Nisu loši ali nisu ni dobri. Fino ti to opisa ali ko je kriv za sve to? Zeba majstor ali za 20 minuta u šta ne vjerujem. Majstor za 20 minuta možeš biti ali u drugoj federalnoj ligi. A sada najbitnije pitanje, ko je kriv za trenutnu situaciju? Trenera ni spomenuo nisi.Plavifan je napisao/la: ↑13 avg 2020, 02:25Prvo , Olimpik ima finu ekipu za premijer lige , ima iskusne igrace i dobre igrace , imaju dobrog covjeka trenera . Danas bod sigurno su zasluzili a da su dali gol prvi vjeute dobili bi lagano utakmicu jer je velika razlika izmekdu krupe i olimpika igracki . E sad ovako olimpik nema spica igra osmanovuc koji ne moze da igra i koji ima viska kila , nema ga u sansama uopce sto je za spica strasno . Da ne duzim dalje za njega . Imas nekog tabaka koji ulazi decko je mlad al nema te sanse da moze ulaziti u igru gdje se lomi utakmica , a da ne pricam o tome da vise lici na kosarkasa nego fudblaera . Dovedeni su Sisic i Milanovic obojica totlano nespremni , Sisic i hajde i trudi se nesto al Milanovic se pogubio jer jos nije svjestan da je out iz Sarajeva i totlano je van forme . Bajraktarevic koretan fulio jeste sansu za gol al koretan prva utak i to je ok . Hadzanovic i Handzic dva najpostenija igraca koja svaku utakmicu daju i vise od 100% gdje ginu za pola ovih igraca koji ne mogu ni da trce ni da dodaju , i obojica za pohvale . Lekic koretan al mora i bolje jos dosta jer je iskusan . Imamovic jos treba iskustva mlad je al iksrneo jos nije spreman da igra . Stoperi Adzem i Ojdanic mnogo bolje moraju da igraju jer ovo sad trenutno nije bas najbolje . Hadzic golman lose skroz danas liptatputuje 2 minute on na liniji zakucacn , golovi protiv sirokog isto su mogli bolje da se reaguju .. zeba je dokotr ne moze trcati al se vidi islirvi al najvise za 20 min igre . Mojovic odlican za ulaska 40-30 min Djoko pravi isto daje max uvijek i vrlo koretan . Ima tu analize 5 dana . Al sve u svemu ekipa moze bolje i mora bolje i naravno da s ovom ekipom se moze lahko opstati samo treba malo srece i da se vise vjeruje . Pozz
Olimpik Sarajevo
Re: Olimpik Sarajevo
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ko je kriv ? Pa prvo krenes od kluba gdje nije doveo niti jednog spica , mogli su da dovedu a nisu htjeli ! Prvo od tog krenes . Drugo ekipa nije los nije ni top al jesu kvalitet defintivno da igraju premijer ligu ! Trece trener je pravi ima svoj stil vodjenja al je pravi . Na neke stavri ne moze da utice trener . Kao sto ne moze da utice to sto u klub dolaze neki igraci koji ne mogu da igraju kanton a ne da budu u klubu iz premijer lige . Druze ti hoces da se radprvaljas a nisi bas dobro nasavjetovan .
I da za zebu , majstor za 30-20 minuta narvano iz razloga sto tih 30-20 minuta ce dati max i popoci ekipi a kada igra cijelu utak potrosi se jer on nije tip igrava koji ce da trci non stop a posbeno jer ima i godina zato je dovoljno njemu da udje pola sata da okrene utakmicu , i znam da to moze u svaka doba da uradi jer je majstor fudbala .
I da za zebu , majstor za 30-20 minuta narvano iz razloga sto tih 30-20 minuta ce dati max i popoci ekipi a kada igra cijelu utak potrosi se jer on nije tip igrava koji ce da trci non stop a posbeno jer ima i godina zato je dovoljno njemu da udje pola sata da okrene utakmicu , i znam da to moze u svaka doba da uradi jer je majstor fudbala .
Ma samo trener nije kriv? Nije kriv a osvojio nula bodova a ekipa postigla jedan gol u tri utakmice. Zeba može odigrati minimalno poluvrijeme a možda i 60 minuta u Premijer ligi BiH. Ovo za 20 ili 30 minuta je meni smiješno pogotovo jer je prošao kompletne pripreme. I opet to nije razlog da ne bude među dvadeset igrača. A za Beširevića je posebna priča. Koji je razlog da u dvije prethodne utakmice bude na klupi ne znam.Plavifan je napisao/la: ↑13 avg 2020, 17:03Ko je kriv ? Pa prvo krenes od kluba gdje nije doveo niti jednog spica , mogli su da dovedu a nisu htjeli ! Prvo od tog krenes . Drugo ekipa nije los nije ni top al jesu kvalitet defintivno da igraju premijer ligu ! Trece trener je pravi ima svoj stil vodjenja al je pravi . Na neke stavri ne moze da utice trener . Kao sto ne moze da utice to sto u klub dolaze neki igraci koji ne mogu da igraju kanton a ne da budu u klubu iz premijer lige . Druze ti hoces da se radprvaljas a nisi bas dobro nasavjetovan .
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Druze prvo ne igra trener igraju igraci ! Drugo ne moze zabiti trener gol to daje spic igrac kojeg nema u
Klubu !!! Zeba se druze oproatii od fudbala pa se vrstio ima 37 godina sportski je dirketor daj malo budi pametan , moze igrati najvise pola sata da bi dao svoj max doprinos . I odmor je dobio jer je igrao dvije utak i logicno da ne moze izdrzati mora da se odmori jer je u poznim godinama . A besirevic moze igrsti kar jos sazri jer je isprepadan kad igra i igra u strahu bojinse greske . Druze
Ne mozes pricati s mnom o fudbalu to ti 100% kazem . I to sto mo dali jedan gol kakav nam je spic dobro smo dali ikako gol .
Ma 15 minuta može odigrati. A ne igra trener!? Zanimljivo! A ko određuje sastav, taktiku, formaciju i slično? A itekao mogu pričati o fudbalu s tobom jer ga dovoljno dugo pratim. Beširević je davno sazrio i jedan je od boljih igrača u Olimpiku. I prethodne dvije sezone je dobro odigrao. A pitanje je od kada ti pratiš ovaj klub pošto vidim šta pišeš za Beširevića?Plavifan je napisao/la: ↑13 avg 2020, 18:07![]()
Druze prvo ne igra trener igraju igraci ! Drugo ne moze zabiti trener gol to daje spic igrac kojeg nema u
Klubu !!! Zeba se druze oproatii od fudbala pa se vrstio ima 37 godina sportski je dirketor daj malo budi pametan , moze igrati najvise pola sata da bi dao svoj max doprinos . I odmor je dobio jer je igrao dvije utak i logicno da ne moze izdrzati mora da se odmori jer je u poznim godinama . A besirevic moze igrsti kar jos sazri jer je isprepadan kad igra i igra u strahu bojinse greske . Druze
Ne mozes pricati s mnom o fudbalu to ti 100% kazem . I to sto mo dali jedan gol kakav nam je spic dobro smo dali ikako gol .
Ne znam zašto se očekuje puno od Olimpika, zaboga radi se o timu kojem je dodijeljen ulazak u premijer ligu nakon tačno pola prvenstva. Odluka koja je bila van svake pameti i koja je presedan u fudbalu.
Van je svake pameti i presedan da ti ovdje pišeš a nisi simpatizer ovog kluba a došao si ovdje da provociraš. Za takve kao ti postoji opšta tema.
Tacno je da Zeba ne moze trcati vise od 20-30 minuta, u Slobodi je harao, kod nas je ohladio, pa je prirodno da predje na drugu poziciju kluba.
A to da Besirevic strahuje i ne vjerujem bas - momak odigra onaj derbi protiv Veleza na Otoci u federalnoj kad je bilo krcato pa je Brandaoa nulirao. Toga ako se nije bojao, nema se cega sad bojati. Greske sto je pravio u pripremnim cemo svi halaliti, necemo racunati, nek igra po svome kako je do sada i malo po malo ce nadoci sve. Sad protiv Sarajeva i nema ocekivanja, idealna prilika da se oslobodi treme ako je ima.
Obzirom kakav je defanzivac mogli smo se spasiti dva gola u dva kola da je igrao, i to i on sam treba biti svjestan, nema razloga za sumnju u sebe. Jedno je polahko dodavati na kvalitete sto imas, drugo je kad nikakvih nemas, a Amar ima kvalitete i potrebni su nam sad.
Ja sam se nadao da cemo dovesti i Amera Bekica pa nebi bilo izgovora u napadu, ali sad imamo sta imamo i skoro svi imaju neko iskustvo i nekog talenta. Da nije Sisica bilo, nebi prisli na 30 metara golu garant, tako da imamo sva sredstva da ostvarimo cilj do Januara. Samo se treba znati iskoristiti.
Mislim da je Faris bolji dribler od Bajraktarevica, nisam imao sansu da ih dobro uporedim, ali on bi bio moj prvi kandidat za preuzimanje playmaker pozicije nakon Zebe.
A to da Besirevic strahuje i ne vjerujem bas - momak odigra onaj derbi protiv Veleza na Otoci u federalnoj kad je bilo krcato pa je Brandaoa nulirao. Toga ako se nije bojao, nema se cega sad bojati. Greske sto je pravio u pripremnim cemo svi halaliti, necemo racunati, nek igra po svome kako je do sada i malo po malo ce nadoci sve. Sad protiv Sarajeva i nema ocekivanja, idealna prilika da se oslobodi treme ako je ima.
Obzirom kakav je defanzivac mogli smo se spasiti dva gola u dva kola da je igrao, i to i on sam treba biti svjestan, nema razloga za sumnju u sebe. Jedno je polahko dodavati na kvalitete sto imas, drugo je kad nikakvih nemas, a Amar ima kvalitete i potrebni su nam sad.
Ja sam se nadao da cemo dovesti i Amera Bekica pa nebi bilo izgovora u napadu, ali sad imamo sta imamo i skoro svi imaju neko iskustvo i nekog talenta. Da nije Sisica bilo, nebi prisli na 30 metara golu garant, tako da imamo sva sredstva da ostvarimo cilj do Januara. Samo se treba znati iskoristiti.
Mislim da je Faris bolji dribler od Bajraktarevica, nisam imao sansu da ih dobro uporedim, ali on bi bio moj prvi kandidat za preuzimanje playmaker pozicije nakon Zebe.
Cijela Evropa isto uradila, a u FBIH je svako sa svakim vec odigrao kad se odluka donijela, ekipa je na vrhu bila. Nema tu sta polemisati. Klub je uredan. Samo smo se malo zafrkali transfer politikom tokom ljeta. I taktika nam ne stima izgleda.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
@ Mokroguz Bajraktarevic nije uopste play i igrac koji moze mjenjati Zebu kada ga nema,momak je trkac,radilica,zadnji vezni.Ako je on uopste igrao jucer na toj poziciji to onda je fula teska trenera,mislim da je on broj7 jucer bio(ispravi me ako grijesim) i onaj promasaj najbolje pokazuje kako se snalazi na ofanzivnim pozicijama.Mali Faris Handzic jeste ta pozicija 10 ali iskreno nisam misljenja da je on nivo PL,sem ako nije nesto extremno napredovao u zadnje vrijeme,ono sto ga se ja sjecam nebih se nesto pouzdao u momka,mada je dosta dobar na lopti,onako mahalski igrac.
Sigurno po imenima imate bolju ekipu i od Krupe i od Mladosti ,i od Slobode ste na dosta pozicija bolji.Ali isto imate igraca koju nisu za ovaj nivo takmicenja ili koji su vec kopacke trebali da okace o klin,pocevsi od golmana,Zeba isto jako je neozbiljno da bude i sportski direktor u isto vrijeme i kapiten ekipe(to mislim da nepostiju u svijetu fudbala bar u profesionalnin ligama)
Fali vam dobar spic ,Osmanovic nemoze tu sam sezonu iznjeti nema sanse da je neznam kolko dobar premalo je za ovaj nivo biti na jednom napadacu.
Btw.Koliko znam da ce vam se Srdjan Stanic vrlo brzo prikljuciti
Sigurno po imenima imate bolju ekipu i od Krupe i od Mladosti ,i od Slobode ste na dosta pozicija bolji.Ali isto imate igraca koju nisu za ovaj nivo takmicenja ili koji su vec kopacke trebali da okace o klin,pocevsi od golmana,Zeba isto jako je neozbiljno da bude i sportski direktor u isto vrijeme i kapiten ekipe(to mislim da nepostiju u svijetu fudbala bar u profesionalnin ligama)
Fali vam dobar spic ,Osmanovic nemoze tu sam sezonu iznjeti nema sanse da je neznam kolko dobar premalo je za ovaj nivo biti na jednom napadacu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Zeba nije kapiten ekipe.
Sve si u pravu.miky_hz je napisao/la: ↑13 avg 2020, 20:10@ Mokroguz Bajraktarevic nije uopste play i igrac koji moze mjenjati Zebu kada ga nema,momak je trkac,radilica,zadnji vezni.Ako je on uopste igrao jucer na toj poziciji to onda je fula teska trenera,mislim da je on broj7 jucer bio(ispravi me ako grijesim) i onaj promasaj najbolje pokazuje kako se snalazi na ofanzivnim pozicijama.Mali Faris Handzic jeste ta pozicija 10 ali iskreno nisam misljenja da je on nivo PL,sem ako nije nesto extremno napredovao u zadnje vrijeme,ono sto ga se ja sjecam nebih se nesto pouzdao u momka,mada je dosta dobar na lopti,onako mahalski igrac.
Po TM izjavi je Bajraktarevic bio playmaker, mada se tu obicno pretpostavi 4-2-3-1 prvo pa se kasnije popravlja ako nije ispravno, pa mozda nije jos 100% potvrdjeno. Trebao sam se malo strpiti.
Najveca nedoumica mi je ovo sto imamo solidnu odbranu pa opet eksperimentisemo defanzivno.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Ljudi moji kakav zeba da igra svaku utka vi stavrno jiste dobri s glavom . A Bajraktarevic mozeMokroguz je napisao/la: ↑13 avg 2020, 22:38Sve si u pravu.miky_hz je napisao/la: ↑13 avg 2020, 20:10@ Mokroguz Bajraktarevic nije uopste play i igrac koji moze mjenjati Zebu kada ga nema,momak je trkac,radilica,zadnji vezni.Ako je on uopste igrao jucer na toj poziciji to onda je fula teska trenera,mislim da je on broj7 jucer bio(ispravi me ako grijesim) i onaj promasaj najbolje pokazuje kako se snalazi na ofanzivnim pozicijama.Mali Faris Handzic jeste ta pozicija 10 ali iskreno nisam misljenja da je on nivo PL,sem ako nije nesto extremno napredovao u zadnje vrijeme,ono sto ga se ja sjecam nebih se nesto pouzdao u momka,mada je dosta dobar na lopti,onako mahalski igrac.
Btw.Koliko znam da ce vam se Srdjan Stanic vrlo brzo prikljucitiMislim da se Faris poboljisao, pogledaj pripremnu utakmicu protiv Slobode, ima na youtube, udje zadnjih 30 minuta, nosi broj 88 ako se dobro sjecam.
Po TM izjavi je Bajraktarevic bio playmaker, mada se tu obicno pretpostavi 4-2-3-1 prvo pa se kasnije popravlja ako nije ispravno, pa mozda nije jos 100% potvrdjeno. Trebao sam se malo strpiti.![]()
Najveca nedoumica mi je ovo sto imamo solidnu odbranu pa opet eksperimentisemo defanzivno.Tri utakmice, tri lijeva beka, plus sad zadnju Imamovic tu igrao, a on i Lekanic su za "LWB/RWB" ako moraju u zadnjoj liniji igrati. Oni su prije svega krilni napadaci po mom misljenju. Lekanic tezi prema naprijed, daje potpor napadima, dobro tu pomaze, ali se izgleda vraca preko pola terena da zaustavi napad. Svi ovi kvaliteti igraca se mogu puno bolje iskoristiti, i ovo je najvjerovatno strateski problem.
Igrsti ispred tu je u ceiku prije igrao najbolje i to mu jeste pritodna pozicija . A moze igrsti i zadnjeg veznog . Onda faris mali moze isto da udje ne moze se osloniti na njega da igra konstantno nema sanse te . Niste relano ako tako mislite isto da mislite da imamo dobrog spica to je smijesno ako to vi mislite ! I opet cu reci za Besirevica da ima strah , lahko je federaciju igrsti ljudi malo relni budite nemojte pricati stavri koje nemaju veze s vezom .
Koji je tvoj igrač? On vjerovatno ima kvalitet i nema straha!?Plavifan je napisao/la: ↑14 avg 2020, 13:17Ljudi moji kakav zeba da igra svaku utka vi stavrno jiste dobri s glavom . A Bajraktarevic mozeMokroguz je napisao/la: ↑13 avg 2020, 22:38Sve si u pravu.miky_hz je napisao/la: ↑13 avg 2020, 20:10@ Mokroguz Bajraktarevic nije uopste play i igrac koji moze mjenjati Zebu kada ga nema,momak je trkac,radilica,zadnji vezni.Ako je on uopste igrao jucer na toj poziciji to onda je fula teska trenera,mislim da je on broj7 jucer bio(ispravi me ako grijesim) i onaj promasaj najbolje pokazuje kako se snalazi na ofanzivnim pozicijama.Mali Faris Handzic jeste ta pozicija 10 ali iskreno nisam misljenja da je on nivo PL,sem ako nije nesto extremno napredovao u zadnje vrijeme,ono sto ga se ja sjecam nebih se nesto pouzdao u momka,mada je dosta dobar na lopti,onako mahalski igrac.
Btw.Koliko znam da ce vam se Srdjan Stanic vrlo brzo prikljucitiMislim da se Faris poboljisao, pogledaj pripremnu utakmicu protiv Slobode, ima na youtube, udje zadnjih 30 minuta, nosi broj 88 ako se dobro sjecam.
Po TM izjavi je Bajraktarevic bio playmaker, mada se tu obicno pretpostavi 4-2-3-1 prvo pa se kasnije popravlja ako nije ispravno, pa mozda nije jos 100% potvrdjeno. Trebao sam se malo strpiti.![]()
Najveca nedoumica mi je ovo sto imamo solidnu odbranu pa opet eksperimentisemo defanzivno.Tri utakmice, tri lijeva beka, plus sad zadnju Imamovic tu igrao, a on i Lekanic su za "LWB/RWB" ako moraju u zadnjoj liniji igrati. Oni su prije svega krilni napadaci po mom misljenju. Lekanic tezi prema naprijed, daje potpor napadima, dobro tu pomaze, ali se izgleda vraca preko pola terena da zaustavi napad. Svi ovi kvaliteti igraca se mogu puno bolje iskoristiti, i ovo je najvjerovatno strateski problem.
Igrsti ispred tu je u ceiku prije igrao najbolje i to mu jeste pritodna pozicija . A moze igrsti i zadnjeg veznog . Onda faris mali moze isto da udje ne moze se osloniti na njega da igra konstantno nema sanse te . Niste relano ako tako mislite isto da mislite da imamo dobrog spica to je smijesno ako to vi mislite ! I opet cu reci za Besirevica da ima strah , lahko je federaciju igrsti ljudi malo relni budite nemojte pricati stavri koje nemaju veze s vezom .
Prijatelju moj nije niti jedan ! Volio bi klub da stane na noge da ostvari rezultat . Jer volim klub . I prstim ga jos od kad . Al ovo sto pricam ti pricam istinu .Mancini je napisao/la: ↑14 avg 2020, 14:49Koji je tvoj igrač? On vjerovatno ima kvalitet i nema straha!?Plavifan je napisao/la: ↑14 avg 2020, 13:17Ljudi moji kakav zeba da igra svaku utka vi stavrno jiste dobri s glavom . A Bajraktarevic mozeMokroguz je napisao/la: ↑13 avg 2020, 22:38
Sve si u pravu.Mislim da se Faris poboljisao, pogledaj pripremnu utakmicu protiv Slobode, ima na youtube, udje zadnjih 30 minuta, nosi broj 88 ako se dobro sjecam.
Pratim i ja odavno ali očigledno nemam pojma. Ali zato ti imaš očigledno. I dalje pričaj istinu ali ti ja neću čitati postove.
Na našoj facebook stranici od srijede nikakvih objava na istoj.
Je li toliki problem nekoga odrediti da redovno vodi stranicu, ili baš nema ništa za objaviti? 
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 15 avg 2020, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Juniori proslu utakmicu remizirali sa juniorima Zrinjskog. 
Danas protiv Veleza na domacem terenu.
Danas protiv Veleza na domacem terenu.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Da, to sam zaboravio napisati prije nekoliko dana.
Nikakve najave nema za današnju utakmicu.
Juniori: Olimpik-Velež 1:3. Izgleda da treba još puno vremena da prođe da imamo jake omladinske selekcije kluba. Pravljenje kampa bi trebalo da ide u tom pravcu.
Slucajan gubitak. Svaka ekipa ce izgubiti bar jednom.
Kadeti solidni.
Samo seniori nisu udure.
Kadeti solidni.
Samo seniori nisu udure.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.