Rekonstrukcija stadiona u BiH

90minut
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la 90minut » 29 jul 2020, 04:46

theKuPuS je napisao/la:
29 jul 2020, 04:34
ReX je napisao/la:
28 jul 2020, 17:29
Evo Ajnadzic najavi aqua park, zicaru, hotele, podzemnu garazu, stadion bez atletske staze...

Kosevo ce izgleda biti sportski centar broj 1 na ExYu prostoru. :bih:
Pa identičnu priču najavi svakih 40ak dana, i tako 4 godine mandata. Sad će to više promovirati jer idu lokalni izbori za par mjeseci. Šupljator lopovski.
Da li iskreno mislite da je on dobio neke konkretne glasove od naše baze navijaca pa i prije 4 godine ili kad je najavio da ce urediti koševo?

Ja vjerujem da nije ni tad ili nešto minorno, a za naredne pogotovo nece tako da ono postavlja se pitanje da li ima stvarno u nekoj njegovoj evidenciji debila koji glasaju ili on misli da ima pa fura tu pricu..

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 29 jul 2020, 14:49

Konačno Koševo pripalo Sarajevu... Po ugovoru o koncesiji Sarajevo je dužno kroz narednih 10 godina dovesti stadion do kategorije 4.

Da li dolaze bolji dani za bh fudbal? :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 29 jul 2020, 14:56

Prvo teren da urade onda pocupati sve i jednu onu zelenu stolicu ako me razumijete, bagra zelena.
Mjau !

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 29 jul 2020, 15:06

Neće sve ovo početi prije naredne godine, u najboljem slučaju, dok se sve ne riješi, a onda i planovi, tenderi i ostala čuda, mada je to dosta lakše kada ide preko FK Sarajevo. Mislim da ni u Sarajevu još uvijek ne znaju šta sve krije ova rekonstrukcija, koje izazove i probleme, ali su sigurno svjesni prioriteta. Vjerujem da će u prvoj fazi biti sređivanje jedne od tribina (istok ili zapad), te primicanje terena onoj koja se ostavlja. Sarajevo će istovremeno moći igrati utakmice na Koševu. Čisto sumnjam da će Sarajevo u ovaj posao ući prije proljeća 2021. godine.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 jul 2020, 15:11

Machak je napisao/la:
29 jul 2020, 14:56
Prvo teren da urade onda pocupati sve i jednu onu zelenu stolicu ako me razumijete, bagra zelena.
Stolice svakako treba zamjeniti, ali nema veze boja sa bagrom i prije rata su bile zelene ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2020, 15:12

Hantraga je napisao/la:
29 jul 2020, 15:06
Neće sve ovo početi prije naredne godine, u najboljem slučaju, dok se sve ne riješi, a onda i planovi, tenderi i ostala čuda, mada je to dosta lakše kada ide preko FK Sarajevo. Mislim da ni u Sarajevu još uvijek ne znaju šta sve krije ova rekonstrukcija, koje izazove i probleme, ali su sigurno svjesni prioriteta. Vjerujem da će u prvoj fazi biti sređivanje jedne od tribina (istok ili zapad), te primicanje terena onoj koja se ostavlja. Sarajevo će istovremeno moći igrati utakmice na Koševu. Čisto sumnjam da će Sarajevo u ovaj posao ući prije proljeća 2021. godine.
Da, tako su i iz kluba rekli. Sljedeće godine bi sve to trebalo biti gotovo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 29 jul 2020, 15:20

Lik je napisao/la:
29 jul 2020, 15:11
Machak je napisao/la:
Stolice svakako treba zamjeniti, ali nema veze boja sa bagrom i prije rata su bile zelene ;)
Pa i nisu baš, jer su stolice postavljene tek poslije rata :D No, bile su zelene ograde, pa su se vjerovatno tim vodili.

Ja bih volio da jedan naš klub stolice postavi u skladu s onim što se radi u 2020. godini :D Znači prošarati malo, a ne strogi geometrijski oblici i slova. Koliko bi ljepše bilo da su recimo na Grbavici stolice kao na stadionu Napolija ili Zenita. Ili da su u Vrapčićima ko u Varšavi recimo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 29 jul 2020, 15:21

MortemHz je napisao/la:
29 jul 2020, 15:12
Hantraga je napisao/la:
Da, tako su i iz kluba rekli. Sljedeće godine bi sve to trebalo biti gotovo.
Samo da napomenem da ovo nije doslo tek tako. Mjeseci i mjeseci analiziranja su iza odluke da klub zeli ulagati u stadion. Vijetnamci su se odlucili za Kosevo i imaju spremne pare za ulaganje.

Kosevo ce uskoro da bude najbolji stadion u drzavi :bih: :bih:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 29 jul 2020, 15:28

Ovo je odlicna vijest za svakog ko voli fudbal.Samo se nadam da ce FK Sarajevo uraditi ovo obecano, i da radovi na stadionu nece biti samo molerski i zamjena stolica, ja ocekujem da me iznenade.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 jul 2020, 15:28

Hantraga je napisao/la:
Dali su im rok 10 godina za kat 4. A imajuci u obzir koliki samo posao ima na ovom Kosevu, itekako ce morati do najkasnije proljeca 2021 krenuti sa radom. Da ne kazem vec krajem ove godine.
@igrajlopte 🐦

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 29 jul 2020, 15:48

mozak je napisao/la:
29 jul 2020, 15:28
Ovo je odlicna vijest za svakog ko voli fudbal.Samo se nadam da ce FK Sarajevo uraditi ovo obecano, i da radovi na stadionu nece biti samo molerski i zamjena stolica, ja ocekujem da me iznenade.
Naravno.
Vise vjerujem g. Namu kad kaze da ce uloziti u stadion (a spominje se po mahalama cifra od 30 miliona km) nego ijednom sda-ovcu koji dobija izbore sa parolom 'izgradimo stadion zajedno'
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 29 jul 2020, 15:55

Pa nije baš tako strašno dovesti stadion Koševo u CAT4. Da ne pretjerujem, ali to se može za 3 mjeseca završiti :D

Mislim da ovdje čak to nije suština, nego će Sarajevo ići na potpunu rekonstrukciju. Sve to mora biti u skladu sa regulacionim planom, a regulacioni plan kaže bez atletske staze recimo.

Na kraju, neće Sarajevo to samo ušminkavati, jer troškovi održavanja stadiona su iznad pola miliona KM godišnje. Dakle, samo da se održava. Ne bi na to pristali tek tako.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 jul 2020, 16:05

Hantraga je napisao/la:
29 jul 2020, 15:20
Lik je napisao/la:
29 jul 2020, 15:11
Machak je napisao/la:
Pa i nisu baš, jer su stolice postavljene tek poslije rata :D No, bile su zelene ograde, pa su se vjerovatno tim vodili.

Ja bih volio da jedan naš klub stolice postavi u skladu s onim što se radi u 2020. godini :D Znači prošarati malo, a ne strogi geometrijski oblici i slova. Koliko bi ljepše bilo da su recimo na Grbavici stolice kao na stadionu Napolija ili Zenita. Ili da su u Vrapčićima ko u Varšavi recimo.
Mislim da je na zapadu bilo stolica prije rata, ali nije ni bitno islo se da bude zeleno jer je tu ZETRA (odnosno zelena transferzala), pa radi toga. Uglavnom stolice ni sad nisu bitne, treba teren prije svega uraditi, ali vidjecemo kako ce sve to teci...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 29 jul 2020, 18:43

Ne treba pretjerivati sa brojkama... Nek se uloži par miliona KM i nek izgleda stadion pristojno biće dobro.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 29 jul 2020, 18:59

@Lik, ma 1996. :D Ali tačno je to za ZETRA.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 jul 2020, 21:27

Hantraga je napisao/la:
29 jul 2020, 18:59
@Lik, ma 1996. :D Ali tačno je to za ZETRA.
Bile ba stolice na zapadu prije rata, al nema veze valjda budu u budućnosti bordo :opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MANUTDTe
Kontakt:

Post Postao/la MANUTDTe » 30 jul 2020, 10:07

Friuli-Udine
Meni zanimljivo kako su uradili, izbacili stletsku

slika

slika

slika
Lici mi na Kosevo skroz...

slika

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 30 jul 2020, 12:08

MANUTDTe je napisao/la:
30 jul 2020, 10:07
Friuli-Udine
Meni zanimljivo kako su uradili, izbacili stletsku

slika

slika

slika
Lici mi na Kosevo skroz...

slika
Tako cemo i mi, zapad ostaje. Pribliziti mu samo teren i nove tri tribine i krov na zapadu. Samo je to skupo bas, bas, bas jbg.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 30 jul 2020, 12:10

Ne znam od kud ta ideja da se na kosevu uklanja atletska staza? Kao da imamo pare da pretvorimo Kosevo u ovakav stadion kao u Udinama... malo sutra. Atletika nam je jedina nada osim nogometa (i mozda poneki borilacki sport) i umjesto da obnovimo atletsku stazu i da ulazemo u taj sport, pa mozda nekad se nekad stvori novi Amel Tuka, mi se lozimo na neke Arene poput Njemacke i Engleske. Em bas imamo redivotog clan grupne faze Evropske lige ili lige prvaka pa da nam je to u korist. Vidim ovaj gradonacelnik najavljuje neke rekonstrukcije, a siguran sam da nema nikako rjesenje za atletsku stazu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 jul 2020, 12:45

Ne stvaraju se atletičari na Cat4 stadionima. Ako će privatnik (ili klub, kako god) preuređivati stadion (ako uopće smije uklanjati stazu), onda bi grad morao naći lovu za negdje napraviti atletsku stazu za atletičare. Jer je nenormalno uložiti ogroman novac u stadion i vrhunski teren na koji će svakodnevno padati kugle, koplja, kladiva i diskovi.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.