Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ovo je kao gradnja kuca po Balkanu, uglavnom bez ikakvog plana pa na kraju to izgleda ocajno. Mogli su uraditi jednu tribinu kako spada, umjesto ovo navrat-nanos
Lahko je sad pricati, ali mozda su mogli napraviti prvo tribinu, pa za 1-2 godine praviti krov. Ako su u pitanju finansije. Igrao je i Zeljo dosta dok se nije pocelo graditi krov. Jest da su i na Grbavici stubovi ali ni blizu u istoj kolicini kao na stadionu Rodjeni, nit su ovako glomazni. A takodjer i tribina je duplo sira. Plan ove tribina je poprilicno cudan ali sigurno da su radili koliko su u mogucnosti.

Ja opet kazem ako su navijaci Veleza sretni, onda boli vas qurac. Imat ce te ipak super stadion za nase uslove i ako nekada udariti travu to ce biti stadion za reprezentativne utakmice mlade i A-selekcije.

Ja opet kazem ako su navijaci Veleza sretni, onda boli vas qurac. Imat ce te ipak super stadion za nase uslove i ako nekada udariti travu to ce biti stadion za reprezentativne utakmice mlade i A-selekcije.

@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Ma sigurno je da stubovi trenutno upadaju u oci i da se moglo uraditi bolje ali uz dosta vise para. Uprava je odlucila da ide sa jeftinijom varijantom samo da se stadion sto prije kompletira. Poenta je da 99.99% raje sto se zali na ovom forumu ne ide na tu tribinu nego sjede na dedari a raju sa RA tribine boli neka stvar za stubove i zadnja 4 reda.ReX je napisao/la: ↑21 avg 2020, 16:29Lahko je sad pricati, ali mozda su mogli napraviti prvo tribinu, pa za 1-2 godine praviti krov. Ako su u pitanju finansije. Igrao je i Zeljo dosta dok se nije pocelo graditi krov. Jest da su i na Grbavici stubovi ali ni blizu u istoj kolicini kao na stadionu Rodjeni, nit su ovako glomazni. A takodjer i tribina je duplo sira. Plan ove tribina je poprilicno cudan ali sigurno da su radili koliko su u mogucnosti.
Forzza Velez
Joj pa kolko se sralo (a znamo svi ko je vodio to kolo) samo za Grbavicu i na kraju ispade tribina predobra. A imao sam i ja puno kritika, i volio sam da je bilo bez stubova, ali sad kad je napravljena tribina ona ima sasvim drugi izgled.
Vidjetcemo kad sve bude gotovo na sta ce izgledati ta tribina u Mostaru. Ne treba odma sad suditi. Ja opet kazem plan jest vrlo cudan, ali ovo je tek pocetak. Sud treba donjeti na kraju. Na kraju krajeva, kako god bilo to je vas stadion, ne kontam zasto se neki drugi kao brinu i mlate praznu slamu.
Naravno bilo bi extra bez stubova ali realnost je nesto drugo (za sve nase stadione). Zato je meni nevjerovatno kad pocnu neke sarajlije da pricaju o 20-30-40m eura da se ulozi u Kosevu. Kao da pricamo o stadionu u Stokholmu ili Berlinu a ne u yebenoj Bosni..
Vidjetcemo kad sve bude gotovo na sta ce izgledati ta tribina u Mostaru. Ne treba odma sad suditi. Ja opet kazem plan jest vrlo cudan, ali ovo je tek pocetak. Sud treba donjeti na kraju. Na kraju krajeva, kako god bilo to je vas stadion, ne kontam zasto se neki drugi kao brinu i mlate praznu slamu.
Naravno bilo bi extra bez stubova ali realnost je nesto drugo (za sve nase stadione). Zato je meni nevjerovatno kad pocnu neke sarajlije da pricaju o 20-30-40m eura da se ulozi u Kosevu. Kao da pricamo o stadionu u Stokholmu ili Berlinu a ne u yebenoj Bosni..
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 21 avg 2020, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
Daleko od toga da navijačima Veleza ne smeta ovo što su uradili, mnogi navijači se žale i pitaju žašto i kako, ali kod nas je malo specificna situacija po pitanju mentaliteta navijaca, ali da ne smaram puno o tome jedno je jasno svakom pravom navijacu ovo smeta i zna da se moglo i bolje uraditi s izuzetkom ovih nekoliko forumskih retardera.
Meni je iskreno zao sto ke ovako ispalo jer sam siguran da je moglo bolje, tuzno je da u 21. stoljecu imamo 12 betonskih stubova na tribini kona prima cca 1500 ljudi,
Tuzno je isto tako sto se citav stadion neplanski radi i zuri se u njegovoj izgradnji.
Puno bi bolje bilo da nisu nikako stubove stavlajli na nju nek bude gola tribina bez krova svakako je navijacaka.
Meni je iskreno zao sto ke ovako ispalo jer sam siguran da je moglo bolje, tuzno je da u 21. stoljecu imamo 12 betonskih stubova na tribini kona prima cca 1500 ljudi,
Tuzno je isto tako sto se citav stadion neplanski radi i zuri se u njegovoj izgradnji.
Puno bi bolje bilo da nisu nikako stubove stavlajli na nju nek bude gola tribina bez krova svakako je navijacaka.
Zadnja izmjena: Asimetric, dana/u 21 avg 2020, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
To i jeste bila najbolja solucija. Pa mozda na iduce ljeto praviti krov.. Ali okej, lahko je biti general poslije bitke.
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Ma treba uzeti u obzir da su nastavili nadogradjivati sakaretinu koju su bivse uprave pocele graditi. Da se radi od 0 vjerujem da bi to bilo puno bolje, ne sumnjam uopce. Ne kaze niko da nije moglo i moralo bolje ali hajmo sacekati da se kompletira citava tribina pa onda suditi. Volio bi svak da nema stubova na RA i tanine kucare na suprotnoj ali jbga, jedno su zelje drugo mogucnosti.Asimetric je napisao/la: ↑21 avg 2020, 16:44Daleko od toga da navijačima Veleza ne smeta ovo što su uradili, mnogi navijači se žale i pitaju žašto i kako, ali kod nas je malo specificna situacija po pitanju mentaliteta navijaca, ali da ne smaram puno o tome jedno je jasno svakom pravom navijacu ovo smeta i zna da se moglo i bolje uraditi s izuzetkom ovih nekoliko forumskih retardera.
Forzza Velez
Ra tribina je rađena od nule kao što kažeš, reflektori su rađeni od 0 pa su oba ta projekta usrali tako da ih ni to ne vadi. Imali su izbor da pomjere pomocni teren imali su toliko mogućnosti ali ocito da se nema love za skuplji krov pa se islo na ovu soluciju.ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑21 avg 2020, 16:52Ma treba uzeti u obzir da su nastavili nadogradjivati sakaretinu koju su bivse uprave pocele graditi. Da se radi od 0 vjerujem da bi to bilo puno bolje, ne sumnjam uopce. Ne kaze niko da nije moglo i moralo bolje ali hajmo sacekati da se kompletira citava tribina pa onda suditi. Volio bi svak da nema stubova na RA i tanine kucare na suprotnoj ali jbga, jedno su zelje drugo mogucnosti.Asimetric je napisao/la: ↑21 avg 2020, 16:44Daleko od toga da navijačima Veleza ne smeta ovo što su uradili, mnogi navijači se žale i pitaju žašto i kako, ali kod nas je malo specificna situacija po pitanju mentaliteta navijaca, ali da ne smaram puno o tome jedno je jasno svakom pravom navijacu ovo smeta i zna da se moglo i bolje uraditi s izuzetkom ovih nekoliko forumskih retardera.
-
- Kontakt:
I sta ti nije jasno u tome da nema love? Jel te iko pomaze u ovom projektu ili ga sam guras?
Hocemo li sacekat makar da bude trihina kompletirana pa da onda vidimo sta valja, sta ne valja? Ispljuva se ti majstore ko da smo 20 godina samo gradili pa ovi usrase i upropastise sve. Do jucer teska livada bila, Mokri Dolac bio Selhrust park za nas, al jok, sve usrase ovi i upropastise.
I krov ce bit kvalitetan, to ces vidjet kad se zavrsi, nije sigurno lim, isto kao sto je kvalitetan na suprotnoj tribini
Hocemo li sacekat makar da bude trihina kompletirana pa da onda vidimo sta valja, sta ne valja? Ispljuva se ti majstore ko da smo 20 godina samo gradili pa ovi usrase i upropastise sve. Do jucer teska livada bila, Mokri Dolac bio Selhrust park za nas, al jok, sve usrase ovi i upropastise.
I krov ce bit kvalitetan, to ces vidjet kad se zavrsi, nije sigurno lim, isto kao sto je kvalitetan na suprotnoj tribini
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Nemam više ni živaca ni volje pisati o ovome tako da dosta od mene.
Samo najveći debili na svijetu, koji nisu s Veležom prošli golgotu, livade, muke, suze i patnju, mogu prigovarati za današnji stadion. Ko god je išta od ovoga doživio i iskusio, uživa u svakom momentu s Veležom zadnjih godina, tako i u izgradnji stadiona.
-
- Kontakt:
A gdje bi ti stavio reflektore? Reflektor izmedju RA i dedare recimo, sa strane imas 3 metra sirok prolaz otprilike i pored toga kuce. Stavi na prolaz i kuda bi prolazilo 1000 navijaca npr na RA tribinu? Gurat se oko reflektora. Nisam jos vidio nigdje da su reflektori van kruga stadiona, ide ili izmedju tribina ili na krov a obzirom na visinu krovu znas i sam da to nije moguce.Asimetric je napisao/la: ↑21 avg 2020, 17:27Ra tribina je rađena od nule kao što kažeš, reflektori su rađeni od 0 pa su oba ta projekta usrali tako da ih ni to ne vadi. Imali su izbor da pomjere pomocni teren imali su toliko mogućnosti ali ocito da se nema love za skuplji krov pa se islo na ovu soluciju.ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑21 avg 2020, 16:52Ma treba uzeti u obzir da su nastavili nadogradjivati sakaretinu koju su bivse uprave pocele graditi. Da se radi od 0 vjerujem da bi to bilo puno bolje, ne sumnjam uopce. Ne kaze niko da nije moglo i moralo bolje ali hajmo sacekati da se kompletira citava tribina pa onda suditi. Volio bi svak da nema stubova na RA i tanine kucare na suprotnoj ali jbga, jedno su zelje drugo mogucnosti.Asimetric je napisao/la: ↑21 avg 2020, 16:44Daleko od toga da navijačima Veleza ne smeta ovo što su uradili, mnogi navijači se žale i pitaju žašto i kako, ali kod nas je malo specificna situacija po pitanju mentaliteta navijaca, ali da ne smaram puno o tome jedno je jasno svakom pravom navijacu ovo smeta i zna da se moglo i bolje uraditi s izuzetkom ovih nekoliko forumskih retardera.
Forzza Velez
Reflektori su gdje mogu i gdje treba da budu. Dečko priča nebuloze i živi u svijetu Bob the buildera, veze sa realnošću i sa stanjem nema.
Šefe, u čemu je problem?
Je li vam uprava bezgrešna, pa im se ne smije ništa reći?
Krov nije neophodna investicija i moglo se pričekati dok se nisu skupili novci za neko smislenije rješenje.
Ovako su prekrasan stadion unakazili zbog brzanja i polurješenja.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
S tobom nije ni u čemu problem, ti i slični o stadionu možete laprdati koliko hoćete, potpuno je nevažno. Ne valja vam stadion, upropašten (
). Boli nas qrko, nije vaš, naš je.

- akisarajevo92
- Kontakt:
imam osjecaj da ovu tribinu u Mostaru gradi firma koja se dosad bavila iskljucivo gradnjom zgrada i da im je ovo debi sto se tice stadiona
ne moze svaki put kad se nesto lose radi i ispadne ruzno biti izgovor biti "ovo je odlicno kako je nekad bilo", "ovo je BiH, sta ocekujete" itd.

ne moze svaki put kad se nesto lose radi i ispadne ruzno biti izgovor biti "ovo je odlicno kako je nekad bilo", "ovo je BiH, sta ocekujete" itd.
Don't believe the hype.
Misliš da nije tako?akisarajevo92 je napisao/la: ↑21 avg 2020, 19:11imam osjecaj da ovu tribinu u Mostaru gradi firma koja se dosad bavila iskljucivo gradnjom zgrada i da im je ovo debi sto se tice stadiona![]()
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Pa ovo u Vrapčićima samo pokazuje koliko su ovi iz Želje ispred. Koliko god njihov istok sa stubovima isto bio čisti amaterizam, za ovo je sasvim ok. Tim više što oni ipak rade po nekakvom planu, uvezali su dvije iste tribine, drže se toga, a i nek za 5 godina dođu do para, vrlo lahko mogu krov zamijeniti novim. Ovi u Vrapčićima ne mogu to.
Jednostavno, nakaradno brate rade i na vrat na nos. Urade jedno, pa planiraju sljedeće i ima 101 nelogičnost. Hajde eto progleda čovjek kroz prste što centralna tribina nije simetrična s terenom, što je ona zapadna kraća od terena i neodgovarajuće dužine, pripišemo greškama onih koji su ranije radili. Međutim, evo ovo sranje sa stubovima (a Boga mi i ono sa zdenkama i reflektorima) je iznad ovih od ranije.
I bezveze je pričati "nije moglo bolje", "treba para", "treba se diviti jer bolje ovo, nego ništa". Moglo je itekako. Nije morala tribina biti ovolika. Uostalom, nisu je morali odmah ni pokrivati. Jeftinije bi bilo da su pomakli pomoćni još 5m ako već hoće ovoliku. Ma, milion stvari
I jeste bolje nego ona ruševina koja je bila prije ove tribine, ali je ovo gaf nevjerovatan. Opet kažem, pogledajte istok na Grbavici i koliko smo za to skakali jer su stubovi, jer se ne vidi fino iza stubova. Pa ovo na Grbavici je vrhunac arhitekture za Vrapčiće, plus što ostavlja realnu mogućnost za ispravke u budućnosti.
Jednostavno, nakaradno brate rade i na vrat na nos. Urade jedno, pa planiraju sljedeće i ima 101 nelogičnost. Hajde eto progleda čovjek kroz prste što centralna tribina nije simetrična s terenom, što je ona zapadna kraća od terena i neodgovarajuće dužine, pripišemo greškama onih koji su ranije radili. Međutim, evo ovo sranje sa stubovima (a Boga mi i ono sa zdenkama i reflektorima) je iznad ovih od ranije.
I bezveze je pričati "nije moglo bolje", "treba para", "treba se diviti jer bolje ovo, nego ništa". Moglo je itekako. Nije morala tribina biti ovolika. Uostalom, nisu je morali odmah ni pokrivati. Jeftinije bi bilo da su pomakli pomoćni još 5m ako već hoće ovoliku. Ma, milion stvari

- QUARTERBACK
- Kontakt:
Pa dobro, jel moguce da je bas tolika razlika u cijeni ovih stubova ko na Grbavici i ovih betonskih? Mozda nisu mogli ovi zbog tezine krova ili nesto slicno? Mada, upravu su svi koji kazu da je bolje da su napravili tribinu bez krova dok se ne stvore bolji uslovi za to da bude odradjeno kako treba, ne znam sto im se zurilo toliko da bude bas s krovom. Realno, previse stubova ima i najbolje bi bilo zatvoriti ova 4 reda iza ili mozda iskoristit ukoliko je moguce da se napravi neki dodatak-prostorija za komentatore(novinare) i kamere..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.