Kriv je sistem koji je uspostavljen prije nekoliko decenija i koji se ne moze srusiti jer ne postoji politicka opcija koja ne bi radila iskljucivo za svoje dupe. Mozda nekada u buducnosti dodje do nekih radikalnih promjena u politickoj sceni, ali opet nisam optimista da ce to biti prave promjene, nego samo smjena generacija.Maestro je napisao/la: ↑05 avg 2020, 18:08A koje kriv za takvo stanje drustva? Nije valjda taj iz beca, minhena i geteborga. Mora neko drugi biti kriv.dscile je napisao/la: ↑05 avg 2020, 17:37Ja bih samo dodao i da uredi neki park, igraliste dijeci, to ce znacajno promijeniti situaciju u drzavi u kojoj ogroman dio ljudi radi neprijavljen ili prijavljen na minimalac, u drzavi u kojoj bez partijske kartice gubis posao u javnim ustanovama, u drzavi koja u 2020. godini nema ni 100 kilometara autoputa, u drzavi u kojoj vecina naroda auto staro 15 godina smatra za skoro novo, u drzavi u kojoj politicari naprave najocigledniju mogucu kradju i nastave normalno raditi svoj posao.. Da ne nastavljam dalje, trebace mi vise papira. Ali neka, problem smo mi koji smo realni, a ne on koji sa zapada pise kako mi kukamo i kako je nama u stvari dobro. Ma ne dobro, odlicno nam je, zato je vjerovatno i otisao na zapad.
Ali kakva utopijska prica o mijenjanju lokalne zajednice koja moze proci samo kod nekoga ko nije prosao pubertet. I ovo licemjerno pisanje kao da smo mi paraziti ovog drustva, a ne oni koji odobravaju sve ono sto se desava u ovoj drzavi.. Ili jos gore, iz toplog doma nekog Beca, Minhena, Geteborga to sve odobravaju. Ljudino, u mom naselju se vec nalaze sportski tereni koje je napravilo to isto naselje, ali zamisli, ne zivi se nista bolje nego prije njih.
Ti iz Beca, Minhena i Geteborga su samo oni koji nisu mogli opstati u tom sistemu i odlucili su pobjeci iz tog istog sistema, sto im se naravno ne moze niti treba zamjerati. Ali isto tako oni imaju jednako pravo pricati o njemu i pametovati kako bi sta trebalo isto kao i neki crnac iz Sijere Leone, Spanac iz Barselone ili Brazilac iz favele.