FK Mladost DK

Addict
Kontakt:

Re: FK Mladost DK

Post Postao/la Addict » 10 avg 2020, 22:56

Wolffire je napisao/la:
10 avg 2020, 18:37

Evo danas sam malo letio iznad Em-Dzi-Em farm. Vidi se da se radi krov na ovom objketu iza tribine to je vjerovatno sto je neko vec spominjao. Klupa za rezerve isto prebacena na zapadnu tribinu.
Ovako kad se gleda vidi se sad potencijal stadiona ali nazalost i rugabet od tribina.
Ali stvarno, koliko potencijala ima ovaj prostor. Kako bi se ovdje moglo uraditi svašta dobro. Plan je da se otkupi još zemlje iza pomoćnog, da ima prostora za 2 terena, znači glavni, 2 pomoćna i plastika. Plus je u planu da se otkupi otpad od onog hajvana. To bi stvarno bio kompleks, u koga istina treba puno uložiti, ali prostora ima.

Imperatore, pitanje za tebe kao navijača Rudara: šta misliš o ideji da stadion Mladosti postane gradski, dakle prostor Rudara da se proda i da se taj novac uloži ovdje pa da oba kluba imaju odličan stadion i prostor za treninge. Da odemo još i dalje, šta misliš i ti i svi ovdje s crvene strane, o ujedinjenu klubova, dakle automatski prestanku postojanja i Rudara i Mladosti, a možda nastanku nekog kluba koji bi imao sav ovaj prostor, sve sponzore s obje strane? To nije moja ideja, zapravo nije ni ideja, ali se priča o tome, daleko od ikakvog plana, nego onako da vidim šta mislite.

Dakle, to nosi prestanku postojanja Mladosti i Rudara, nastanku FK Kakanj, ili Kakanj United, nazovite kako hoćete. Zamislite da sad općina stane s tih 400-500 hiljada KM iza tog kluba, da se taj milion ili dva od onog gore prostora ulože ovdje, da stane MGM, Rudnik, TE, TC I sigurno niz manjih sponzora iza tog kluba.
Iza ozbiljne priče bi možda stali i DSM, Delibasic, Delta petrol, ko zna ko još...
Govorimo o dva miliona budžeta minimum, vjerovatno stabilnog premijerligaša u najmanju ruku s ozbiljnom infrastrukturom

Šta mislite o tome, a svi smo dobro zagriženi s obje strane.

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 10 avg 2020, 23:06

L' Imperator je napisao/la:
10 avg 2020, 22:37
FKMLADOSTDK je napisao/la:
10 avg 2020, 22:22
slika

Na pomoćnom je travnjak ekstra, a onaj kupljeni dio do njega još nije završen.
Dobar pomoćni, nema šta. :cool:

Ko je ono govorio da na stadionu nema ni kante za smeće? Vidi ih al' se zelene. :mrgreen:
A i u stolicama vode, mogu se punoglavci izleći : )
Treba ba krov pod hitno postaviti.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 10 avg 2020, 23:24

Prvi i drugi red iza klupa će imati sta gledati hahha

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 10 avg 2020, 23:39

@Addict, teško pitanje!

Ako se može ovako gurati, a da se ne ide plaho u dugove, najbolje bi bilo da ostane kako jest. Ali ako će jedan ili oba kluba za par godina doživjeti sudbinu Čelika, onda što da ne?

Mada mi se više sviđa ona ideja Mušije da oba kluba igraju dole, jedan Prva liga, drugi Premijer, a da se završi sva infrastruktura. Da se komplet natkriju obe tribine, kvalitetno, bez stubova, da se postave reflektori, podtribinski prostor da se sredi, da dole budu svlačionice i ostale prostorije, a oni kontejneri da ostanu omladinskim selekcijama. Pored pomoćnog s prirodnom da se u istim dimenzijama uradi plastika... i sve ostalo o čemu maštamo ovdje već godinama!
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 10 avg 2020, 23:40

Wolffire je napisao/la:
10 avg 2020, 23:24
Baš sam to htio napisati. Par prvih redova ništa neće vidjeti.

Trebali su ih ukupati bar pola metra u zemlju, ali to je veliki poduhvat za njih.
Zadnja izmjena: L' Imperator, dana/u 10 avg 2020, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 10 avg 2020, 23:55

10 avg 2020, 23:40
Wolffire je napisao/la:
10 avg 2020, 23:24
Baš sam to htio napisati. Par prvih redova ništa neće vidjetim.

Trebali su ih ukupati bar pola metra u zemlju, ali to je veliki poduhvat za njih.
Ili bolja opcija ukinuti prvi red jer tu niko i ne sjedi. I onda napraviti malo siri koridor za kretanje po tribini, puno lakše bi bilo a i brza cirkulacija ljudi bi bila pri izlazu sa stadiona. To sam vec jednom pisao kao i za sirinu stepenica ali to je samo moja mašta.

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 11 avg 2020, 00:07

Addict je napisao/la:
10 avg 2020, 22:56
Wolffire je napisao/la:
10 avg 2020, 18:37

Evo danas sam malo letio iznad Em-Dzi-Em farm. Vidi se da se radi krov na ovom objketu iza tribine to je vjerovatno sto je neko vec spominjao. Klupa za rezerve isto prebacena na zapadnu tribinu.
Ovako kad se gleda vidi se sad potencijal stadiona ali nazalost i rugabet od tribina.
Ali stvarno, koliko potencijala ima ovaj prostor. Kako bi se ovdje moglo uraditi svašta dobro. Plan je da se otkupi još zemlje iza pomoćnog, da ima prostora za 2 terena, znači glavni, 2 pomoćna i plastika. Plus je u planu da se otkupi otpad od onog hajvana. To bi stvarno bio kompleks, u koga istina treba puno uložiti, ali prostora ima.

Imperatore, pitanje za tebe kao navijača Rudara: šta misliš o ideji da stadion Mladosti postane gradski, dakle prostor Rudara da se proda i da se taj novac uloži ovdje pa da oba kluba imaju odličan stadion i prostor za treninge. Da odemo još i dalje, šta misliš i ti i svi ovdje s crvene strane, o ujedinjenu klubova, dakle automatski prestanku postojanja i Rudara i Mladosti, a možda nastanku nekog kluba koji bi imao sav ovaj prostor, sve sponzore s obje strane? To nije moja ideja, zapravo nije ni ideja, ali se priča o tome, daleko od ikakvog plana, nego onako da vidim šta mislite.

Dakle, to nosi prestanku postojanja Mladosti i Rudara, nastanku FK Kakanj, ili Kakanj United, nazovite kako hoćete. Zamislite da sad općina stane s tih 400-500 hiljada KM iza tog kluba, da se taj milion ili dva od onog gore prostora ulože ovdje, da stane MGM, Rudnik, TE, TC I sigurno niz manjih sponzora iza tog kluba.
Iza ozbiljne priče bi možda stali i DSM, Delibasic, Delta petrol, ko zna ko još...
Govorimo o dva miliona budžeta minimum, vjerovatno stabilnog premijerligaša u najmanju ruku s ozbiljnom infrastrukturom

Šta mislite o tome, a svi smo dobro zagriženi s obje strane.
Ja sam uvije za nešto što je dobro i što će donijeti napredak, ali mislim da ta ideja o ujedinjenju klubova i nije nešto dobra, šta više mislim da je loša po oba kluba. U slučaju ujedinjenja, taj "United" klub bi zavisio od politike u gradu, a po automatizmu bi se sva pitanja i funkcionisanje kluba obavljala od strane politike. Klub bi za kratko vrijeme bio u milionskim dugovima, koji bi se iz godine u godinu povećavao, dok ne bi završili kao što je završio komšijski klub Čelik, a koji nam je što se ovog pitanja tiče, veoma dobar primjer. Za par godina bi došli od dva veoma dobra kluba na dva veoma loša ili u najgorem slučaju na 0 klubova.

E sad, i ova stvar se može riješiti, ali ugovorom ili ti statutom kluba na način da se garantira nezavisnost od politike u radu kluba, te garantira procenat od godišnjeg budžeta, kao i garantira mjesečna uplata tog procenta od budžeta od strane Općine.

Kako dalje posložiti strukture?
npr. Skupština kluba možda može biti organizovana procentualno vezano za visinu ulaganja, ali kako odabrati Upravu, Predsjednika, kako pridobiti i zaštititi interes donatora/ulagača i sl. Vjerovatno se sve može riješiti, ali ukoliko nije zaštićen interes onog koji najviše ulaže, ukoliko mu se sapliću noge i otežava vođenje kluba, vrlo brzo će dići sidro. Također, prepuštanje vođenja kluba nekome ko ne ulaže svoj novac bi bilo ravno samoubistvu.

Bolja varijanta je dva kluba na jednom stadionu. Također, sve ugovorima riješiti do najmanjih sitnica u korištenju i održavanju infrastrukture. Ova varijanta bi meni najviše odgovarala jer bi mi na kućnom pragu bilo duplo više utakmica : )

Najbolja varijanta je da sve ostane kao i do sada, grad sa dva kluba, uz plan da se prvo stabilizira Mladost u PL, uradi kompletna infrastruktura i klub dovede do samoodrživosti, a zatim da se ide na uvođenje Rudara u PL i da funkcionira po istom principu kao i Mladost.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2020, 00:08

Wolffire je napisao/la:
10 avg 2020, 23:55
Ili bolja opcija ukinuti prvi red jer tu niko i ne sjedi. I onda napraviti malo siri koridor za kretanje po tribini, puno lakše bi bilo a i brza cirkulacija ljudi bi bila pri izlazu sa stadiona. To sam vec jednom pisao kao i za sirinu stepenica ali to je samo moja mašta.
To je još bolja ideja. :clap:
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2020, 05:11

Wolffire je napisao/la:
10 avg 2020, 20:58
Sto se mene tice bolje da ovih sto hiljada od krova uloze u nove stolice i da urade wc da ne bude divljina. I okreciti onaj zid na pomocnom napraviti neki cool natpis ili grafit sa grbom mladosti ili legije. A krov postavljati kad budu bolja vremena ako ikad i budu.
Kad malo bolje razmislim, nema logike mijenjati stolice dok se krov ne uradi. To bi bilo bacanje para jer bi za godinu-dvije bile kao i ove sad.
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 11 avg 2020, 14:17

Pa imalo bi smisla jer krov neće postavljati kako stvari stoje bog zna do kada. Kompletan zapad ima oko 1850 stolica. Uzeti kvalitetnije preklopne manje ce se prljati. I naravno sve u crvenoj boji bez ovih pokušaja nekih.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 11 avg 2020, 14:29

Ideja o izgradnji gradskog stadiona je svakako dobra, podjednako za Mladost i za Rudar. Održavanje bi prešlo na općinu, dakle smanjenje troškova, ali opet tu imamo problem ovog što je FKMLADOSTDK govorio - odnos politike prema stadionu time automatski u prema klubovima. Koliko god niko ne želi politiku u sportu, a primjer kako to ispadne je Čelik svakako, bez podrške lokalne zajednice ne može i opet smo u tom začaranom krugu.

Ni ja nisam za nastanak tog nekog United kluba, mislim da bi to previše bilo za obje strane. Prvo, ukinuti klub koji ove godine slavi 100 je omča oko vrata ko god to da predloži, niko to ne bi dao, a i Mladost postoji već od 1959, nije to od jučer. Ali gradski stadion svakako bi bio dobra stvar. Dati možda nekome koncesiju, otkupiti još zemlje i napraviti pravi sportski kompleks, zašto ne i bazene, to bi bila prava stvar za cijeli grad i oba kluba kao i sport uopće. Tu bi se mogli pripremati svi sportski klubovi u gradu, razviti i plivanje, atletika, ko zna šta još.
Tu opet dolazimo do glavnog pitanja: ko će to i kako finansirati, je li uopće realno predložiti ovako nešto.
Jedini način za iole ovako nešto je prelazak Rudara na Mladost, prodaja onog gore prostora i ulaganje tih sredstava u Doboj, uz još dodatnih i prelazak na održavanje općini. Koliko je to realno?

Međutim, ono što mene brine je što imamo dva kluba bez jasne strategije, bez ambicije i plana. Opstanak, ili neka sredina tabele bez većih ambicija, iznova stvaranje ekipe, prodaja globradih mladića, jednostavno ne vidim ambiciji tu, a kad to ne vide navijači onda se osipa raja sa stadiona i to na kraju prati 200 ljudi na Rudaru i 400 na Mladosti. Ja mislim da ni Rudar ni Mladost u ovom obliku nisu održivi projekti. Zamislite da stane podrška općine i rudnika Rudaru, ili da se MGM povuče iz Mladosti... Jasno je šta slijedi. A to je vrlo moguće. Od Rudarevih ambicija za PL nema ništa, to je valjda jasno svima, od ambicija Mladosti većih od ovog sad što imamo, bez dodatnih izvora finansiranja isto tako nema ništa, čak je i ovo na klimavim nogama.

Tako da, ja lično mislim da ova dva kluba u ovom ovakvom obliku trenutno nemaju budućnost, stvaranje novog nikome se ne sviđa, gašenje ova dva nikako, šta nam onda ostaje?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2020, 15:04

Rudnik, otkako je u sklopu Elektroprivrede, ispočetka ništa nije davao. U zadnje vrijeme samo struju pokriva, tako da Rudar ovisi o izdvajanjima Općine, TC i još par sitnijih sponzora koji daju 10-15k na godišnjem nivou.

Ako Rudar počne sa gradnjom famoznog pomoćnog terena, slobodno to sve možemo zaboraviti. Sigurno onda neće nigdje prelaziti. Treba to što prije vidjeti, najbolja opcija je da oba kluba igraju dole. Da, za početak, Rudar bude filijala Mladosti, a dok se malo stabilizuju, onda da se napadne i Premijer liga.
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 11 avg 2020, 15:35

Ma I ne rade klubovi ništa da bi privukli sponzore. Daj samo da opština svoje uplati i TC to je bitno.
U ovakvom stanju klubovi trebaju svaki dan da idu od vrsta do vrata i traže sponzore a znamo svi kakvo je stanje.
Danas gledam onaj dokumentarac Bosanski Hoffenheim i tačno je tuga do čega samo došli nakon onako super price.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2020, 19:44

Neće valjda Bega ostati trener? Meni rekoše da je Nermin Bašić novi trener i da će u petak (prošli) preuzeti ekipu!
#samoRudar #zauvijek

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 11 avg 2020, 20:06

Wolffire je napisao/la:
11 avg 2020, 15:35
Ma I ne rade klubovi ništa da bi privukli sponzore. Daj samo da opština svoje uplati i TC to je bitno.
U ovakvom stanju klubovi trebaju svaki dan da idu od vrsta do vrata i traže sponzore a znamo svi kakvo je stanje.
Danas gledam onaj dokumentarac Bosanski Hoffenheim i tačno je tuga do čega samo došli nakon onako super price.
To i jeste največi problem i največa tuga, imam osječaj da smo zakovani u vremenu od prije 5 godina i ni makac ili vrlo vrlo malo pomjeranje. Kao da mam je cilj da ostanemo u š.pku civilizacije i da ne želimo nikako s ovog mjesta da se pokrenemo. Malih sponzora klub može obezbijediti minimalno 100, ali ne to nama ne treba. Velike sponzore imamo one koje imamo, ali zar ne bi trebao biti cilj obezbijediti još jednog.
Sve dok klubu bude cilj opstanak, a ne izlazak u Evropu, bit će nam ovakvo stanje tapkanja u mjestu.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 avg 2020, 00:18

Sretno sutra!
Enes rješava! :D

Sad ste najopasnija ekipa iz prekida u ligi! :cool:

@wolffire, dobar avatar :thumbup:
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 12 avg 2020, 08:18

Danas nek nam je Bog na pomoci. Pitanje je koliko snage ima ekipa. I dalje bez trenera, onog kockara ne brojim.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 12 avg 2020, 08:25

12 avg 2020, 00:18
Sretno sutra!

Enes Bistrivoda? :D

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 12 avg 2020, 16:00

Samo podići kondiciju na max. i ne eksperimentisati sa pozicijama igrača. Pustiti momke da igraju na svojim pozicijama, jer jedino na svojim pozicijama mogu dati maksimum. Ova današnja utakmica je veoma bitna i nama i njima, tako da se nadam min. bodu.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 avg 2020, 17:28

Wolffire je napisao/la:
12 avg 2020, 08:25
12 avg 2020, 00:18
Sretno sutra!

Enes Bistrivoda? :D
Taj Enes jedino može riješiti da pojačanja nikad ne dobiju pravo nastupa. :rol:
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.