Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Niko ne spori da su oni trenutno defanzivno losija ekipa, ali su sveukupno bolja.Epidaurus je napisao/la: ↑14 avg 2020, 13:28Dakle Nurkic je takav defanzivni Bog da skoro sam cini razliku izmedju solidne/prosjecne i tragikomicne odbrane? Aminu i Harkless su ofanzivne tarabe, s tim cemo se svi sloziti ali razlika izmedju njih dvojice na krilima i Mela i Zacha (koji je solidan defnazivac ali jos uvijek jako mlad da bude toliki faktor) il Trenta je nebo i zemlja. Ofanzivno oni nisu nista izgubili, brojke kazu da su cak mozda malo i losiji nego proslu sezonu ali defanzivno je pad ogroman. Nakon restarta su isto tako sa sve Nurkicem (koji je igrao relativno dobro) defanzivna katastrofa.TheChief je napisao/la: ↑14 avg 2020, 12:43Uzimas za poredjenje sezone u kojima je Nurkic igrao 72 utakmice i 8. Ne moze tako.Epidaurus je napisao/la: ↑14 avg 2020, 12:18Pa koji je onda razlog sto je odbrana Portlanda od prosjecne pala na nivo tragicne? Evo i Juka se vratio, a oni ni sa njim nisu u stanju bukvalno nista odbranit. Bog te neku noc im je Melo je.beni od 35 godina izgledao kao najbolji defanzivac na parketu![]()
Ekipa koja je prosle godine imala 53-29, ORTG 114.7, DRTG 110.5 nije bolja od ekipa koja ima 35-39, ORTG 113.7 i DRTG 114.8. Nema sta, u pravu si.
Prosle godine protiv Denvera imali NET RTG -2, od restarta +2.
Ofanzivni bolji za 9, defanzivni slabiji za 5.
Ti govoris da je napad isti, a odbrana gora, a ono veca razlika izmedju napada nego odbrane.
Ove godine na papiru mozda imaju vise talenta ofanzivno ali da su bolja ekipa nego prosle sezone, to sigurno nisu. Usli su u Play-In (a vjerovatno ce i u PO jer su bolji od Memphisa) najvise zahvaljujuci abnormalnim partijama Lillarda, a i pored takvog Lillarda su bili jako blizu ispadanja i sinoc i protiv Dallasa. Ovaj Portland nije nista bolja ekipa od ovog 8. mjesta.
Cam Johnson je dobro odigrao svoju ulogu. Mislim nije mlad, ali opet je impresivno za rukija, od kojeg se nije mnogo ni očekivalo.
Da su sveukupno bolja ne bi im trebao Dame u Allah izdanju da uopce dodju u borbu za PO. Ili misls da je Jusuf Nurkic toliki gamechanger da cini razliku izmedju ekipe od 50+ pobjeda i ekipe s negativnim scoreom kojoj trebaju apsurdne partije Lillarda da bi dobila sansu za ulazak u PO.TheChief je napisao/la: ↑14 avg 2020, 13:50Niko ne spori da su oni trenutno defanzivno losija ekipa, ali su sveukupno bolja.Epidaurus je napisao/la: ↑14 avg 2020, 13:28Dakle Nurkic je takav defanzivni Bog da skoro sam cini razliku izmedju solidne/prosjecne i tragikomicne odbrane? Aminu i Harkless su ofanzivne tarabe, s tim cemo se svi sloziti ali razlika izmedju njih dvojice na krilima i Mela i Zacha (koji je solidan defnazivac ali jos uvijek jako mlad da bude toliki faktor) il Trenta je nebo i zemlja. Ofanzivno oni nisu nista izgubili, brojke kazu da su cak mozda malo i losiji nego proslu sezonu ali defanzivno je pad ogroman. Nakon restarta su isto tako sa sve Nurkicem (koji je igrao relativno dobro) defanzivna katastrofa.TheChief je napisao/la: ↑14 avg 2020, 12:43
Uzimas za poredjenje sezone u kojima je Nurkic igrao 72 utakmice i 8. Ne moze tako.
Prosle godine protiv Denvera imali NET RTG -2, od restarta +2.
Ofanzivni bolji za 9, defanzivni slabiji za 5.
Ti govoris da je napad isti, a odbrana gora, a ono veca razlika izmedju napada nego odbrane.
Ove godine na papiru mozda imaju vise talenta ofanzivno ali da su bolja ekipa nego prosle sezone, to sigurno nisu. Usli su u Play-In (a vjerovatno ce i u PO jer su bolji od Memphisa) najvise zahvaljujuci abnormalnim partijama Lillarda, a i pored takvog Lillarda su bili jako blizu ispadanja i sinoc i protiv Dallasa. Ovaj Portland nije nista bolja ekipa od ovog 8. mjesta.
Hood i Kanter < Melo i Nurkic
3. i 4. napadacke opcije.
Kada je Juka dosao u Portland 16/17 Blazersi su imali skor 23-32.Epidaurus je napisao/la: ↑14 avg 2020, 14:38Da su sveukupno bolja ne bi im trebao Dame u Allah izdanju da uopce dodju u borbu za PO. Ili misls da je Jusuf Nurkic toliki gamechanger da cini razliku izmedju ekipe od 50+ pobjeda i ekipe s negativnim scoreom kojoj trebaju apsurdne partije Lillarda da bi dobila sansu za ulazak u PO.
Pa vidis da cini. Sa njim u 2 sezone ekipa od 50 pobjeda i dva puta 3. na Zapadu. Bez njega nisu ni PO ekipa.
Hoće prihvatit Oubre klupu?Donnie Darko je napisao/la: ↑14 avg 2020, 14:19Cam Johnson je dobro odigrao svoju ulogu. Mislim nije mlad, ali opet je impresivno za rukija, od kojeg se nije mnogo ni očekivalo.
Šteta zbog one Aytonove suspenzije na početku sezone, vjerovatno bi bilo dovoljno za playoffa da je nije bilo, mada nije mi teško palo, nisam ništa ni očekivao, ovo je dovoljno, završit sezonu sa lijepim dojmom i optimizmom, što se dugo nije desilo.
Booker sad ima godina koliko Lillard u svojoj prvoj sezoni, a veteran je već a evo postao je i lider. Ima vremena za ovu ekipu samo da nastave ovako.
vidjet ćemo, izgleda prilično sretan i investiran u ekipu. vjerovatno će se vratiti u prvu.SiamoNoi je napisao/la: ↑14 avg 2020, 16:21Hoće prihvatit Oubre klupu?Donnie Darko je napisao/la: ↑14 avg 2020, 14:19Cam Johnson je dobro odigrao svoju ulogu. Mislim nije mlad, ali opet je impresivno za rukija, od kojeg se nije mnogo ni očekivalo.
Šteta zbog one Aytonove suspenzije na početku sezone, vjerovatno bi bilo dovoljno za playoffa da je nije bilo, mada nije mi teško palo, nisam ništa ni očekivao, ovo je dovoljno, završit sezonu sa lijepim dojmom i optimizmom, što se dugo nije desilo.
Booker sad ima godina koliko Lillard u svojoj prvoj sezoni, a veteran je već a evo postao je i lider. Ima vremena za ovu ekipu samo da nastave ovako.
Ja to nisam rekao.
Ja sam ti dokazao da nije tako.Jusuf Nurkic je odlican i koristan centar ali sigurno nije igrac koji cini razliku izmedju ekipe od 50+ pobjeda i ekipe sa negativnim scoreom.
Idealan šesti igrač realno.Sunsima treba još neki defanzivac u petorci.Donnie Darko je napisao/la: ↑14 avg 2020, 16:30vidjet ćemo, izgleda prilično sretan i investiran u ekipu. vjerovatno će se vratiti u prvu.SiamoNoi je napisao/la: ↑14 avg 2020, 16:21Hoće prihvatit Oubre klupu?Donnie Darko je napisao/la: ↑14 avg 2020, 14:19
Cam Johnson je dobro odigrao svoju ulogu. Mislim nije mlad, ali opet je impresivno za rukija, od kojeg se nije mnogo ni očekivalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.