Dakle, danas je prva uvakmica Alana Perdewa na klupi Newcastlea, a odmah je dobio isuviše težak zadatak - Liverpool. Da budem iskren, ne znam šta da očekujem; znam kako je vodio prijašnje momčadi(izuzetno defanzivan fudbal), ali je sam izjavio da će Newcastle igrati slično kao što je igrao pod komandnom palicom Hughtona. Dakle, neće se toliko pažnje posvećivati svojm, koliko protivničkom golu. Naravno, to i jeste ono što svi navijači žele, ali vidjećemo da li su to samo priče u prazno ili će se ovo ozbiljno primjenjivati u bliskoj i daljoj budućnosti.
Hm, što se tiče suspenzija, Mike Williamson i Coloccini su i dalje u kazni. Dakle, nakon meča sa Boltonom, Colo je pocrvenio, dok je M. Will dobio kaznu zbog bodychecka nad Elmanderom. Vidjeli smo da Sol i Talyor mogu dobro odigrati(meč protiv Chelsea), ali to je ipak bilo dokazivanje da nisu za baciti, no daleko je to od uigranosti.
Taylor, Gosling, Harper i Ben Arfa su povređeni, tako da se ni na njih neće danas računati. Ono što raduje je povratak veznog dvojca: Nolana i Joey-a, čije zamjene(Guthrie i Smith) nisu apsolutno ništa napravile.
Očekuje se sljedeća postava, no dakako da su moguće neke izmjene jer se ipak radi o prvom meču Pardewa:
Krul - Simpson, Campbell, S. Taylor, Enrique - Barton, Nolan, Tiote, Gutierrez - Carroll, Ameobi.
Nakon prethodnog meča protiv Liverpoola(poraz od 5-1, ako se ne varam), Shay Given je tražio transfer i pronašao je svoje mjesto pod Manchesterovim suncem. Naravno, sada ni tamo nije standardan, a Krul je jedan od golmana koji će sigurno obilježiti budućnost, kako Newcastle-a, tako i Premiershipa(riječi eminentnih fudbalskih stručnjaka, da se razumijemo).
Što se tiče Liverpoola, informacije kojima ja raspolažem govore da Gerrard neće biti spreman za meč, ali postoji mogućnost da će biti na klupi. Činjenica je da Redsi mogu i bez pokretačke snage da igraju, ali su nebrojeno puta opasniji sa njim u sastavu. Dakle, nadam se da će utakmicu odgledati s klupe(ili čak s tribina).
Danas je rođendan Hughtonu, a igrači su obećali pobjedu povodom istog. Ono što je zanimljivo je da je i sam Pardew rekao da će u telefonskom razgovoru čestitati rođendan svom prethodniku na užarenoj klupi Newcastlea. Lijep gest, mora se priznati.
Dakle, danas će biti potrebno puno sreće i zalaganja(nešto što je nedostajalo u posljednje vrijeme), jer u goste nam stiže Liverpool. Svi znamo kako Liverpool "spušta gaće" u gostima, te su dobili samo Boltona i to minimalnim rezultatom.
Utakmica se igra u 18:30 sati, a prenos će biti na Sport Klubu.
Moja prognoza 2-1 za
Svrake.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”