FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Ja ocekujem njemacko finale, mislim da bi to bilo zasluzeno.
Bar da o ovoj ligi vise ne pisu forumasi poput Justina i slicnih.
Bar da o ovoj ligi vise ne pisu forumasi poput Justina i slicnih.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Skoro mogu reći da mi je bilo i svejedno ko će biti u polufinalu. Kada se pogleda jedna strana, onda je možda ovo i gori protivnik. City vjerovatno ne bi mogao dalje od polufinala, uzimajući u obzir njih ko klub i da Pepu dolazak u finale nikako baš ne ide, pa gdje baš sada da mu se protiv nas potrefi, a drugo Flick bi u odnosu na sinoć samo malo promijenio neke stvari. Malo bi prepustio na momente posjed Cityju (Pep ionako hoće uvijek posjed lopte) i tada bi im opalili po koju kontru i onda bi bilo samo do realizacije. A i u momentima našeg presinga ova njihova odbrana bi bila jako klimava i teško bi iznosila loptu. Oni jeste da bi stisnuli povremeno i našu odbranu, ali kažem vrlo vjerovatno bi tu po koja naša kontra presudila.
Ovako protiv Lyona i ovih fizikanera, valja im njihov bunker razvaljivati, a mogu ti neku kontru složiti.
Samo sa velikim odlučnim pritiskom i maksimalnim zalaganjem može se to i uvjerljivo riješiti. Protiv Lyona je svakako puno veća individulna kvaliteta na našoj strani, a iako je ista situacija bila i Cityju, mi ćemo to (ako Bog da) kako treba završiti. Jednostavno nam ekipa ima hemiju, lauf, samouvjerenost i ubitačnost. I opet ponavljam ko sinoć, neka bilo ko odigra bolje od nas, pa bi mu onda i mogli čestitati. Ali jako teško da će odigrati.
Ovako protiv Lyona i ovih fizikanera, valja im njihov bunker razvaljivati, a mogu ti neku kontru složiti.
Samo sa velikim odlučnim pritiskom i maksimalnim zalaganjem može se to i uvjerljivo riješiti. Protiv Lyona je svakako puno veća individulna kvaliteta na našoj strani, a iako je ista situacija bila i Cityju, mi ćemo to (ako Bog da) kako treba završiti. Jednostavno nam ekipa ima hemiju, lauf, samouvjerenost i ubitačnost. I opet ponavljam ko sinoć, neka bilo ko odigra bolje od nas, pa bi mu onda i mogli čestitati. Ali jako teško da će odigrati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Flick je pametan čovjek jest da igramo protiv Lyona ali će on pripremiti ekipu kao da igramo protiv Reala,Barcelone i sl.Ozbiljno pristupiti utakmici i ne podcjenjivati protivnika ( doduše švabe to i ne rade) al' eto onako kažem.
Siguran sam da su i igrači maksimalno napaljeni jer su svjesni da su veoma blizu cilja.
Siguran sam da su i igrači maksimalno napaljeni jer su svjesni da su veoma blizu cilja.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Dobar dio navijača je ozbiljno polirao mačeve kako se Kovaču bližio kraj i sanjao povratak kralja prevara.
Zadnja izmjena: Bayo, dana/u 15 avg 2020, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
-
schickeria
- Kontakt:
Ovu utakmicu je izgubio Pep. Išao je filozofirati s 3 5 2 za koje nema ni igrace ni uigranost u najvažnijoj utakmici sezone.effe_sa je napisao/la: ↑15 avg 2020, 23:24Skoro mogu reći da mi je bilo i svejedno ko će biti u polufinalu. Kada se pogleda jedna strana, onda je možda ovo i gori protivnik. City vjerovatno ne bi mogao dalje od polufinala, uzimajući u obzir njih ko klub i da Pepu dolazak u finale nikako baš ne ide, pa gdje baš sada da mu se protiv nas potrefi, a drugo Flick bi u odnosu na sinoć samo malo promijenio neke stvari. Malo bi prepustio na momente posjed Cityju (Pep ionako hoće uvijek posjed lopte) i tada bi im opalili po koju kontru i onda bi bilo samo do realizacije. A i u momentima našeg presinga ova njihova odbrana bi bila jako klimava i teško bi iznosila loptu. Oni jeste da bi stisnuli povremeno i našu odbranu, ali kažem vrlo vjerovatno bi tu po koja naša kontra presudila.
Samo sa velikim odlučnim pritiskom i maksimalnim zalaganjem može se to i uvjerljivo riješiti. Protiv Lyona je svakako puno veća individulna kvaliteta na našoj strani, a iako je ista situacija bila i Cityju, mi ćemo to (ako Bog da) kako treba završiti. Jednostavno nam ekipa ima hemiju, lauf, samouvjerenost i ubitačnost. I opet ponavljam ko sinoć, neka bilo ko odigra bolje od nas, pa bi mu onda i mogli čestitati. Ali jako teško da će odigrati.![]()
Kasnije je shvatio pa je promijenio, mogao i povesti ali su ga greške pokopale.
Da je igrao standardnih 4 3 3 pregazio bi lyon
Mi imamo sasvim dovoljno i kvalitete i fizičke snage da pobijedimo stvarno neugodni Lyon
Da, naravno, to se očekuje. Čisto biti malo oprezan i u razmišljanju, ali generalno bi trebali razvaliti do kraja...Saurman je napisao/la: ↑15 avg 2020, 23:30Flick je pametan čovjek jest da igramo protiv Lyona ali će on pripremiti ekipu kao da igramo protiv Reala,Barcelone i sl.Ozbiljno pristupiti utakmici i ne podcjenjivati protivnika ( doduše švabe to i ne rade) al' eto onako kažem.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Kakve dvije noći za njemački fudbal i za Bayern.
Mislim da sada možemo lagano da se javno nadamo njemačkom finalu, pošto do sada je ta želja tinjala u meni potajno.
Također, na kraju se ispostavilo da su obje lige(francuska i njemačka) profitirale od manjeg broja utakmica i puno više prostora za odmor.
Ne možemo više govoriti o sreći Lyona, nakon Juveta i Citya, nije slučajno. Zadivljen sam prizorima u 93. minuti gdje vode 3-1 protiv Citya i njihova odbrana stoji visoko i ne dopušta protivnicima da ih dovede do bunkera, to su 4 ekipe ove godine uspjele, od čega su dvije(Liverpool i City) već ispale iz Lige Prvaka.
Mislim da sada možemo lagano da se javno nadamo njemačkom finalu, pošto do sada je ta želja tinjala u meni potajno.
Također, na kraju se ispostavilo da su obje lige(francuska i njemačka) profitirale od manjeg broja utakmica i puno više prostora za odmor.
Ne možemo više govoriti o sreći Lyona, nakon Juveta i Citya, nije slučajno. Zadivljen sam prizorima u 93. minuti gdje vode 3-1 protiv Citya i njihova odbrana stoji visoko i ne dopušta protivnicima da ih dovede do bunkera, to su 4 ekipe ove godine uspjele, od čega su dvije(Liverpool i City) već ispale iz Lige Prvaka.
Ma u principu je svejedno, da je i City prošao i njih bi natamburali.
Dovoljno svi pratimo njemački klupski i reprezentativni fudbal da znamo da se svaki protivnik ozbiljno uzima (osim posljednje SP) pa tako i Lyon. Prije nekog vremena sam pitao ovdje kakav je Aouar jer ga nisam pratio i mogu reći po ovome večeras šteta što je ovaj Aouar skup inače bi se odlično uklopio kod nas.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- farinelli123
- Kontakt:
Uz dužno poštovanje Liona, mislim da možemo da ih rutiniramo uz 2 gola razlike. Flikov Bajern može da bude pobeđen pre svega ako bude natrčan, recimo u stilu Liverpula + protivnik mora da bude ubistven u konvertovanju gol šansi. Dakle skoro savršena partija.
Najbliže tome je bio Leipzig, koji nas je usuđjem se da kažem nadigrao onomad. U eventualnom finalu s njima bili bi jači za neigranje Vernera koji vazda pregori protiv nas.
Recimo protiv Barse na 1:1 je svašta moglo biti, najpre Suarez 1v1 (Nojer skinuo) i stativa odmah posle. Plus je Barselona bila opasna u skoku, to je jedino gde su nas mučili. Tu možda i Lion može biti opasan.
Najbliže tome je bio Leipzig, koji nas je usuđjem se da kažem nadigrao onomad. U eventualnom finalu s njima bili bi jači za neigranje Vernera koji vazda pregori protiv nas.
Recimo protiv Barse na 1:1 je svašta moglo biti, najpre Suarez 1v1 (Nojer skinuo) i stativa odmah posle. Plus je Barselona bila opasna u skoku, to je jedino gde su nas mučili. Tu možda i Lion može biti opasan.
•

AJMO MALO BITI POZITIVNI (u glavi, ne na Korona testiranju)
U septembru prošle godine, ovo se smatrala najlakšom grupom, ali ova godina ni po kojem parametru nije normalna

Poslije prve dvije utakmice 1/4finala, napisao sam da priželjkujem francusko-njemačko polufinale i njemačko finale i želja mi je (polovično) ispunjenja.
Stoji nam Lyon na putu, kao prije 10 godina. Tad smo imali Olića koji je hattrickom riješio utakmicu, ali smo izgubili Riberya zbog crvenog kartona, a itekako je falio u finalu.
2 njemačka kluba i 3 njemačka trenera u polufinalu LP-a... Zvuči pravo lijepo.
U zadnjih 10 godina, ovo će nam biti 7 polufinale
Sent from my Philips Smart TV.
- Centre forward
- Kontakt:
Meni je samo žao Mukija koji je potajno htio da nas Siti natambura i da Pepa moramo proglasit' najvećim ikad. E, šipak.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
e za ovakve tekme je Müller babo igre. Vidjet cete, tog covjeka je najgore cuvati u ovakvim utakmicama jer on igra svugdje napred, a ako stave zaduzenog za njega ostaju individualci kojih ako cemo realno imamo bolje od lyona..
Mia San Mia
Ma u četvrtfinalu su u pravilu i morala ove sezone biti 2 njemačka kluba (govorim sada prvo o četvrtfinalu), samo što je nekako po mnogim stvarima bilo izvjesnije da to pored Bayerna bude BVB. BVB je u prvom susretu (u osmini) PSG imao u šaci, a posrnuli su i zakazali u revanšu. BVB je faktički funkcionalniji tim od PSG-a, koji često liči, praktički svih ovih godina kao skupina razbacanih zvijezda. Pa ono ako im prođe na individualni kvalitet prođe. Sada je pitanje da li je ovo kod PSG-a u utakmici protiv Atalante bio zaista znak, da se kod njih budi kod neko zajedništvo i pobjednički mentalitet (obzirom da su stisnuli i u samom finišu preokrenuli rezultat) ili je ono bila slučajnost. Ali eto po individualcima njih je čovjek i mogao očekivati u polufinalu. Dok Lyon dosta kvalitetom zaostaje za svima na ovom finalnom turniru, kao što zaostaje i u odnosu na Juve. Ali su ipak izbacili i Juve i Man. City, jer su se borili ludo i vjerovali u prolaz. Protiv Cityja im jeste pomoglo što je samo jedna utakmica bila u pitanju.coelho41 je napisao/la: ↑15 avg 2020, 23:37Kakve dvije noći za njemački fudbal i za Bayern.
Leipziga smo mogli očekivati u osmini, tu smo se pitali da li će podleći zbog neiskustva, jer ipak naletili su na ne tako neiskusan Tottenham, kojeg su rutinski riješili. Poslije se onda znalo i da mogu i ne moraju dalje, jer su već dosta postigli. Po meni se znalo da imaju neke šanse protiv Atletica. Generalno možda je i njima jedna utakmica išla na ruku, ali ko zna. A definitivno imaju jači tim od Lyona, od PSG-a su individualno slabiji, ali svakako zbog svog dobrog sistema i pristupa itekako imaju šansi. RB je taktički dobar, a imaju solidan izjednačen kadar i zaslužili su polufinale.
U svakom slučaju 2 njemačka tima su se mogla očekivati do četvrtfinala a ono u polufinalu eventualno i to prije se moglo očekivati da to budu Bayern i BVB. Kako god okreneš u BuLi se uvijek nađu 2-3 tima koja bi mogla otići daleko, drugo je to što nekad iznenade, a nekad i totalno podbace pojedini. Liga prvaka je specifično takmičenje i dnevna forma (pored svih drugih faktora) isto zna biti presudna.
Što se BuLi tiče moglo je čak još bolje biti, da zbog gore objašnjenog, budu i 3 tima u četvrfinalu. Ali 2 u polufinalu su svakako ogroman uspjeh i tu se sada baš nema šta kukati...
A kod Francuza je ovo prvi put da imaju 2 tima u polufinalu i kažem pogotovo plasman tog drugog tima u polufinale, u ovom slučaju Lyona malo je više rezultat ovih posebnih okolnosti. Ali Ligue 1 jeste jedna od liga petice, samo mislim da jednim dobrim korakom zaostaje za ove sve 4 preostale lige petice.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Možemo samo sami sebe izbaciti, drugi nikako. Samo da ne bude prevelike euforije. Otvorilo nam se kao nikad ranije.
Respekt Lyonu, PSG-u i Leipzig-u, ali Bayern je kvalitetniji tim.
Respekt Lyonu, PSG-u i Leipzig-u, ali Bayern je kvalitetniji tim.
-
schickeria
- Kontakt:
Buli ima problem s euro ligom, u ligi prvaka to bude solidnoeffe_sa je napisao/la: ↑16 avg 2020, 01:37Ma u četvrtfinalu su u pravilu i morala ove sezone biti 2 njemačka kluba (govorim sada prvo o četvrtfinalu), samo što je nekako po mnogim stvarima bilo izvjesnije da to pored Bayerna bude BVB. BVB je u prvom susretu (u osmini) PSG imao u šaci, a posrnuli su i zakazali u revanšu. BVB je faktički funkcionalniji tim od PSG-a, koji često liči, praktički svih ovih godina kao skupina razbacanih zvijezda. Pa ono ako im prođe na individualni kvalitet prođe. Sada je pitanje da li je ovo kod PSG-a u utakmici protiv Atalante bio zaista znak, da se kod njih budi kod neko zajedništvo i pobjednički mentalitet (obzirom da su stisnuli i u samom finišu preokrenuli rezultat) ili je ono bila slučajnost. Ali eto po individualcima njih je čovjek i mogao očekivati u polufinalu. Dok Lyon dosta kvalitetom zaostaje za svima na ovom finalnom turniru, kao što zaostaje i u odnosu na Juve. Ali su ipak izbacili i Juve i Man. City, jer su se borili ludo i vjerovali u prolaz. Protiv Cityja im jeste pomoglo što je samo jedna utakmica bila u pitanju.coelho41 je napisao/la: ↑15 avg 2020, 23:37Kakve dvije noći za njemački fudbal i za Bayern.
Leipziga smo mogli očekivati u osmini, tu smo se pitali da li će podleći zbog neiskustva, jer ipak naletili su na ne tako neiskusan Tottenham, kojeg su rutinski riješili. Poslije se onda znalo i da mogu i ne moraju dalje, jer su već dosta postigli. Po meni se znalo da imaju neke šanse protiv Atletica. Generalno možda je i njima jedna utakmica išla na ruku, ali ko zna. A definitivno imaju jači tim od Lyona, od PSG-a su individualno slabiji, ali svakako zbog svog dobrog sistema i pristupa itekako imaju šansi. RB je taktički dobar, a imaju solidan izjednačen kadar i zaslužili su polufinale.
U svakom slučaju 2 njemačka tima su se mogla očekivati do četvrtfinala a ono u polufinalu eventualno i to prije se moglo očekivati da to budu Bayern i BVB. Kako god okreneš u BuLi se uvijek nađu 2-3 tima koja bi mogla otići daleko, drugo je to što nekad iznenade, a nekad i totalno podbace pojedini. Liga prvaka je specifično takmičenje i dnevna forma (pored svih drugih faktora) isto zna biti presudna.
Što se BuLi tiče moglo je čak još bolje biti, da zbog gore objašnjenog, budu i 3 tima u četvrfinalu. Ali 2 u polufinalu su svakako ogroman uspjeh i tu se sada baš nema šta kukati...![]()
A kod Francuza je ovo prvi put da imaju 2 tima u polufinalu i kažem pogotovo plasman tog drugog tima u polufinale, u ovom slučaju Lyona malo je više rezultat ovih posebnih okolnosti. Ali Ligue 1 jeste jedna od liga petice, samo mislim da jednim dobrim korakom zaostaje za ove sve 4 preostale lige petice.
Hoće sad bit otkupljen onaj?
Mislim da je zasluzio
Mislim da je zasluzio
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ako bude Bayern - PSG finale, imaju i oni sansu. Mbappe i Neymar su strasan duo prema naprijed, pogotovo prvi koji je brz kao munja.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Znam ja još jedan bolji duo - strašni Messi i Suki. Njima svaka čast ali utakmica se dobiva ili gubi na ostalima, često je dovoljna i samo jedna slaba karika a PSG ih ima dosta.muhamedhulk je napisao/la: ↑16 avg 2020, 11:35Ako bude Bayern - PSG finale, imaju i oni sansu. Mbappe i Neymar su strasan duo prema naprijed, pogotovo prvi koji je brz kao munja.
-
CarlitoBrigante
- Kontakt:
Žele ga otkupiti ali uz nižu cijenu od lani dogovorene. Flick, Brazzo i Rummenigge su se pozitivno izjasnili glede Perišića. Jučer na TM čitam da je sad i Conte zagrijan da ima Perišića, nakon što je ovaj imao zapaženu sezonu u Bayernu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.