U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21, U-19, U-17
Ova priča sa Alenom Mustafićem nekako prolazi ispod radara.
Evo i zvanično je prodan Slovanu. Moglo bi se reći da je to ozbiljan transfer.
Šampion Slovačke, ozbiljna ekipa, a Mustafič tamo ne ide "naslijepo", nego se dokazo u nekolko prvenstvenih utakmica.
Šampion Slovačke, ozbiljna ekipa, a Mustafič tamo ne ide "naslijepo", nego se dokazo u nekolko prvenstvenih utakmica.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Svaka čast Mustafiću, veliki je ovo transfer! Sve najboljeDrFilgud je napisao/la: ↑31 jul 2020, 11:53Ova priča sa Alenom Mustafićem nekako prolazi ispod radara.

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Potpisao za Slovan,a oni ga odmah posudili Nitri.Transfer vrijedan 120 000 €
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Benjamin Hadzic dao jedan gol danas. ali nazalost nece u Bundesligu. trebalo je pobjeda od 2 gola vise od Rieda.
Klagenfurt vodi 6-1
Ried vodi 9-0

Klagenfurt vodi 6-1
Ried vodi 9-0

Benjo Hadžić je smiješan igrač. 21 godine i klupa u austrijskoj drugoj diviziji

Bukvalno od njega ima boljih igrača u prvoj ligi FBiH
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gazibegović danas kapiten za Liefering.
⚜️~⚜️~⚜️
Kadetski reprezentativac Emir Derviškadić (2004) je potpisao pro ugovor sa ekipom Sarpsborg 08
https://www.sarpsborg08.no/nyheter/emir ... rpsborg-08

https://www.sarpsborg08.no/nyheter/emir ... rpsborg-08

Gol iz skarica. Za njega je i najbolje sto nece uci jer i onako nije zreo za Bundesligu odnosno nikud tu ne bi dobio sansu. Ovaj gol mu je dao nadu da ostane u ekipi i u narednoj sezoni dobije koji minut vise. Ovo do sad mu se moze oprostiti, doveli su ga i ako su u ekipi imali 3 sasvim dobra napadaca za ovu ligu i bilo je jasno da se nece tako lako probiti. Slicna situacija kao s Prevljakom u Salzburgu.
Talha asad antoni savo..ja imena sunce ti poljubim odakle su se roditelji ovih skotrljali u grad da mi je samo znati....ovdje su pljuvali po dzeki sto je djetetu dao ime dani sta tek reci za ove seljacine...Zukanovic je napisao/la: ↑30 jul 2020, 12:08Ima samo u15 ( 2005)
Na poziv selektora Zorana Erbeza na kamp su došli sljedeći igrači:
Dražen Krajišnik (Radnik), Ferid Šerbečić (Sloboda), Salih Hadžić (Mladost), Benjamin Ahmetspahić (Čelik), Antoni Bajkuša (Široki Brijeg), David Čamber (Zrinjski), Marko Brkić (Borac), Talha Tabaković (Sarajevo), Tarik Zukanović (Željezničar), Đanis Gosto (Velež), Vedad Jakupović (Željezničar), Luka Škorić (Krupa), Savo Šušić (Borac), Kenan Lamadžema (Sarajevo), Džan Slipičević (Željezničar), Berin Gasal (Travnik), Asad Dragolovčanin (Željezničar), Amir Duraković (Sarajevo), Mirza Prguda (Velež), Marko Kozina (Zrinjski), Hamza Ljukovac (Sarajevo), Aleksa Raca (Kozara).
Pioniri će do kraja priprema odraditi još tri treninga, a za četvrtak su planirana antropološka testiranja igrača
28.07.2020
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Amar Dedić sad vrijedi 700k
Aldin Turkeš sad 1.5m
Demirović 3m
Dobra sezona
Aldin Turkeš sad 1.5m
Demirović 3m
Dobra sezona

⚜️~⚜️~⚜️
Kao sto sam i predpostavljao kad je potpisao, rekao sam da ce Kozic ostati prvi golman Radnika. Kacavenda na klupi.
@igrajlopte 🐦
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Anes Mašić danas strijelac za Zrinjski.
⚜️~⚜️~⚜️
Onaj skaut Husnija Fazlić koji je radio u Bundesligi je rekao prošle godine da ga Mašić podsjeća na Džeku. Rano je reći ali mi se jako sviđa kako igra, ako nastavi ovako u Zrinjskom onda ga obavezno treba zvati umjesto raznih B. Hadžića i Mulahusejnovića u U21

18.03.19
„Istina, već neko vrijeme mladi Mašić je na listi mladih nogometaša za koje je klub iz Bremena zainteresiran“ – otpočeo je Fazlić i nastavio: - „Moj zadatak ispred kluba bio je pogledati tu utakmicu i prenijeti impresije o njemu i mogu reći da sam jako zadovoljan onim što sam vidio. Sama utakmica bila je jako čvrsta i borbena, a kod Mašića sam uočio dosta kvaliteta i predispozicija koje bi u danima pred njim od njega mogle učiniti pravog igrača. No za to će biti potrebno mnogo rada naravno, osjetljive su to godine za igrača, možda i najbitnije. Anes ima „ono nešto“, usudit ću se i reći da me podsjeća na Džeku, uostalom, znam o čemu pričam, bio sam involviran u Edinov transfer u Wolfsburg i jako sam upućen u njegovu karijeru još od mladih dana“. – probranim riječima govorio je Hune o mladom nogometašu Plemića.
- ASD
- Kontakt:
Ima dobre predispozicije što je najbitnije. Jak i brz.
Kad uhvati trk jako malo šansi defanzivcima daje. To je i Džeko imao u mlađim danima.
Kad uhvati trk jako malo šansi defanzivcima daje. To je i Džeko imao u mlađim danima.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ono što sam ja gledao, momak ima IQ kada igra, i to mi se jako dopada kod njega. Neka ovako nastavi i poziv u21 je neupitan..
⚜️~⚜️~⚜️
Beganoviću 59. nastup za Slobodu u Premijer ligi i 2. gol. Već je prekaljeni igrač ove lige a rođen je 25. novembra 1999. godine. Uspjeh je to u BiH gdje se nije puno toga promjenilo od kad je napisan ovaj tekst:
Prema podacima Transfermarkta, prosječna starosna dob igrača u Premijer ligi iznosi 25,9 godina, a to je više od prosječne starosne dobi u Bundesligi, Ligue 1, Super ligi Srbije, austrijskoj Bundesligi, švedskom najjačem rangu, poljskoj Ekstraklasi, belgijskoj Jupiler ligi, makedonskoj Prvoj ligi, HNL-u...
Među 20 igrača s najvećom minutažom u Željezničaru nema niti jedan igrač koji ima 21 godinu ili manje. U Zrinjskom među 24 igrača s najvećom minutažom nema niti jedan igrač iz kategorije U-21.
Sarajevo se ovdje značajno razlikuje pošto je među 22 igrača s najviše odigranih minuta u svim natjecanjima ove sezone koristilo sedam igrača koji pripadaju kategoriji U-21. Ipak, od tih sedam igrača, tek trojica (Besim Šerbečić, Đani Salčin, Vladan Kovačević) bili su standardni u proljetnom dijelu sezone, u kojem su odigrana tri kola.
Spojimo li ove brojke, dolazimo do podatka da od 66 igrača koji imaju najveću minutažu u Sarajevu, Željezničaru i Zrinjskom pravu šansu dobivaju samo tri igrača iz kategorije U-21. To je apsurd.
U ovoj sezoni, Sarajevo, Zrinjski i Željezničar niti jednom na teren nisu izveli postavu koja je u prosjeku mlađa od 24 godine. Najmlađa postava koju je Sarajevo izvelo u ovoj sezoni imala je prosjek od 24,1 godine, dok su sve postave Zrinjskog i Željezničara imale prosjek veći od 25,6 godina. Ovdje se dobro podsjetiti podatka da je prosječna starost prve postave Ajaxa u polufinalu Lige prvaka iznosila 25,1 godinu.
Kada je riječ o HNL-u, Rijeka je četiri puta izvela postavu koja je imala prosjek od 24 godine ili mlađu, Hajduku se to dogodilo čak osam puta
Ona kljusina (zizovic) uopste ne vjeruje mladim igracima..poslao je Coku i Stanica na posudbu a do zadnjeg trena je razmisljao da posalje i Masica a momak mu donese prva tri boda..Nista bolji po tom pitanju nije ni Osim.Pohvalno je sto je juce za Borac igrao stoper Milojevic 2000 ili 2001 godiste
momci u jednoj od najslabijih liga debituju u 20.oj
za ovog Masica se odavno zna, dok je razvaljivo u kadetima...ali sve ti je dzaba kad su kod nas treneri zaostale seljacine...radije ce gurati polovnjaka iz srbije/hrvatske koji ima vise transfera nego golova

za ovog Masica se odavno zna, dok je razvaljivo u kadetima...ali sve ti je dzaba kad su kod nas treneri zaostale seljacine...radije ce gurati polovnjaka iz srbije/hrvatske koji ima vise transfera nego golova
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
To ti je Telekom termin liga, mladi momci debituju u 20-oj 21-oj godini. Poslije toga nestanu.AirRamiz je napisao/la: ↑02 avg 2020, 16:38momci u jednoj od najslabijih liga debituju u 20.oj![]()

minimum tri igrača 21 ispod moraju biti u prvih 11, ako zelimo neki napredak.
Boga pitaj koliko talentovanih momaka ima koji nisu nikad prismrdili debiu.
⚜️~⚜️~⚜️