FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 avg 2020, 19:11

Al' šta čovjek uradi od igrača, uigra neke formacije koje nikad niko nije mogao igrati u našoj ligi, od sporih i "truhlih" ili "odbačenih" igrača napravi korisne, sad sa opet nepotpunim kadrom igramo više formacija sa šaranjem pozicija.
Kad Ivica to napravi, mora da je genijalac.
AMAR AMAR OSIM OSIM !

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 11 avg 2020, 19:12

Veoma važna pobjeda. 9/9 protiv ekipe koja se smatra(bar po početku sezone) konkurencijom za vrh tabele. No, krenimo redom. Utakmica je počela po veoma teškom vremenu, protiv ekipe koja nije željela kao ni mi da rizikuje ispočetka pa se i očekivalo da u prvih 20tak minuta i ne vidimo tako dopadljiv fudbal. Malko smo pojačali i došla je dobra šansa za Štilića, te je bilo još par dobrih pokušaja(Kosorić/Ikić glavom). Borac nije ništa napravio u prvih 45 minuta.

Kao što se i očekivalo u drugom poluvremenu smo pojačali u brzinu više i odmah je urodilo plodom sa postignutim prvim golom. Vrijeme je manje bilo sparno u drugom poluvremenu pa smo i tako svježiji bez problema ponovo došli do vodstva nakon greške i prve prave šanse za Borac gdje su na našu glupost iz našeg kornera izjednačili. Mujezinović, Alispahić, Sadiković, Juričić i naravno Štilić glavni kreatori u vodstvu. Nakon toga smo malo stali, povukli se i čekali greške, moglo je tu da se dođe do još nekog zgoditka da je Lendrić bolje završio 1 na 1 sa Pavlovićem. Sve pohvale Fejziću, bilo je sitnih greškica kod ispucavanja ali sve u svemu konkretno bez greške. Odlično komanduje ekipom jer zadatak golmana i jeste da priča jer ima najbolji pogled na terenu.

Ikić/Kosorić- tandem strašan, možda je i izabran dobar trenutak da Ikić očisti kartone, ali ovaj tandem me podsjeća na čuveni Kosorić/Bogdanović tandem, sve pohvale

Šehić- najbolji pojedinac, Zakarića stavio u mali dzep, ofanzivno savršen, kod drugog gola samo pogledajte kako je trkom odvukao jednog igrača. Doktor

Siniša- fino, dobro, agresivno, možda bi bilo i bolje da je imao boljeg igrača na desnoj strani naprijed jer je Hajdar na liniji desnog krila djelovao loše u kombinaciji sa Sinišom.

Dado- šmekerski, sredinu je odlično držao

Meša- loš u prvom, u drugom najbolji uz Štilu

Štila- ako zanemarimo grešku kod gola odigrao savršeno

Mujezinović- odlično je odigrao u paru sa Šehićem, 3 gol u 3 tekme, dobro je zatvaran ali je dobro i odgovorio bunkeru

Juričić- inteligencija, pamet, izboren penal, jak na igri leđima, sve top

Veseli- Ograjisao, Zakarić mumetu i Šehiću ništa ne uradi, uđe Veseli odmah ga na guz.icu baci.

Lendrić- fino, istrčala se ljudina, umalo gol ali fino odgovorio, agresivan, presing sve top

Subašić i Berkić umrtvili igru u posljednjim trenutcima, fino sve to
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 11 avg 2020, 19:15

Borac je kiksao, sad čekamo kiks drugih konkurenata...

Bekovi, SINIŠA I ŠEHIĆ, kapa do poda, stavili su Zakarića i Ziljkića u đep.

Jagodiću...vadi se na Žižoviću.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 avg 2020, 19:15

BocaJuniors1905 je napisao/la:
11 avg 2020, 19:10
Samo da se Erić vrati, relano dosta je bolji od Fejzića. Šehić igrač utakmice, pojeo Zakarića, meda nije mogao. Veselinovića ako Amar ne dohaviza neće niko. Bez Ikića protiv Slobode samo jako na pobjedu.

Još nismo odigrali sa najjačim sastavom :bow:
Ne grijesi duse. Fejzic je odlican. Ne gledaj mu ta dva losa ispucavanja. Frajer je sve ostalo odradio kako treba.
Pročepit će negdje.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 11 avg 2020, 19:17

Veoma važna pobjeda, u baš teškoj i teretnoj utakmici. Mogli smo i trebali ovo ranije završiti, Lendrić onakve stvari inače rješava. Mnogo trke, želje i htjenja, i u principu za to smo nagrađeni. Bekovi odlični, zatvorili Zakarića i Ziljkića, koji su po meni i najopasniji. Aco i Ikić isto na nivou, s tim da IKić baš brzo kartone zarađuje. Danas po meni sredina imala najviše izazova, Štila pomalo indisponiran, on ono ne promašuje. Mule lud ko struja, Hajdar klasika, mnogo trke i srca. Luka odličan, inteligentan, ponovo izbori penal. Meša vrhunski potez, malo je igrača koji ondje dodaju loptu, na deset metara od gola, a posebno petom.
Za kraj izmjenama razočaran, Lendra bez trke, Veseli igrač manje a Subašić i Tuce, bez komentara...
Negdje pročitah, klasična Amarovska utakmica i pobjeda. I slažem se , sve čestitke. Ne mogu se oteti ubjeđenju da bi sezonu ili dvije ranije ovakvu tekmu ili zijanili, ili odigrali nerješeno...

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 11 avg 2020, 19:17

Komentator na areni rece da eric ima visoku temperaturu,pa zato ne igra
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 11 avg 2020, 19:19

Fejziću Irfane, najbolji golmane!!!

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 11 avg 2020, 19:19

Bravo momci

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 avg 2020, 19:21

Porucite nesto igracima :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 11 avg 2020, 19:21

Doktorski odradjeno.
Sinisa je odigrao strasnu tekmu. :salut:

let3 je napisao/la:
11 avg 2020, 19:06
Kakav preporod Mujezinovića i Hajdarevića ove sezone :mrgreen: posebno Mustafe :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Dobro su se spremili.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 avg 2020, 19:23

Pisao sam i ranije,kuci ove utakmice moramo dobiti sve i jednu ako zelimo titulu,fino smo poceli i tako se to radi,ovo je nacin na koji se uzimaju titule!!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 avg 2020, 19:25

Ali iskreno mislim da je našim sad bar za 30% lakše igrati bez nas, nego sa nama. Ovdje je dosta igrača imalo blokadu, jer smo svi kratkog fitilja dok smo na stadionu. Ali opet meni će uvijek biti logičnije da pred takvom publikom, bukom, budeš 30% bolji nego pred praznim stadionom. A kod nas je obrnuto.
Jednostavno imam dojam da ne bi tek tako lahko se digli nakon ono gola za 1-1 da je pred publikom. A mi odmah dođosmo i do drugog danas.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 avg 2020, 19:26

Izvinite, ali imaju li igdje oni pregledi kola iz ove sezone? Radi li to sad neko?
Pročepit će negdje.

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 11 avg 2020, 19:27

Siroki dobar pravo nije Irfo pogriješio kad je rekao da imaju jednu od najboljih ekipa sve su to njihova djeca a zna se da imaju bas dobru skolu fudbala
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 avg 2020, 19:31

avalPacidoroP je napisao/la:
11 avg 2020, 19:25
Ali iskreno mislim da je našim sad bar za 30% lakše igrati bez nas, nego sa nama. Ovdje je dosta igrača imalo blokadu, jer smo svi kratkog fitilja dok smo na stadionu. Ali opet meni će uvijek biti logičnije da pred takvom publikom, bukom, budeš 30% bolji nego pred praznim stadionom. A kod nas je obrnuto.
Jednostavno imam dojam da ne bi tek tako lahko se digli nakon ono gola za 1-1 da je pred publikom. A mi odmah dođosmo i do drugog danas.
Mi cemo osvojiti titulu jer se igra bez publike ,nema pritiska i do izrazaja jos vise folaze taktike trenera i kvalitet trenera,a tu nemamo konkurenciju.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 11 avg 2020, 19:31

Stole je napisao/la:
11 avg 2020, 19:27
Siroki dobar pravo nije Irfo pogriješio kad je rekao da imaju jednu od najboljih ekipa sve su to njihova djeca a zna se da imaju bas dobru skolu fudbala
Igraju baš timski, bar do sada. Rezonski pasovi, otvaranja, bez peglanja lopte. Jednostavno dolaze u prilike, Samo danas fulaju dosta, da im se ne osveti...

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 11 avg 2020, 19:31

Široki igra najlijepši fudbal ove sezone

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 avg 2020, 19:35

Boga mi Sinisa danas dobro odigrao. Ziljkica spakovao u dzep. Gdje Ziljkic tu je i on bio. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 11 avg 2020, 19:39

Najjace poslije tekme citati komentare :urnebes:
Jos jedna pobjeda i nastavljamo niz.
Skoro svi odigrali odlicno. Veseli me razocarao definitivno. Seha pozitivno iznenadjenje, igra momak odlicno. Mislio sam da ce biti rupa nazad, jer je igrao krilo u juniorima, ali izgleda da je sad dosta bolji nazad. Jak, borben, pametan, svaka cast ogroman potencijal. Sinisa kao i uvijek nabrijan i agresivan. Pojeo je onog malog koji nije mogao meda.
Idemo dalje.
Cuva Bog Zelju svog!

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 11 avg 2020, 19:40

:D :D
Jedinstvo Donja Žeravica
Šef daje najjače izjave

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.