Champions League 2019/2020
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2019/2020
Nadam se da ćemo uspjeti prokomentarisati i večerašnju utakmicu.
Naprimjer da će nesuđeni dželat Edina Džeke, Patrik Schick, početi utakmicu u prvoj postavi, jer Wernera nema. S tim da Werner ne bi imao apsolutno nikakve šanse protiv visoke odbrane Atletico Madrida, pogotovo ako uzmemo u obzir da Werner nije ni neki dribler i da se plaši velikih utakmica, postoji šansa da Schick barem ubode glavom neki gol ili da na guranje u hold up igri odloži koju loptu za Forsberga, Olma, Nkunkua, Poulsena ili Sabitzera(koji je valjda upitan za večeras, a to je onda hendikep za Leipzig).
Svi pričamo o odbrani Atletico Madrida, no i Leipzig se odlično brani pod Nagelsmannom, jer su poslije Bayerna klub koji je najmanje golova primio u Bundesligi. A to će i pokazati večeras, Gulacsi na golu zna da poludi i da skida sve protivničkim igračima.
Moje predikcije: 1-1 ili 0-0
Leipzig prolazak na penale.
Naprimjer da će nesuđeni dželat Edina Džeke, Patrik Schick, početi utakmicu u prvoj postavi, jer Wernera nema. S tim da Werner ne bi imao apsolutno nikakve šanse protiv visoke odbrane Atletico Madrida, pogotovo ako uzmemo u obzir da Werner nije ni neki dribler i da se plaši velikih utakmica, postoji šansa da Schick barem ubode glavom neki gol ili da na guranje u hold up igri odloži koju loptu za Forsberga, Olma, Nkunkua, Poulsena ili Sabitzera(koji je valjda upitan za večeras, a to je onda hendikep za Leipzig).
Svi pričamo o odbrani Atletico Madrida, no i Leipzig se odlično brani pod Nagelsmannom, jer su poslije Bayerna klub koji je najmanje golova primio u Bundesligi. A to će i pokazati večeras, Gulacsi na golu zna da poludi i da skida sve protivničkim igračima.
Moje predikcije: 1-1 ili 0-0
Leipzig prolazak na penale.
- Donnie Darko
- Kontakt:
zamisli bit istinski ljubitelj nogometa i priželjkivat da ove bezveze ekipe koje će se saget svima u finalu/polufinalu poput lyona, atalante, leipziga prođu, ili atletico kojeg gotivim ali igraju kancer od fudbala. niko ne želi da se tottenham ponovi. barcelona i bayern su uvijek tu, dosadno vala. a vjerujem da će i bayern bit razoktriven kad naiđe na prvu legit ekipu.
manchester city i pariz bi ponudili nešto sasvim novo, vjerovatno najljepše i najatraktivnije finale moguće, gdje bi svi neutralni fanovi mogli uživati i navijati za obje ekipe. spektakl.
manchester city i pariz bi ponudili nešto sasvim novo, vjerovatno najljepše i najatraktivnije finale moguće, gdje bi svi neutralni fanovi mogli uživati i navijati za obje ekipe. spektakl.
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Ako ces tako gledati, onda ne znam kakvo je tacno stanje i sta konkretno spada tu.
Ovako na prvu ovo znam sta su fulali.
Messi - finale Copa Americe, Chelsea 1/2 (oba puta njegova ekipa izgubila)
Ronaldo - Chelsea finale (United dobio)
Proguglaj malo ako se ne sjećaš pa nam zalijepi ovdje.
Eto nećemo mu brojati ona dva puta kada je kao zadnji penalđija htio pokupiti svu slavu i pokazati pločice, ali nikada nije dočekao da uradi isto
Eto nećemo mu brojati ona dva puta kada je kao zadnji penalđija htio pokupiti svu slavu i pokazati pločice, ali nikada nije dočekao da uradi isto

Ronaldo 2008 Barca, 2012 Bayern.
Neki manji bitni, Austrija 2016, Valencia 2015 pred kraj sezone, pojma dalje, mozda Iran. Messi City i Sevilla u 90+, Island svjetskoo, ako nema prije 2012 sta.
Mada bih onako ofrlje rekao da Ronaldo ima i dosta vise izvedenih tih bitnih penala.
Neki manji bitni, Austrija 2016, Valencia 2015 pred kraj sezone, pojma dalje, mozda Iran. Messi City i Sevilla u 90+, Island svjetskoo, ako nema prije 2012 sta.
Mada bih onako ofrlje rekao da Ronaldo ima i dosta vise izvedenih tih bitnih penala.
I ovo je tacno.Kajzer10 je napisao/la: ↑13 avg 2020, 15:35Ronaldo 2008 Barca, 2012 Bayern.
Od toliko stvari u kojima je Messi bolji oni se uhvatili penala gdje nema nikakve sanse da je bolji.

Ovo mi vrišti da će PSG na kraju osvojiti.
Mora im se jednom okrenuti nakon onih silnih nesreća. Nekako izgledaju mrljavije i nespremnije nego ikada, a prolazi poput ovog su gotovo po pravilu signature kasnijih osvajača.
I lagali se mi ili ne, ima tu konačno neke hemije. Ne toliko na terenu koliko općenito među igračima.
Mora im se jednom okrenuti nakon onih silnih nesreća. Nekako izgledaju mrljavije i nespremnije nego ikada, a prolazi poput ovog su gotovo po pravilu signature kasnijih osvajača.
I lagali se mi ili ne, ima tu konačno neke hemije. Ne toliko na terenu koliko općenito među igračima.
ja nisam vidio ama baš ništa, daj loptu nejmaru ili mbappeu i nadaj se da će oni nešto napraviti.
Pa da, ali Westbrook ne važi za ponajgoreg izvođača slobodnih, a Harden za najboljeg. Uletih na sajt za NBA, prvi ima 90%, posljednji 51%. To je dobro više od 7%.TheChief je napisao/la: ↑13 avg 2020, 13:56Nije mala razlika izmedju penala Ronalda i Messija.
Uporedicu sa NBA i slobodnim bacanjima.
Harden za karijeru ima 85.8% sa slobodnih, a Wall 78.1%. Westbrook 79.9%. Da li je mala razlika izmedju njih ?
Da se vratim na fudbal. Lampard ima 85.7% penale.
Ibrahimovic 87.1%.
Dakle, ti najbolji imaju oko 85%. Messijevih manje od 78% ne spada u tu grupu.
Shearer kao izuzetak ima 63/65 (96.9%).![]()
Ja uopće ne kažem da Messi bolje izvodi, jer ne izvodi. Generalno mislim da je trebao nekome drugom prepustiti penale u Barcu. Samo kažem da se stiče dojam po priči da je razlika nebo i zemlja, a zapravo nije tolika. Pogotovo u ovim značajnim, gdje su bare bare, gdje Rona ima više promašenih na, istina, više šuteva. Plus dva koja nije šutao a vjerujem da su mu na duši.
Čuj PSG imao nesreće i kao sad treba nešto i da im se vrati.Svaki put razmontirani od protivnika.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ronaldo:
- 2008. Barcelona polufinale LP
- Cheslsea 2008. finale LP
- Bayern 2012. pulufinale LP
Dva puta kada je želio pokupiti svu slavu mu nećemo brojati.
Messi:
- 2012. Chelsea polufinale LP
- Chile 2016. finale Copa Americe
- Donnie Darko
- Kontakt:
Brojao bih Messiju i promašen penal na SP protiv Islanda. Mogao ih je koštati glave.
Kao i Ronaldu promašen penal protiv Valencie 2015. dva ili tri kola prije kraja, kad su izgubili šanse za osvajanje lige.
Kao i Ronaldu promašen penal protiv Valencie 2015. dva ili tri kola prije kraja, kad su izgubili šanse za osvajanje lige.
Nije niko rekao da je Messi najgori, nego da je najlosiji od onih koji ih cesto izvode i da se zato smatra "najgorim".Blejzer10 je napisao/la: ↑13 avg 2020, 15:52Pa da, ali Westbrook ne važi za ponajgoreg izvođača slobodnih, a Harden za najboljeg. Uletih na sajt za NBA, prvi ima 90%, posljednji 51%. To je dobro više od 7%.TheChief je napisao/la: ↑13 avg 2020, 13:56Nije mala razlika izmedju penala Ronalda i Messija.
Uporedicu sa NBA i slobodnim bacanjima.
Harden za karijeru ima 85.8% sa slobodnih, a Wall 78.1%. Westbrook 79.9%. Da li je mala razlika izmedju njih ?
Da se vratim na fudbal. Lampard ima 85.7% penale.
Ibrahimovic 87.1%.
Dakle, ti najbolji imaju oko 85%. Messijevih manje od 78% ne spada u tu grupu.
Shearer kao izuzetak ima 63/65 (96.9%).![]()
Ja uopće ne kažem da Messi bolje izvodi, jer ne izvodi. Generalno mislim da je trebao nekome drugom prepustiti penale u Barcu. Samo kažem da se stiče dojam po priči da je razlika nebo i zemlja, a zapravo nije tolika. Pogotovo u ovim značajnim, gdje su bare bare, gdje Rona ima više promašenih na, istina, više šuteva. Plus dva koja nije šutao a vjerujem da su mu na duši.
Jorginho 20/21
Immobile 49/58
Lewa 52/57
Kane 37/44
Ramos 26/29
Hazard 49/56
Nema nijedan da ih puca losije od Messija. Evo znas li ti ijednog na svijetu ?
Možemo ići i u naprednije statistike u ''manjim'' utakmicamaDonnie Darko je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:02Brojao bih Messiju i promašen penal na SP protiv Islanda. Mogao ih je koštati glave.
Messi:
- Island
- Sevilla 2011-te
Ronaldo:
- Austrija
- Valencia 2015-te
Haman u velikim utakmicama, kada je pritisak na vrhuncu, i nije bolji izvođač penala

Šta tek onda reći o Atleticu i njihovim pehovima u finalima LP.

"We need to suffer. And we need to fight."
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Barcelonu i zadnje dvije godine da i ne spominjemo 

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Daleko je to od sreće moj Boixose.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑13 avg 2020, 16:16Barcelonu i zadnje dvije godine da i ne spominjemo![]()

"We need to suffer. And we need to fight."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.