drzave u tom momentu je upravo taj dug, jer se sredilo sa potraziocima da se vraca samo glavnica, a otpise kamata.
Nije niko dosao i rekao, evo sad vama 20, 50, 100 mil. i radite sta hocete :crazy: ;)
Ma sve ok...Niti Dinamo, a niti Zvezda se nije izdigla , a da nisu postali državni projekat...
Oni to jesu i nemam ja nista protiv toga da guraju koliko mogu u evropskim takmicenjima...
Koliko god prodate klinaca , nabacate stranaca jer vas nije briga za repa koje ce Srbija refundirati...
Mogu ja tebi reci i da ta razlika u kvaliteti i nije toliko kada se uzme raspon ulaganja novcanih sredstava u Srbiji u Zvezdu i u BiH eto uzmimo u taj Borac...
Pa Borac je ispao u drugu ligu zbog duga nekoj skoli fudbala od 500 000 e, a Zvezda u minusu 30 milki eura i sve normala...

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 28 jul 2020, 23:06

Ortega10 je napisao/la:
28 jul 2020, 21:30
Za koga si navijao, iskreno? Inace za koga su navijali u BL na ovom mecu, za prvi (Oni koji se deklarisu kao Zvezdasi) ili za treci klub u BL sto bi trebao biti Borac valjda?
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

Ortega10
Kontakt:

Post Postao/la Ortega10 » 28 jul 2020, 23:09

Steven11 je napisao/la:
28 jul 2020, 23:06

Za koga si navijao, iskreno? Inace za koga su navijali u BL na ovom mecu, za prvi (Oni koji se deklarisu kao Zvezdasi) ili za treci klub u BL sto bi trebao biti Borac valjda?
Не $ % " је то важно... " ' &, " $, " &. " за " " не " се " " ? је ", $ ? " у ?.." Сарајеву. " је право $ " за & $ -. ;)
" $ ' " $. То је ?.
" " $.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 jul 2020, 23:13

Vanja8 je napisao/la:
28 jul 2020, 23:03
marconato je napisao/la:
28 jul 2020, 22:53
Vanja8 je napisao/la:
Ma sve ok...Niti Dinamo, a niti Zvezda se nije izdigla , a da nisu postali državni projekat...
Oni to jesu i nemam ja nista protiv toga da guraju koliko mogu u evropskim takmicenjima...
Koliko god prodate klinaca , nabacate stranaca jer vas nije briga za repa koje ce Srbija refundirati...
Mogu ja tebi reci i da ta razlika u kvaliteti i nije toliko kada se uzme raspon ulaganja novcanih sredstava u Srbiji u Zvezdu i u BiH eto uzmimo u taj Borac...
Pa Borac je ispao u drugu ligu zbog duga nekoj skoli fudbala od 500 000 e, a Zvezda u minusu 30 milki eura i sve normala...
A zasto drzava ne ulaze u BH klubove?! Jos bolje pitanje sta bi BiH imala od istih?! Jedan Voždovac ili Čukarički prodaju igraca za po 2-3 mil €, vise puta, a koliki je ono najveci izlazni transfer iz PLBiH, 1.3 mil Sarajeva za Cimirota?! Matematika je prosta, drzava ce kroz ta sponzorstva uloziti lupam po 5-10 mil. u Cz i Pfc godisnje, a zauzvrat ce kroz transfere vratiti 2-3 x vise, samo.kroz.transfere, a gdje su nastupi u evro takmicenjima,tv prava,ulaznice... :kafa:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 28 jul 2020, 23:15

Plavac87 je napisao/la:
28 jul 2020, 19:57
ANamelessGhoul je napisao/la:
28 jul 2020, 19:48
jolicnikola je napisao/la:
28 jul 2020, 19:43
baš se pitarska raja naložila da Bećiraj dolazi kod njih a on ih otprdio
Oni su u mogućnosti barem da se povezuju s takvim imenima. Šta smo mi ? Vraćamo Bekrića penzionera i Jamaka. O Zecu da ne govorim. Nama će Evropa biti uspjeh s ovim rosterom i neimaštinom u klubu.

Pišam se i na tebe i na tvoje mišljenje. Kakav futavac!
Ma lik bolid teski navija za Amara a ne za zelju. Covjece imas oci pa da vidis valjda stanje u svom klubu lik ti samo napisao realno nista vise.

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 28 jul 2020, 23:36

Ortega10 je napisao/la:
28 jul 2020, 23:09
Steven11 je napisao/la:
28 jul 2020, 23:06

Не $ % " је то важно... " ' &, " $, " &. " за " " не " се " " ? је ", $ ? " у ?.." Сарајеву. " је право $ " за & $ -. ;)
" $ ' " $. То је ?.
'Nako te i pitam ;) Al zanimljivo je, nevezano za bilo sta, kako fakat neko ko navija za Borac i Zvezdu dozivi taj mec? Npr ja navijam za Sarajevo i veoma volim Man Utd. Ali kad bi kojim slucajem igrali medjusobno nema dileme da bih volio da Sarajevo dobije 10 -0.

S obzirom da u BL je tako kako jeste, i idealizira se Srbija, Partizan, Zvezda i bla bla, bas me zanima da li ti lokalci drze do svog lokalnog ili im je jaci ovaj ideoloski klub? Ne provociram bgm, 'nako pitam...
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.