Postao/la Ponos Torina » 21 feb 2011, 14:22
Kad klubovi shvate da su navijaci na prvom mjestu i njihova sigurnost!Kad klubovi budu obratili paznju na svoj marketing i kad budu u timove dolazili kvalitetni igraci a ne neke bukovine i hrastovine,spodobe po terenu narod nece da gleda,kad utakmice budu lijepe za oko,kad sudjenje dodje na visi nivo,kad sigurnost svih prisutnih na stadionu bude na visokom nivou,kada seljacine i maloumni ljudi prestanu dolaziti na stadione,kada korupciji i lopovluku neko stane u kraj,kada budemo imali normalnu drzavu i normalan fudbalski savez koji zeli da liga napreduje,kada klubovi budu gledali da imaju sto bolju strukturu kluba pocevsi od omladinskih pogona,dvorana novih terena za razvijanje mladih igraca i novih kompleksa za razvoj,kada policija bude normalna i dobije ovlastenje da slomi i razbije svakog ko napravi manji incident(pa makar to i petarda bila)kada prestane nacionalna mrznja,kada navijaci odluce da prestanu sa svojim maloumnim ponasanjem i nekakvih ratovanjem i povrijedjivanjem jedni drugih,oni sebe nazivaju navijacima obicni seljaci svci oni koji prave probleme,fasisticko/nacionalisticke ispade,tuce,razno majmunisanje itd....Ima toga na kamaru nemoze covjek nabrojati sve probleme koji postoje ovdje iskljucivo.......
Kako ce otac odvesti svoje dijete ili porodicu na neku utakmicu??Nikako ni za 1000 godina!Zasto?Zbog majmuna i poremecenih osoba koji idu po tim utakmica(cast izuzetcima)koji dodju na utakmicu da nekome oduzmu zivot,da mu glavu razbiju,da ga smjesti u invalidska kolica,da se siri mrznja sto nacionalna sto obicna ona koja zagovara daljne tuce po raznim stadionima i gradovima......
Nikad se ovo nece desiti da nas narod u svojoj zemlji dozivi da ode na utakmicu,znajuci da je potpuno siguran i da moze uzivati u utakmici kao i sav normalan svijet u neki drugim zemljama,da moze dijete odvesti na 100 utakmica i za 20 godina da njegovo dijete kaze,hvala tata sto si me vodio imam lijepe uspomene na to vrijeme!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi