Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la tony-mortale » 11 dec 2010, 10:09

torrenteS je napisao/la:
brazzo je napisao/la: :lol: :lol: :lol: ovo je izgleda neki ''bundesligaški'' Paja, vrlo je objektivan nema govora 8-)
cinjenica je da ja, za razliku od simpatizera smjesne engleske lige, baratam neoborivim argumentima i samo argumentima :!:
sta/ko je to sto tu ligu cini najjacom?
:D
hehe strašni su ti tvoji neoborivi argumenti, znači snagu mainza i hanovera dokazuje to što su bolji na tabeli od smješnih štutgarta i menhengladbaha??
snaga se pokazuje u borbi sa najjačima, a najjači evropski klubovi igraju UEFA CHAMPIONS LEAGUE, možda ste čuli za nju?
e pa tu ta "najjača liga" ima "čak" 6 trofeja i doduše još 8 izgubljenih finala, al 3 nacije-lige su tu uspješnije.
ok možda ne priznaješ cijelu historiju-istoriju-povijest tog takmičenja(jer ti nepaše), pa kažeš ok nekad nismo bili najjači al u zadnje vrijeme jesmo.
možemo i tako, znači zadnjih 5 završenih sezona
2006.među zadnjih osam nije bilo njemačkog kluba uopšte, a to je uspjelo klubovima iz 5 evropskih liga, čak i portugalske.
2007.među osam najboljih bio samo bajern, al tu je ispao,
2008.među 8 najboljih samo šalke, takođe tu im je bio kraj, opet znači tri godine zaredom u polufinalu nema pretstavnika te "najjače" lige, kako to bože dragi :?: :?:
2009.bajern među 8, naravno ispao tu, opet ništa od polufinala za "jake" njemce.
2010. bajern jedini među 8 opet, doduše ovaj put stigao do finala ali nije uspio podići pehar.
znači jedno finale u 5 godina, stvarno demonstracija sile, a za to vrijeme su 3 lige imale osvajače, i puno više četvrtfinala,polufinala i finala od njemaca, kako to kad su ovi po tvojim "neoborivim argumentima" bolji, jbg vjerovatno uz pomoć čarolija i pomoći 6. kašike.
ova sezona još traje pa je poglupo pisati o uspjehu-neuspjehu jer možda bude njemačko finale, ali zasad opet nije dobro za BL, imaju sad samo 2 pretstavnika, opet 3 lige bolje od njih :D
haj živio
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 11 dec 2010, 10:27

posljednji trzaj simpatizera mrtve talijanske lige ogrezle u korupciji, otimacinama i prevarama svih vrsta.
znas li ti stovaoce propaliteta da je(po definiciji) historija nauka u kojoj mrtvi handre zive?!
ne zivi se od proslosti, od toga hljeba nema. bitno je sad ! nase komsije zive u proslosti :lol:
joj, i ja vjerujem da bi nepobjedivi muhamed ali pomlatio bracu klicko i prosetao se do titule svjetskog prvaka.
do skora je bio najbolji, pobogu. sta je za istoriju 30-40 godina. :lol:
italijanska liga je preminula ove godine i samo je odrzavaju na aparatima !
juve, mancester nece propasti u pravom smislu rijeci, ali ce se pridruziti liverpulu pod motom - zlatna sredina :lol:

dakle, bundesliga je trenutno najjaca(o tome valjda i govorimo) i to je cinjenica :!:
ako bi se zapocela rasprava o kosovskom boju ili kako je birvaktile zabarska liga bila jaka, ako bi se spominjalo tursko carstvo ili kako su englezi osvajali trofeje, ja se povlacim. :lol:
o mrtvima sve najbolje.
:lol: :lol:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 11 dec 2010, 10:31

tony-mortale je napisao/la: ova sezona još traje pa je poglupo pisati o uspjehu-neuspjehu jer možda bude njemačko finale, ali zasad opet nije dobro za BL, imaju sad samo 2 pretstavnika, opet 3 lige bolje od njih :D
haj živio
sto se tice ove sezone u evropskim takmicenjima nije glupo pisati ni do sada ostvarenim uspjesima... jacina lige se ne mjeri samo po Ligi prvaka, jer pobogu dragi imaju i ostali klubovi u ligi osim 3-4 koja idu u Ligu prvaka, ne gleda se samo 4 najbolja kluba i haj'mo da vidimo ko ima veci. Za procjenu kvaliteta lige se uzimaju u obzir i rezultati u Ligi Uefa.

Za sezonu 2010/11 ostvareni su do sada sljedeci koeficijenti liga:
1. Engleska 13.357
2. Njemacka 12.500
3. Spanija 11.357
4. Italija 10.142
5. Portugal 9.400
6. Francuska 9.250
7. Rusija 7.750
8. Holandija 7.500
9. Ukrajina 7.250
10.Danska 6.500

A sto se tice sezone 2009/10 ostvareni su sljedeci koeficijenti:
1. Njemacka 18.083
2. Engleska 17.928
3. Spanija 17.928
4. Italija 15.428
5. Francuska 15.000
6. Portugal 10.000
7. Holandija 9.416
8. Austrija 9.375
9. Belgija 8.700
10.Grcka 7.900

Bundesliga trenutno nije najjaca liga, ali je u TOP3 lige, sto pokazuje i zvanicna UEFA-ina ljestvica. Bundesliga je na dobrom putu da bude jos uspjesnija, sto ce i samo vrijeme pokazati, narocito kada na snagu stupe pravila o dugovanjima klubova i njihovom ucescu i evropskim takmicenjima i da klubovi ne mogu kupovati igarce drugim parama osim onim koje su sami zaradili kao klubovi ;)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 dec 2010, 10:32

torrenteS je napisao/la:
dakle, bundesliga je trenutno najjaca(o tome valjda i govorimo) i to je cinjenica :!:
ako bi se zapocela rasprava o kosovskom boju ili kako je birvaktile zabarska liga bila jaka, ako bi se spominjalo tursko carstvo ili kako su englezi osvajali trofeje, ja se povlacim. :lol:
o mrtvima sve najbolje.
:lol: :lol:
pametno moje zato sam ti dao i zadnjih sezona a i ove trnutne, lutko pametna ja spomenuo talijansku ligu nisam ama baš nijednom, neznam otkud sad njih ubacuješ u raspravu :?:
ja sam tebi dokaza da su 3 lige imale bolje rezultate u najjačem takmičenju u evropi od njemaca, da među njima i talijani, ali i španci i englezi takođe.
a kosovska bitka nije ovo od prije par dana kad je u tom takmičenju ostalo 2 njemačka kluba, opet tri gore spomenute nacije imaju više, ja pošto nisam pripadnik niti jedne od tih nacija nemam tu nikakav interes, samo iznosim argumente, ali one prave a ne šizoargumente kao ti šećeru

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 dec 2010, 10:38

a ovo za koeficijente znam ja vrlo dobro pa ja ih najčešće i stavljam, al to nije dokaz da si najjači, to je dokaz da pobjeđujete po evropa ligi neke klubove, i to je nešto i treba i na tome čestitati, al to je utješno natjecanje u koje idu ovi što u ovoj ligi velikih klubova budu treći, znači utješna nagrada.
zato sam ja stavio rezultate u ponavljam NAJJAČEM takmičenju, e tu prolaze oni najjači, a to njemci vidjeli smo svi nisu, nisu ni blizu, jer imaju samo bajern koji je redovan u završnici LP, a od ostalih samo je jednom šalke bio u četvrtfinalu za 5 godina.
znači od tih silnih kvalitetnih klubova po njemačkoj, samo šalke jednom neki kao eto rezultat ostalo niko ništa, znači to je liga jednog kluba, ako nije daj pokaži nekim rezultatima, možda su se naosvajali titula i titula al im uefa nije upisala još :lol: :lol:

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 11 dec 2010, 10:43

naravno da ne citam svako recenicu napisanu od strane navijca u pokusaju i simpatizera prevaranata sa cizme.
bayern je dominirao lp i samo su veliki novci od strane bandita i naftnog oligarha moratija presudili tj. kupio je sudiju pa je ovaj iskljucio riberija. al´, to nije tema i ja se povlacim jer lakse je popiti okean pri tome ne strahujuci da ces dobiti proliv nego ubjediti insana da odbaci predrasude.
porediti njemacke klubove sa engleskim je isto kao da poredis brazil i zanzibar !
talijana nema nigdje i njihovi klubovi su na nivou nk gosk-a.
el ima ko zivi???

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 dec 2010, 10:45

torrenteS je napisao/la:naravno da ne citam svako recenicu napisanu od strane navijca u pokusaju i simpatizera prevaranata sa cizme.
bayern je dominirao lp i samo su veliki novci od strane bandita i naftnog oligarha moratija presudili tj. kupio je sudiju pa je ovaj iskljucio riberija. al´, to nije tema i ja se povlacim jer lakse je popiti okean pri tome ne strahujuci da ces dobiti proliv nego ubjediti insana da odbaci predrasude.
porediti njemacke klubove sa engleskim je isto kao da poredis brazil i zanzibar !
talijana nema nigdje i njihovi klubovi su na nivou nk gosk-a.
ok znači i ti kao i ja priznaješ da je bajern jedina velesila a svo ostali u njemačkoj smješni u evropskim okvirima, hvala prijatno.
ovdje niko nikad nije rekao da je bajern loš ne sekiraj se ti, znam da su ti oni jedini bitni, al nema potrebe da onda izmišljaš mitove i legende o snazi cijele lige, kad ta cijela liga bez bajerna ima jedno pojavljivanje među 8 u LP za velikih 5 godina, odjava ;)

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 11 dec 2010, 10:47

tony-mortale je napisao/la:a ovo za koeficijente znam ja vrlo dobro pa ja ih najčešće i stavljam, al to nije dokaz da si najjači, to je dokaz da pobjeđujete po evropa ligi neke klubove, i to je nešto i treba i na tome čestitati, al to je utješno natjecanje u koje idu ovi što u ovoj ligi velikih klubova budu treći, znači utješna nagrada.
zato sam ja stavio rezultate u ponavljam NAJJAČEM takmičenju, e tu prolaze oni najjači, a to njemci vidjeli smo svi nisu, nisu ni blizu, jer imaju samo bajern koji je redovan u završnici LP, a od ostalih samo je jednom šalke bio u četvrtfinalu za 5 godina.
znači od tih silnih kvalitetnih klubova po njemačkoj, samo šalke jednom neki kao eto rezultat ostalo niko ništa, znači to je liga jednog kluba, ako nije daj pokaži nekim rezultatima, možda su se naosvajali titula i titula al im uefa nije upisala još :lol: :lol:
druze, mislim da si promasio temu ove diskusije... govori se o ligama petice, ne o najboljim klubovima iz liga petice. U diskusiju ulaze i Getafe, Blackpool, Arles, Mainz, kao i Catania. O tome se valjda ovdje prica a ne o najjacim klubovima iz pojedinih liga. Engleska, Spanija i Italija imaju vise tih "velikih" klubova od same njemacke lige, ali ovdje nije o tome rijec ;) Onda bi trebalo ovjde promijeniti naslov topic-a u "Najjaci klubovi iz liga petice"

Ti ides daleko u historiju... ovdje je rijec o 5 trenutno najjacih liga, a to sto klubovi iz Njemacke pobjedjuju i u Ligi Uefa je dokaz da sama liga nije liga 4-5 klubova koji gaze sve pred sobom, vec ima zdrave konkurencije, iako se Bayern izdvaja po organizaciji, kvaliteti i velicini od ostalih klubova u Njemackoj. Zasto i klubovi iz liga petice ne uspjevaju pobjedjivati u Ligi Uefa, ako su te lige toliko kvalitetnije od Njemacke? Samo mi sad nemoj demagogije da klubovi iz tih liga ne zele da igraju Ligu Uefa, vec samo Ligu sampiona. ;)

Lijep pozdrav :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 11 dec 2010, 10:57

ne trpaj mi svoje rijeci u usta.

Bundesliga schlägt Premier League

Die Bundesliga triumphiert am Testsonntag gegen die Premier League! Borussia Mönchengladbach schlägt in der Wiederauflage des Landesmeister-Finals von 1977 den FC Liverpool mit 1:0.
Auch Eintracht Frankfurt feiert zu Hause einen Achtungserfolg gegen den englischen Meister FC Chelsea(2:1).

da,da, bayernu je ispod casti igrati protiv tih propaliteta pa su poslali slabasne m´gladbah i franfurat :lol:

bundesliga je u naponu, bundesliga marsira !
ostali su samo bezopasni posmatraci koji ce posluziti za popravljanje gol-razlike svabskim ekipama :!:
el ima ko zivi???

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 11:58

vuvu_zzz je napisao/la:
samo su veliki novci od strane bandita i naftnog oligarha moratija presudili tj. kupio je sudiju pa je ovaj iskljucio riberija

sta sve covjek ovde nece procitati, to je za nepovjerovati.....a misu sta je bilo protiv Fiorentine...NAJVECA KRADJA U ISTORIJI FUDBALA,treba li spominjati da vas je tada 10-plasirana ekipa na tabeli talijanske lige samljela, ali ocigledno za sve se prije toga pobrinuo bayernov lobi

[youtube][/youtube]

NAJVECA KRADJA I SRAMOTA U ISTORIJI FUDBALA :!:
Tu titulu ipak drzi utakmica Chelsea-Barcelona
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 11 dec 2010, 12:04

vidim da mi je neko izbrisao post, ali nije mi mrsko ponoviti,....

ocigledno bayernovi moderatori imaju nesto protiv, pa na ovom forumu te ogranicavaju :roll: , sloboda govora je na nuli, smije se reci samo sto vama pase.....dakle kao sto vidimo Dylan dog me prije citirao ali ja cu ponoviti

UTAKMICA bayern-FIORENTINA-----bicu sad blazi, jedna od NAJVECIH KRADJA U ISTORIJI FUDBALA :!: :!: :!: :!:
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 11 dec 2010, 13:38

Italy

* 1 Gianluigi BUFFON
* 12 Federico MARCHETTI
* 14 Morgan DE SANCTIS

* 2 Christian MAGGIO
* 3 Domenico CRISCITO
* 4 Giorgio CHIELLINI
* 5 Fabio CANNAVARO
* 13 Salvatore BOCCHETTI
* 19 Gianluca ZAMBROTTA
* 23 Leonardo BONUCCI

* 6 Daniele DE ROSSI
* 7 Simone PEPE
* 8 Gennaro GATTUSO
* 15 Claudio MARCHISIO
* 16 Mauro CAMORANESI
* 17 Angelo PALOMBO
* 21 Andrea PIRLO
* 22 Riccardo MONTOLIVO

* 9 Vincenzo IAQUINTA
* 10 Antonio DI NATALE
* 11 Alberto GILARDINO
* 18 Fabio QUAGLIARELLA

Germany

* 1 Manuel NEUER
* 12 Tim WIESE
* 22 Hans Joerg BUTT

* 3 Arne FRIEDRICH
* 4 Dennis AOGO
* 5 Serdar TASCI
* 14 Holger BADSTUBER
* 16 Philipp LAHM
* 17 Per MERTESACKER
* 20 Jerome BOATENG

* 2 Marcell JANSEN
* 6 Sami KHEDIRA
* 7 Bastian SCHWEINSTEIGER
* 8 Mesut OEZIL
* 13 Thomas MUELLER
* 15 Piotr TROCHOWSKI
* 18 Toni KROOS
* 21 Marko MARIN

* 9 Stefan KIESSLING
* 10 Lukas PODOLSKI
* 11 Miroslav KLOSE
* 19 CACAU
* 23 Mario GOMEZ

SVI igrači su u sezoni 09/10 igrali u svojim ligama,tj. Italijani u SA,Nijemci u BL.Znamo svi kako su ove ekipe završile na SP.Svaka rasprava završava ovdje.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 13:41

roy_makaay je napisao/la:Italy

* 1 Gianluigi BUFFON
* 12 Federico MARCHETTI
* 14 Morgan DE SANCTIS

* 2 Christian MAGGIO
* 3 Domenico CRISCITO
* 4 Giorgio CHIELLINI
* 5 Fabio CANNAVARO
* 13 Salvatore BOCCHETTI
* 19 Gianluca ZAMBROTTA
* 23 Leonardo BONUCCI

* 6 Daniele DE ROSSI
* 7 Simone PEPE
* 8 Gennaro GATTUSO
* 15 Claudio MARCHISIO
* 16 Mauro CAMORANESI
* 17 Angelo PALOMBO
* 21 Andrea PIRLO
* 22 Riccardo MONTOLIVO

* 9 Vincenzo IAQUINTA
* 10 Antonio DI NATALE
* 11 Alberto GILARDINO
* 18 Fabio QUAGLIARELLA

Germany

* 1 Manuel NEUER
* 12 Tim WIESE
* 22 Hans Joerg BUTT

* 3 Arne FRIEDRICH
* 4 Dennis AOGO
* 5 Serdar TASCI
* 14 Holger BADSTUBER
* 16 Philipp LAHM
* 17 Per MERTESACKER
* 20 Jerome BOATENG

* 2 Marcell JANSEN
* 6 Sami KHEDIRA
* 7 Bastian SCHWEINSTEIGER
* 8 Mesut OEZIL
* 13 Thomas MUELLER
* 15 Piotr TROCHOWSKI
* 18 Toni KROOS
* 21 Marko MARIN

* 9 Stefan KIESSLING
* 10 Lukas PODOLSKI
* 11 Miroslav KLOSE
* 19 CACAU
* 23 Mario GOMEZ

SVI igrači su u sezoni 09/10 igrali u svojim ligama,tj. Italijani u SA,Nijemci u BL.Znamo svi kako su ove ekipe završile na SP.Svaka rasprava završava ovdje.
Po toj logici Japanska liga je u najmanju ruku jaka kao i Premiership :P
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 11 dec 2010, 13:43

@dylan A jel u japanskoj repki svi igrači igraju u japanskoj ligi?
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 14:27

@roy_makaay

Sta hoces da kazes, da bi Nemci izgubili i protiv takve Italije? To da. Zna se ko je penicilin uvek bio za Die Mannschaft:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Kao sto se dade videti - igaci se menjaju, ali pobede Nemaca ne dolaze. :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 dec 2010, 14:33

roy_makaay je napisao/la:@dylan A jel u japanskoj repki svi igrači igraju u japanskoj ligi?
90% ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 dec 2010, 14:35

italijanska liga ogrizla u korupciji, a sta li se radi po drugim ligama u Njemackoj, ili je valjda njemacki fudbalski savez samo zaduzen za prvu ligu ili promovisanje Bayerna, jer nekad kad gledam njemacke tv stanice i slicno, najvise se oslanjaju na Bayern kao dokaz uspjeha lige, to rade jer znaju da je taj klub jedini u stanju da nesto osovoji u Europi,tako je godinama, BL=Bayern, sad se nesto malo dizu ostali klubovi, al dugo ce vremena proci dok ta njemacka liga bude imala recimo 3 predstavnika u LS koji su jedni od favorita za osvajanje, dok italijanski klubovi kad i nisu jaki ,svi ih vole izbjec, zato sto, uvijek su velika prijetnja, stoga i italijanska liga i ima najvise osvojenih LP, ponajvise zahvaljujuci MIlanu, ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 11 dec 2010, 14:47

vuvu_zzz je napisao/la:vidim da mi je neko izbrisao post, ali nije mi mrsko ponoviti,....

ocigledno bayernovi moderatori imaju nesto protiv, pa na ovom forumu te ogranicavaju :roll: , sloboda govora je na nuli, smije se reci samo sto vama pase.....dakle kao sto vidimo Dylan dog me prije citirao ali ja cu ponoviti

UTAKMICA bayern-FIORENTINA-----bicu sad blazi, jedna od NAJVECIH KRADJA U ISTORIJI FUDBALA :!: :!: :!: :!:
ovo ako ikad misli postati ozbiljan forum, mora ili mjenjati moderatore ili da oni počnu raditi svoj posao kako treba, ko god stavi grb bajerna u avatar ili na njihovoj temi napiše 2 posta može pisati nebuloze po forumu koliko hoće,
vidim brišu se postovi to je ok, ako ima razloga, al nije mi jasno kako neki likovi uopšte imaju ijedan post da im je ostao, ev ovaj lik torente-secer-bog zna kako se još sve zove-zvao nije jedan normalan post napisao, tako ima i onaj klaun paja-samo gluposti piše bez korektnog posta u životu i to prolazi.
nije problem ako želite forum za osobe s posebnim potrebama(bez da vrijeđam te iste) onda banujte sve normalne i ostaje forum za vas vaše dominacije, šizofrenije i sl.
jbg ipak nismo svi ovdje jednaki neki su pak malo jednakiji :roll:

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 11 dec 2010, 14:57

@Magica Niko ne osporava činjenicu da je Italija nogometna sila,i da Elf je većinom loše prolazio protiv njih.Ali vrijeme italijanske lige je prošlo,početkom ovog stoljeća seria a je bila alfa i omega u svijetu.Sad se promijenilo dosta toga i trenutno je seria A barem stepenicu ispod Bundeske u svemu,po igri,infrastrukturi,talentima,ekonomiji.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 15:23

roy_makaay je napisao/la:@Magica Niko ne osporava činjenicu da je Italija nogometna sila,i da Elf je većinom loše prolazio protiv njih.Ali vrijeme italijanske lige je prošlo,početkom ovog stoljeća seria a je bila alfa i omega u svijetu.Sad se promijenilo dosta toga i trenutno je seria A barem stepenicu ispod Bundeske u svemu,po igri,infrastrukturi,talentima,ekonomiji.
Procitaj moje postove na ovoj temi, pa ces videti zasto se ne slazem sa tobom. Za infrastrukturu i navijace kapa dole, ali nije samo to fudbal. Nije film koji je zaradio najvise para i u koji je ulozeno najvise para - najbolji film. Najbolji filmovi su oni koji se gledaju, citiraju i uticu na druge filmove i po 50ak godina od svog nastanka - jer imaju esenciju. Serie A ima esenciju, Bundesliga je nema. Igraci iz BL i dalje sanjaju da igraju u Serie A (Diego, Dzeko), a iz Serie A u BL idu bofl igraci (cak i 1 Toni je bio odbacen od velikana u Italiji, pa je zavrsio u BL). Fifinu nagradu za igraca godine i Ballon d`Or ne dobijaju igraci iz BL, najbolji igraci na svetu ne dolaze u BL, u BL Bayern nema realnu konkurenciju (klubovi nemaju nikakve sanse na duge pruge sa njim) kao sto je to u Italiji (velika cetvorka od II svetskog rata pa na ovamo realno postoji).

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.