Premijer liga 2019/2020

analfabeta
Kontakt:

Re: Premijer liga 2019/2020

Post Postao/la analfabeta » 04 avg 2020, 00:17

Asim Sahman je njima ko babo svima, vodio ih u Katar, mislim da rade uslugu za njega, ljudi se kunu u njega.Mislim da nije tesko onda skontati sta zeli Iskra u barazu

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 04 avg 2020, 09:04

Ovo je svakako lakrdija sa ovim načinom registracije igrača na mjesec dana ,i opet mogućnost da se isti igrači vrate u matične klubove

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 avg 2020, 10:35

ham19 je napisao/la:
27 jul 2020, 22:44
Ahmed45 je napisao/la:
27 jul 2020, 19:15
Ne znam za vas ali ova trenutna postava Gracanice sto su objabili ne izgleda uopste mocno i zastrasujuce.Jos navode da hoce dovesti jos samo golmana,ekipa u rangu dobojske Sloge iz minule sezone.
Jako tanak roster...sto se tice neke borbe za vrh jako teško...odbrana je sad mnogo ranivija..nema tu nekog sutera osim zivanova, a i on je mnogo zavisio od tufekcica u prosloj sezoni...ne znam sta da kazem, ja bih da sam na njihovom mjestu tufekcica suhim zlatom samo da ostane tu...60 % ekipe je cinio.
Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.
To je 'samoživ' igrač, i zajedno sa Tomićem, koji je igru Gračanice doveo na 'nivo': "okolo pa do mene" - i samo zbog toga i ima 'dobru' golgetersku staitstiku (ali ne i procenat iskorištenih šuteva). Igrač koji je 'gušio' kolektivnu igru i razvoj mladih igrača i onih koji igraju na drugim pozicijama; čak i iskusnog Živanova (koji opet ima manu da je spor i nema hrabrost da preuzme odgovornost u igri/šut/ na sebe kad je to potrebno).
Jednostavno, igrač bezidejan u fazi napada osim da je koristio svaku priliku da 'solira' i šutira i kada treba a još više kada ne treba.
Sada Gračanica ima mladu bekovsku liniju (LB+SB), mada mi nije jasna situacija sa iskusnijim Perovićem?
Bosno moja poharana....

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 04 avg 2020, 11:04

pastore je napisao/la:
04 avg 2020, 09:04
Ovo je svakako lakrdija sa ovim načinom registracije igrača na mjesec dana ,i opet mogućnost da se isti igrači vrate u matične klubove
Lakrdija u režiji saveza

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 04 avg 2020, 11:21

Trigger je napisao/la:
04 avg 2020, 10:35
ham19 je napisao/la:
Ahmed45 je napisao/la:
Ne znam za vas ali ova trenutna postava Gracanice sto su objabili ne izgleda uopste mocno i zastrasujuce.Jos navode da hoce dovesti jos samo golmana,ekipa u rangu dobojske Sloge iz minule sezone.
Jako tanak roster...sto se tice neke borbe za vrh jako teško...odbrana je sad mnogo ranivija..nema tu nekog sutera osim zivanova, a i on je mnogo zavisio od tufekcica u prosloj sezoni...ne znam sta da kazem, ja bih da sam na njihovom mjestu tufekcica suhim zlatom samo da ostane tu...60 % ekipe je cinio.
Uz svo poštovanje drugačijeg mišljenja, smatram da je dobro za Gračanicu što je otišao Tufekčić.
To je 'samoživ' igrač, i zajedno sa Tomićem, koji je igru Gračanice doveo na 'nivo': "okolo pa do mene" - i samo zbog toga i ima 'dobru' golgetersku staitstiku (ali ne i procenat iskorištenih šuteva). Igrač koji je 'gušio' kolektivnu igru i razvoj mladih igrača i onih koji igraju na drugim pozicijama; čak i iskusnog Živanova (koji opet ima manu da je spor i nema hrabrost da preuzme odgovornost u igri/šut/ na sebe kad je to potrebno).
Jednostavno, igrač bezidejan u fazi napada osim da je koristio svaku priliku da 'solira' i šutira i kada treba a još više kada ne treba.
Sada Gračanica ima mladu bekovsku liniju (LB+SB), mada mi nije jasna situacija sa iskusnijim Perovićem?
Svako ima pravo na svoje misljenje i ja ga postujem.
Glavni dirigent i kreator igre Gracanice je Damir Doborac i sve sto rade u igri, rade pod njegovom naredbom.Kada je pasivsn napad, neko mora uputiti uderac prema golu, a odlaskom Hamidovica to je prepusteno Tufekcicu.
Ako detaljno analiziras sve utakmice Gracanice vidjet ces da je Zivanov 70% svojih golova( iz vana) postigao bez odbrane ispred sebe.Vecinu tih situacija mu je upravo Tufekcic kreirao...
Glavni odbrambeni igrac gracanice je svakako bio tufekcic kroz obje sezone u PL i tu ja vidim najveci gubitak gracanice.
Perovic ce vjerovatno zauzeti njegovo mjesto na poziciji lijevog beka i centralnog u odbrani, ali koliko kvalitetno to je sad upitno.

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 04 avg 2020, 11:38

Trigger je napisao/la:
ham19 je napisao/la:
Ahmed45 je napisao/la:
Istina je po običaju negdje u sredini. Niti je Tufa bio 60% ekipe niti je ovako kako Trigger opisa. Ne bih puno da pametujem, volio sam da je ostao u Gračanici ali kako nije, nema se tu šta dalje diskutovati.

Realno, Gračanici niko ni prethodne dvije sezone nije prognozirao borbu za titulu a malo je nedostajalo. Ono što mene raduje a dolazi iz usta Damira Doborca je otprilike sljedeća izjava - mi gradimo i imamo sistem. Ekipa je najvažnija i ekipa će izbaciti kvalitetne pojedince ali sistem je najvažniji. On nam daje mogućnost da se promjene u igračkom kadru ne osjete previše ili nikako. Mijenjamo jednu kariku drugom i to dobro funkcioniše.

Gračanici je ovaj sistem dao to da je ekipa bila još bolja nakon odlaska dva vrhunska igrača u tom trenutku dva ponajbolja u ligi na svojim pozicijama. Nije se ni osjetilo. A raja je kukala čitavo ljeto kako ćemo biti loši, vaki i naki jer nema Dine i Adija. A mi prekucasmo i bez njih.

Sad je opet došlo do velikih promjena ali ja nekako miran i spokojan. U razgovoru sa momcima koji treniraju ja vama ne mogu opisati to samopouzdanje, sigurnost, vjeru. Jedno znam a to je da ćemo biti mladi, ludi, brzi i jaki :salut:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 avg 2020, 11:49

ham19 je napisao/la:
04 avg 2020, 11:21
Trigger je napisao/la:
ham19 je napisao/la:

Glavni dirigent i kreator igre Gracanice je Damir Doborac i sve sto rade u igri, rade pod njegovom naredbom.Kada je pasivsn napad, neko mora uputiti uderac prema golu, a odlaskom Hamidovica to je prepusteno Tufekcicu.
Ako detaljno analiziras sve utakmice Gracanice vidjet ces da je Zivanov 70% svojih golova( iz vana) postigao bez odbrane ispred sebe.Vecinu tih situacija mu je upravo Tufekcic kreirao...
Glavni odbrambeni igrac gracanice je svakako bio tufekcic kroz obje sezone u PL i tu ja vidim najveci gubitak gracanice.
Perovic ce vjerovatno zauzeti njegovo mjesto na poziciji lijevog beka i centralnog u odbrani, ali koliko kvalitetno to je sad upitno.
Poštujem tvoje mišljenje iako se ne slažem s istim.
Da, trener Damir Doborac je taj koji je "glavni dirigent i kreator igre" ali samo prije nego što utakmica počne - tada se na terenu vidi koliko koji igrač poštuje dogovorenu shemu igre, a tu je Tufekčić radio, haman, što je htjeo. Tu me je iznenadio Doborac, ne kontam što je to dozvoljavao!?

Gledao sam nekoliko utakmica Gračanice i niti jednom me nije oduševio, pogotovo onu utakmicu u Kupu protiv Izviđača, kod kuće, kada je, de facto, svojom igrom (soliranjem i bez asistencija - samo sarađivao sa Tomićem!) pokazao da je daleko od 'višeg kvaliteta' i zbog njegove (i Tomićeve) igre Gračanica nije uspjela, i pored pobjede, proći Izviđača (koji je na toj utakmici, također, igrao vrlo slabo).
Meni je dovoljno ono što sam vidio - ne moram gledati sve utakmice - kvalitet se može procijeniti i na gledanju manjeg broja utakmica, pogotovo protiv jačih rivala i 'pod pritiskom rezultata'. Da, kvalitet igrača se može dobro procjeniti i na treningu...
Odbrana, OK - ali u ovoj našoj ligi nama je dobar svaki odbrambeni igrač koji dobro "tuče",a takvih koliko hoćeš; to i nije prava odbrana koja treba da se igra protiv kvalitetnih rivala.
Pozz
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 avg 2020, 12:04

baltazar7 je napisao/la:
04 avg 2020, 11:38
Trigger je napisao/la:
ham19 je napisao/la:

....
....
Istina je po običaju negdje u sredini. Niti je Tufa bio 60% ekipe niti je ovako kako Trigger opisa. Ne bih puno da pametujem, volio sam da je ostao u Gračanici ali kako nije, nema se tu šta dalje diskutovati.

Realno, Gračanici niko ni prethodne dvije sezone nije prognozirao borbu za titulu a malo je nedostajalo. Ono što mene raduje a dolazi iz usta Damira Doborca je otprilike sljedeća izjava - mi gradimo i imamo sistem. Ekipa je najvažnija i ekipa će izbaciti kvalitetne pojedince ali sistem je najvažniji. On nam daje mogućnost da se promjene u igračkom kadru ne osjete previše ili nikako. Mijenjamo jednu kariku drugom i to dobro funkcioniše.

Gračanici je ovaj sistem dao to da je ekipa bila još bolja nakon odlaska dva vrhunska igrača u tom trenutku dva ponajbolja u ligi na svojim pozicijama. Nije se ni osjetilo. A raja je kukala čitavo ljeto kako ćemo biti loši, vaki i naki jer nema Dine i Adija. A mi prekucasmo i bez njih.

Sad je opet došlo do velikih promjena ali ja nekako miran i spokojan. U razgovoru sa momcima koji treniraju ja vama ne mogu opisati to samopouzdanje, sigurnost, vjeru. Jedno znam a to je da ćemo biti mladi, ludi, brzi i jaki
:salut:
Moguće da si u pravu po onoj narodnoj: "istina je, po običaju, negdje u sredini". Da, to je vrlo često, ali u ovom slučaju si i sam napisao nešto što mi se sviđa( boldirano ) i što je bliže mom mišljenju, jer ja zaista cijenim i vjerujem u stručnost Damira Doborca i očekujem da rapidno napreduje u svom trenerskom radu. Biće njemu, po mom mišljenju, mnogo lakše sa mladim igračima, bez "zvjezdica", mada se pribojavam šta će biti sa B.Bosićem jer u tom slučaju samo mladi i nadareni D.Kadrić ostaje na toj poziciji a to je jedna od vrlo bitnih (ključnih) pozicija u timu!
PS:
Hamidović je bio pravi "gubitak" za ekipu ali ne i za svoju karijeru, ali se nadam da će Doborac 'stvoriti' (pronaći) opet nekog novog "hamidovića" :clap:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 04 avg 2020, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

SenaGR
Kontakt:

Post Postao/la SenaGR » 04 avg 2020, 12:12

pastore je napisao/la:
Dragi Semire nemoj ti pricat o lakrdiji.kada ne znas da je Benjamin potpisao na godinu u Bugojno .Sad tebi i tvojim Vakufljanima nije jasno kako a tito i Ti mu guzicu lizali da ga dovedete...Tisina momak malo

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 04 avg 2020, 12:28

Trigger je napisao/la:
04 avg 2020, 11:49
ham19 je napisao/la:
04 avg 2020, 11:21
Trigger je napisao/la:

Poštujem tvoje mišljenje iako se ne slažem s istim.
Da, trener Damir Doborac je taj koji je "glavni dirigent i kreator igre" ali samo prije nego što utakmica počne - tada se na terenu vidi koliko koji igrač poštuje dogovorenu shemu igre, a tu je Tufekčić radio, haman, što je htjeo. Tu me je iznenadio Doborac, ne kontam što je to dozvoljavao!?

Gledao sam nekoliko utakmica Gračanice i niti jednom me nije oduševio, pogotovo onu utakmicu u Kupu protiv Izviđača, kod kuće, kada je, de facto, svojom igrom (soliranjem i bez asistencija - samo sarađivao sa Tomićem!) pokazao da je daleko od 'višeg kvaliteta' i zbog njegove (i Tomićeve) igre Gračanica nije uspjela, i pored pobjede, proći Izviđača (koji je na toj utakmici, također, igrao vrlo slabo).
Meni je dovoljno ono što sam vidio - ne moram gledati sve utakmice - kvalitet se može procijeniti i na gledanju manjeg broja utakmica, pogotovo protiv jačih rivala i 'pod pritiskom rezultata'. Da, kvalitet igrača se može dobro procjeniti i na treningu...
Odbrana, OK - ali u ovoj našoj ligi nama je dobar svaki odbrambeni igrač koji dobro "tuče",a takvih koliko hoćeš; to i nije prava odbrana koja treba da se igra protiv kvalitetnih rivala.
Pozz
Sve si upravu , pa dosta utakmica je Gračanica kad se lomilo izgubila radi Tufe, npr. polufinale protiv borca u Gračanici , vodi Gračanica 4 razlike u naletu raspada se Borac i Tufa uzme šutne sa 15 metara u golamana čistu polu kontru, i naravno Borac smanji razliku i dobije na kraju. X slučajeva, zahvalan igrač ali i zna sve prosut jednim potezom.

Redzo678
Kontakt:

Post Postao/la Redzo678 » 04 avg 2020, 13:15

SenaGR je napisao/la:
04 avg 2020, 12:12
pastore je napisao/la:
Dragi Semire nemoj ti pricat o lakrdiji.kada ne znas da je Benjamin potpisao na godinu u Bugojno .Sad tebi i tvojim Vakufljanima nije jasno kako a tito i Ti mu guzicu lizali da ga dovedete...Tisina momak malo
To neke nove info za Cickusica?

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 04 avg 2020, 13:29

Evo malo sam guglao o ovosezonskoj ekipi RK Gračanica u smislu godina. Sa Ilićem koji je ubjedljivo najstariji sa 36 godina, prosjek je 22,5 godine starosti. Bez Ilića to pada na 21,6 :cool:

Damir je dobio što je želio. Mladu grupu igrača koja će bez pogovora slušati svaku njegovu riječ, upijati, raditi i demonstrirati na terenu. Možda to ne bude ove sezone na nivou prethodne dvije, kada je u pitanju rezultat ali indikativna je jedna činjenica. Svi koji su potpisali ugovore, potpisali su na minimalno 2 godine :D

Selebriti
Kontakt:

Post Postao/la Selebriti » 04 avg 2020, 13:34

baltazar7 je napisao/la:
04 avg 2020, 13:29
Evo malo sam guglao o ovosezonskoj ekipi RK Gračanica u smislu godina. Sa Ilićem koji je ubjedljivo najstariji sa 36 godina, prosjek je 22,5 godine starosti. Bez Ilića to pada na 21,6 :cool:

Damir je dobio što je želio. Mladu grupu igrača koja će bez pogovora slušati svaku njegovu riječ, upijati, raditi i demonstrirati na terenu. Možda to ne bude ove sezone na nivou prethodne dvije, kada je u pitanju rezultat ali indikativna je jedna činjenica. Svi koji su potpisali ugovore, potpisali su na minimalno 2 godine :D
Pa ako budu ja okupu dvije godine, prošetat će ligom ubrzo. Vjerovatno ce bit vremenom tu nadopuna sa novim mladim igračima, da se ti sve uklopi, ali pozitivna priča je u Gračanici.

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 04 avg 2020, 13:40

SenaGR je napisao/la:
pastore je napisao/la:
:tokralju: :tokralju: :kafa:

Wonderwall
Kontakt:

Post Postao/la Wonderwall » 04 avg 2020, 14:03

pastore je napisao/la:
04 avg 2020, 13:40
SenaGR je napisao/la:
pastore je napisao/la:
:tokralju: :tokralju: :kafa:
Zar je stvarno neko mislio da ce Benjo otici u Slogu nakon incidenata s kupa? :rol:

Momak je dosao u zdravu okolinu, dobar roster, te ce iduce sezone Iskra biti najprijatnije iznenadjenje lige.

_

Interesuje me kakva je situacija s Gorazdem? Neki info!?

Bosna je vidim dovela bivse igrace Slavije, dakle mogli bi imati kljucniju ulogu u barazu od Gorazda, po svemu sudeci.
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“

Bring back the Anglo-Italian Cup!

NO NZS. NO CPS.

ivano34
Kontakt:

Post Postao/la ivano34 » 04 avg 2020, 14:40

U Gornjem Vakufu raspad.
Napušta ih trener, Biljaka pod upitnikom ?

analfabeta
Kontakt:

Post Postao/la analfabeta » 04 avg 2020, 14:42

ivano34 je napisao/la:
04 avg 2020, 14:40
U Gornjem Vakufu raspad.
Nema sanse, Vakuf je stabilan, Biljaka tek produzio, to je mahalska prica.

SenaGR
Kontakt:

Post Postao/la SenaGR » 04 avg 2020, 14:54

Nije istina goran ostaje dobio i neki poso valjda u mjestu gdje zivi,treneru se nesto dugovalo ali ostaje sigurni Ljutic ce mozda u Iskru gore mu daju malu platu pregovara sa Iskrom a Sloga dogovara s 2 igraca iz iskre

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 04 avg 2020, 14:55

ivano34 je napisao/la:
04 avg 2020, 14:40
U Gornjem Vakufu raspad.
Odoše u Uskoplje svi :salut:

ivano34
Kontakt:

Post Postao/la ivano34 » 04 avg 2020, 14:56

SenaGR je napisao/la:
04 avg 2020, 14:54
Nije istina goran ostaje dobio i neki poso valjda u mjestu gdje zivi,treneru se nesto dugovalo ali ostaje sigurni Ljutic ce mozda u Iskru gore mu daju malu platu pregovara sa Iskrom a Sloga dogovara s 2 igraca iz iskre
Ko su igrači Iskre ?

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 4 gosta.