A znaš zbog čega? Jer rade pošteno, jer je sve na zdravim osnovama, jer ne žele povećati cijenu karata da nogomet ne bi postao privilegija bogatih kao u engleskoj.. A kad bi to uradili klubovi bi sigurno bili bogatiji i dovodili bi jače igrače.. E pa jednom će sve doći na naplatu, pa će ovi što ne duguju nikom ništa biti gornji. Čuj mančester utd. dužan minimalno 500 mil. funti i oni su kao jak tim.. Pa kako neće biti, Željo bi sa tim parama osvojio Ligu Sunčevog sistema, a ne Ligu evropskih prvaka..tony-mortale je napisao/la:po meni bundes liga nije čak ni približno dobra kao što bi to trebala biti, bogata su zemlja sa vjerovatno najjačom ekonomijom u evropi, imali su skoro SP i stadioni su im vrhunski, ljudi vole fudbal, karte su pristupačne, stadioni puni, imaju sve predispozicije da budu najjača liga na svijetu, a oni nikako da se dignu iz prosjeka, davno je dortmund bio prvak evrope i leverkuzen igrao finala, a poslije toga osim bajerna njihovi klubovi i nemaju se baš s čime pohvaliti, eventualno prolaz grupa u LP ili eventualno četvrtfinale i to je to
Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- spielführer_21
- Kontakt:
Re: Lige petice
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- JuveSissoko
- Kontakt:
takav je cijeli ovaj forum ,ako je njemacko valja a ostalo je sve truhlo, ne namjesta se u njemackoj ,ne zaduzuje se u njemackoj, tamo pare rastu na grani itd itdspielführer_21 je napisao/la:A znaš zbog čega? Jer rade pošteno, jer je sve na zdravim osnovama, jer ne žele povećati cijenu karata da nogomet ne bi postao privilegija bogatih kao u engleskoj.. A kad bi to uradili klubovi bi sigurno bili bogatiji i dovodili bi jače igrače.. E pa jednom će sve doći na naplatu, pa će ovi što ne duguju nikom ništa biti gornji. Čuj mančester utd. dužan minimalno 500 mil. funti i oni su kao jak tim.. Pa kako neće biti, Željo bi sa tim parama osvojio Ligu Sunčevog sistema, a ne Ligu evropskih prvaka..tony-mortale je napisao/la:po meni bundes liga nije čak ni približno dobra kao što bi to trebala biti, bogata su zemlja sa vjerovatno najjačom ekonomijom u evropi, imali su skoro SP i stadioni su im vrhunski, ljudi vole fudbal, karte su pristupačne, stadioni puni, imaju sve predispozicije da budu najjača liga na svijetu, a oni nikako da se dignu iz prosjeka, davno je dortmund bio prvak evrope i leverkuzen igrao finala, a poslije toga osim bajerna njihovi klubovi i nemaju se baš s čime pohvaliti, eventualno prolaz grupa u LP ili eventualno četvrtfinale i to je to

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ovde jee Vodjaigre u pravu. Englezi grade ono sto su Italijani gradili od 1980.-2002. - ligu na enormnoj kolicini para upumpavih u timove. Kod Italijana je to krahiralo, ali Engleze drze stranci i imaju mnogo jaci standard. Kod njih, kad klub propadne - dodju stranci pa ga podignu, sem ako se ne radi o NForestu, Leedsu i Portsmouthu.JuveSissoko je napisao/la:takav je cijeli ovaj forum ,ako je njemacko valja a ostalo je sve truhlo, ne namjesta se u njemackoj ,ne zaduzuje se u njemackoj, tamo pare rastu na grani itd itdspielführer_21 je napisao/la:A znaš zbog čega? Jer rade pošteno, jer je sve na zdravim osnovama, jer ne žele povećati cijenu karata da nogomet ne bi postao privilegija bogatih kao u engleskoj.. A kad bi to uradili klubovi bi sigurno bili bogatiji i dovodili bi jače igrače.. E pa jednom će sve doći na naplatu, pa će ovi što ne duguju nikom ništa biti gornji. Čuj mančester utd. dužan minimalno 500 mil. funti i oni su kao jak tim.. Pa kako neće biti, Željo bi sa tim parama osvojio Ligu Sunčevog sistema, a ne Ligu evropskih prvaka..tony-mortale je napisao/la:po meni bundes liga nije čak ni približno dobra kao što bi to trebala biti, bogata su zemlja sa vjerovatno najjačom ekonomijom u evropi, imali su skoro SP i stadioni su im vrhunski, ljudi vole fudbal, karte su pristupačne, stadioni puni, imaju sve predispozicije da budu najjača liga na svijetu, a oni nikako da se dignu iz prosjeka, davno je dortmund bio prvak evrope i leverkuzen igrao finala, a poslije toga osim bajerna njihovi klubovi i nemaju se baš s čime pohvaliti, eventualno prolaz grupa u LP ili eventualno četvrtfinale i to je to
Mogu ti reći da ne vidiš loše.JuveSissoko je napisao/la: mrznja, ja je ne vidim, vidim vise tvoje mrznje prema italijanima, jer se cesto javis sa slicnim komentarima

Jbg, umijem da se suzdržim.

@tony mortale, ne mješam ja batko kruške i jabuke, nego sam se samo nadovezao na post od sissoka u kojem po običaju pljuje po Bayernu.

Ja ovu temu smatram nepotrebnom i ne znam da li sam pročitao 5 postova da valjaju. Dešava se očekivano, svako bez poštede hvali "svoju" ligu i tako sve u krug. Kada bi se malo uozbiljili moglo bi se ovdje dosta toga pametnog reći.
Ja se mogu samo smijati iiiii ponekad braniti Bayern od "nasilnika".

Care, cijenim tvoje postove ali idi sad provjeri koja je liga dala najviše različitih prvaka u zadnjih 10 godina.MaGiCa je napisao/la: Ali, ne moze se ozbiljno tretirati liga u kojoj je pitanje svih pitanja vec 40 godina: da li Bayern uzima titulu ili ne?
Znam da će uslijediti odgovor tipa da Bayern može samo sam sebe pobjediti ili slično.
Vom Jäger zum Gejagten
- JuveSissoko
- Kontakt:
pljujem po Bayernu jer sam rekao da je Fiorentina trebala proci, to je sve, a vidio sam ja kako se pljuje po Juventusu, ono cisto silovanje nakon pobijede od 4:1 i nije mi bilo jasno odakle toliko mrznje ,jedva se docekalo, samo navedi gdje jos pljujem to, sem sto kazem da ste sretno prosli Fiorentinu a i da ste ispali ne bi bilo ne zasluzeno, navodim tu takmicu kao primjer da je italijanska liga jos uvijek dovoljno jaka, da nije dno dna prema nekima, i na temi bundes liga, svaka druga je "zabari" a reci mi kad je ko nazvao njemce nekim pogrdnim imenom?? zabari ovo zabari ono,geronimo je napisao/la:Mogu ti reći da ne vidiš loše.JuveSissoko je napisao/la: mrznja, ja je ne vidim, vidim vise tvoje mrznje prema italijanima, jer se cesto javis sa slicnim komentarimaIstina, ne simpatišem Italijanski fudbal (nekada jesam) postao mi je dosadan, afere, mutljavina, prazni stadioni, prvak u zadnjih 5 godina uvijek Inter. Da ne pričam da ne volim njihov način igranja (repke također). E sad mi odgovori gdje se ja to javljam i omalovažavam sve talijansko? Za razliku od tebe, na ovoj temi nećeš pročitati niti jedan moj podcjenjivački post upućen prema Serie A ili talijanskom fudbalu općenito.
Jbg, umijem da se suzdržim.![]()
@tony mortale, ne mješam ja batko kruške i jabuke, nego sam se samo nadovezao na post od sissoka u kojem po običaju pljuje po Bayernu.![]()
Ja ovu temu smatram nepotrebnom i ne znam da li sam pročitao 5 postova da valjaju. Dešava se očekivano, svako bez poštede hvali "svoju" ligu i tako sve u krug. Kada bi se malo uozbiljili moglo bi se ovdje dosta toga pametnog reći.
Ja se mogu samo smijati iiiii ponekad braniti Bayern od "nasilnika".![]()
Care, cijenim tvoje postove ali idi sad provjeri koja je liga dala najviše različitih prvaka u zadnjih 10 godina.MaGiCa je napisao/la: Ali, ne moze se ozbiljno tretirati liga u kojoj je pitanje svih pitanja vec 40 godina: da li Bayern uzima titulu ili ne?
Znam da će uslijediti odgovor tipa da Bayern može samo sam sebe pobjediti ili slično.

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- Los_Blanos2
- Kontakt:
BIH 1.liga svake godine drugi prvak 

El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Mislim na Ligu petice.
Sissoko, ne primaj k srcu previše, vidiš da se zezam(o). Ili, pak, ne vidiš, a taman te pohvali za "čitanje između redova".
Žabar ili Švabo isto ti dođe, za mene to nije uvreda. A to što spominješ kako mi poredimo i nazivamo na temi Bundesliga je nešto jače od nas. Valjda je dozvoljeno radovati se uspjesima Bundesligaša i evt. vraćanje 4 mjesta u Lp-a. E sad nismo mi krivi što su time baš Talijani pogođeni.
Sissoko, ne primaj k srcu previše, vidiš da se zezam(o). Ili, pak, ne vidiš, a taman te pohvali za "čitanje između redova".

Žabar ili Švabo isto ti dođe, za mene to nije uvreda. A to što spominješ kako mi poredimo i nazivamo na temi Bundesliga je nešto jače od nas. Valjda je dozvoljeno radovati se uspjesima Bundesligaša i evt. vraćanje 4 mjesta u Lp-a. E sad nismo mi krivi što su time baš Talijani pogođeni.

Vom Jäger zum Gejagten
MaGiCa je napisao/la: Ali, ne moze se ozbiljno tretirati liga u kojoj je pitanje svih pitanja vec 40 godina: da li Bayern uzima titulu ili ne?
Znam ja za to sto bi ti hteo da kazes, ali to je pogresna perspektiva.Care, cijenim tvoje postove ali idi sad provjeri koja je liga dala najviše različitih prvaka u zadnjih 10 godina.
Bayern je uzeo vise od polovine prvenstava od 1971-72., pa na ovamo. Gde je tu konkurentnost?
I gde zavrsavaju sampioni u sledecim sezonama? Stuttgart sampion, pa potone sledece sezone, Kaiserslautern, Dortmund&Wolfsburg isto. Bundesliga ima 1 veliki tim koji moze da kupi velike inostrane igrace. To valjda nesto govori i o ligi.
Sta se u krug stalno raspravljate,serija A je u padu konstantnom a Bl u rastu i nema tu puno pametovanja,Bl ce biti najaca liga na svjetu za par god zbog filozofije koja se gaji u njemackom fudbalu...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
I opet bi Napoli ili Palermo nakantali tamo neki Mainz ili Hannover sto su u vrhu tabele Bundeslige.Pa tim ekipama bi Dinamo Z bio u najmanju ruku ravnopravan protivnikvan gall je napisao/la:Sta se u krug stalno raspravljate,serija A je u padu konstantnom a Bl u rastu i nema tu puno pametovanja,Bl ce biti najaca liga na svjetu za par god zbog filozofije koja se gaji u njemackom fudbalu...

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Kad najbolji igraci sveta budu igrali u BL i kad ta liga bude imala bar 5 ravnopravnih konkurenata za titulu, od kojih 2-3 igraju polufinale LS - tad ce biti najjaca liga na svetu. Do tada je to samo zelja ljudi koji je gotive. A za realnije ljude, to je to bofl liga u odnosu na Big3.van gall je napisao/la:Sta se u krug stalno raspravljate,serija A je u padu konstantnom a Bl u rastu i nema tu puno pametovanja,Bl ce biti najaca liga na svjetu za par god zbog filozofije koja se gaji u njemackom fudbalu...
Pa dobro nije ni to problem,slazem se i stim ali se i vi slozite s cinjenicom da vasa liga stalno pada a Bl napreduje..a po izjavama Platinija i novim zakonima najvise ce sve to odgovarati njemcima i nikom vise,jos jedan razlog zbog cega ce preskociti vas a i druge...kako nemozete priznati,eto bolja ste liga trenutno ali i slijepac vidi da tonete i da Bl polako dize se iznad vas....Dylan Dog je napisao/la:I opet bi Napoli ili Palermo nakantali tamo neki Mainz ili Hannover sto su u vrhu tabele Bundeslige.Pa tim ekipama bi Dinamo Z bio u najmanju ruku ravnopravan protivnikvan gall je napisao/la:Sta se u krug stalno raspravljate,serija A je u padu konstantnom a Bl u rastu i nema tu puno pametovanja,Bl ce biti najaca liga na svjetu za par god zbog filozofije koja se gaji u njemackom fudbalu...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
BAYERN MUNCHEN
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
mozda jesmo najslabiji, mozda jesmo dosadni, mozda nemamo 90.000 navijaca na svim tekmama..
ali smo zato najljepsi, najpametniji i samo se sa "nasih" tribina cuje nesto..
govorite nesto protiv "staraca" koji igraju u slabijim klubovima.. pa ljudi moji, to nisu starci to su GENIJALCI.. pa kad samo cujete ime Marco Di Vaio, i da jos uvijek igra, da jos uvijek postize golove i svoju magiju prodaje.. ili Antonio Di Natale.. pa cast je biti navijac te lige, tog kluba u kojem igra majstor koji je i prije 10-15 godina svoju caroliju prodavao..
a to da bi neki tim ispod 10 iz Bundes pobjedio nekog iz Calcia
samo da kazem da Di Vaio i Di Natale igraju upravo u takvim klubovima.. i da bi za dorucak jeli bundesligase.. a i Viole su ispod 10 mjesta..
uozbiljite se..
ko vam je osim Dzeke, Ribery-a i Robbena najveca zvijezda lige? 
ali smo zato najljepsi, najpametniji i samo se sa "nasih" tribina cuje nesto..
govorite nesto protiv "staraca" koji igraju u slabijim klubovima.. pa ljudi moji, to nisu starci to su GENIJALCI.. pa kad samo cujete ime Marco Di Vaio, i da jos uvijek igra, da jos uvijek postize golove i svoju magiju prodaje.. ili Antonio Di Natale.. pa cast je biti navijac te lige, tog kluba u kojem igra majstor koji je i prije 10-15 godina svoju caroliju prodavao..
a to da bi neki tim ispod 10 iz Bundes pobjedio nekog iz Calcia

„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- Steamroller
- Kontakt:
U svakom pogledu je EPL trenutno najača,jer igraju pravi nogomet,a i za UK kažu da je kolijevka nogometa.Ovdje bih još mogao štošta napisati,ali nije potrebno,nakon EPL ide La Liga koja je sigurno druga najača Liga Petice,nakon toga po meni ide Seria A jer ipak tu ima još velikih timova i velikih igrača što igraju,a i najbolje dokazuje primjer da je Inter prvak Evrope,nakon toga ide Bundesliga jeste da govore da je Bundesliga trenutno najzdravija,po meni njihove momčadi osim Bayerna su ispod prosječne,jeste da govore da je BvB ove sezone extra što je i istina,ali budimo realni kada budu igrali sljedeće sezone u LP teško da doguraju i do osmine-finala !
P.S.@Italia:Ima BL još velikih zvijezda u usponu kao što su Schmelzer,Gotze,Barrios,Nuri Sahin,Huntelaar,Iličević,Muller,te zatim iskusne igrače kao što su:Ze Roberto,van Nisterlooy,Raul,Metzelder,Podolski,Klose,Schweinsteiger,Ballack mogao bih još,ali mi dosadilo
P.S.@Italia:Ima BL još velikih zvijezda u usponu kao što su Schmelzer,Gotze,Barrios,Nuri Sahin,Huntelaar,Iličević,Muller,te zatim iskusne igrače kao što su:Ze Roberto,van Nisterlooy,Raul,Metzelder,Podolski,Klose,Schweinsteiger,Ballack mogao bih još,ali mi dosadilo

@ Italia, za jednog italijana dobro parlaš bosanski, svaka čast.
Big club, great history, Nottm Forest.
- pasha_the_one
- Kontakt:
Engleska liga je ubjedljivo najjaca, sto pokazuju zadnjih godina u LP. Poslije toga je sve pribliznos isto, nijanse odlucuju, s tim da su francuzi ispod 3 lige (Spanija, Njemacka, Italija). Englezi imaju 4-5 ekipa koje se bore za sami vrh i jos 2-3 ekipe koje se takodje mogu ukljuciti u borbu za vrh. Naravno to je posljedica velikog kapitala koji se vrti u samoj ligi. Bogati vlasnici dovode skupa pojacanja iz inostranstva, sto je veoma lose za engleski fudbal i njihovu reprezentaciju.
Spanija ima 2 extra jaka tima, Barcelona i Real M. Pored ova dva kluba imaju 3-4 solidna kluba, koji s vremena na vrijeme bljesnu: Villareal, Atl. Madrid, Sevilla i Valencia. Pored ovih klubova tesko mozemo reci da ima nekih dobro organizovanih klubova. Nekadasnja jaka i stabilna ekipa Deportivo, danas je u velikim finansijskim problemima, kao sto je i Valencia, ali ovi drugi imaju problema ali svakih 4-5 godina pruze priliku mladim igracima koji stasaju u prave igrace i na osnovu njih profitiraju i odrzavaju se... zadnji primjer D. Villa i Silva. Ostatak lige je veoma izjednacen bez prevelike kvalitete... uz pojedine klubove koji bljesnu ponekad.
Njemacka ima jedan klub koji se po organizaciji izdvaja od ostalih, to je kao sto svi znaju Bayern. Svaka sezona u kojoj Bayern nije prvak je za njih neuspjeh. Medjutim, sama liga je veoma zdrava liga. Klubovi nisu zaduzeni iz razloga jer je to zakonski regulisano. Mislim da klub koji ima dugovanja prema nekome u iznosu od 10 mil. € dobija opomenu od saveza da u dogledno vrijeme izmiri taj dug ili ce biti sankcionisanjem oduzimanjem profi licence i biti izbacen u 3. ligu (Ovo vazi i za Bundesligu i Cvajtu). Prije 2-3 godine je to prijetilo B. Dortmund, zbog velikih finansijskih gubitaka i tada su se odlucili za podmladak, sto sada donosi rezultate. Pored Bayern-a tu su solidni klubovi kao Dortmund, Schalke, Leverkuzen, Werder, Stuttgart i u zadnje vrijeme Wolfsburg i Hoffenheim. Prednost njemacke lige u odnosu na ostale je sto mladi igraci dobijaju vise sanse, kao i igraci iz vlastitih pogona klubova. Prednost Njemacke lige je organizacija i velika pokrivenost i analize samih utakmica. Dalje, klubovi su veoma izjednaceni, moze svako svakoga pobijediti. Dokaz ujednacenosti klubova je u Ligi Uefa, sto govori da je i ostatak lige kvalitetan, a ne samo oni najbolji koji idu u Ligu prvaka. Bundesliga je u velikom usponu.
Italija, liga koja je bila najjaca krajem 90-tih 20. stoljeca i na samom pocetku 21. stoljeca. Upravo to sto je bila najjaca je uticalo da najskuplji igraci dolaze u ligu. Mnogo se neplanski trosilo, nije bilo plana za razvoj mladjih igraca, pokusavali su zivjeti od zvijezda, sto je bio veoma los potez. Samim time novac se trosio vise nego inace, u tom vremenu su poceli skupo placeni transferi, ciji je predvodnik bio Juventus. Sasvim zasluseno talijani su imali epitet najjace lige u tom periodu, ali znamo da nista ne traje vjecno i prirodno je da ce vremenom izgubiti na kvaliteti. Skandal koji je obiljezio Seriu A je svima dobro poznat. Nakon toga je bilo za ocekivati krah lige. Medjutim, Seria A ce uvijek imati kvalitetne klubove u Interu, Milanu, Juventusu... kojima podrsku pruzaju Roma, Fiorentina i Lazio. Veliki dobitak za Seriu A su ovi "manji" klubovi Sampdoria, Napoli i Genoa. Medjutim, trenutni kvalitet u Seriji A nije ni izbliza kao sto je to u engleskoj ligi. Primjetan je osjetan pad kvaliteta lige, sto se moze primjetiti po "siromasnih rezultatima" lige u evropskim takmicenjima (nisu ni priblizno onakvi na kakve smo navikli) kao i povecanjem broja posudjenih igraca u samoj ligi, sto govori o nedostatku novca. Sve u svemu, pametnih ulaganjem i organizacijom, Seria A ce se vratiti tamo gdje je bila.
Francuka je trenutno po mom misljenju na 5. mjestu. Imaju 3-4 kluba koji se mogu nazvati klubovima, ostalo je ispod prosjeka... to su po mom skromnom misljenju Lyon, koji se izdvaja organizacijski od ostalih, Auxere, Marseille i Bordeaux... Dalje, PSG, Monaco i pojedini su daleko od onoga sto su nekada predstavljali. Zadnjih godina se Lille pojavio na francuskoj sceni sto je dobro, ali to je opet samo bljesak.
Na kraju da sumiram, EPL ubjedljivo kao liga najjaca. Nakon EPL-a dolazi Spanija, a poslije su Italija i Njemacka u rangu, s tim da ce Bundesliga ubrzo prestici Seriju A, zbog navedenih razloga u mom izlaganju, a sto pokazuje i sam koeficijent za lige. Na kraju je tu Francuska liga, kojoj se opasno priblizava Portugalska liga, kao i Ruska.
Toliko od mene
Spanija ima 2 extra jaka tima, Barcelona i Real M. Pored ova dva kluba imaju 3-4 solidna kluba, koji s vremena na vrijeme bljesnu: Villareal, Atl. Madrid, Sevilla i Valencia. Pored ovih klubova tesko mozemo reci da ima nekih dobro organizovanih klubova. Nekadasnja jaka i stabilna ekipa Deportivo, danas je u velikim finansijskim problemima, kao sto je i Valencia, ali ovi drugi imaju problema ali svakih 4-5 godina pruze priliku mladim igracima koji stasaju u prave igrace i na osnovu njih profitiraju i odrzavaju se... zadnji primjer D. Villa i Silva. Ostatak lige je veoma izjednacen bez prevelike kvalitete... uz pojedine klubove koji bljesnu ponekad.
Njemacka ima jedan klub koji se po organizaciji izdvaja od ostalih, to je kao sto svi znaju Bayern. Svaka sezona u kojoj Bayern nije prvak je za njih neuspjeh. Medjutim, sama liga je veoma zdrava liga. Klubovi nisu zaduzeni iz razloga jer je to zakonski regulisano. Mislim da klub koji ima dugovanja prema nekome u iznosu od 10 mil. € dobija opomenu od saveza da u dogledno vrijeme izmiri taj dug ili ce biti sankcionisanjem oduzimanjem profi licence i biti izbacen u 3. ligu (Ovo vazi i za Bundesligu i Cvajtu). Prije 2-3 godine je to prijetilo B. Dortmund, zbog velikih finansijskih gubitaka i tada su se odlucili za podmladak, sto sada donosi rezultate. Pored Bayern-a tu su solidni klubovi kao Dortmund, Schalke, Leverkuzen, Werder, Stuttgart i u zadnje vrijeme Wolfsburg i Hoffenheim. Prednost njemacke lige u odnosu na ostale je sto mladi igraci dobijaju vise sanse, kao i igraci iz vlastitih pogona klubova. Prednost Njemacke lige je organizacija i velika pokrivenost i analize samih utakmica. Dalje, klubovi su veoma izjednaceni, moze svako svakoga pobijediti. Dokaz ujednacenosti klubova je u Ligi Uefa, sto govori da je i ostatak lige kvalitetan, a ne samo oni najbolji koji idu u Ligu prvaka. Bundesliga je u velikom usponu.
Italija, liga koja je bila najjaca krajem 90-tih 20. stoljeca i na samom pocetku 21. stoljeca. Upravo to sto je bila najjaca je uticalo da najskuplji igraci dolaze u ligu. Mnogo se neplanski trosilo, nije bilo plana za razvoj mladjih igraca, pokusavali su zivjeti od zvijezda, sto je bio veoma los potez. Samim time novac se trosio vise nego inace, u tom vremenu su poceli skupo placeni transferi, ciji je predvodnik bio Juventus. Sasvim zasluseno talijani su imali epitet najjace lige u tom periodu, ali znamo da nista ne traje vjecno i prirodno je da ce vremenom izgubiti na kvaliteti. Skandal koji je obiljezio Seriu A je svima dobro poznat. Nakon toga je bilo za ocekivati krah lige. Medjutim, Seria A ce uvijek imati kvalitetne klubove u Interu, Milanu, Juventusu... kojima podrsku pruzaju Roma, Fiorentina i Lazio. Veliki dobitak za Seriu A su ovi "manji" klubovi Sampdoria, Napoli i Genoa. Medjutim, trenutni kvalitet u Seriji A nije ni izbliza kao sto je to u engleskoj ligi. Primjetan je osjetan pad kvaliteta lige, sto se moze primjetiti po "siromasnih rezultatima" lige u evropskim takmicenjima (nisu ni priblizno onakvi na kakve smo navikli) kao i povecanjem broja posudjenih igraca u samoj ligi, sto govori o nedostatku novca. Sve u svemu, pametnih ulaganjem i organizacijom, Seria A ce se vratiti tamo gdje je bila.
Francuka je trenutno po mom misljenju na 5. mjestu. Imaju 3-4 kluba koji se mogu nazvati klubovima, ostalo je ispod prosjeka... to su po mom skromnom misljenju Lyon, koji se izdvaja organizacijski od ostalih, Auxere, Marseille i Bordeaux... Dalje, PSG, Monaco i pojedini su daleko od onoga sto su nekada predstavljali. Zadnjih godina se Lille pojavio na francuskoj sceni sto je dobro, ali to je opet samo bljesak.
Na kraju da sumiram, EPL ubjedljivo kao liga najjaca. Nakon EPL-a dolazi Spanija, a poslije su Italija i Njemacka u rangu, s tim da ce Bundesliga ubrzo prestici Seriju A, zbog navedenih razloga u mom izlaganju, a sto pokazuje i sam koeficijent za lige. Na kraju je tu Francuska liga, kojoj se opasno priblizava Portugalska liga, kao i Ruska.

Toliko od mene

"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)
grazieonoffon je napisao/la:@ Italia, za jednog italijana dobro parlaš bosanski, svaka čast.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
cinjenica je da ja, za razliku od simpatizera smjesne engleske lige, baratam neoborivim argumentima i samo argumentimabrazzo je napisao/la:![]()
![]()
ovo je izgleda neki ''bundesligaški'' Paja, vrlo je objektivan nema govora

sta/ko je to sto tu ligu cini najjacom?
timovi koji se u mocnoj bundesligi bore za opstanak i koji na svom terenu primaju petice uspjevaju da u nekoj od kontrolnih utakmica do nogu potuku i osramote aktuelnog prvaka te smjesne engleske lige !
kao sto ranije rekoh, ta liga je navikana od strane korumpiranih fudbalskih analfabeta a vi, huda omladina, nasjedate na njihovu spiku.
u toj ligi jedini je arsenal koji posluje normalno dok drugi hodaju po ivici tj. danas ih ima, sutra nema.
jednog bivseg giganta kao sto je liverpul samo su ime i novi vlasnik spasili od bankrota.
cekaj dok se u rusiji organizuju demokratski izbori i na vlast dodju normalni ljudi koji ce strpati iza resetaka naftne oligarhe i kriminalce ala abramovic

sto se tice mud-a tj. mancestera, pa vlasnici ce ako treba i na aparatima dovoditi ferguzana samo da im klub ne propadne. al´ nije ni ferguzan vjecan, ne, ne. cim otegne papke manco ce pasti u zaborav, tacnije u sredinu tabale.
jos jedna ekonomska kriza i smjesna liga ce biti u rangu nasih kantonalnih iako ni sada nije daleko.
ps
kao sto rekoh, paja ostavlja vrhunske komentare na temama spanskih korumpirano - prevarantskih sibicara.
jah, ja sam tu jos od 2008. tj. bio sam tu medju prvima - admin i ja smo otvorili vrata foruma.

el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
- JuveSissoko
- Kontakt:
mislim da klubovi kao Man.UTD i Liverpool ne mogu nikada propasti, koliko god se zaduzili, jer imaju potencijal a to je imidz, istoriju, armiju navijaca i svaki lik sa keshom a takvih ce uvijek biti, ce se naci zainteresovan da ih otkupi u slucaju vecih problema i da im vrati dugove, Man U, recimo ako udje u krizu, dovoljno je da proda ili preusmjeri pare od stadiona koje zaradjuje na matchday i moze dugove da vrati,nije tako lako propasti, vidio ja kad je Juventus u pitanju, grohnes, al ima tu uvijek neko spreman da te "ozivi"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.