Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Ghuraba » 03 avg 2020, 14:56

TheChief je napisao/la:
03 avg 2020, 14:35
Uzet ću za primjer Shveda i De Coloa. Istina je da se oni nisu snašli u NBA. Ali su oni neuporedivo bolji košarkaši od Muse. Oni dominiraju u EL (u njenim najboljim timovima) jer su klase za Europu. U tim istim timovima Musa ne bi igrao 10 min, a ne bio najbolji igrač istog. Trenutno MOŽDA postoje 3-4 tima u EL (oni najlošiji) u kojima bi Džanan igrao 15+ minuta, a ni u tim ne bi imao neku značajniju ulogu. U onim najboljim timovima bi imao ulogu koju ima i u BKNu. To što Shved, De Colo i Musa ne mogu igrati u NBA ne znači da su iste kvalitete. James i Vucevic su prvi igrači PO ekipa pa ne znači da su iste kvalitete.

Trenutno je on granicni EL/EC igrač. Kao što sam već pisao najsličniji je Zagorcu.

Eto uzeo si za primjer njih dvojicu, a Shved i De Colo su se u Evropu vratili s 27 godina. To znaci da Musa ima jos 6 godina fore da dostigne njihov nivo? Ja sam ubijedjen da bi on sad za samo 2 mjeseca igranja u EL pokazao da je jedna od najboljih dvojki na evropskom tlu. Ti kazes da nece napraviti vecu karijeru od Zagorca, a ja kazem da ce napraviti vecu od De Coloa, a pred nama je insallah.

Btw, kad tako sve vec znas, de mi jos reci ko osvaja sva ova takmicenja i prvenstva u narednih par godina, da ne gledam to dzaba. :yawn:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 15:01

Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2020, 14:56
TheChief je napisao/la:
03 avg 2020, 14:35
Uzet ću za primjer Shveda i De Coloa. Istina je da se oni nisu snašli u NBA. Ali su oni neuporedivo bolji košarkaši od Muse. Oni dominiraju u EL (u njenim najboljim timovima) jer su klase za Europu. U tim istim timovima Musa ne bi igrao 10 min, a ne bio najbolji igrač istog. Trenutno MOŽDA postoje 3-4 tima u EL (oni najlošiji) u kojima bi Džanan igrao 15+ minuta, a ni u tim ne bi imao neku značajniju ulogu. U onim najboljim timovima bi imao ulogu koju ima i u BKNu. To što Shved, De Colo i Musa ne mogu igrati u NBA ne znači da su iste kvalitete. James i Vucevic su prvi igrači PO ekipa pa ne znači da su iste kvalitete.

Trenutno je on granicni EL/EC igrač. Kao što sam već pisao najsličniji je Zagorcu.
Eto uzeo si za primjer njih dvojicu, a Shved i De Colo su se u Evropu vratili s 27 godina. To znaci da Musa ima jos 6 godina fore da dostigne njihov nivo? Ja sam ubijedjen da bi on sad za samo 2 mjeseca igranja u EL pokazao da je jedna od najboljih dvojki na evropskom tlu. Ti kazes da nece napraviti vecu karijeru od Zagorca, a ja ti kazem da ce napraviti vecu od De Coloa, a pred nama je insallah.

Btw, kad tako sve vec znas, de mi jos reci ko osvaja sva ova takmicenja i prvenstva u narednih par godina, da ne gledam to dzaba. :yawn:
Musa sa 16 godina - Musa sa 21 godinom
Osim tijela, šta je popravio ?
Sve mane koje je imao tada ima i sada.
Na čemu temeljiš to da će napredovati nakon 21 godine kada nije od 16 do 21?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 avg 2020, 15:04

Shved moze igrati U NBA ,kada pozeli,ali nema potrebe jer kasira U Rusiji.

Musa bi U EL igrao bez problema u najboljim ekipama,Ali je uporan i zeli Samo NBA.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 03 avg 2020, 15:05

Musa ako bude imao 20% od karijere De Coloa, moze biti presretan..on nikad nece biti nivo jednog Nando De Coloa..Musa je limitiran igrac, lako predvidljiv i sut mu je blago receno katastrofalan

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 avg 2020, 15:11

Popravio je sve, samo sto jos uvijek nije dobio pravu priliku da to pokaze. Istina, dobijao je jedno vrijeme solidnu minutazu u Netsima, ali sam u onom dugom postu pojasnio zasto nije proradio ni sut, a ni sve ostalo. Ni prvi ni zadnji koji je pokleknuo pod pritiskom. Da je napredovao onoliko koliko sam ja ocekivao i prizeljkivao - nije, ali da je unaprijedio skoro sve segmente kosarkaske igre u manjem ili vecem procentu - jeste.

Dovedi ga u reprezentaciju da odigra 5 utakmica, pa ces vidjeti da ce nemilice trpati i da je svemirski brod za sve ostale kosarkase (i nase i protivnicke). Mozda ne bi bas odmah u prvoj tekmi pokazao toliki kvalitet (jer je mentalno u kanalu), ali samo da malo povrati samopouzdanje i vidio bi koliko je bolji nego prije odlaska u nba.

Btw, ja svoje 'popravio je sve' temeljim na tome sto sam odgledao svaku minutu koju je dobio u nba (pa i u ovim tekmama nakon restarta lige), a i prije nba sam ga redovno gledao. Ne zelim uopste diskutovati s onima koji otvore nba statse, vide da je odigrao 5 minuta i onda krenu bacati drvlje i kamenje po njemu.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 03 avg 2020, 15:17

Jes bolji, ali da li je to njegovo "bolji" dovoljno za konstantnu minutazu u NBA. Primjetio sam dosta brigadera sa Premijer liga BiH i ostalih slicnih tema koji su jutros procitali statistiku na klixu i dosli ovdje da seru o Musinoj igri i buducnosti

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 03 avg 2020, 15:20

edo07 je napisao/la:
03 avg 2020, 15:05
Musa ako bude imao 20% od karijere De Coloa, moze biti presretan..on nikad nece biti nivo jednog Nando De Coloa..Musa je limitiran igrac, lako predvidljiv i sut mu je blago receno katastrofalan
odvadi malo lave. musa je ranga ispodprosjecnog beka aba ligasa.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 avg 2020, 15:23

Zabit je napisao/la:
03 avg 2020, 15:17
Jes bolji, ali da li je to njegovo "bolji" dovoljno za konstantnu minutazu u NBA. Primjetio sam dosta brigadera sa Premijer liga BiH i ostalih slicnih tema koji su jutros procitali statistiku na klixu i dosli ovdje da seru o Musinoj igri i buducnosti
U Netsima nije, ali u proslosezonskim Warriorsima jeste. Njemu treba ekipa koja se 'bori' za dno tabele, u kojoj na svaki drugi promasaj ne bi letio iz igre. Jednostavno, on mora biti rasterecen u glavi da bi pokazao sve sto zna, a sve su manje sanse da ce dobiti takvu priliku.

Ne zaboravite da su pojedinci i za Nurkica govorili da je losiji od Udoha, Veselog, Bourousisa i ostalih.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 avg 2020, 15:31

Eto Tornike je bio lav U nba

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 03 avg 2020, 15:42

Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2020, 15:11
Popravio je sve, samo sto jos uvijek nije dobio pravu priliku da to pokaze. Istina, dobijao je jedno vrijeme solidnu minutazu u Netsima, ali sam u onom dugom postu pojasnio zasto nije proradio ni sut, a ni sve ostalo. Ni prvi ni zadnji koji je pokleknuo pod pritiskom. Da je napredovao onoliko koliko sam ja ocekivao i prizeljkivao - nije, ali da je unaprijedio skoro sve segmente kosarkaske igre u manjem ili vecem procentu - jeste.

Dovedi ga u reprezentaciju da odigra 5 utakmica, pa ces vidjeti da ce nemilice trpati i da je svemirski brod za sve ostale kosarkase (i nase i protivnicke). Mozda ne bi bas odmah u prvoj tekmi pokazao toliki kvalitet (jer je mentalno u kanalu), ali samo da malo povrati samopouzdanje i vidio bi koliko je bolji nego prije odlaska u nba.

Btw, ja svoje 'popravio je sve' temeljim na tome sto sam odgledao svaku minutu koju je dobio u nba (pa i u ovim tekmama nakon restarta lige), a i prije nba sam ga redovno gledao. Ne zelim uopste diskutovati s onima koji otvore nba statse, vide da je odigrao 5 minuta i onda krenu bacati drvlje i kamenje po njemu.
Kako znas da je popravio kad to nikada nije pokazao? Kako nije dobio prilike? Dobio je i previse ove sezone. Koga ce nemilice trpati u reprezentaciji? Bugare i Portugalce?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 avg 2020, 16:01

Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2020, 15:23
Zabit je napisao/la:
U Netsima nije, ali u proslosezonskim Warriorsima jeste. Njemu treba ekipa koja se 'bori' za dno tabele, u kojoj na svaki drugi promasaj ne bi letio iz igre. Jednostavno, on mora biti rasterecen u glavi da bi pokazao sve sto zna, a sve su manje sanse da ce dobiti takvu priliku.

Ne zaboravite da su pojedinci i za Nurkica govorili da je losiji od Udoha, Veselog, Bourousisa i ostalih.
Vala baš, nakon svakog meča su ga slali u evropu, da nema šta tražiti u NBA a sad ga ti isti nazivaju najboljim igračem, da mora biti na AS... Mnogi nisu svjesni da psiha igra ogromnu ulogu, đaba što si sve popravio ali ako nisi opušten nećeš ni 20% toga pokazati. Nešto slično tome je govorio Čilić za tenis, na treningu pogađa sve a kad dođe meč ništa ne ide, ne pogađa ništa, neke stvari žmireći pogađa na treningu a na meču ode u veliki out. Musa jednostavno mora otići u neki drugi klub, klub koji nema nikakve ambicije i da tu može opuštenije igrati i siguran sam da bi tu odigrao mnogo bolje i da bi mnogi koji ga sad šalju u evropu promjenili totalno mišljenje i pričali neku totalnu drugu priču.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 avg 2020, 16:07

nije bas najsretnije spominjati shveda u ovom kontekstu muse,shved je u knicksima kakvi god da su bili imao skoro 15 poena prosjecno,istina u samo 16 tekmi

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 16:22

Unofficialpage je napisao/la:
03 avg 2020, 16:01
Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2020, 15:23
Zabit je napisao/la:

Vala baš, nakon svakog meča su ga slali u evropu, da nema šta tražiti u NBA a sad ga ti isti nazivaju najboljim igračem, da mora biti na AS... Mnogi nisu svjesni da psiha igra ogromnu ulogu, đaba što si sve popravio ali ako nisi opušten nećeš ni 20% toga pokazati. Nešto slično tome je govorio Čilić za tenis, na treningu pogađa sve a kad dođe meč ništa ne ide, ne pogađa ništa, neke stvari žmireći pogađa na treningu a na meču ode u veliki out. Musa jednostavno mora otići u neki drugi klub, klub koji nema nikakve ambicije i da tu može opuštenije igrati i siguran sam da bi tu odigrao mnogo bolje i da bi mnogi koji ga sad šalju u evropu promjenili totalno mišljenje i pričali neku totalnu drugu priču.
Jusuf je kada je bio i najlošiji pokazivao je neke pozitivne stvari. U prvoj najlošijoj sezoni imao je 7 poena, 6 skokova i 1 blokadu u prosjeku. 18 puta išao 10+ poena, 7 puta 10+ skokova, 11 puta 3+ blokade.
A Musa za 2 sezone dao ukupno 172 poena.

Poredite neuporedivo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 avg 2020, 16:37

Pa mnogo je lakše ko centar praviti solidne brojke a ne na bekovskim pozicijama. Generalno, nije poređenje njih dvojice već govorimo da se moramo strpiti malo i mi a i Musa. Tanka je linija između dobrih igara i užasnih igara.

Damir Dzumhur!!!!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 16:43

03 avg 2020, 16:37
Pa mnogo je lakše ko centar praviti solidne brojke a ne na bekovskim pozicijama. Generalno, nije poređenje njih dvojice već govorimo da se moramo strpiti malo i mi a i Musa. Tanka je linija između dobrih igara i užasnih igara.
Da te neko pita ŠTA MUSA MOŽE DATI NEKOJ NBA EKIPI šta bi mu ti odgovorio ?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 avg 2020, 16:58

TheChief je napisao/la:
03 avg 2020, 16:43
U ovom trenutku bih odgovorio da ne može puno toga dati, da nije na zavidnom nivou ali pošto govorimo o igraču koji ima tek 20 godina (ili 21.) i da je pred njim tek ono najbolje. Odgovorio bih da može dati dosta toga u budućnosti, uz pravilan rad, uz to da malo treba i istrpiti u nekim lošim situacijama bi mogao dati dosta toga u poenterskom smislu, u asistencijama, u timskoj igri...

Damir Dzumhur!!!!

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 03 avg 2020, 17:02

hz1987 je napisao/la:
03 avg 2020, 15:20
edo07 je napisao/la:
03 avg 2020, 15:05
odvadi malo lave. musa je ranga ispodprosjecnog beka aba ligasa.
Treba biti samo realan i objektivan..koliko god bio nas, treba biti iskren i reci da sut nije nimalo popravio...ulaz na desnu stranu kod njega ne postoji..trenutno nema segmenta u kojem bi on mogao da dominira ili da bude prosjek u NBA ligi..mali je previse poletio, puno je pricao a malo davao na terenu..umislio da je zvijezda..glupo ga je uopste porediti sa De Coloom, a kamoli sa Shvedom

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 03 avg 2020, 17:15

03 avg 2020, 16:58
TheChief je napisao/la:
03 avg 2020, 16:43
U ovom trenutku bih odgovorio da ne može puno toga dati, da nije na zavidnom nivou ali pošto govorimo o igraču koji ima tek 20 godina (ili 21.) i da je pred njim tek ono najbolje. Odgovorio bih da može dati dosta toga u budućnosti, uz pravilan rad, uz to da malo treba i istrpiti u nekim lošim situacijama bi mogao dati dosta toga u poenterskom smislu, u asistencijama, u timskoj igri...
Ne znam koliko si upoznat ali u NBAu ti se trazi da vec sa 19 kao rookie nesto das ekipi, sa 21 jos vise..

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 17:32

japa je napisao/la:
03 avg 2020, 17:15
Ne znam koliko si upoznat ali u NBAu ti se trazi da vec sa 19 kao rookie nesto das ekipi, sa 21 jos vise..
Šta se desi kada Musa ide 1na1 na Wanamakera i Dudleya ? Isto kada dijete od 10 godina igra protiv momaka od 20.
Stvarno ne znam zašto su neki i dalje optimisti.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 03 avg 2020, 18:09

Ovaj dvokorak sa prvog snimka djeluje lose i za amaterski standard. A na drugom pazi Dudleya drzi ruke lezerno na svojim kukovima pun samopouzdanja kao da na njega ide dijete od 13 godina i izbija mu loptu..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: costacurta08, ovisnik i 23 gosta.