FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pa Lengle je talašika, jedino što je zdrav pa igra.
A nebitno, mi trebamo sistemski igru mjenjati a ne kozmetički igrače.
A nebitno, mi trebamo sistemski igru mjenjati a ne kozmetički igrače.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Lenglet je mozda talasika, ali Umtiti je gotov igrac. Da je igrao protiv Bayerna, primili bi 12. 

Fernando Polo je ipak pouzdaniji od onog nekog sa chiringuita.[MD - @ffpolo] | Luis Suárez does not rule out leaving, but in 2021 and for free
The Uruguayan's environment assures that they have not received messages from the club to leave and that he wishes to continue at least a year
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Ne znam kako neko moze biti ozbiljan i trpati Umtitija u sastave, isto vazi i za Dembelea.Zavrsili sa ozbiljnim nogometom obojica, jedan glumi modela po instagramu a drugi glavni kad treba igrati Fortnitea.I najbitnije od svega malo jaci vjetar kad puhne prebije im kicmu, otjerati obojicu, pa nije Barcelona crveni kriz.
Ma bolje dovesti i manje kvalitetne igrace od trenutnih, ali koji su gladni.
Ova grupa igraca ne moze ponuditi vise nista klubu. Zasicenje. Jednostno, osim same kvalitete, ne nude vise nista, a suhi kvalite nije dovoljan.
Ova grupa igraca ne moze ponuditi vise nista klubu. Zasicenje. Jednostno, osim same kvalitete, ne nude vise nista, a suhi kvalite nije dovoljan.
Tako bi to trebalo da bude ali deduke i dizelasi nemaju obraz i imaju velike plateJavier Mascherano (bivši igrač Barçe): "Nogometaš mora primijetiti kada više nije u stanju pomoći svojoj ekipi. Ja, kada sam vidio da me igrači lako prolaze, a gledajući mlađe igrače kako čekaju priliku, shvatio sam da moram ići. Zato sam napustio Barcelonu. To je normalna stvar i ja sam to prihvatio. Tako mora biti."
27.10.2020
Ma nema tu vise ni kvaliteta.Ako izgubis snagu ,brzinu i tempo onda kvalitet postaje misaona imenica.
Barca mora imati 2 krila uz Messija koji znaju stvoriti sansu i realizovati istu.Najbolji se fudbal igrao kada su tu bili Villa i Pedro.Igraci koji mogu rijesiti utakmicu i iskoristiti sansu.
Ne znam je li Coutinho taj,ali moze biti.Nije on mrtav igrac u pravom sistemu se moze dosta toga izvuci iz njega.Imas Grizmana koji je taj igrac ,Fatija koji je taj igrac i Dembelea koji jeste taj igrac ali je mrtav.Moze se izvuci dosta iz ovoga sto imas.
Grizman moze biti linijski igrac i igrac drugog plana kada mu zamjenis stranu jer je to bio godinama u Sociedadu i ubijao je.Njegova radna navika i sprema nikada nisu upitne jer je veliki profesionalac.
Barca mora imati 2 krila uz Messija koji znaju stvoriti sansu i realizovati istu.Najbolji se fudbal igrao kada su tu bili Villa i Pedro.Igraci koji mogu rijesiti utakmicu i iskoristiti sansu.
Ne znam je li Coutinho taj,ali moze biti.Nije on mrtav igrac u pravom sistemu se moze dosta toga izvuci iz njega.Imas Grizmana koji je taj igrac ,Fatija koji je taj igrac i Dembelea koji jeste taj igrac ali je mrtav.Moze se izvuci dosta iz ovoga sto imas.
Grizman moze biti linijski igrac i igrac drugog plana kada mu zamjenis stranu jer je to bio godinama u Sociedadu i ubijao je.Njegova radna navika i sprema nikada nisu upitne jer je veliki profesionalac.
Masche objasnio.Javier Mascherano (bivši igrač Barçe): "Nogometaš mora primijetiti kada više nije u stanju pomoći svojoj ekipi. Ja, kada sam vidio da me igrači lako prolaze, a gledajući mlađe igrače kako čekaju priliku, shvatio sam da moram ići. Zato sam napustio Barcelonu. To je normalna stvar i ja sam to prihvatio. Tako mora biti."
Naravno, eventualnim odlaskom ovih starosjedilaca će se riješiti samo pola problema, drugi je dovođenje pravih zamjena.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Pique, Alba, Busquets, Messi, Suarez - kičma tima.
Pet ključnih igraca unazad 7-8 godina, koji su osvojili sve moguce trofeje u dresu Barce i sad su svih pet u slobodnom padu gdje nema stajanja. Osim donekle Messija.
Kako bude vrijeme išlo, samo ce biti gori.
Njih treba zamjeniti mlađim, bržim, energičnijim igracima koji ce podici nivo igre. Messi je nedodirljiv, ostala četvorica nisu. Kad bi Koeman našao i instalirao zamjene za njih, napravio funkcionalan tim sa novim igracima. to bi bilo ekstra.
Nisam pobornik radikalnih rezova tipa - Hajmo sve otjerati u PM i dati da neiskusna djeca nose Barcu, to bi se itekako odrazilo na rezultate. Moraš imati par iskusnih koji ce ih voditi bar jednu sezonu dok ne sazriju. A ni sam Koeman kao trener nije kapacitet za takve rezove.
Ali ako ce Koeman dovoditi neke De Beekove ,Depaya, Keana iz Evertoa pichke materine, onda zaboravite na Puiga, Fatija, Arauja, Garciju i neku ozbiljniji promociju mladih.
Njemu treba u potpunosti zabraniti dovođnje bilo kakvih igraca, dok ne dođu martovski izbori i dok se ne vidi šta ce sa njim biti.
Pet ključnih igraca unazad 7-8 godina, koji su osvojili sve moguce trofeje u dresu Barce i sad su svih pet u slobodnom padu gdje nema stajanja. Osim donekle Messija.
Kako bude vrijeme išlo, samo ce biti gori.
Njih treba zamjeniti mlađim, bržim, energičnijim igracima koji ce podici nivo igre. Messi je nedodirljiv, ostala četvorica nisu. Kad bi Koeman našao i instalirao zamjene za njih, napravio funkcionalan tim sa novim igracima. to bi bilo ekstra.
Nisam pobornik radikalnih rezova tipa - Hajmo sve otjerati u PM i dati da neiskusna djeca nose Barcu, to bi se itekako odrazilo na rezultate. Moraš imati par iskusnih koji ce ih voditi bar jednu sezonu dok ne sazriju. A ni sam Koeman kao trener nije kapacitet za takve rezove.
Ali ako ce Koeman dovoditi neke De Beekove ,Depaya, Keana iz Evertoa pichke materine, onda zaboravite na Puiga, Fatija, Arauja, Garciju i neku ozbiljniji promociju mladih.
Njemu treba u potpunosti zabraniti dovođnje bilo kakvih igraca, dok ne dođu martovski izbori i dok se ne vidi šta ce sa njim biti.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 20 avg 2020, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
S Pedrom i Villom nisi imao neku prodornost po strani, nisu to prava krila koja prolaze igrace, ali si imao sistem, ta dvojica nisu napustali svoju poziciju nikako, vjecno bili uz liniju, o tome je i Henry govorio, isto je i on igrao, cim je otisao u sredinu, Pep ga je zamijenio.JoeBleck je napisao/la: ↑20 avg 2020, 12:58Ma nema tu vise ni kvaliteta.Ako izgubis snagu ,brzinu i tempo onda kvalitet postaje misaona imenica.
Ali drugi igraci, druga vremena, sad se vise tako i ne igra.
Jedini trenutak kad si imao 2 najbolja krila na svijetu je onda kad je igrao MSN, Neymar bio lijevo a Messi skroz desno, tad se igrao i najljepsi nogomet za oko neke 2 godine.
Nema razloga ne biti objektivan i navesti da se uzivalo tada, kad si jedva cekao tekmu da vidis koliko ce nabiti protivnika. Pa u LP kad je Suarez rekao Toureu da ce biti nabijeni, kad smo igrali protiv Celtica. I kad su dobili 7 komada i onda mu Suarez dobacio, kao rekao sam ti.
I sam Toure je naveo da nikad to u zivotu nije vidio, takav nogomet u napadu.
Sjetimo se Guardiolinog Bayerna kad je budaletina izasla s 3-5-2 na Campu kad su mogli primit 5 komada u 5 minuta i odmah morao mijenjati.
Lijepa vremena.
Sad nemas apsolutno nikakvog krila, to je trebao da bude Dembele, drugog jednostavno nemas, jer ni s Coutinhom nije uspjelo.
Kad bi nekog i uzimao sad, nemas neko klasno krilo, realno.
27.10.2020
Svaka cast, mali!Ansu Fati has been named in Luis Enrique’s latest Spain squad.

Znamo svi da Spanija zeli da ga kapirise ali svakako velika stvar kao kruna fantasticne prve sezone u prvom timu.
@igrajlopte 🐦
Eto ti prodorno krilo.Decko koji ima kapacitet postati Klasa u kratko vremena.
Slican fudbal igra Neymaru.
Desno stavi Dembelea ,Grizmana ili Trincao.
Imas opcija.Suarez je totalni visak.Odmah bi ga zamjenio za Beeka.Wijnaldum se spominje.Sjajan fudbaler ,decko iz sjene ali top igrac u svakom smislu.Radije njega nego Beeka.
Slican fudbal igra Neymaru.
Desno stavi Dembelea ,Grizmana ili Trincao.
Imas opcija.Suarez je totalni visak.Odmah bi ga zamjenio za Beeka.Wijnaldum se spominje.Sjajan fudbaler ,decko iz sjene ali top igrac u svakom smislu.Radije njega nego Beeka.
Kako prenose Španjolski mediji prioriteti koje želi Ronald Koeman :
Garcia (Manchester City)
Donny van de Beek (Ajax)
Lautaro Martinez (Inter)
Ricardo Pereira (Leicester)
Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Wijnaldum (Liverpool)
Michael Keane (Everton)
Garcia (Manchester City)
Donny van de Beek (Ajax)
Lautaro Martinez (Inter)
Ricardo Pereira (Leicester)
Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Wijnaldum (Liverpool)
Michael Keane (Everton)
mosa lošmi stićko tit-ula!
Dovesti prva dva i ja prezadovaljan. Ovo ostalo ne treba ni razmatrat.
@igrajlopte 🐦
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Ne smije se dozvoliti Koemanu da divlja sa transferima i nešto zanovjeta, jer se ne zna hoce li uopšte biti na klupi Barce u martu.
Isto kao što se nije smijelo dozvoliti ni Setienu da dovodi svoju želju - Braithwaita. I šta sad sa tim dancem ? kome ga prodati

Garciju dovesti kao neku zamjenu za Piquea, jer je vec od ranije pokrenut taj transfer i to je to.
Garcia, Donny i Guerreiro. Sasvim pristojna rješenja.
Lautara ne bih, iako je odličan igrač. Jednostavno, on je SS, a toga u Barci ima na izvoz. Ovu sezonu pregurati s Messijem i Suarezom na mjestu špica. Pa dogodine zaganjati Mbappea, ako je ikako moguće.
Dosta je posla u narednom periodu. Od kratkoročnog ganjanja rezultata nema ništa, jer ova ekipa to ne može. Rez se mora napraviti, pa i po cijenu da opet bude setona bez trofeja. Da je bilo pameti, pa da se prošlo ljeto rez napravio. Rezultati bi bili isti, a makar bi se moglo čwmu nadati u budićnosti.
Lautara ne bih, iako je odličan igrač. Jednostavno, on je SS, a toga u Barci ima na izvoz. Ovu sezonu pregurati s Messijem i Suarezom na mjestu špica. Pa dogodine zaganjati Mbappea, ako je ikako moguće.
Dosta je posla u narednom periodu. Od kratkoročnog ganjanja rezultata nema ništa, jer ova ekipa to ne može. Rez se mora napraviti, pa i po cijenu da opet bude setona bez trofeja. Da je bilo pameti, pa da se prošlo ljeto rez napravio. Rezultati bi bili isti, a makar bi se moglo čwmu nadati u budićnosti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.