Olimpik Sarajevo

reptile
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la reptile » 08 dec 2010, 17:29

FKS1946 :o :shock: :mrgreen:
shandrlike-tandrlike

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 08 dec 2010, 18:14

tm84 je napisao/la:gracic hoce da unisti sarajevo... :mrgreen:

pa taj klub sarajevo 1946 ne bi onda bio pravni nasljednik fk sarajeva, nego novi klub... i po pravilu trebao bi onda da krene takmicenje od najnizeg ranga... kao olimpija ljubljana
Ne kontaš dobro . Ne bi se osnovao novi klub nego bi Olimpic promijenio ime u FKS 1946 !
Al' to je šuplja samo takva ! ;)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 dec 2010, 19:49

Gracić je potom objasnio konkretnije kakvi su njegovi planovi.

- Ukoliko bi se desilo da klub ode pod stečaj, onda nema potrebe da bilo ko ostane u profesionalnom odnosu. Dakle, svi idu iz kluba, od administracije do trenera, kako prvog tima, tako onih u omladinskom pogonu. Olimpik bi tada promjenio ime u Sarajevo 1946 i nastavili bi s radom. Ne treba mi niko u Upravom odboru, ne trebaju mi potpredsjednici i članovi koji će se samo slikati i koji će tu biti radi lične promocije. Olimpik ima svoj menadžment, imamo ljude koji rade, čak nam ni ne trebaju klupske prostorije, jer mi imamo kancelarije na Alipašinom polju.

Izgleda da Gracić hoće da uništi Olimpic.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 08 dec 2010, 19:57

1.) FK Sarajevo se gasi
2.) Olimpik mjenja ime u FK Sarajevo 1946

znaci, stvorice FKS 1946 na bazi Olimpika, koji nema navijace ali pare, dok danasnje FKS nema para ali nema navijaca...

znaci, taj novi klub nije nikakav nasljednik FKS nego Olimpika... samo bi navijace danasnjg FKS prebacio na stranu olimpika, koji bi eto nosio slicno ime kao danasnje FKS...

po meni ovo je prevara... i olimpika i sarajeva... :o

s kojom bi onda istorijom taj novi fks 1946 ponosio? olimpika ili sarajeva? :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 dec 2010, 20:00

U biti ovo bi doslo kao npr.Sloboda Point Sevojno,gde su se fuzionisala dva kluba,tj.upravo kako si ti rekao Sevojno koji ima pare,i Sloboda Uzice koja ima kvalitetnu armiju navijaca.

Mada to su ipak male sredine i ne toliko veliki klubovi,za razliku od Sarajeva kojem bi ipak ovo bilo veoma lose resenje,da ne kazem ocajno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 dec 2010, 20:24

Devil je napisao/la:U biti ovo bi doslo kao npr.Sloboda Point Sevojno,gde su se fuzionisala dva kluba,tj.upravo kako si ti rekao Sevojno koji ima pare,i Sloboda Uzice koja ima kvalitetnu armiju navijaca.

Mada to su ipak male sredine i ne toliko veliki klubovi,za razliku od Sarajeva kojem bi ipak ovo bilo veoma lose resenje,da ne kazem ocajno.

Fuzionisanjem Slobode i Udarnika 1946. godine, klubova iz Sarajeva, je nastao FK Torpedo (izvorno ime današnjeg FK Sarajeva). Pa prema tome ta rješenja su već davno viđena u FK Sarajevo..
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 dec 2010, 00:37

avlami97 je napisao/la:
Devil je napisao/la:U biti ovo bi doslo kao npr.Sloboda Point Sevojno,gde su se fuzionisala dva kluba,tj.upravo kako si ti rekao Sevojno koji ima pare,i Sloboda Uzice koja ima kvalitetnu armiju navijaca.

Fuzionisanjem Slobode i Udarnika 1946. godine, klubova iz Sarajeva, je nastao FK Torpedo (izvorno ime današnjeg FK Sarajeva). Pa prema tome ta rješenja su već davno viđena u FK Sarajevo.
ali ovo su potpuno nove okolnosti toliko toga se već izdešavalo i promijenilo u istoriji kluba tako da bi ovo bilo loše rješenje i to za oba kluba u krajnjem slučaju ja nikad ne bi gledao na to eventualno ''novo'' Sarajevo istim očima (a još se mene toliko i ne tiče) a vjerujem isto tako ima veliki broj navijača Sarajeva koji tako razmišljaju.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 dec 2010, 20:42

Jao ovog subasica tri puta ga probiju u prvih 10 minuta :oops: jojjjjjjjj centarsuta dje cese prodati ovako :oops:
Mozda ga ovaj gol izvadi :roll:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 10 dec 2010, 23:12

Desna noga(dao gol)mu je puno bolja a mi ga stavljamo na lijevi bok da nam popuni prazninu :D

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 11 dec 2010, 13:40

znao sam da je gracic kompleksas ali ovoliko nije mi moglo biti ni na kraj pameti. medjede samo da znas da u ovom gradu ima jako puno ljudi koji nece dozvoliti tebi i slicnima da krojite sudbinu sarajeva. nemoj mjenjati ime svg kluba i neka i dalje igraju u crnim dresovima. samo si se provalio pokazao i dokazao jos jednom da si glup i ogranicen

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 11 dec 2010, 16:41

hordas'87 je napisao/la:znao sam da je gracic kompleksas ali ovoliko nije mi moglo biti ni na kraj pameti. medjede samo da znas da u ovom gradu ima jako puno ljudi koji nece dozvoliti tebi i slicnima da krojite sudbinu sarajeva. nemoj mjenjati ime svg kluba i neka i dalje igraju u crnim dresovima. samo si se provalio pokazao i dokazao jos jednom da si glup i ogranicen
Neka te je bolan stid i sramota da ovako lose pises o covjeku koji je na celu kluba koji nikome ne duguje.Frižideri nogometasa OLIMPICA su puni,nogometasi ovoga kluba su najbolje odeveni i svi nose markiranu garderobu,uvek imaju za gorivo,kafu popit sa drustvom i jos puno toga.NAJBOLJI PRIJESEDNIK U BiH A I NAJISKRENIJI U SVOM RAZMISLJANJU,,,,,,,

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 12 dec 2010, 12:23

pabizo je napisao/la:
hordas'87 je napisao/la:znao sam da je gracic kompleksas ali ovoliko nije mi moglo biti ni na kraj pameti. medjede samo da znas da u ovom gradu ima jako puno ljudi koji nece dozvoliti tebi i slicnima da krojite sudbinu sarajeva. nemoj mjenjati ime svg kluba i neka i dalje igraju u crnim dresovima. samo si se provalio pokazao i dokazao jos jednom da si glup i ogranicen
Neka te je bolan stid i sramota da ovako lose pises o covjeku koji je na celu kluba koji nikome ne duguje.Frižideri nogometasa OLIMPICA su puni,nogometasi ovoga kluba su najbolje odeveni i svi nose markiranu garderobu,uvek imaju za gorivo,kafu popit sa drustvom i jos puno toga.NAJBOLJI PRIJESEDNIK U BiH A I NAJISKRENIJI U SVOM RAZMISLJANJU,,,,,,,
Ti jarane ko da gledas u njihove frizidere...ko da svaki dan vidjas njihovu brendiranu garderobu....ko da svaki dan tocis gorivo sa njima....a sto se tice kafe kod nas Jahovic pije viski koji je "malo" skuplji od kafe.
Daj ba odvadi loma i spusti se na zemlju. :lol:

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 12 dec 2010, 15:12

FCS-FCS je napisao/la:
pabizo je napisao/la:
Ti jarane ko da gledas u njihove frizidere...ko da svaki dan vidjas njihovu brendiranu garderobu....ko da svaki dan tocis gorivo sa njima....a sto se tice kafe kod nas Jahovic pije viski koji je "malo" skuplji od kafe.
Daj ba odvadi loma i spusti se na zemlju. :lol:
Nogometasi OLIMPICA ne piju alkohol i žive u stanovima koji su luksuzni,IMAJU NON-STOP ELEKT.ENERGIJU.

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 12 dec 2010, 17:39

Pabizo inace ne propusta nijednu tekmu olimpica :lol: :lol:

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 12 dec 2010, 20:13

Samo F.K.S !! je napisao/la:Pabizo inace ne propusta nijednu tekmu olimpica :lol: :lol:
Naravno.I jedva cekam i ja i ostali ljubitelji OLIMPICA da nam se napravi NAS STADION OTOKA,,,,,,,,,,,,

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 12 dec 2010, 21:19

FCS-FCS je napisao/la:Idu li u dzamiju :roll:
Pitanje ti nije na mjestu iz više razloga.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 13 dec 2010, 20:29

svi se s ponosom odnosimo prema svojim lafo omladincima i djeci nasih klubova a kad dodje vrijeme da to dijete donese kakvih para klubu ono pobijegne bez ikakvog obestecenja..olimpik nema svoje djece al imaju makar tudju koja su karakter od igraca..
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Subašić produžio je ugovor sa sarajevskim Olimpicom na još godinu dana.

Mladi reprezentativac BiH zablistao je ove sezone kako u dresu Olimpica, tako i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je tako na sebe privukao pažnju većeg broja evropskih klubova. Ipak, mladi lijevi bočni igrač odlučio je produžiti vjernost Vukovima na još godinu dana.

"Produžili smo saradnju na još godinu dana. Veoma sam zadovoljan uslovima, a najveći razlog što sam produžio sa Olimpicom jeste da mi je potrebna mirnoća i da ne razmišljam sada o tome", kaže Subašić za SportSport.ba.

"Imam zaista mnogo ponuda stranih klubova, ali ćemo vidjeti šta će biti dalje. Kada bih ja mogao birati gdje ću nastaviti karijeru, izabrao bih Njemačku ili Englesku", dodao je Subašić.

"Dogovorili smo produžetak saradnje sa našim najboljim igračem Muhamedom Subašićem na još godinu dana, pošto mu je na ljeto isticao bivši ugovor i mislim da je to u ovom trenutku najbolje riješenje za obje strane", potvrdio je za naš portal čelni čovjek Olimpica Nijaz Gracić.
bravo Gracicu..ovako to rade pametni ljudi..lagano uzeti obestecenje :P
-PAJA Fan Club!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 dec 2010, 23:56

Subasicu propao trensfer vani prije nego je i poceo e muko moja ...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 14 dec 2010, 00:26

_Bad_boy je napisao/la:svi se s ponosom odnosimo prema svojim lafo omladincima i djeci nasih klubova a kad dodje vrijeme da to dijete donese kakvih para klubu ono pobijegne bez ikakvog obestecenja..olimpik nema svoje djece al imaju makar tudju koja su karakter od igraca..

bravo Gracicu..ovako to rade pametni ljudi..lagano uzeti obestecenje :P
Može se vidjeti da nisam "mrzitelj OlimpiCa" iako @pabizo ekspresno regrutuje nove članove. Ako nastavi ovako :mrgreen: biće zanimljivo. Nejse.
Samo nešto da priupitam ako nije problem. Gracić je već dosta dugo u klubu. Ovo je minimalno treća sezona. Moguće i četvrta. Koliko je OlimpiC prodao igrača. Gdje su ta silna obeštećenja. Nešto nisam primjetio.

Eto, samo pitam. Zanima me.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 14 dec 2010, 09:41

slika

slika

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.