FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2020, 22:05

Upravu je Bracika.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 avg 2020, 22:07

Ma Braco joj sve zna.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 avg 2020, 22:08

mohikanac12 je napisao/la:
08 avg 2020, 21:59
@Braco izvini ali jako bitnu stvar si izostavio a to je da većina nabrojanih ima kvalitet koji iz nama trenitno nebitnih razloga nije pokazivala prije dolaska. Znači imaju kvalitet, ne bi došli da je drugačije, vjeruj da ne bi.

Neko ih je gledao, znao već godinama unazad ili čak i trenirao, pa uklopio u svojoj glavi u tim, puzla po puzla.
Tako se pravi tim.

A ne, zabije Govadirica tri gola, joj igrača jarane ga je dovest. Npr.

Ovo je generalno kritika svima, pa zar ama baš ništa nismo naučili prošlih godina
Pa imaju kvalitet zato sam i pisao da ih je samo trebalo oživjeti. Ali isto poenta mog posta je bila da npr. zamisli situaciju da bilo koji od ovih trenera koje sam nabrojao dođe u situaciju da mu dođe predsjednik kluba ili SD i kaže mu dovodimo ti u tom trenutku rezervu Mladosti, 30- godišnjaka iz Slobode itd. i želimo da s njima se boriš za duplu krunu. Dakle 100% sam siguran da ili bi odmah otkaz dali i rekli yebo ovo ne može se s njima za titulu borit ili bi izdržali 3 kola najviše. Ružno je što tako moram etiketirat naše igrače ali stvarno su u takvoj situaciji bili prije dolaska u Želju. Amar nije dao na njih kad bi mediji ili navijači krenuli srati i uvijek ih je hvalio i govorio da su naši igrači najbolji jer su naši. I postepeno je pravio tim s igračima koji su otpisani od skoro sviju. Dakle imali su kvalitet ali su došli do tačke u karijeri gdje nešto nije štimalo i Brko je uspio da izvuče maximum iz njih.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 08 avg 2020, 22:16

braco je napisao/la:
08 avg 2020, 22:08
@Braco izvini ali jako bitnu stvar si izostavio a to je da većina nabrojanih ima kvalitet koji iz nama trenitno nebitnih razloga nije pokazivala prije dolaska. Znači imaju kvalitet, ne bi došli da je drugačije, vjeruj da ne bi.

Neko ih je gledao, znao već godinama unazad ili čak i trenirao, pa uklopio u svojoj glavi u tim, puzla po puzla.
Tako se pravi tim.

Ovo je generalno kritika svima, pa zar ama baš ništa nismo naučili prošlih godina
Pa imaju kvalitet zato sam i pisao da ih je samo trebalo oživjeti. Ali isto poenta mog posta je bila da npr. zamisli situaciju da bilo koji od ovih trenera koje sam nabrojao dođe u situaciju da mu dođe predsjednik kluba ili SD i kaže mu dovodimo ti u tom trenutku rezervu Mladosti, 30- godišnjaka iz Slobode itd. i želimo da s njima se boriš za duplu krunu. Dakle 100% sam siguran da ili bi odmah otkaz dali i rekli yebo ovo ne može se s njima za titulu borit ili bi izdržali 3 kola najviše. Ružno je što tako moram etiketirat naše igrače ali stvarno su u takvoj situaciji bili prije dolaska u Želju. Amar nije dao na njih kad bi mediji ili navijači krenuli srati i uvijek ih je hvalio i govorio da su naši igrači najbolji jer su naši. I postepeno je pravio tim s igračima koji su otpisani od skoro sviju. Dakle imali su kvalitet ali su došli do tačke u karijeri gdje nešto nije štimalo i Brko je uspio da izvuče maximum iz njih.

Ne kažem ja da nisi u pravu glede Amarovog nosa da iskopa šta mu treba i naravno da je bolje kada možeš dovoditi šta poželiš ali to nije garant uspjeha. Pa dokazao se, yebo pitare i one bivse pusiqurce sto ga olajavaju, nebitni su.

Amarova prednost pored znanja naravno, je i činjenica da je on ikona kluba, fakt, autoritet koji ima luxuz da radi stvari kako on hoće a ne kako mu 'dovedu'. To je mač sa dvije oštrice i vjeruj da bi ostali rado da mogu malo i oni birati a ne kako im kažu.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 avg 2020, 22:20

08 avg 2020, 22:16
braco je napisao/la:
08 avg 2020, 22:08

Tako se pravi tim.

Ne kažem ja da nisi u pravu glede Amarovog nosa da iskopa šta mu treba i naravno da je bolje kada možeš dovoditi šta poželiš ali to nije garant uspjeha. Pa dokazao se, yebo pitare i one bivse pusiqurce sto ga olajavaju, nebitni su.

Amarova prednost pored znanja naravno, je i činjenica da je on ikona kluba, fakt, autoritet koji ima luxuz da radi stvari kako on hoće a ne kako mu 'dovedu'. To je mač sa dvije oštrice i vjeruj da bi ostali rado da mogu malo i oni birati a ne kako im kažu.
Uglavnom neka nama Brke još dugo godina u Želji.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 08 avg 2020, 22:21

:salut: I ivica je dovodio nepoznate igrace pa pravio tim.Kakav ludak trebas biti pa dovesti Nikolu

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 08 avg 2020, 22:23

braco je napisao/la:
08 avg 2020, 21:49
E zamislite da ti treneri poput Vinka ili Žižovića u ekipi koja ima šampionske ambicije, za pojačanja dobiju:

- Dadu koji nije bio standardan prvotimac Mladosti i moraš ga “oživit”
- Alispahića iz prosječne Slobode čiji su najbolji dani u tom trenutku dolaska prošli i ali vidiš da ima i dalje to nešto u sebi i moraš ga oživit
- Erića za golmana iz jedne iz treće najgore ekipe te sezone
- Stanića koji je povrijedjen godinu dana u Zrinjskom
- Klepača na posudbu i to iz druge ekipe Osijeka, ne prve
- Mujezinovića koji do 25-26 godine je igrao federalnu
- Lendrića koji je u tri godine zabio jednocifren broj golova i moraš ga oživit
- Ikića iz druge slovenske
- Miletića koji preko godinu dana nije igrao
- Acu s yebene Malte takodjer svi mislili da je propo
- Zeca kao kapitalca koji ti treba biti jedan od nosioca novog Želje i dobiješ kurku zbog povreda
- Jamaka i Bekrića za koje se takodjer smatra da su im najbolji dani prošli
- Juričić koji je propustio dobar dio karijere zbog povreda, do prije godinu igro treću ligu hrvatske
- Oživiš Hajdara kojeg su haman svi otpisali
- Prodaš Rodina i zamjenu za njega nadjes u vlastitim redovima u vidu Keme
- Istekne ugovor Paviću koji kakav god da je bio medju najboljim asistentima lige kad se gledaju bekovi. Ok necemo nikog dovesti i tu cemo naci zamjenu u vlastitim redovima i gurnut Šehića. Za backup dovedeš Milicevica koji je proslu sezonu poslan na posudbu u drugu hrvatsku.
- Ode Vedran, nije problem necemo dovesti novog golmana nego cemo pokazati Ericu da vjerujemo u njega iako je imao kikseva
- Lendrić nece igrati u prvoj u Bijeljini, Hajric nespreman, Zec nespreman. Ok nije problem pruzit cemo sansu Gasalu kojem je 17 godina i on ce nam vratit asistencijom.
- izboriti europu u sezoni 18/19 sa ekipom koja je izgubila 6 put zaredom, sudije te svako kolo masakriraju, vezni red ti Šaban-Hajdar, Sinan se vratio tek nakon godinu i po odsustva, Dženo, Asim i Veseli ti opcije na krilima, Krpić jedini špic.
- ove sezone rutinski bez pola ekipe pobjediš tvrde orahe poput Veleža (koji danas u hendikepu klepi Zrinjskog) i pobjedis Radnika u gostima koji u posljednjih godinu dana ima samo dva domaca poraza i to 1 razlike. Bog zna kad su kuci zjanili dva razlike.

I pored svega toga prosle sezone (a i ove smo odlicno krenuli) igramo najljepsi fudbal u ligi, silujemo pitare ko nikad do sad u derbijima i neosvojis titulu samo zbog fudbalske mafije u savezu koja prekine ligu.

Eh da se vratim na pocetak posta, da vidim koji bi to trener iz lige da su se njemu dovodila ovakva pojacanja, da mu u klubu vlada kokuzluk, da kad dodje na mjesto trenera u tom trenutku docekaju njegov klub strasni dugovi i blokirani racuni (nije poenta ovog jedna uprava vs druge uprave jer su i jedni i drugi znali zasrat) koji su docekali Amara kad se tek vratio i koji te realno ometaju u stvaranju ekipe.

Evo ja ću vam odmah odgovorit, NIJEDAN. Znaci i Husref i Baka i Vinko i Zizovic itd. bi pobjegli glavom bez obzira nakon dva kola da su oni imali uslove za rad ko Amar. Ili uopste ne bi dolazili u klub.

AMAR AMAR OSIM OSIM
To je to. Bravo 👏
Samo Željo!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 08 avg 2020, 22:26

Fazon je sto fudbal nije tenis. Mi navijaci cesto vidimo nekog igraca i kazemo joj dobar, ili za nekog kurcu ne valja, ali svaki od njih ima neke posebne karakteristike i kad ih spojis s jos jednim igracem i njegovim posebnim karakteristikama i dodas na to jos skoro 30 igraca gdje se otvori milion kombinacija. Pravo znanje je sve to iskombinovati. Mozes ti imati na terenu sad po imenima najboljih 11 lige, ali to nije nikakva garancija da ce isporuciti na terenu ono sto se ocekuje.
Amar je uvijek znao sklopiti ekipu, premjestati igrace po pozcijama i od beka praviti zadnjeg veznog, od lika koji se oprasa od fudbala najboljeg napadaca lige, iz nicega ubaciti nekog igraca u prevaznoj utakmici.
Pa eto samo se sjetis Tomica i Cutuka. Sjedili likovi na klupi nisu minute odigrali, niko ne zna ni zasto su tu. Danas bi bila prica **** te oni bezveze ih placas mogu i djeca na klupu. Neke povrede odjednom ulet Cutuk, igra cojek sve, od stopera do beka. Slicno i s Tomicem, poslali ga u Gosk, Amar ga upratio i doveo, sjedio na klupi, sjedio i odjednom zaigra lik i posta najbolji veznjak lige. Bas kao sad Dado ili Mesa.
Zato imamo najbolju klapu na terenu, igrace koji se dobro slazu, dopunjuju i igraju jedan za drugog.
Pored svega Amar je veliki psiholog i on zna kome treba **** sunce, a koga treba podrzati. Svako ima neki prekidac koji ga cini boljim.

Tesko je reci da smo promasli s nekim igracem, realno Amar rijetko tu fuli. Neki se sprdaju s Yoshidom, ali bar je brat igro fliper s rajom na SHM i bio atrakcija :urnebes: a vjerujem da je zaigrao da bi bilo neke koristi od njega. Treba nam Japanaca. To su vrh ljudi. Isto su se neki poltroni sprdali s Klepacem, a lik zabio bruku golova u slovenskoj ligi.

Kako god dobili smo mi vec par velikih pojacanja u vidu Sehica, Gasala, Hajdara, ubrzo i Durakovica, Subasic je tu, Ikic i Juricic su pokazali velika muda i sigurno ce postati ljubimci navijaca jer se fakat bore. Raja i ne trazi puno vise od toga. Pitanje je da li ce Brko dovesti krilo ili ce Mustafa zavrsit sezonu sa 12 golova i 7 asistencija :urnebes:
Cuva Bog Zelju svog!

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 08 avg 2020, 22:27

Naravno @Braco.

Halali, ja sam se malo naslonio na moju diskusiju sa @Delom pa nisam baš najbolje tvoj post pročitao. Kao što rekoh, sve si u pravu samo si izostavio taj detalj.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 08 avg 2020, 22:31

Zaxon je napisao/la:
08 avg 2020, 22:23
braco je napisao/la:
08 avg 2020, 21:49
E zamislite da ti treneri poput Vinka ili Žižovića u ekipi koja ima šampionske ambicije, za pojačanja dobiju:

- Dadu koji nije bio standardan prvotimac Mladosti i moraš ga “oživit”
- Alispahića iz prosječne Slobode čiji su najbolji dani u tom trenutku dolaska prošli i ali vidiš da ima i dalje to nešto u sebi i moraš ga oživit
- Erića za golmana iz jedne iz treće najgore ekipe te sezone
- Stanića koji je povrijedjen godinu dana u Zrinjskom
- Klepača na posudbu i to iz druge ekipe Osijeka, ne prve
- Mujezinovića koji do 25-26 godine je igrao federalnu
- Lendrića koji je u tri godine zabio jednocifren broj golova i moraš ga oživit
- Ikića iz druge slovenske
- Miletića koji preko godinu dana nije igrao
- Acu s yebene Malte takodjer svi mislili da je propo
- Zeca kao kapitalca koji ti treba biti jedan od nosioca novog Želje i dobiješ kurku zbog povreda
- Jamaka i Bekrića za koje se takodjer smatra da su im najbolji dani prošli
- Juričić koji je propustio dobar dio karijere zbog povreda, do prije godinu igro treću ligu hrvatske
- Oživiš Hajdara kojeg su haman svi otpisali
- Prodaš Rodina i zamjenu za njega nadjes u vlastitim redovima u vidu Keme
- Istekne ugovor Paviću koji kakav god da je bio medju najboljim asistentima lige kad se gledaju bekovi. Ok necemo nikog dovesti i tu cemo naci zamjenu u vlastitim redovima i gurnut Šehića. Za backup dovedeš Milicevica koji je proslu sezonu poslan na posudbu u drugu hrvatsku.
- Ode Vedran, nije problem necemo dovesti novog golmana nego cemo pokazati Ericu da vjerujemo u njega iako je imao kikseva
- Lendrić nece igrati u prvoj u Bijeljini, Hajric nespreman, Zec nespreman. Ok nije problem pruzit cemo sansu Gasalu kojem je 17 godina i on ce nam vratit asistencijom.
- izboriti europu u sezoni 18/19 sa ekipom koja je izgubila 6 put zaredom, sudije te svako kolo masakriraju, vezni red ti Šaban-Hajdar, Sinan se vratio tek nakon godinu i po odsustva, Dženo, Asim i Veseli ti opcije na krilima, Krpić jedini špic.
- ove sezone rutinski bez pola ekipe pobjediš tvrde orahe poput Veleža (koji danas u hendikepu klepi Zrinjskog) i pobjedis Radnika u gostima koji u posljednjih godinu dana ima samo dva domaca poraza i to 1 razlike. Bog zna kad su kuci zjanili dva razlike.

I pored svega toga prosle sezone (a i ove smo odlicno krenuli) igramo najljepsi fudbal u ligi, silujemo pitare ko nikad do sad u derbijima i neosvojis titulu samo zbog fudbalske mafije u savezu koja prekine ligu.

Eh da se vratim na pocetak posta, da vidim koji bi to trener iz lige da su se njemu dovodila ovakva pojacanja, da mu u klubu vlada kokuzluk, da kad dodje na mjesto trenera u tom trenutku docekaju njegov klub strasni dugovi i blokirani racuni (nije poenta ovog jedna uprava vs druge uprave jer su i jedni i drugi znali zasrat) koji su docekali Amara kad se tek vratio i koji te realno ometaju u stvaranju ekipe.

Evo ja ću vam odmah odgovorit, NIJEDAN. Znaci i Husref i Baka i Vinko i Zizovic itd. bi pobjegli glavom bez obzira nakon dva kola da su oni imali uslove za rad ko Amar. Ili uopste ne bi dolazili u klub.

AMAR AMAR OSIM OSIM
To je to. Bravo 👏
Ali uzecu npr.Dadu koji gine i igra posteno da vrati sefu ukazano povjerenje i zahvali se sto ga je vratio u zivot.
Da nije bilo Amara mozda bi sad Dado igrao u Krupi

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 08 avg 2020, 22:33

LjoZee je napisao/la:
08 avg 2020, 21:51
1921ba je napisao/la:
08 avg 2020, 19:42
:bow: :bow:
Jel ovo Štila nosi aparatić za zube?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 avg 2020, 22:45

FoxMulder je napisao/la:
08 avg 2020, 22:33
Jel ovo Štila nosi aparatić za zube?
Nosi :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 avg 2020, 22:53

Sir Vladexx strawberryć.

Dolazi nam trener svih trenera a nije roci.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 08 avg 2020, 22:55

Razumijete li naše navijače koji večeras slave pobjedu Veleža. Ja ne
Radnička klasa since 1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 avg 2020, 22:59

Sta ces zaboravili kako su velezovi slavili titulu njanjajeva.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 08 avg 2020, 23:03

Fact:

Prosle godine sam se ljepse osjecao u banjaluci nego u Vrapcicima. Toliko.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 08 avg 2020, 23:05

darkangel4 je napisao/la:
08 avg 2020, 22:55
Cuj to.A trebao sam navijati za one sa druge strane.Sto jedva cekaju da nam zabiju noz u ledja.Razumijem ja navijacka prepucavanja i to.No ja znam ako sutra zatrena nedo Bog na koga bi se mogao osloniti.Isto kao i 93.Znam da nije mjesto ni tema al moram.Ja sam malo stariji i to mizda gledam drugim ocima.

I da se zna.U 1.kolu sam skakao nakon 3:0 i molio Biga da bude 5:0.Al danas ipak znam za koju stranu da navijam.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 avg 2020, 23:06

08 avg 2020, 22:27
Naravno @Braco.

Halali, ja sam se malo naslonio na moju diskusiju sa @Delom pa nisam baš najbolje tvoj post pročitao. Kao što rekoh, sve si u pravu samo si izostavio taj detalj.
Ma sve pet.

Nego mi svi ko navijaci, prvi ja, smo morali ponovo u skolske klupe kad su u pitanju neke vrijednosti kluba i ponasanja navijaca. Previse smo se vezali i navili na neke “vrijednosti” i ponasanja koji su pogresni, pa smo morali malo odstupiti od toga. Kazu da je najteze covjeku promjeniti samog sebe, pa tako i nama navijacima. Mislim da polako savladavamo gradivo iz lekcije “malo vise podrske, a malo manje pljuvanja” kao i da cemo poceti cijeniti vise svoje nego tudje.

Brko je napravio stvarno ekipu s velikim zajednistvom koje moze vise znaciti nego kvalitet. Slicno je nesto u Sirokom Brijegu. Kad pogledas na papiru realno igracki su nekako nista posebno, ali imaju trenera koji je lokalni pa poznaje klub i koji je napravio fantasticnu atmosferu medju igracima i stvarno su kompaktni i za rezultat imaju dvije pobjede u dva kola.

Samim tim i igraci napreduju. Realno valjo im je Brko pravo i sa aspekta trzista. Pa evo naprimjer siguran sam da je Dadi neko rekao prije dvije godine da ce 2020. stizati za njega ponude od top ekipe iz Madjarske, pa iz Poljske itd. ne bi ni on vjerovao. Sta malo vjera u igraci uradi. Samopozdanje kod igraca raste, a samopouzdanje je cudo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2020, 23:07

123456 je napisao/la:
08 avg 2020, 23:05
darkangel4 je napisao/la:
08 avg 2020, 22:55
Cuj to.A trebao sam navijati za one sa druge strane.Sto jedva cekaju da nam zabiju noz u ledja.Razumijem ja navijacka prepucavanja i to.No ja znam ako sutra zatrena nedo Bog na koga bi se mogao osloniti.Isto kao i 93.Znam da nije mjesto ni tema al moram.Ja sam malo stariji i to mizda gledam drugim ocima.

I da se zna.U 1.kolu sam skakao nakon 3:0 i molio Biga da bude 5:0.Al danas ipak znam za koju stranu da navijam.
+1

Neke stvari su veće od forumskih prepucavanja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 avg 2020, 23:08

U svlacionici TC drobi "zena od sultana" nakon 1:0 hahah
mosa lošmi stićko tit-ula!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Cwirek, Levin i 55 gostiju.