Premijer liga 2019/2020
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga 2019/2020
Asim Sahman je njima ko babo svima, vodio ih u Katar, mislim da rade uslugu za njega, ljudi se kunu u njega.Mislim da nije tesko onda skontati sta zeli Iskra u barazu
Ovo je svakako lakrdija sa ovim načinom registracije igrača na mjesec dana ,i opet mogućnost da se isti igrači vrate u matične klubove
Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.ham19 je napisao/la: ↑27 jul 2020, 22:44Jako tanak roster...sto se tice neke borbe za vrh jako teško...odbrana je sad mnogo ranivija..nema tu nekog sutera osim zivanova, a i on je mnogo zavisio od tufekcica u prosloj sezoni...ne znam sta da kazem, ja bih da sam na njihovom mjestu tufekcica suhim zlatom samo da ostane tu...60 % ekipe je cinio.
To je 'samoživ' igrač, i zajedno sa Tomićem, koji je igru Gračanice doveo na 'nivo': "okolo pa do mene" - i samo zbog toga i ima 'dobru' golgetersku staitstiku (ali ne i procenat iskorištenih šuteva). Igrač koji je 'gušio' kolektivnu igru i razvoj mladih igrača i onih koji igraju na drugim pozicijama; čak i iskusnog Živanova (koji opet ima manu da je spor i nema hrabrost da preuzme odgovornost u igri/šut/ na sebe kad je to potrebno).
Jednostavno, igrač bezidejan u fazi napada osim da je koristio svaku priliku da 'solira' i šutira i kada treba a još više kada ne treba.
Sada Gračanica ima mladu bekovsku liniju (LB+SB), mada mi nije jasna situacija sa iskusnijim Perovićem?
Bosno moja poharana....
Svako ima pravo na svoje misljenje i ja ga postujem.Trigger je napisao/la: ↑04 avg 2020, 10:35Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.ham19 je napisao/la: ↑27 jul 2020, 22:44Jako tanak roster...sto se tice neke borbe za vrh jako teško...odbrana je sad mnogo ranivija..nema tu nekog sutera osim zivanova, a i on je mnogo zavisio od tufekcica u prosloj sezoni...ne znam sta da kazem, ja bih da sam na njihovom mjestu tufekcica suhim zlatom samo da ostane tu...60 % ekipe je cinio.
To je 'samoživ' igrač, i zajedno sa Tomićem, koji je igru Gračanice doveo na 'nivo': "okolo pa do mene" - i samo zbog toga i ima 'dobru' golgetersku staitstiku (ali ne i procenat iskorištenih šuteva). Igrač koji je 'gušio' kolektivnu igru i razvoj mladih igrača i onih koji igraju na drugim pozicijama; čak i iskusnog Živanova (koji opet ima manu da je spor i nema hrabrost da preuzme odgovornost u igri/šut/ na sebe kad je to potrebno).
Jednostavno, igrač bezidejan u fazi napada osim da je koristio svaku priliku da 'solira' i šutira i kada treba a još više kada ne treba.
Sada Gračanica ima mladu bekovsku liniju (LB+SB), mada mi nije jasna situacija sa iskusnijim Perovićem?
Glavni dirigent i kreator igre Gracanice je Damir Doborac i sve sto rade u igri, rade pod njegovom naredbom.Kada je pasivsn napad, neko mora uputiti uderac prema golu, a odlaskom Hamidovica to je prepusteno Tufekcicu.
Ako detaljno analiziras sve utakmice Gracanice vidjet ces da je Zivanov 70% svojih golova( iz vana) postigao bez odbrane ispred sebe.Vecinu tih situacija mu je upravo Tufekcic kreirao...
Glavni odbrambeni igrac gracanice je svakako bio tufekcic kroz obje sezone u PL i tu ja vidim najveci gubitak gracanice.
Perovic ce vjerovatno zauzeti njegovo mjesto na poziciji lijevog beka i centralnog u odbrani, ali koliko kvalitetno to je sad upitno.
Istina je po običaju negdje u sredini. Niti je Tufa bio 60% ekipe niti je ovako kako Trigger opisa. Ne bih puno da pametujem, volio sam da je ostao u Gračanici ali kako nije, nema se tu šta dalje diskutovati.Trigger je napisao/la: ↑04 avg 2020, 10:35Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.ham19 je napisao/la: ↑27 jul 2020, 22:44Jako tanak roster...sto se tice neke borbe za vrh jako teško...odbrana je sad mnogo ranivija..nema tu nekog sutera osim zivanova, a i on je mnogo zavisio od tufekcica u prosloj sezoni...ne znam sta da kazem, ja bih da sam na njihovom mjestu tufekcica suhim zlatom samo da ostane tu...60 % ekipe je cinio.
Realno, Gračanici niko ni prethodne dvije sezone nije prognozirao borbu za titulu a malo je nedostajalo. Ono što mene raduje a dolazi iz usta Damira Doborca je otprilike sljedeća izjava - mi gradimo i imamo sistem. Ekipa je najvažnija i ekipa će izbaciti kvalitetne pojedince ali sistem je najvažniji. On nam daje mogućnost da se promjene u igračkom kadru ne osjete previše ili nikako. Mijenjamo jednu kariku drugom i to dobro funkcioniše.
Gračanici je ovaj sistem dao to da je ekipa bila još bolja nakon odlaska dva vrhunska igrača u tom trenutku dva ponajbolja u ligi na svojim pozicijama. Nije se ni osjetilo. A raja je kukala čitavo ljeto kako ćemo biti loši, vaki i naki jer nema Dine i Adija. A mi prekucasmo i bez njih.
Sad je opet došlo do velikih promjena ali ja nekako miran i spokojan. U razgovoru sa momcima koji treniraju ja vama ne mogu opisati to samopouzdanje, sigurnost, vjeru. Jedno znam a to je da ćemo biti mladi, ludi, brzi i jaki

Poštujem tvoje mišljenje iako se ne slažem s istim.ham19 je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:21Svako ima pravo na svoje misljenje i ja ga postujem.Trigger je napisao/la: ↑04 avg 2020, 10:35Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.ham19 je napisao/la: ↑27 jul 2020, 22:44
Jako tanak roster...sto se tice neke borbe za vrh jako teško...odbrana je sad mnogo ranivija..nema tu nekog sutera osim zivanova, a i on je mnogo zavisio od tufekcica u prosloj sezoni...ne znam sta da kazem, ja bih da sam na njihovom mjestu tufekcica suhim zlatom samo da ostane tu...60 % ekipe je cinio.
Glavni dirigent i kreator igre Gracanice je Damir Doborac i sve sto rade u igri, rade pod njegovom naredbom.Kada je pasivsn napad, neko mora uputiti uderac prema golu, a odlaskom Hamidovica to je prepusteno Tufekcicu.
Ako detaljno analiziras sve utakmice Gracanice vidjet ces da je Zivanov 70% svojih golova( iz vana) postigao bez odbrane ispred sebe.Vecinu tih situacija mu je upravo Tufekcic kreirao...
Glavni odbrambeni igrac gracanice je svakako bio tufekcic kroz obje sezone u PL i tu ja vidim najveci gubitak gracanice.
Perovic ce vjerovatno zauzeti njegovo mjesto na poziciji lijevog beka i centralnog u odbrani, ali koliko kvalitetno to je sad upitno.
Da, trener Damir Doborac je taj koji je "glavni dirigent i kreator igre" ali samo prije nego što utakmica počne - tada se na terenu vidi koliko koji igrač poštuje dogovorenu shemu igre, a tu je Tufekčić radio, haman, što je htjeo. Tu me je iznenadio Doborac, ne kontam što je to dozvoljavao!?
Gledao sam nekoliko utakmica Gračanice i niti jednom me nije oduševio, pogotovo onu utakmicu u Kupu protiv Izviđača, kod kuće, kada je, de facto, svojom igrom (soliranjem i bez asistencija - samo sarađivao sa Tomićem!) pokazao da je daleko od 'višeg kvaliteta' i zbog njegove (i Tomićeve) igre Gračanica nije uspjela, i pored pobjede, proći Izviđača (koji je na toj utakmici, također, igrao vrlo slabo).
Meni je dovoljno ono što sam vidio - ne moram gledati sve utakmice - kvalitet se može procijeniti i na gledanju manjeg broja utakmica, pogotovo protiv jačih rivala i 'pod pritiskom rezultata'. Da, kvalitet igrača se može dobro procjeniti i na treningu...
Odbrana, OK - ali u ovoj našoj ligi nama je dobar svaki odbrambeni igrač koji dobro "tuče",a takvih koliko hoćeš; to i nije prava odbrana koja treba da se igra protiv kvalitetnih rivala.
Pozz
Bosno moja poharana....
Moguće da si u pravu po onoj narodnoj: "istina je, po običaju, negdje u sredini". Da, to je vrlo često, ali u ovom slučaju si i sam napisao nešto što mi se sviđa( boldirano ) i što je bliže mom mišljenju, jer ja zaista cijenim i vjerujem u stručnost Damira Doborca i očekujem da rapidno napreduje u svom trenerskom radu. Biće njemu, po mom mišljenju, mnogo lakše sa mladim igračima, bez "zvjezdica", mada se pribojavam šta će biti sa B.Bosićem jer u tom slučaju samo mladi i nadareni D.Kadrić ostaje na toj poziciji a to je jedna od vrlo bitnih (ključnih) pozicija u timu!baltazar7 je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:38Istina je po običaju negdje u sredini. Niti je Tufa bio 60% ekipe niti je ovako kako Trigger opisa. Ne bih puno da pametujem, volio sam da je ostao u Gračanici ali kako nije, nema se tu šta dalje diskutovati.
Realno, Gračanici niko ni prethodne dvije sezone nije prognozirao borbu za titulu a malo je nedostajalo. Ono što mene raduje a dolazi iz usta Damira Doborca je otprilike sljedeća izjava - mi gradimo i imamo sistem. Ekipa je najvažnija i ekipa će izbaciti kvalitetne pojedince ali sistem je najvažniji. On nam daje mogućnost da se promjene u igračkom kadru ne osjete previše ili nikako. Mijenjamo jednu kariku drugom i to dobro funkcioniše.
Gračanici je ovaj sistem dao to da je ekipa bila još bolja nakon odlaska dva vrhunska igrača u tom trenutku dva ponajbolja u ligi na svojim pozicijama. Nije se ni osjetilo. A raja je kukala čitavo ljeto kako ćemo biti loši, vaki i naki jer nema Dine i Adija. A mi prekucasmo i bez njih.
Sad je opet došlo do velikih promjena ali ja nekako miran i spokojan. U razgovoru sa momcima koji treniraju ja vama ne mogu opisati to samopouzdanje, sigurnost, vjeru. Jedno znam a to je da ćemo biti mladi, ludi, brzi i jaki![]()
PS:
Hamidović je bio pravi "gubitak" za ekipu ali ne i za svoju karijeru, ali se nadam da će Doborac 'stvoriti' (pronaći) opet nekog novog "hamidovića"

Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 04 avg 2020, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
Dragi Semire nemoj ti pricat o lakrdiji.kada ne znas da je Benjamin potpisao na godinu u Bugojno .Sad tebi i tvojim Vakufljanima nije jasno kako a tito i Ti mu guzicu lizali da ga dovedete...Tisina momak malo
Sve si upravu , pa dosta utakmica je Gračanica kad se lomilo izgubila radi Tufe, npr. polufinale protiv borca u Gračanici , vodi Gračanica 4 razlike u naletu raspada se Borac i Tufa uzme šutne sa 15 metara u golamana čistu polu kontru, i naravno Borac smanji razliku i dobije na kraju. X slučajeva, zahvalan igrač ali i zna sve prosut jednim potezom.Trigger je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:49Poštujem tvoje mišljenje iako se ne slažem s istim.ham19 je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:21Svako ima pravo na svoje misljenje i ja ga postujem.Trigger je napisao/la: ↑04 avg 2020, 10:35
Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.
Da, trener Damir Doborac je taj koji je "glavni dirigent i kreator igre" ali samo prije nego što utakmica počne - tada se na terenu vidi koliko koji igrač poštuje dogovorenu shemu igre, a tu je Tufekčić radio, haman, što je htjeo. Tu me je iznenadio Doborac, ne kontam što je to dozvoljavao!?
Gledao sam nekoliko utakmica Gračanice i niti jednom me nije oduševio, pogotovo onu utakmicu u Kupu protiv Izviđača, kod kuće, kada je, de facto, svojom igrom (soliranjem i bez asistencija - samo sarađivao sa Tomićem!) pokazao da je daleko od 'višeg kvaliteta' i zbog njegove (i Tomićeve) igre Gračanica nije uspjela, i pored pobjede, proći Izviđača (koji je na toj utakmici, također, igrao vrlo slabo).
Meni je dovoljno ono što sam vidio - ne moram gledati sve utakmice - kvalitet se može procijeniti i na gledanju manjeg broja utakmica, pogotovo protiv jačih rivala i 'pod pritiskom rezultata'. Da, kvalitet igrača se može dobro procjeniti i na treningu...
Odbrana, OK - ali u ovoj našoj ligi nama je dobar svaki odbrambeni igrač koji dobro "tuče",a takvih koliko hoćeš; to i nije prava odbrana koja treba da se igra protiv kvalitetnih rivala.
Pozz
Evo malo sam guglao o ovosezonskoj ekipi RK Gračanica u smislu godina. Sa Ilićem koji je ubjedljivo najstariji sa 36 godina, prosjek je 22,5 godine starosti. Bez Ilića to pada na 21,6
Damir je dobio što je želio. Mladu grupu igrača koja će bez pogovora slušati svaku njegovu riječ, upijati, raditi i demonstrirati na terenu. Možda to ne bude ove sezone na nivou prethodne dvije, kada je u pitanju rezultat ali indikativna je jedna činjenica. Svi koji su potpisali ugovore, potpisali su na minimalno 2 godine

Damir je dobio što je želio. Mladu grupu igrača koja će bez pogovora slušati svaku njegovu riječ, upijati, raditi i demonstrirati na terenu. Možda to ne bude ove sezone na nivou prethodne dvije, kada je u pitanju rezultat ali indikativna je jedna činjenica. Svi koji su potpisali ugovore, potpisali su na minimalno 2 godine

Pa ako budu ja okupu dvije godine, prošetat će ligom ubrzo. Vjerovatno ce bit vremenom tu nadopuna sa novim mladim igračima, da se ti sve uklopi, ali pozitivna priča je u Gračanici.baltazar7 je napisao/la: ↑04 avg 2020, 13:29Evo malo sam guglao o ovosezonskoj ekipi RK Gračanica u smislu godina. Sa Ilićem koji je ubjedljivo najstariji sa 36 godina, prosjek je 22,5 godine starosti. Bez Ilića to pada na 21,6![]()
Damir je dobio što je želio. Mladu grupu igrača koja će bez pogovora slušati svaku njegovu riječ, upijati, raditi i demonstrirati na terenu. Možda to ne bude ove sezone na nivou prethodne dvije, kada je u pitanju rezultat ali indikativna je jedna činjenica. Svi koji su potpisali ugovore, potpisali su na minimalno 2 godine![]()
- Wonderwall
- Kontakt:
Zar je stvarno neko mislio da ce Benjo otici u Slogu nakon incidenata s kupa?

Momak je dosao u zdravu okolinu, dobar roster, te ce iduce sezone Iskra biti najprijatnije iznenadjenje lige.
_
Interesuje me kakva je situacija s Gorazdem? Neki info!?
Bosna je vidim dovela bivse igrace Slavije, dakle mogli bi imati kljucniju ulogu u barazu od Gorazda, po svemu sudeci.
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
Bring back the Anglo-Italian Cup!
NO NZS. NO CPS.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
Bring back the Anglo-Italian Cup!
NO NZS. NO CPS.
U Gornjem Vakufu raspad.
Napušta ih trener, Biljaka pod upitnikom ?
Napušta ih trener, Biljaka pod upitnikom ?
-
- Kontakt:
Nije istina goran ostaje dobio i neki poso valjda u mjestu gdje zivi,treneru se nesto dugovalo ali ostaje sigurni Ljutic ce mozda u Iskru gore mu daju malu platu pregovara sa Iskrom a Sloga dogovara s 2 igraca iz iskre