BarbareZeljin je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:56
Bice Zeljo opet sampion. Nekada se ova nasa pjesma,nekako po navici vezivala za nas. Kao nesto prirodno,kao nesto sto je dio nas. Jer smo ipak najtrofejniji i najpopularniji klub u drzavi.
Ali ova pjesma kao da nas je vremenom uljuljala,i nismo svjesni da vrijeme kako promice,sve vise zvuci jadno i nostalgicno. Mi jesmo kako Osim rece,klub nostalgicara i ima u tome mnogo ljepote i emocija,ali u ovom slucaju nam ta pjesma ostaje samo kao lijepa uspomena.
Mene pocinje da nervira iskreno,jer zelim da se trgnemo,jer me nervira to kao da kukamo sami nad sobom,a nista posebno ne radimo da to ostvarimo.
Nijemo gledamo kako se oko nas desavaju stvari,kako nam pakuju,kako nam se smiju u facu. Jer nas vole vidjeti ponizene,jadne,kako se gasimo,kako nestajemo.
Milion puta sam istakao,kako je Zeljo klub radnicke klase klub emocija i klub iz inata. A nismo vise mi ni samo puka radnicka klasa. Ima nas i jaki i mocnih,ima nas i sposobnih da napravimo od ovog kluba ponovno sampiona.
Jer mu smo sampionski klub od samog svog nastanka.
Prosli smo 3 drzave,3 rezima,2 rata i nisu nas ugasili.
Uvijek smo iz inata i iz ljubavi bili jaci od rezimskih,stranackih projekata.
Evo i sad kad su nas stigli i Sarsjevo i Zrisnjki,opet smo mi vlastitim glupostima izgubili 3 titule,ne racunam ovu koronsku.
Sve je u sustini do nas. Nije prvi put da smo bili i bez love i bez podrske i vlasti i saveza.
Prolazili smo mi i poslije rata i gore stvari. Da ih sad ne napominjem.
Ali su uvijek iz inata dolazili neki mocni ljudi koji su voljeli i pomagali klub.
Tacno je da mi nikad nismo kapitalizirali na duze staze to,ali i to se uz pamet rad moze uraditi.
Ja opet pozivam svakog onog ko moze pomoci klubu,svakog onog ko moze doprijeti do jakih i mocnih Zeljovaca,da pomognemo da se udruzimo.
Ni jedan klub nema ono sto mi imamo. Imamo tradiciju,ime,stadion,infrastrukturu,ogromnu bazu navijaca.
Ako jedan Dzeko kaze da je duznost svih nas da pomognemo za dvoranu Mejdan. Pa se ja pitam,jeli duznost da pomognemo nasem Zelji.
Kako Zeljovce druge ne boli i iritira pjesma bice Zeljo opet sampion,a da nista ne radimo da on to zaista bude.
Previse smo se uspavali,i ocekujemo cuda od jednog ili dva covjeka. Pa vala ako i taj jedan covjek hoce da je za sve glavni,pa ne moze jarane,vidis da ti treba podrska.
Teska je situacija,mnogi za hljeba nemaju,i sam ne zbog korone ali zbog nekih drugih stvari,se krpim trenutno. Bice bolje abd,ali imam zelju da pomognem koliko mogu.
Vjerujte da ovi nasi jaci ljudi,od biznismena,bivsih igraca,svojim primjerom pokazu,vjerujte da bi i ova "sirotinja"pomogla jos vise.
Ne mogu da shvatim da neko ne vidi potencijal koji klub ima.
Ma ne mogu ni da shvatim kako ljude emocije ne povuku.
Ja godinu dana ne mogu trpit da je neko bolji od nas,a kamoli 8 godina.
Ide nam 100 godina kluba,ako nas i taj jubilej ne trgne da se vratimo na stare navike. Bojim se da cemo nekako utoniti u prosjecnost.
Nama treba kolektivno budjenje.
Jedan Juventus je izbacen u 2 ligu,a kako se vratio .
To jest neuporedivo donekle,ali nisu ga napusili ni igraci ni navijaci.
To je svetinja. Pa mozemo mi imati sve u zivotu ali nasa svetinja,djetinstvo i prve pobijede je nesto sto nema cijenu.
Ja bi za to uvijek imao "vremena".
Pomozimo nasem klubu da nam nase pjesme opet znace i oslikavaju nas u pravom svjetlu.
Bice Zeljo opet sampion.