Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sheyi » 18 avg 2020, 13:08

Treba uzeti u obzir i cinjenicu da preko 1,5 miliona naseg naroda rođenog ovdje živi vani dok s potomcima - drugom i trećom generacijom taj broj ide i na 2 miliona. :bih:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 avg 2020, 13:10

Sheyi je napisao/la:
18 avg 2020, 13:08
Treba uzeti u obzir i cinjenicu da preko 1,5 miliona naseg naroda rođenog ovdje živi vani dok s potomcima - drugom i trećom generacijom taj broj ide i na 2 miliona. :bih:
Svaka sljedeca generacija ce manje dozivljavati Bosnu kao svoju drzavu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 13:14

Sheyi je napisao/la:
18 avg 2020, 13:08
Očekivao sam takav odgovor mada su tvoji brojevi itekako preuveličani,treba uzeti u obzir da Srbi i Hrvati koji žive vani uglavnom ne navijaju za BiH. Ova diskusija je malo otišla u smjeru koji uopšte nisam želio,nije poenta da igrači iz dijaspore ne trebaju igrati već kritikujem naš stav da na Zapadu sve valja,u nekom od prošlih postova sam nabrojao neke od igrača koji su bili potpuni promašaj,a ima ih dovoljno da se može reć da je to i nekakvo pravilo.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 13:36

imekorisnicko je napisao/la:
18 avg 2020, 12:27
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
18 avg 2020, 12:16
18 avg 2020, 12:04

Problem nastaje upravo u toj idealizaciji zapada. Upadne Svraka u reprezentaciju kada je bio u strašnoj formi,dobije neku minutažu zabije 2 gola i ispadne i zamjeni ga Anel Hadžić.Poslije obojica propadnu,jedan kao član reprezentacije. Nemamo mi 15 strašnih dijasporaca,mnogi koje se prizivalo i slavilo što su izabrali BiH su potpuni promašaji. Atajić je u Mladosti bio prosječan,braća Modić u Krupi.
Mnoge dijasporce koje smo dobili su bili pun pogodak, da ih bezveze ne nabrajam, nisu to 2-3 igrača, to je bukvalno jedna čitava generacija.

Od domaćih igrača koje smo hajrovali su Džeko, Višća, Cimirot, a svi oni su relativno mladi otišli iz ove lige. Još ti dajem Višću i Cimirota koji nisu ni imali zapaženu reprezentativnu karijeru.

Jednostavno su uslovi vani bolji, kvalitetnija infrastruktura, bolji treneri i zdravo okruženje za mladog igrača da se razvije.
Dobili smo jednu jaku generaciju koja nas je odvela i igrala na SP,prije i poslije toga ništa spec. Opet ponavljam niko ne spori sve to što si ti napisao i niko ne misli da Pidro treba da igra ispred Kolašnica. Ko je kvalitet,kvalitet je. Nastić,Pavlović,Dumić,Milićević,Hadžić,Kodro,Fejzić,Šimunović...sve škart koji nam ništa nije donio osim što je zauzimao mjesto mladića koji sanjaju dres BiH i koje bi poziv i eventualna minutaža mogli značajno pogurat u karijeri
Pa ovoj logici si isto mogao reci sta ce Bajic u reprezentaciji, uzima mjesto nekome. U sustini je dobio priliku isto kao i Kodro a ni jedan nije pokazao bilo sta. Fejzic, dobio je priliku i Kjosevski i Kovacevic, kao rezervna opcija. A Nikola Vasilj je bolji golman od obadvojce. Dumic, uredu igra 2. Bundesligu, nije kvalitet ali onda nije ni Mihojevic, Kovacevic. Treba isto uzeti kontekst i vrijeme kad su ti igraci pozvani. To je bio period kad se veci broj igraca oprostio od A reprezentacije, a Nestorovic biljezio negativne rekorde sa mladom repezentacijom. Koga je to Bazdarevic tad mogao da pozove? Spominjes Atajica kao igraca koji je igrao vani a u BiH nije nista pokazao. A realnost je drugacija: Atajic nije mogao da igra na nivou 2. Svedske lige, a bio standardan igrac iznadprosjecnog tima u BiHPL jer je tad Mladost i bio iznadprosjecan tim. Logicniji je potez uputiti poziv Amiru Hadziahmetovicu koji je davni dana kao mlad igrac prepisao BiHPL nego zvati nekog igraca koji trenutno igra u ligi.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 avg 2020, 13:37

Kakva priča, ako ne igra onaj moj jaran iz komšiluka onda ovo nije moja reprezentacija :rol:

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 18 avg 2020, 13:39

Vucevich je napisao/la:
18 avg 2020, 13:37
Kakva priča, ako ne igra onaj moj jaran iz komšiluka onda ovo nije moja reprezentacija :rol:
ti nisi pametan. :wtf:
tz tz tz tz tz tz

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 13:45

@Tristan10 Dao sam primjer Svraka-Hadžić, Kjosevski je pravi primjer pogrešnog pristupa plbih jer dobijao pozive da se eto kao ispoštuje liga.Kovačević i treba biti 3 golman. Možda su kvalitet možda nisu,al je bolje da je tu npr Šerbečić nego Dumić. Atajić je bzvz bio i kod nas,on mi je primjer jer su ga pojedini još u Seltiku vidjeli kao 2 napadača reprezentacije jer pobogu on je član Seltika.

@Vucecivh nema problema i da igraju momci iz mostarskih,tuzlanskih ili bilo kojih drugih komšiluka u BiH.

edit možda i Vasilj treba konkurisat,nisam upratio momka

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 13:55

18 avg 2020, 13:45
@Tristan10 Dao sam primjer Svraka-Hadžić, Kjosevski je pravi primjer pogrešnog pristupa plbih jer dobijao pozive da se eto kao ispoštuje liga.Kovačević i treba biti 3 golman. Možda su kvalitet možda nisu,al je bolje da je tu npr Šerbečić nego Dumić. Atajić je bzvz bio i kod nas,on mi je primjer jer su ga pojedini još u Seltiku vidjeli kao 2 napadača reprezentacije jer pobogu on je član Seltika.

@Vucecivh nema problema i da igraju momci iz mostarskih,tuzlanskih ili bilo kojih drugih komšiluka u BiH.
Kad je Svraka bio pozvan, a kad je Hadzic? Nije da mislim da je Hadzic pokazao neki kvalitet, ali kontekst je bitan i tu je velika razlika, jer je izbor igraca bio veci kad je Svraka dobio priliku protiv Alzira nego par godina kasnije kad je Hadzic. Sto se tice Svrake, dosta ogranicen igrac za neki internacionalni fudbal sto se moglo da vidi protiv Plzena gdje su nas nadigrali na Kosevu i prosli dalje bez nekih problema. A Plzen je neka ljestvica gdje moras da pokazes kvalitet da bi bio za A repeznetacije. Na drugu stranu je Tomislav Tomic kvalitetniji igrac od njega, isto kao sto je Amir Hadziahmetovic kvalitetniji od Sadikovica, Rahmanovica ili slicne igrace koji trenutno igraju u BiHPL.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 avg 2020, 13:59

Vucevich je napisao/la:
18 avg 2020, 13:37
Okupila se mahala. A Zeljo jedva u prvih 11 da ima u21 igraca.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 14:07

Tristan10 je napisao/la:
18 avg 2020, 13:55

Kad je Svraka bio pozvan, a kad je Hadzic? Nije da mislim da je Hadzic pokazao neki kvalitet, ali kontekst je bitan i tu je velika razlika, jer je izbor igraca bio veci kad je Svraka dobio priliku protiv Alzira nego par godina kasnije kad je Hadzic. Sto se tice Svrake, dosta ogranicen igrac za neki internacionalni fudbal sto se moglo da vidi protiv Plzena gdje su nas nadigrali na Kosevu i prosli dalje bez nekih problema. A Plzen je neka ljestvica gdje moras da pokazes kvalitet da bi bio za A repeznetacije. Na drugu stranu je Tomislav Tomic kvalitetniji igrac od njega, isto kao sto je Amir Hadziahmetovic kvalitetniji od Sadikovica, Rahmanovica ili slicne igrace koji trenutno igraju u BiHPL.
Ma nije neka razlika u tim pozivima, 7-8 mjeseci možda,isti selektor,iste kvalifikacije,prilično je usporedivo. Ograničen igrač može da znači šta god ti želiš da znači, 2-3 sezone momak je igro odlično,Ako mjerimo po Viktoriji Sead Bučan je trebao imati makar 20 nastupa za reprezentaciju. To da je bolji Tomić je nekako stvar prilično slobodne procjene,al i Tomić je jedan od igrača koji je trebao davno dobiti poziv. Sadiković sada igra bolje nego što je Hadžiahmetović igro u Želji,naravno ovaj drugi je bio mnogo mlađi i možda je sad strašan,ne znam. Rahmanović je po meni bolji igrač od svih navedenih ( sa napomenom da Amira ne pratim u Konyi),možda si subjektivan možda ne pratiš dovoljno.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 14:17

18 avg 2020, 14:07
Tristan10 je napisao/la:
18 avg 2020, 13:55

Ma nije neka razlika u tim pozivima, 7-8 mjeseci možda,isti selektor,iste kvalifikacije,prilično je usporedivo. Ograničen igrač može da znači šta god ti želiš da znači, 2-3 sezone momak je igro odlično,Ako mjerimo po Viktoriji Sead Bučan je trebao imati makar 20 nastupa za reprezentaciju. To da je bolji Tomić je nekako stvar prilično slobodne procjene,al i Tomić je jedan od igrača koji je trebao davno dobiti poziv. Sadiković sada igra bolje nego što je Hadžiahmetović igro u Želji,naravno ovaj drugi je bio mnogo mlađi i možda je sad strašan,ne znam. Rahmanović je po meni bolji igrač od svih navedenih ( sa napomenom da Amira ne pratim u Konyi),možda si subjektivan možda ne pratiš dovoljno.
Ti si taj koji ne pratis. Ne pratis a zakljucujes. Pises da je Serbecic mozda isti nivo ko Ahmedhodzic a nisi nikad ni gledao. Hajde neka predju Sadikovic i Rahmanovic u Tursku prvu ligu, i neka pokazu preko 100 nastupa unatoca ozlijeda koje Amir ima. Nasi najbolji igraci iz BiHPL nemogu ni u 2. Turskoj ligi to da pokazu pa se vracaju nazad. Ma ja Seo Bucan je bolji od Lulica. Da se Haris Medunjanin sad vrati sa svojih 35 godina bio bi ubjedljivo najbolji vezni igrac lige. A ja sve pratim i nastup nasih igraca koji igraju vani, i naravno isto domacu BiHPL, jos sad sa arena sport milina.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 14:24

Tristan10 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:17
Ti si taj koji ne pratis. Ne pratis a zakljucujes. Pises da je Serbecic mozda isti nivo ko Ahmedhodzic a nisi nikad ni gledao. Hajde neka predju Sadikovic i Rahmanovic u Tursku prvu ligu, i neka pokazu preko 100 nastupa unatoca ozlijeda koje Amir ima. Nasi najbolji igraci iz BiHPL nemogu ni u 2. Turskoj ligi to da pokazu pa se vracaju nazad. Ma ja Seo Bucan je bolji od Lulica. Da se Haris Medunjanin sad vrati sa svojih 35 godina bio bi ubjedljivo najbolji vezni igrac lige.
Nije ovo politicki show,ne moras izvrtati rijeci. Nisam rekao da je Serbecic kao Ahmedhodzic vec da je mnogo lakse kad si rodjen u Svedskoj nego kad si u BiH. Taj Amir o kojem pricas je takodjer produkt PLBIH,kao i Bajic koji se u istom klubu dokazao,kao i Anicic koji tamo igra.Možda su oni bolji od Sadikovića i Rahmanovića,možda nisu , tvoj primjer podupire moju poentu. Bučan je primjer da jedna dobra utakmica protiv Viktorije ne znači da si igračina kao što jedna loša protiv iste ne znači da nisi. Medunjanin naravno da bi,čovjek je majstorčina,pitanje je da li bi neka aman igračina kod nas bio npr. Deni Milošević

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 18 avg 2020, 14:26

18 avg 2020, 12:52
Pa u odnosu na Estoniju postoji itekako.To je bilo poređenje. Al jedno drugo pitanje za tebe.Kad se skupi 11 nekih igrača od kojih ne zna niko pošteno progovorit naš,pola ih u Bosni bilo 2 puta u životu kod dene i nane šta je to što tebe prezentuje da bi to nazvao svojom reprezentacijom? Npr. Džeko je išao u moju osnovnu školu,moja nastavnica Matematike mu je bila razrednica i pričala nam o njemu još dok je bio u Teplicama,znam raju što su dobri s njim,znam raju koja su se kao djeca marisala s njim,znam raju koja bacaju šuplju da su mu kroz noge probacivali,sve je to tu negdje. Sa nekakvim Hajrovićem niko u BiH ne dijeli ništa i nema zajedničkih tačaka.
Nije istina.

Ja sam iz BP, dakle mozda 1000 metara od tvoje i Dzekine mahale. Do drugog osnovne sam u skolu isao dole i otisao vani kao mali. Dakle znam i jednu i drugu stranu price. Cinjenica je da nas vani nikad nisu niti ce prihvatit kao "njihovog", bili smo prisiljeni iz nekog protesta da bas zbog toga vucemo jos vise prema BH. I kako sad da nema zajednickih tacaka kad smo citav zivot bili Bosanci, ime, izgled, vecini i mentalitet - to sto Hajrovic ili Ahmedhodzic ne pricaju bosanski kako treba? Pa zaboravi se, i ja ga ne pricam vise kako treba jer ga ne koristim - zaboravio bi i svaki drugi jezik da koristim svaki dan japanski sa rajom, u skoli, na poslu itd.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 14:29

Amarinho je napisao/la:
18 avg 2020, 14:26
18 avg 2020, 12:52
Pa u odnosu na Estoniju postoji itekako.To je bilo poređenje. Al jedno drugo pitanje za tebe.Kad se skupi 11 nekih igrača od kojih ne zna niko pošteno progovorit naš,pola ih u Bosni bilo 2 puta u životu kod dene i nane šta je to što tebe prezentuje da bi to nazvao svojom reprezentacijom? Npr. Džeko je išao u moju osnovnu školu,moja nastavnica Matematike mu je bila razrednica i pričala nam o njemu još dok je bio u Teplicama,znam raju što su dobri s njim,znam raju koja su se kao djeca marisala s njim,znam raju koja bacaju šuplju da su mu kroz noge probacivali,sve je to tu negdje. Sa nekakvim Hajrovićem niko u BiH ne dijeli ništa i nema zajedničkih tačaka.
Nije istina.

Ja sam iz BP, dakle mozda 1000 metara od tvoje i Dzekine mahale. Do drugog osnovne sam u skolu isao dole i otisao vani kao mali. Dakle znam i jednu i drugu stranu price. Cinjenica je da nas vani nikad nisu niti ce prihvatit kao "njihovog", bili smo prisiljeni iz nekog protesta da bas zbog toga vucemo jos vise prema BH. I kako sad da nema zajednickih tacaka kad smo citav zivot bili Bosanci, ime, izgled, vecini i mentalitet - to sto Hajrovic ili Ahmedhodzic ne pricaju bosanski kako treba? Pa zaboravi se, i ja ga ne pricam vise kako treba jer ga ne koristim - zaboravio bi i svaki drugi jezik da koristim svaki dan japanski sa rajom, u skoli, na poslu itd.
Naveo sam iznad već baš da ne bi neko pomislio to što si ti pomislio. Nisam ja protiv igranja naših rođenih vani već protiv stava da sve što je sa strane valja,a ništa domaće ne valja. Ljudi masovno odlaze iz BiH,odbacivanje tih ljudi bi bio debilizam u svim segmentima života ali to i dalje ne znači da je svako dijete koje šutne loptu u Austriji bolje od djeteta iz BiH

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 14:37

18 avg 2020, 14:24
Tristan10 je napisao/la:
Ti si taj koji ne pratis. Ne pratis a zakljucujes. Pises da je Serbecic mozda isti nivo ko Ahmedhodzic a nisi nikad ni gledao. Hajde neka predju Sadikovic i Rahmanovic u Tursku prvu ligu, i neka pokazu preko 100 nastupa unatoca ozlijeda koje Amir ima. Nasi najbolji igraci iz BiHPL nemogu ni u 2. Turskoj ligi to da pokazu pa se vracaju nazad. Ma ja Seo Bucan je bolji od Lulica. Da se Haris Medunjanin sad vrati sa svojih 35 godina bio bi ubjedljivo najbolji vezni igrac lige.
Nije ovo politicki show,ne moras izvrtati rijeci. Nisam rekao da je Serbecic kao Ahmedhodzic vec da je mnogo lakse kad si rodjen u Svedskoj nego kad si u BiH. Taj Amir o kojem pricas je takodjer produkt PLBIH,kao i Bajic koji se u istom klubu dokazao,kao i Anicic koji tamo igra.Možda su oni bolji od Sadikovića i Rahmanovića,možda nisu , tvoj primjer podupire moju poentu. Bučan je primjer da jedna dobra utakmica protiv Viktorije ne znači da si igračina kao što jedna loša protiv iste ne znači da nisi. Medunjanin naravno da bi,čovjek je majstorčina,pitanje je da li bi neka aman igračina kod nas bio npr. Deni Milošević
Amir Hadziahmetovic nije zasluzio poziv zato sto je produkt BiHPL vec zato sto pokazuje odredjeni kvalitet i potencijal za nesto vise vec duzi period, preko 100 nastupa u respetabilnoj ligi a ima 23 godine. Meni je drago sto je poceo iz BiHPL, iskreno jeste, ali taj podatak odakle je poceo ne moze sluziti kao neki veci argument za sam poziv.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 18 avg 2020, 14:41

nikad necu razumjeti kako neko ko se smatra navijacem bih repke moze uopste da prica o temi dijasporski talenti vs domaci. neka igraju oni najbolji pa ha bili it tuzle, bihaca, trebinja, gradacca ha iz beca, minhena , amsterdama ili stockholma. jedino vazno je da igraju najbolji. glupom bosancu se svaka izmisljena (konflikt)tema moze podvaliti i on ce godinama o tome razglabati i to ce ga ne samo kociti u napretku nego i interno razdvajati u 2 suprotne grupe. ja nikad nisam procitao da iko (nevazno hrvati, srbi, njemci, francuzi, austrijanci,...) vode polemike na temu domaci vs talenti iz ino-liga. svi samo proslave sto su okupili ono najbolje i sto su sacuvali nekog talenta da ga neuzme druga drzava.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 avg 2020, 14:48

visegrad8392 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:41
nikad necu razumjeti kako neko ko se smatra navijacem bih repke moze uopste da prica o temi dijasporski talenti vs domaci. neka igraju oni najbolji pa ha bili it tuzle, bihaca, trebinja, gradacca ha iz beca, minhena , amsterdama ili stockholma. jedino vazno je da igraju najbolji. glupom bosancu se svaka izmisljena (konflikt)tema moze podvaliti i on ce godinama o tome razglabati i to ce ga ne samo kociti u napretku nego i interno razdvajati u 2 suprotne grupe. ja nikad nisam procitao da iko (nevazno hrvati, srbi, njemci, francuzi, austrijanci,...) vode polemike na temu domaci vs talenti iz ino-liga. svi samo proslave sto su okupili ono najbolje i sto su sacuvali nekog talenta da ga neuzme druga drzava.
Ego jarane moj, ego. Mi smo inace balkanci vrlo pogan narod, dosta zavidan.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 18 avg 2020, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 14:48

Tristan10 je napisao/la:
18 avg 2020, 14:37
18 avg 2020, 14:24
Tristan10 je napisao/la:
Amir Hadziahmetovic nije zasluzio poziv zato sto je produkt BiHPL vec zato sto pokazuje odredjeni kvalitet i potencijal za nesto vise vec duzi period, preko 100 nastupa u respetabilnoj ligi a ima 23 godine. Meni je drago sto je poceo iz BiHPL, iskreno jeste, ali taj podatak odakle je poceo ne moze sluziti kao neki veci argument za sam poziv.
Očito ja previše lutam sa teme pa me se pogrešno shvata,čitam i pitam se kako smo došli na to da ti kao Amira braniš od mene,a meni momak bio jedan od dražih u Želji :crazy: Moj stav je da kažem jasnije: Bolje je zvati domaće mlađe i relativno mlađe talentovane igrače nego nekakve 'nako igrače iz inostranstva pogotovo kad se uzme u obzir da na spisku imaš 23 igrača,a objektivno koristiš 13-14. Pod nako igrače se podrazumijevam ni Medunjanina ni Ahmedhodžića ako je momak već talentovan,već Hadžića,Miličevića,Nastića koje mi prije nego ih isprobamo dignemo u nebesa,a domaće pljujemo unaprijed,a koji nisu nešto ni mladi u momentima kad su dobili pozive.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 14:54

ReX je napisao/la:
18 avg 2020, 14:48
Ma kakav ego. Jel zamišljaš ti da ja sjedim kući,gledam tekmu i psujem Pjanića?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 avg 2020, 14:59

18 avg 2020, 14:54
ReX je napisao/la:
18 avg 2020, 14:48
Ma kakav ego. Jel zamišljaš ti da ja sjedim kući,gledam tekmu i psujem Pjanića?
Ma nisam tebe ni prozivao iskreno, vec regaovao sam na mnoge druge stavove koje citam i gledam otkad kad su u pitanju dijasporci, ko ce igrati, ko nece, bla bla razumijes. Nista protiv tebe, nit sam pratio raspravu. Izbjegavam to po svaku cijenu :D Upecao sam se na prvu recenicu sto je napisao doticni forumas :D
@igrajlopte 🐦

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], General505, Proximic, Zglavkar i 21 gost.