FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zundo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zundo » 02 avg 2020, 19:57

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 avg 2020, 19:56
Zundo je napisao/la:
02 avg 2020, 19:54
tm01hzne je napisao/la:
02 avg 2020, 19:53

Šurković je to rekao u prilogu za najavu naše tekme
Nemoj yebat
I ja potvrdjujem..prije pocetka najavio jos 2 pojacanja
Čekaj, jel komentirao Priganica ili Šurković
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 avg 2020, 20:01

Meni na ovoj utakmici nema igraca koji je bio bolji ili gore.

F hodzic jel to djete bilo u akademi il je doveden od nekud..nisam upratio njegov podpis a vidim 5 godina ugovor da ima..

Ovo nije bio nikakav trening ovako ce bit protiv 70% ekipa, krupa je pokazala ipak snagu bez igraca su igrali istim tempo cak se nije ni osjetio nedostatak igraca..

Krupa nista nije slabija od slobode olimica veleza posebno ako uzme u obzir plasticna podloga gdje ce to bit uvjek plus za krupu minus sa njene kokurente posebno za klubove iz doljnjeg doma.

Volio bi pogledat penal iz drugog ugla cinimi se da je sisom igro i da nije penal, al let lopte posle igranje govori da bi mogo bit prnal...

Protok lopte dobar, bice jos bolji nakon par kola bicemo jos ubitacni kad se Ahmet i ragmanovic vrate..

Fanimo je vec bez priprema bez uigravanja bez ista pokazo materijal da je minimum za klupe, Al moja procjena da ce bit Baba Gida u doba Ajaxsa i da ce bit najbolji igrac lige..

Protiv kaknja ocekujem istu ekipu ko danas samo mozda susica umjesto f hodzica

Dragomi je za Ahmeta da nije teza povreda i njega ocekujem svihh 90 min u 3 kolu.

Haris je najbolji spic sa klupe u ligi, ove 2-3 utakmice sto ce igrat dobro ce doc njemu radi pouzdanja i sadisfakcije da je nesto privrijedio i da je uzo pare od kluba na fer nacin..

Pidro je bolji od salcina,(salcin bio odlican danas)

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 02 avg 2020, 20:02

Hodzic otkako je Vinko dosao igra perfektno

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 02 avg 2020, 20:03

Idemo dalje
slika
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 02 avg 2020, 20:03

Vanja8 je napisao/la:
E kad se sjetim pisanja prije dva dana...

Krupa opasna, nadigrali Zrinjskog, bolje sanse, yebeno ce biti...

Ko da pripremne daju pravu sliku...Momci odigrali sa 50% snage i rutinski razgulili tu "Opasnu Krupu..."

Pitarluk... :facepalm:
Ma Zrinjski los reko sam vam al ne vjerujete, jbg ja gledo haman sve pripremne....

I Olimpicu jedva dali...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 avg 2020, 20:05

Dragomije sto sam fulio tezultat u crupi

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 02 avg 2020, 20:06

Igru brisi tri bobe upisi, od ljepote se nezivi :roll:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 02 avg 2020, 20:06

TheIvicnjak je napisao/la:
02 avg 2020, 20:02
Hodzic otkako je Vinko dosao igra perfektno
Limitiranje Duleta na igranje do centra ga je ubilo u pojam pod Kesoljubom, kad je dosao iz Radnika upravo se i pokazao ko ofanzivni bek, zabijao golove za Radnik...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 avg 2020, 20:08

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 avg 2020, 19:19
Lik je napisao/la:
02 avg 2020, 19:18
Kolko ovaj mali Rukfas ima godina 16 ili 17?
Za 2 dana puni 17 :D
Kraj, bravo momci :thumbup:
:thumbup:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 avg 2020, 20:10

Nemojte molim vas nikoga da spominjete kao man of the match prije andreja.

Ovako, ono sto je cimirot pokazivao u ovim godinama u kojima je djokanovic nije bilo ni 50% u odnosu na djokanovica. Odgovorno tvrdim da je andrej do sada nas najbolji izdanak akademije. Momak ima nemoguc radijus kretanja a uz to to kretanje nije glupo i u prazno vec je uvijek na lopti, na igracu i poktiva prostor. Jednostavno sa 19 godina ovako igrati na najzahtjevnijoj poziciji u fudbalu je zaista nevjerovatno. S loptom bez lopte, box to box veznjak kakvih danas na prste jedne ruke mozes prebrojati. Suho zlato je Andrej, nadam se da cemo biti pametni sa njim.

Poslije njega odusevio me dusan hodzic. Nastavio je gdje je stao u one tri tekme na proljece. Ocito da upravo ovakav bek odgovara vinku za njegov fudbal. Nadam se da nece dozivjeti neki pad. Naprijed dobar, nazad perfektan, s loptom odlican ne znam je li jednu loptu izgubio?

Ostale necu detaljno ali pohvaliti oremusa, serbecica i milicevica, salcina takodjer, tatar kojem nije pozicija j jako puno radio.

E sad, ono zbog cega sam i krenuo pisati ovo. Mnogi ce reci lose poluvrijeme ili da igra nije nesti i slicno. Medjutim treba gledati sljedece. Prvo podloga je ona najeftinija kineska plastika. Uzasna. Drugo, ovo nakon 30 min sam vidio koja je ideja vinkova bila. Igrali smo na posjed i sa sto vise promjena strana i krupa je zbog toga nakon 45 min ostala bez snage. Mi smo prespremni ovo je perverzija da smo bez problema mogli igrati jos 90 minuta. Svaki duel osim Handzica je bio nas. Strasno koliko smo fizički napredovali. Svaka lopta u medjuprostoru je bila nasa. Nakon 50ak min nasi igraci su prolazili kako su htjeli po terenu. Vinko je taktivki od onoga sto smo imali izvukao najbolje. Nevjerovatna cinjenica je da smo danas imali u ekipi serbecica u21 kovacevic u21 mustedenagic u21 salcin u 19, pidro u21, hodzic u 17 , andrej u19.... Zaista fenomealno...

Ne zaboravit i da smo igrali bez ahmetovica tss i rahmanovica ... Cijelu utakmicu smo radili savrseno odbranu, svaki napad krupe je zavrsio na aut liniji sto znaci da se igraci krecu sistemski i da ima jako malo rupa.

Bit ce ovo odlicno!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 02 avg 2020, 20:13

Odlična utakmica.
Nije iz one sfere bodove piši igru briši, igrali smo dopadljivo, napadali, imali kontrolu, ograničili Krupu na nekoliko prelazaka centra. Vidi se Vinkov potpis u igri, igra od noge do noge, prebacivanje na krila dijagonalama te nešto novo šutevi iz vana. Sve će to doći na svoje aBd.
Bez Ahme smo baš tupi prema naprijed, kad je ušao, kad sam vidio onu gracioznost u pokretima momentalno mi je izmamio osmijeh na lice.
Također klupa nam je baš duboka, niko u ligi nema ovakvu dubinu. Pidro, Ahmetović, Fanimo, Zinedin + ovi što nisu u kadru uopšte bili.
Svaka čast momcima i treneru idemo dalje.
P.S. Svaka čast i meni, pogodio rezultat i oba strijelca :mrgreen: asistencije sam tipovao na Zinedina ali neka, doć će i njegovih 5 minuta.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 02 avg 2020, 20:15

Pantelija je napisao/la:
02 avg 2020, 20:10
Nemojte molim vas nikoga da spominjete kao man of the match prije andreja.

Ovako, ono sto je cimirot pokazivao u ovim godinama u kojima je djokanovic nije bilo ni 50% u odnosu na djokanovica. Odgovorno tvrdim da je andrej do sada nas najbolji izdanak akademije. Momak ima nemoguc radijus kretanja a uz to to kretanje nije glupo i u prazno vec je uvijek na lopti, na igracu i poktiva prostor. Jednostavno sa 19 godina ovako igrati na najzahtjevnijoj poziciji u fudbalu je zaista nevjerovatno. S loptom bez lopte, box to box veznjak kakvih danas na prste jedne ruke mozes prebrojati. Suho zlato je Andrej, nadam se da cemo biti pametni sa njim.

Poslije njega odusevio me dusan hodzic. Nastavio je gdje je stao u one tri tekme na proljece. Ocito da upravo ovakav bek odgovara vinku za njegov fudbal. Nadam se da nece dozivjeti neki pad. Naprijed dobar, nazad perfektan, s loptom odlican ne znam je li jednu loptu izgubio?

Ostale necu detaljno ali pohvaliti oremusa, serbecica i milicevica, salcina takodjer, tatar kojem nije pozicija j jako puno radio.

E sad, ono zbog cega sam i krenuo pisati ovo. Mnogi ce reci lose poluvrijeme ili da igra nije nesti i slicno. Medjutim treba gledati sljedece. Prvo podloga je ona najeftinija kineska plastika. Uzasna. Drugo, ovo nakon 30 min sam vidio koja je ideja vinkova bila. Igrali smo na posjed i sa sto vise promjena strana i krupa je zbog toga nakon 45 min ostala bez snage. Mi smo prespremni ovo je perverzija da smo bez problema mogli igrati jos 90 minuta. Svaki duel osim Handzica je bio nas. Strasno koliko smo fizički napredovali. Svaka lopta u medjuprostoru je bila nasa. Nakon 50ak min nasi igraci su prolazili kako su htjeli po terenu. Vinko je taktivki od onoga sto smo imali izvukao najbolje. Nevjerovatna cinjenica je da smo danas imali u ekipi serbecica u21 kovacevic u21 mustedenagic u21 salcin u 19, pidro u21, hodzic u 17 , andrej u19.... Zaista fenomealno...

Ne zaboravit i da smo igrali bez ahmetovica tss i rahmanovica ... Cijelu utakmicu smo radili savrseno odbranu, svaki napad krupe je zavrsio na aut liniji sto znaci da se igraci krecu sistemski i da ima jako malo rupa.

Bit ce ovo odlicno!
Sve potpisujem. Đokanović me baš baš prijatno iznenadio. Strašna kontola lopte, onaj bezobrazluk u igri, radijus kretanja a igra najtežu poziciju sigurno. I to sve sa svojih 20 godina.
Baš imamo razloga za euforiju, odlično je ovo prošlo, pokazali smo svu snagu.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 avg 2020, 20:18

Kako je samo andrej odigrao za klasu bolje od svih ostalih na terenu. Super je ovo proslo rutinska pobjeda.
You are someone else I am still right here

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 02 avg 2020, 20:20

Djokanovic mora da igra i mogli bi dobre pare uzeti na njemu.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 02 avg 2020, 20:24

Ono prvo poluvrijeme smo uigravali cjele pripreme linije kretanja i drzanje lopte, ali je promjenio krila da ne ulaze unutra, nego stavio krstu lijevaka lijevo a Jukica desnjaka desno....da bi kombinovali...serbecic mi nije bio dobar kako inace bude fasovo zuti i zamalo crveni....oremus tanak u prvom, u drugom korisniji kad smo dobili prostor pa je imao sta da zatvara....Jukic dosta grijesio, djelovao umoran...Salcin dobar, Djokanovic predobar,Tatar dobar, Handze svoje uradio, odvlacio stopere,1 fasovo crveni....da je i zabio bilo bi vrh....
Dule perfekcija, i gore i dole, svi dueli, samo kad je dobio lakat u facu nije ispratio svog igraca....stid coeka bude da smo pomisljali na Galica uopste....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 avg 2020, 20:26

Vanja8 je napisao/la:
E kad se sjetim pisanja prije dva dana...

Krupa opasna, nadigrali Zrinjskog, bolje sanse, yebeno ce biti...

Ko da pripremne daju pravu sliku...Momci odigrali sa 50% snage i rutinski razgulili tu "Opasnu Krupu..."

Pitarluk... :facepalm:
kako nije opasna primili od nas samo 2 gola :-)
napisa pantelija jako lijepu analizu, svaka cast.
You are someone else I am still right here

Disperadun
Kontakt:

Post Postao/la Disperadun » 02 avg 2020, 20:27

Kakvo bi mi pojačanje dobili da Hodžić konstantno igra ovako dobro.. A iskreno se nadam da hoće
dječak koji raste zavolio te tad,
ostao je ovdje
vezan za svoj grad

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 avg 2020, 20:27

Svidja mi se, da smo dosli do ovog levela, da ovakve tekme rutinski rjesavamo cak i u gostima. Dobra igra, bez srljanja. Nismo se uznervozili, jer smo znali, da cemo ih dobiti, a to je taj pobjednicki mentalitet. Prije smo nakon pola sata vec poceli gubiti zivce i nimalo puta primali glupe golove. Jos nisu igrali Ahmetovic i Rahmanovic nasi glavni igraci prosle sezone, TSS eto necu ni ubrajati.

Krupa ce nekome otkinuti bodove od nasih konkurenata 100%.

A i lijepo je vidjeti ovo kmecanje protivnickih navijaca :opaopa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 avg 2020, 20:29

Zadovoljavajući početak.

Prvo, treba bit iskren pa reć da je Krupa smiješna ekipa(po ovom što su danas pokazali), i vjerovatno uz Mladost prvi kandidati za cvajtu. Tako da su nam olakšali u mnogo čemu.

Ono što mi prvo pada na pamet je fizička sprema naše ekipe. Nevjerovatno koliko se osjetila razlika u jačini, brzini, agilnosti. Prespremni smo i faktički manje više svi igrači imaju snage da 90 minuta igraju na visokom nivou. Očigledni izuzeci su Krste i Handže koji će svakako imati ulogu s klupe u nastavku sezone. Ostali su neumoljivi, počevši od Benje preko Jukića, pa sve do fenomenalnog Djokanovića i korektnog Oremuša. Trkački smo baš moćna ekipa. Presing, brza tranzicija po stranama, defanzivni zadaci, sve baš. Kao osice su.

S tehničkog aspekta je bilo povuci potegni, što zbog plastike, što zbog velike vrućine i na koncu ovo je samo početak, ekipa se mora uigrati. Da su bili iole prisebniji, ili da smo imali Rahmanovića ili Ahmetovića, Krupa bi završila s peticom u mreži. Previše su fulali, pogotovo Tatar i Jukić.

S povratkom Rahmanovića, Ahmetovića i Sušića ova ekipa je level više u odnosu na ovo sad, i to je ono što me raduje. Isto tako ovo pravilo s 5 izmjena će nam nenormalno odgovarati jer nam je ekipa široka ko Dunav. Kad tebi s klupe ulaze likovi poput Pidre, Zizija i Fanima znaš koliko je sati.

Hodžića treba pohvaliti, njegova daleko najbolja utakmica u ko zna koliko dana. Non stop je bio na protivničkoj polovini, nudio se i konačno podsjetio na pravog modernog beka, ne ureklo se.

Sad se okrenuti Mladosti koja će bit prodrmana novim trenerom, i svakako će tražit na sve moguće načine da ovu blamažu isprave. Amar se vraća, on sam može pobjediti takve ekipe.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 avg 2020, 20:29

Ko god da je na forumu kona rekao da je Pidro amater nek mi se napusi k.urca
Hvala
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ferrante071, Google [Bot], Grk1234, Kyle88, Lecler, nedimmmm1337 i 60 gostiju.