Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

THEC
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la THEC » 12 avg 2020, 11:54

gigglessmoke je napisao/la:
06 avg 2020, 15:41
Zbog cega video storiji na ig kad se uploaduju izgledaju katastrofalno i isjeckano. Telefon je S10 i snimam u 60fps 1080p, na telefonu je video savrsen.
Instagram smanjuje rezoluciju a i uopsteno on je optimizovan samo za IOS( sto je i logično jer koliko znam Instagram se pojavio prvo na Iphone-u) dok sam negdje gledao neki video, kao da bi ga optimizovali za androide morali bi posebno za svaki model telefona, nesto u tom smislu, kako god, snimaj ili 720p ili ako vec moras u 1080p onda neka bude 30fps, ja na svom telefonu nemam OIS (ti bi trebalo da imas valjda) pa klipovi opet odlicno ispadnu ali ko sto rekoh prije svega kad snimam u 720p jer tad se najmanje gubi na kvalitetu kad ga uploadujes na insta story
Pyro is not a crime !

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 12 avg 2020, 13:27

PointBlank je napisao/la:
12 avg 2020, 11:42
Nije baš vezano za mobilne uređaje (a nije ni za PC temu), ali se u jednu ruku radi o androidu pa ću ovdje postaviti pitanje.

Naime, imam philips 4k tv, ali nije ovaj s android sistemom, nego koristi neki svoj bagavi smart sistem, uglavnom nigdje veze s vezom, radi mi youtube, netflix, ali zato iptv aplikacije i ostalo... boli glava.

Eh u zadnje vrijeme mi je naumpalo da bih mogao nabaviti Android TV BOX, ali sam se pogubio u moru verzija, mogućnosti.
Koliko sam skontao, trebam izbjegavati ove kineske low cost, ali mi je u jednu ruku i Nvidia Shield TV Pro overkill..

Ono što trebam jeste:

- clean Android TV UI (znaci nikakve gluposti od proizvodjaca, prilagodjeni meniji i slicno, samo original android)
- 4K UHD, HDR, HDR10
- poprilično RAM memorije, samo da ima flow u funkcioniranju
- Dolby vision, sveti dolby vision jer mi TV ima tu mogućnost i bilo bi bzvz da uzmem bez toga.

Sve to naravno imam u Nvidia Shield TV pro, ali mislim da mi je overkill jer necu ja streamati sadržaj preko plexa i slično.
Xiaomi mi box je los sa 4k, i mislim da nema dolby vision..

Eto preporuke su dobrodošle, hvala unaprijed
MECOOL KM9 Pro Voice Control TV Box Google Certificated
4gb RAMa i 32gb pohrane. Plastično kućište .Ja korisitim ovaj već godinu dana i prezadovoljan. Youtube i Kodi rade 0/24. Taman mi istiće ugovor sa Telemahoom i moram naci nekog da mi da samo internet jer TV vec nikako ne gledam.
Gore sam na pomenuo da je plastično kučište zbog toga šo sam rodjaku kupio 4/64 (moguce neka jača varijanta) i mislim da je aluminijumsko kučište ili neka legura ( uglavnom plastika nije).
Upravo vidjeh da ova varijanta 4/64 ima i HDR opciju. Ako im je vjerovati :)
Zadnja izmjena: edoox, dana/u 12 avg 2020, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 12 avg 2020, 13:31

THEC je napisao/la:
12 avg 2020, 11:54
Zbog cega video storiji na ig kad se uploaduju izgledaju katastrofalno i isjeckano. Telefon je S10 i snimam u 60fps 1080p, na telefonu je video savrsen.
Instagram smanjuje rezoluciju a i uopsteno on je optimizovan samo za IOS( sto je i logično jer koliko znam Instagram se pojavio prvo na Iphone-u) dok sam negdje gledao neki video, kao da bi ga optimizovali za androide morali bi posebno za svaki model telefona, nesto u tom smislu, kako god, snimaj ili 720p ili ako vec moras u 1080p onda neka bude 30fps, ja na svom telefonu nemam OIS (ti bi trebalo da imas valjda) pa klipovi opet odlicno ispadnu ali ko sto rekoh prije svega kad snimam u 720p jer tad se najmanje gubi na kvalitetu kad ga uploadujes na insta story
tacno, kao i svaka trenutno malo jaca apk na trzistu
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 12 avg 2020, 13:55

edoox je napisao/la:
12 avg 2020, 13:27
4gb RAMa i 32gb pohrane. Plastično kućište .Ja korisitim ovaj već godinu dana i prezadovoljan. Youtube i Kodi rade 0/24. Taman mi istiće ugovor sa Telemahoom i moram naci nekog da mi da samo internet jer TV vec nikako ne gledam.
Gore sam na pomenuo da je plastično kučište zbog toga šo sam rodjaku kupio 4/64 (moguce neka jača varijanta) i mislim da je aluminijumsko kučište ili neka legura ( uglavnom plastika nije).
Ma tanko je ovo, nema hdr10 niti dolby, vjeruj dolby mi je ona odrednica koja mi treba.., ali hvala ti

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 12 avg 2020, 15:43

THEC je napisao/la:
Ma druze, kolega ima isto S10, sve iste postavke snimanja i story mu izgleda odlican. Fakat mi nije jasno.

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 12 avg 2020, 19:33

12 avg 2020, 15:43
THEC je napisao/la:
Ma druze, kolega ima isto S10, sve iste postavke snimanja i story mu izgleda odlican. Fakat mi nije jasno.
Mozda je do update-a, uporedi softver njegovog i svog telefona ako kolega ima noviji update mozda je to u pitanju jer su vjerovatno u novijem softveru optimizovali instagram.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 12 avg 2020, 20:00

Pozdrav, donedavno koristio stari samsung a5 2017, crkne mi ekran, uzmem privremeno a30, i evo danas mi dođe u ruke xiaomi note 9 pro. Uštimao sam više manje sve kao i na samsungu, al' instagram aplikacija nikako neće da radi. Gledao sam po netu, pokušavao sa resetom mobitela, brisanjem i reinstalacijom aplikacije al' ništa. Ne znam jel' do sistema, stock je MIUI, telefon iz BHT. Jel' ima možda neka stranica il' forum za savjete i trikove za početnike na xiaomiju il' slično? I također imal' ko savjet za tipkovnicu, ova Gboard mi se ne dopada nimalo..
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 12 avg 2020, 20:42

Čudno da ti Instagram neće. Ima forum neki kao oficijelni, čini mi se da ima na telefonu i app, Mi Community ili tako nešto, vjerovatno tu možeš naći što ti treba.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 12 avg 2020, 20:46

Tesnjak1991 je napisao/la:
12 avg 2020, 20:00
Pozdrav, donedavno koristio stari samsung a5 2017, crkne mi ekran, uzmem privremeno a30, i evo danas mi dođe u ruke xiaomi note 9 pro. Uštimao sam više manje sve kao i na samsungu, al' instagram aplikacija nikako neće da radi. Gledao sam po netu, pokušavao sa resetom mobitela, brisanjem i reinstalacijom aplikacije al' ništa. Ne znam jel' do sistema, stock je MIUI, telefon iz BHT. Jel' ima možda neka stranica il' forum za savjete i trikove za početnike na xiaomiju il' slično? I također imal' ko savjet za tipkovnicu, ova Gboard mi se ne dopada nimalo..
Mozes staviti drugu tastaturu koja ti odgovara.

Jesi probao skinuti stariju verziju Instagrama, apk sa googlea? Kako ne radi, gdje zapne, jel crasha ili?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 12 avg 2020, 21:02

harden je napisao/la:
12 avg 2020, 20:46
Tesnjak1991 je napisao/la:
12 avg 2020, 20:00
Mozes staviti drugu tastaturu koja ti odgovara.

Jesi probao skinuti stariju verziju Instagrama, apk sa googlea? Kako ne radi, gdje zapne, jel crasha ili?
Jel' imaš prijedlog za tastaturu možda? A uđem u app, login i onda mi izbaci "an unknown network error has occured" :hmmmmm: resetovao modem i pokušavao preko mobilnog neta. A vidiš mogao bi probati sa starijom verzijom IG..

edit: proradi sam od sebe..
Zadnja izmjena: Tesnjak1991, dana/u 12 avg 2020, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 avg 2020, 21:05

PointBlank je napisao/la:
12 avg 2020, 13:55
edoox je napisao/la:
12 avg 2020, 13:27
Ma tanko je ovo, nema hdr10 niti dolby, vjeruj dolby mi je ona odrednica koja mi treba.., ali hvala ti
imas na klixu dobru temu za boxove, tamo ces prije naci odgovor
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 avg 2020, 19:10

Za dvije god udvostručena vrijednost :crazy:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 avg 2020, 21:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:
13 avg 2020, 19:10
Za dvije god udvostručena vrijednost :crazy:

slika
Ljudi cijene kvalitetu i to je to.

Kamera, baterija, zastita, yebodelicni softwer i smooth preformance. Jel potrebno sta vise?
27.10.2020

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 14 avg 2020, 15:53

Samsung ih je sa posljednjim modelom pokopao i sa kamerom.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 avg 2020, 16:27

Tjesi se. Nabacaju 20 kamera a onda de me bogati uslikaj s ajfonom hahaha
27.10.2020

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 14 avg 2020, 16:32

Sta cu se tjesit nemam dionice Samsunga jbt :rol:

Znam samo da je par treba koje poznajem preslo na Samsung a to je kazu bio jedan od razloga.

A i istina je, ti se tjesi da nije.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 14 avg 2020, 20:04

A kameru na Google Pixelu ko yebe je l’ ?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 avg 2020, 20:26

Aerials je napisao/la:
12 avg 2020, 20:42
Čudno da ti Instagram neće. Ima forum neki kao oficijelni, čini mi se da ima na telefonu i app, Mi Community ili tako nešto, vjerovatno tu možeš naći što ti treba.
Gledaj ove postala moderator :bow:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 avg 2020, 10:56

Kaunas je napisao/la:
14 avg 2020, 16:32

Znam samo da je par treba koje poznajem preslo na Samsung a to je kazu bio jedan od razloga.

Treba pa presla sa iPhona na Samsung. Rijetkost moram priznat :urnebes:

Imao sam S10 i sad iPhone 11, nebo i zemlja je razlika u kameri. A tek nocni mod, ne treba ni spominjat.
27.10.2020

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 avg 2020, 11:20

leorey je napisao/la:
15 avg 2020, 10:56
Kaunas je napisao/la:
14 avg 2020, 16:32

Treba pa presla sa iPhona na Samsung. Rijetkost moram priznat :urnebes:

Imao sam S10 i sad iPhone 11, nebo i zemlja je razlika u kameri. A tek nocni mod, ne treba ni spominjat.
I poredis S10 sa zadnjim iPhoneom? Isto da kazes imao sam iPhone X i sad S20 Ultra, razlika nebo i zemlja...

Naucno dokazano da P40 Pro ima najbolju kameru, ameri se tolko usrali za iPhone prodaje da su im morali ban uvesti :kafa:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 22 gosta.