MortemHz je napisao/la: ↑12 avg 2020, 12:24
Dobra analiza ali je i Denchi u pravu. Osim želju vodi deceniju jbt

dok je Vinko tu svega 5 utakmica, 4 pobjede i sada neriješeno u gostima. Slažem se sa svim samo što bi možda trebali malo sačekati, dva izgubljena boda u drugom kolu ne znače ništa, sve i da danas izgubimo.
Prerano je za davati ocjene Marinoviću. Ja sam ga uvijek gotivio i priželjkivao na mjestu selektora A reprezentacije.
Sarajevo je njegov prvi ozbiljan posao sa konstantnim pritiskom. Ne kažem da nije imao pritisak u Borcu, Zrinjskom ili U21, ali Sarajevo (kao i Željo) je ipak poseban izazov, gdje ti se nakon dva kiksa sve mijenja i masa nezadovoljnih koji ti dišu za vratom se povećava, a to nije ugodno.
Osnovna razlika između Amara u Želji i ostalih trenera u ligi je taj autoritet koji Brko ima kod nas, ili će biti kako on kaže ili neće nikako. Gdje je njemu najvažnije da ga slijepo prate i podržavaju oni najiskusniji igrači, kao recimo Štilić, Kosorić, Alispahić, Bekrić, i onda mu je mnogo lakše 'iživljavati' se nad ostalima.
Husref je u dvije posljednje sezone uglavnom dobijao one 50:50 utakmice, pa čak i dosta onih gdje je protivnik bio bolji na terenu, uvijek se nekako provlačio, što je osnovno kad se osvajaju titule. Plus što je na domaćem terenu bio nepobjediv.
Pa jbt, mi smo vas prošle sezone dva puta dobili i na kraju smo zaostajali 3 boda, što znači da ste u ostalim utakmicama bili za 9 bodova bolji od nas.