Champions League 2019/2020
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Champions League 2019/2020
Gledaj patetike haha 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Nisam ja ni rekao zamjenu za Messija, zamjena za Messija ne postoji. Napisao sam "nadomjestiti Messija", što je svakako jednako teško kao i naći zamjenu, pogotovo kada lutaš u svemu.JonSnow je napisao/la: ↑14 avg 2020, 23:55Oni NE SMIJU tražiti zamjene za Messija jer ih je ta politika i koštala. Oni su trebali graditi novi sistem i pametno dovoditi igrače kako bi tranzicija nakon Messija prošla bezbolnije. Ovako su **** ježa u leđa s idiotskim nesistemskim transferima.Raonffa je napisao/la: ↑14 avg 2020, 23:50Realno, očekivan rasplet događaja. Dobro, možda ne baš ovako brutalno, ali da je Bayern bio pofin favorit, bio je. E sad, ostalo je raji u podsvijesti da ono "Barca je Barca" što i jeste tako dok imaju Messija na ovakvom nivou.
Ali generalno je velika razlika u kvalitetu u ovom momentu. Barcelona jednostavno već treću godinu tavori u prosjeku (s obzirom na šta su nas navikli krajem prošlog i početkom ovog desetljeća), ali imaju Messija i to je dovoljno da uvijek budu tu negdje, u borbi za titulu, u završnicama Lige prvaka, u biti sve dok ne nalete na klub sa jakim sistemom koji ima taj kvalitet da im igra konstantni presing i da ih smije napasti.
Barca je počela padati onda kada su prodali Neymara i kada je Iniesta otišao u penziju, a samo dno će dotaći kada ode Messi. Da se razumijemo, kao velik i jak klub, imali su šansu da pametnom transfer politikom zadrže taj visoki nivo barem dok Messi ne ode, ali oni su radili upravo suprotno. Skrhati tolike milione na Coutinha, Dembela i Grizmana i očekivati od njih da dostojno zamjene Neymara, to su čisti harakiri potezi. Zdrav razum svakom površnom pratitelju fudbala kaže da ova trojica nikada neće moći nadomjestiti Neymara, na stranu što je Neymar individualno (kad mu se igra) sigurno u TOP 5 a možda i u TOP 3 igrača na svijetu, ali ova trojka gore apsolutno nema karakteristike igrača poput Neymara.
Dakle, umjesto da ganjaš neko okomito kvalitetno lijevo krilo tipa Manea, Reusa, Sterlinga, Hazarda, ti se odlučuješ za ovu trojku gore, nevjerovatno glup potez. Pa evo, ova krila Bayerna večeras, Perišić, Gnabry i Coman bi jedno tri puta bolje legli Barceloni nego ova trojka koju doveli zadnjih godina, a vjerujem da ih niko ne smatra individualno boljim igračima od Osmana, Coutinha i Grizija. Ali upravo to, yebo individualni kvalitet, bitno je ono što ti treba za sistem.
Dalje, Barca je odlaskom Inieste, starenjem Busketsa i Rakitića izgubila dominaciju na sredini terena i to jači protivnici vješto koriste i skoro po pravilu siluju sasvim prosječnu odbranu Barcelone koja uvijek, čak i u Pepovoj eri bila daleko najslabija linija tima, samo onomad teško je ko mogao napasti Barcelonu, baš zbog te dominacije na sredini terena.
Kada sve zbrojiš, Barci predstoji niz teških sezona, prije svega u upravi kluba, da nađu načina kako sutra nadomjestiti Messija, kako ojačati i osvježiti odbranu novim igračima, kako nekada najbolji vezni red dunjaluka koji je za kratko vrijeme spao na nekakvog Vidala, Paulinha, Andre Gomesa, Sergi Roberta i slične mediokritete, vratiti na onaj pravi put.
A sve to je nemoguće uraditi za jedno ljeto, tu treba minimalno par godina da se sve to posloži. Evo, za početak sljedeće sezone moraju maksimalno isforsirati Puiga, De Jonga i Pjanića, to je već vezni red koji može imati obrise nekadašnje Barce.
I da, još jedna stvar, naći trenera koji će tu ostati duži niz godina. Nije do Martina, nije do Enrikea, do Valverdea ili do Setiena. Uz sve njihove mane, trenutno na svijetu ne postoji trener koji će dominirati sa ovakim rosterom, možda ali podcrtavam možda bi to mogli Pep ili Klopp, ali ni oni nisu čudotvorci da za jednu godinu naprave mašineriju, pa čak i kad imaju Messija u ekipi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- BoixosNois1899
- Kontakt:
The UCL semi-finals will not feature either Lionel Messi or Cristiano Ronaldo for the first time since 2004/05.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Ako Bayern ne osvoji ligu prvaka ove godine onda fakat ne znam. Najjaca ekipa trenutno.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
-
- Kontakt:
Cuj zamjena za Messija ne postoji. Boga mi od sinoc onaj Joao Felix pokazao da moze. A i vjerujem da je bolji lider od Lea, iako je mlad, moj vrsnjak. 

On je morao davno kao i Rona promjeniti klub,nema on sta vise dati Barsi a ni Barsa njemu osim miliona na racunu,koje ce realno imati i u Interu.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- BoixosNois1899
- Kontakt:
A Ronu baš ide nakon što je promijenio klub, nema šta.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Pa dobro nije lose ,jbg uzet ce on klempu ja vjerujem,fali Juventusu bolji trener bolja ekipa ali evo izgleda da rade na tome.A i ne radi se samo o tome,uzeo je brate u Realu sve zivo,logika kao i svakom covjeku od krvi i mesa treba izazov,isto je sa Messijem.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:07A Ronu baš ide nakon što je promijenio klub, nema šta.![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Bayern-City će biti baš baš yebena tekma, pogotovo što je ovaj sistem jedne utakmice. Ne očekujem naravno ni izbliza efikasnu tekmu kao večeras, ali očekujem veću neizvjesnost svakako.
Ja u tom duelu opet Bayern vidim kao pobjednika.
Ja u tom duelu opet Bayern vidim kao pobjednika.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
100%
I ja kazem moj delinjo neki dan, i skroz sam siguran, da bi u Tuzla cityu bas dominirao. Zamisli Crnkic, Messi i neugodni Nukic skupa u napadu.

Sta bi nam radili, prestao bih pratit ligu ...
**** li te CrnikicBajramovic1999 je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:12100%
I ja kazem moj delinjo neki dan, i skroz sam siguran, da bi u Tuzla cityu bas dominirao. Zamisli Crnkic, Messi i neugodni Nukic skupa u napadu.![]()
Sta bi nam radili, prestao bih pratit ligu ...

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Da,Nail for Real je napisao/la: ↑14 avg 2020, 23:56Iskreno, zao mi Setiena. Covjek je obicna marioneta, a ispade glavni krivac veceras. Tesko bi Guardiola nesto izvukao sa ovim traktorima na sredini.
samo što Guardiola iz 35-godišnjeg Fernandinha izvlači najbolje sezone karijere, maksimalno dobro koristi 34-godišnjeg Silvu, standardan mu 30-godišnji Gundogan i tako bliže i tako dalje.
I ja sam se ucmihao kad je Lopetegui šutnut na zadnja vrata ko otpadak, aha

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Jel sad pojedincima jasno zasto je Neuer broj 1 u reprezentaciji.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Umjesto da budu namazani i uzmu 200 miliona eura prije 2 godine za Mesija kad se vidilo da je poceo propadati, ovako sada ne mogu ni od glupih Kineza dobiti za Mesija vise od 50 mil eura.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ne da je on mrdnuo qurcem, nego da je ekipa mrdnula qrcem. Koliko znam pričamo o fudbalu, ne o tenisu. Znači o timskom sportu. Ne možeš kriviti Messija jer je Messi zato što su ispali u oba slučaja. Možeš mu samo na dušu stavit onaj promašaj na Anfieldu u prvom poluvremenu ako ćeš već sve tefterit. Kriv je zbog ispadanja, ali samo kao dio ekipe.Kaunas je napisao/la: ↑14 avg 2020, 23:49Najjednostavnije receno, da je on mrdnuo qrcem da zabiju bar 1 ne bi ispali ni u jednoj ni u drugoj.
Nemoj gledat sve bukvalno, cuj koja je njegova krivica sto su primili po 3 komada.
Al ne da mi se vise fakat, sumnjam da prosjecan navijac Barce ima i 16 godina pa ne mogu da se natezem bezveze
Nadam se da si i svjestan sam da ekipa koja nije u stanju sačuvat poprilično finu rezultatsku prednost ima očigledne probleme sa odbranom - znači defanzivim rolama. Znamo svi da je Messi oko toga poprilično pasivan, kao i Ronaldo.
Barcin najmanji problem je Messi, ako se to uopšte može nazvati problemom. Večeras su isplivali svi problemi njihovi na vidjelu, frajer jednostavno nema s kim da igra u Barceloni, jedina klasa u ekipi je Suarez koji je pred penziju. Svaki napad Barcelone je zasnovan na pas Messiju, pa šta on uradi uradi. Oni kada riješe probleme odbrane, neutralizacije presinga, fluidnosti i uigranosti, tada mogu pokazati prst na Messija na krivce u vezi ispadanja. Bojim se samo kada to riješi i ako riješe u skorije vrijeme, da Messija neće biti.
Navijači Barcelone nemaju pravo Messiju šta reći da svaku utakmicu zabija sebi autogolove, toliko je zadužio klub. Kao i Ronaldo Real.
Messi jednostavno nema s kim da igra od odlaska Neymara. To je činjenica. Ne može sam, nema teorije.
"We need to suffer. And we need to fight."
-
- Kontakt:
Treba biti realan i reci da si jedan veliki bolid. Trening gluposti ili urodjeni talenat. Prije ce biti ovo drugoDnjipropetrovsk je napisao/la: ↑14 avg 2020, 23:47treba biti realan i reći da bayern uopšte nije odigrao neku spektakularnu utakmicu već je ovo jednostavno bila najočajnija partija barcelone od osnutka kluba pa do danas. bavarci su jednostavno iskoristili sve prilike koje su im se pružile. po meni su protiv citya autsajderi jer pep je ipak trener za razliku od ovog lika na barcinoj klupi.

-
- Kontakt:
Nemoj ga, nije los.delinjo je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:14**** li te CrnikicBajramovic1999 je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:12100%
I ja kazem moj delinjo neki dan, i skroz sam siguran, da bi u Tuzla cityu bas dominirao. Zamisli Crnkic, Messi i neugodni Nukic skupa u napadu.![]()
Sta bi nam radili, prestao bih pratit ligu ...![]()
![]()

Sutra bodrimo Lyon, mada sumnjam da ce bit zajebancije na forumu kao veceras.
Barca nikad nece prodati Messija. On nije obican igrac. Može samo otici u Rosario i to za džaba, kad mu dosadi Evropa. Što ce i uraditi jednog dana (sam je to rekao).
I ne kontam zašto se raja provaljuje sa tim ciframa i nekim pricama o prodaji

Neke stvari su sad malo jasnije.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑15 avg 2020, 00:04Cuj zamjena za Messija ne postoji. Boga mi od sinoc onaj Joao Felix pokazao da moze. A i vjerujem da je bolji lider od Lea, iako je mlad, moj vrsnjak.![]()
Barcelonin problem nije u nedostatku ili višku Messija, nego u nedostatku vizije i strategije.
Upravo iz tog razloga rade nerezonske transfere i upravo iz tog razloga puše godinama, i upravo iz tog razloga su popušili večeras.
Njihov problem je u tome što im je upravo Messi davao lažnu sliku kako je sve ok i kako im fali još par igrača da budu oni stari, a zapravo su u **** do grla.
Messijevo liderstvo s tim nema nikakve veze, jer i da nije pizda, rezultat bi zbog gore-navedenih stvari bio opet iszi.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.