FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

caki1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la caki1921 » 21 avg 2020, 22:54

Ljudi, spori smo, nema prevelike kreacije, nije ni Amar Bog, izvlaci koliko moze, ali zapamtite, nazalost, imat ce Zeljo jos mnogo mnogo problema, ukoliko se ne pojavi neki igrac, nesto ..

Dado je trenutno, nas najbolji igrac, pa i pored Štilića.

Laku noć, spavanje, ni sam ne znam kako ..

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 21 avg 2020, 22:57

Iskreno jedino pozitivno sto mogu da vidim veceras je da ovaj poraz sluzi kao “samar” igracima pred ovu utakmicu sa Makabijem i nastavak prevenstva. Ako sada ne zapnu protiv **** onda stvarno ne znam. Sad bi potpisao da izgubimo 3-0 ali da svaki od njih da svoj maximum i da napuste teren znajuci da su dali sve od sebe za sveti dres.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 21 avg 2020, 22:57

Podcjenjivanje level pro. Na dušu Amaru i igračima, baš kao i ono dobro iz prošlih kola.

Idemo dalje.

5.je kolo

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 avg 2020, 22:59

caki1921 je napisao/la:
21 avg 2020, 22:54
Ljudi, spori smo, nema prevelike kreacije, nije ni Amar Bog, izvlaci koliko moze, ali zapamtite, nazalost, imat ce Zeljo jos mnogo mnogo problema, ukoliko se ne pojavi neki igrac, nesto ..

Dado je trenutno, nas najbolji igrac, pa i pored Štilića.

Laku noć, spavanje, ni sam ne znam kako ..
Imamo isti problem kako zaspati.Sta cemo dovesti prijatelju kada ne mozemo platiti ni ovo sto imamo.Realnost je to.Juce mi trener kadeta kaze da nisub4 mjeseca marke dobili.

iguita

Post Postao/la iguita » 21 avg 2020, 23:00

Nije imao ko da trci veceras, Mesa to ne moze pogotovo kad je sam u vezi i jos mu brzina nije ne ka vrlina.Mi definitivno nemamo zamjenu za Dadu i Hajdara , dok se Bojo ne oporavi.Puni smo umjetnika.Sistem koji Amar forsira trazi trku i brzinu.Mozes imati jednog majstora ko sto je Stila koji je spor i trkacki limitiran i nikog vise.Dva spica imas solidna, ne zaboravite Zeca koji je top igrac,Vidim ovdje se neki klinci sprdaju na njegov racun.a nisu svjesni da ce on biti prevaga nakon pauze, Fali jos jedan trkac u vezi i brzo krilo na desnoj strani koji je ujedno i trkac.Milicevic u zajebanim tekmama mora igrati.Ja bih Ikica i Miletica upario u buduce.Otvaj mali Subasuc nema motoriku uredjenu za ozbiljan fudbal.Gasal to ima, i treba ga forsirati.Durakovic takodje motoricki mocan.O igracima sa viskom kila , trkacku neupotrebljivim ili tehnicko i takticki nespremnim suvisno je ista govoriti.Poredat ce ovo Amar , kad bude imao sve igrace na raspolaganju nakon pauze.Bit cemo 50 posto jaci kad svi igraci budu na raspolaganju.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 21 avg 2020, 23:01

Pa fazon je sto nam ekipa nije popunjena kako treba. Svi znamo da nam trebaju dva krilna igraca koja mogu odma igrati u prvih 11 ili jedno bas dobro a na drugoj strani rotirati ove mlade i Veselinovica i slicno. Odlaskom Jovanovica smo znali da nam fali jos jedan stoper. Ne moze Aco danas odigrati ovoliko utakmica u nizu jos po ovakvim temperaturama. Ikic ce stalno odmarati zbog kartona.
Kad sve to zbrojis mi mozemo dobijati samo ako svaku utakmicu odigramo maksimalno pozrtvovano jer nismo toliko bolji od ostalih. Ako gospoda to ne moze onda jbg
Cuva Bog Zelju svog!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 avg 2020, 23:04

SudoHusika je napisao/la:
21 avg 2020, 22:51
Virto, pregazili smo 4 jake ekipe bez problema. Ovo večeras se kosi sa svakom logikom.

Nadam se da će Velež od prošle godine i ovo večeras poslužiti kao primjer za dalje. Ako treći put naprave istu grešku, mislim i na igrače i na stručni štab, onda ne preostaje ništa nego da se ovaj tepih preore i isfreza. Ne možeš ba ovako igrati kući gdje su razvijene parole "Baza bez poraza i Ostavite svaku nadu" i gdje je nadimak stadiona "Dolina Ćupova" koja aludira na sigurnu pogibiju svakoga ko tu dođe. Yebo ga i derbi ako ćemo se na ovim utakmicama klizati.
Sve to stoji, ali mi nismo dovoljno kvalitetni, a i liga više nije takva da bi neko pravio neke nevjerovatne nizove. Kad imamo ovakav dan, prošli bi isto sa svakim protivnikom, večeras je to bila Mladost, a mogao je biti bilo ko kao Velež i Široki prošle sezone.

Evo, vrati temu unazad nakon poraza od Veleža, Čelika, Širokog, Borca u BL, GOŠK-a, itd, itd... sve se svodi na isto. Samo da ti kažem da će biti još ovakvih utakmica, a problem je što ih prošle sezone ostali, prije svih Sarajevo, nisu imali. Ove sezone će ih imati.

Ljudi moji liga nam je jadna i bijedna, i ako neko očekuje neki niz od igrača koji igraju za par hiljada maraka, grdno se vara. Biće dobrih i biće loših utakmica, svi moraju biti spremni na to, svi smo upet deka i niko nema kvalitet da se prošeta ligom, kako to komšije vole reći.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 avg 2020, 23:06

Ljudi ovaj Hadzic bi kod nas dao 20 golova u sezoni sa Stilicem iza sebe...

Ako se ne proda na zimu, fino lijepo na ljeto otici kod Musije i reci, mozemo ti dati ovoliko para i biraj 1-2 igraca od x njih.. Ja vjerujem da bi sa Nedimom mogli da probijemo rekord sto se tice transfera kod nas.

Mozda pretjerujem ali danas osmijeh mu na licu od uha do uha kad su izlazil na teren a pjevala Grbavica. Neznam jel tacno ali znam da se nesto pricalo da je momak zeljovac. Kako god, ici all in na njega!
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 21 avg 2020, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 avg 2020, 23:08

HongKong je napisao/la:
21 avg 2020, 23:01
Pa fazon je sto nam ekipa nije popunjena kako treba. Svi znamo da nam trebaju dva krilna igraca koja mogu odma igrati u prvih 11 ili jedno bas dobro a na drugoj strani rotirati ove mlade i Veselinovica i slicno. Odlaskom Jovanovica smo znali da nam fali jos jedan stoper. Ne moze Aco danas odigrati ovoliko utakmica u nizu jos po ovakvim temperaturama. Ikic ce stalno odmarati zbog kartona.
Kad sve to zbrojis mi mozemo dobijati samo ako svaku utakmicu odigramo maksimalno pozrtvovano jer nismo toliko bolji od ostalih. Ako gospoda to ne moze onda jbg
U tome i jest sustina,MI NE MOZEMO DOVESTI JEDNO A NE DVA KRILA JER NE MOZEMO PLACATI NI OVO STO IMAMO.Vise me boli od ovog poraza to sto je seoska ekipa koji vodi jedan covjek pozeljnija za svakog igraca u ovoj ligi.Pokusali smo dovesti Fanima,crnkica ali ne ide.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 avg 2020, 23:09

ReX je napisao/la:
21 avg 2020, 23:06

Ako se ne proda na zimu, fino lijepo na ljeto otici kod Musije i reci, mozemo ti dati ovoliko para i biraj 1-2 igraca od x njih.. Ja vjerujem da bi sa Nedimom mogli da probijemo rekord sto se tice transfera kod nas.
Menadzer ovog malog ga nudio zelji za 2 000 mjesecno.Realno veceras ga je sve islo ,bio je neprimjetan 4 kola

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 avg 2020, 23:10

Kometa je napisao/la:
21 avg 2020, 23:09
ReX je napisao/la:
21 avg 2020, 23:06

Menadzer ovog malog ga nudio zelji za 2 000 mjesecno.Realno veceras ga je sve islo ,bio je neprimjetan 4 kola
Nije samo veceras. I u drugim kolima kad sam gledo highlightse, realno pravi djecu svim defanzivcima do sada a igra u mozda najgoroj ekipi u ligi, barem top 3. Zamisli u Zelji da je sa Stilicem, Lendricem...
@igrajlopte 🐦

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 avg 2020, 23:11

Jbg nadam se da cu nekad docekati Zelju onog u pravom smislu te rijeci kao i svi mi ...na stranu 4 pobjede a na stranu i ovaj poraz svi mi znamo da vecina ovih igraca su zapravo amateri i nista vise od toga,liga je jadna i bijedna i kao takva nam dozvoljava da budemo u vrhu sa igracima koji igraju za 9 stoja...Eric,Fejzic,Stevanovic,Blazevic,Sehic,Milicevic,Kosoric,Miletic,Subasic,Veselinovic,niko od njih ne bi prismrdio onom pravom Zelji da se ne lazemo ali jbg situacija je takva kakva jeste...Nazalost ni to ne moze opravdati ovu bruku i sramotu...Mi ljudi dragi imamo u upravi ljude koji ne mogu obezbjediti pisljivih 10 hiljada i o cemu mi pricamo,malo su nas pobjede zavarale ali nije ni to koliko smo svi mi zeljeli pobjeci iz neke realnosti pa vjerovati da jse sa Jamakom uzima titula,mozda i uzima ali ako Sarajevo bas podbaci,sreca u nesreci da i oni nisu na nekom vecem levelu od nas.Helem sustina je da se sve svodi na isto (pare),dok ne budemo imali istih prezivljavat cemo,muciti se valjda nekad nesto i osvojiti i to je sve....Nekad u evropi iznenadimo nekog ,nekad se obrukamo ali kad saberes i oduzmes...vrtimo se u krug i prezivljavamo,do kad haj znaj.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 avg 2020, 23:12

Virtu4l je napisao/la:
21 avg 2020, 23:04
SudoHusika je napisao/la:
21 avg 2020, 22:51
Virto, pregazili smo 4 jake ekipe bez problema. Ovo večeras se kosi sa svakom logikom.

Nadam se da će Velež od prošle godine i ovo večeras poslužiti kao primjer za dalje. Ako treći put naprave istu grešku, mislim i na igrače i na stručni štab, onda ne preostaje ništa nego da se ovaj tepih preore i isfreza. Ne možeš ba ovako igrati kući gdje su razvijene parole "Baza bez poraza i Ostavite svaku nadu" i gdje je nadimak stadiona "Dolina Ćupova" koja aludira na sigurnu pogibiju svakoga ko tu dođe. Yebo ga i derbi ako ćemo se na ovim utakmicama klizati.
Sve to stoji, ali mi nismo dovoljno kvalitetni, a i liga više nije takva da bi neko pravio neke nevjerovatne nizove. Kad imamo ovakav dan, prošli bi isto sa svakim protivnikom, večeras je to bila Mladost, a mogao je biti bilo ko kao Velež i Široki prošle sezone.

Evo, vrati temu unazad nakon poraza od Veleža, Čelika, Širokog, Borca u BL, GOŠK-a, itd, itd... sve se svodi na isto. Samo da ti kažem da će biti još ovakvih utakmica, a problem je što ih prošle sezone ostali, prije svih Sarajevo, nisu imali. Ove sezone će ih imati.

Ljudi moji liga nam je jadna i bijedna, i ako neko očekuje neki niz od igrača koji igraju za par hiljada maraka, grdno se vara. Biće dobrih i biće loših utakmica, svi moraju biti spremni na to, svi smo upet deka i niko nema kvalitet da se prošeta ligom, kako to komšije vole reći.
Ma razumijem te buraz. Mislim sve što si naveo je tačno. Ali boli me to što je i Amar sam najavljivao da nam se ne smije desiti kurcobolja. Ne znam kako ovi igrači nisu osjetili tu energiju koju su navijači kreirali da dobiju ovu tekmu i da rahat idemo na pauzu. Da nas doslovno boli **** sta će se desiti sa konkurentima. Mislim, ovaj pristup je zaista bio sramotan, to stoji, a i postavka je malo klimava. U 10.minuti sam napisao post da ova postavka nije ok iz razloga što je odbrana bila na vjetrometini i što je Meša sam stajao u veznom redu.

Ma ne možeš ovako traljavo igrati kući yebemu majku da mu yebem. 8000 milja karata zvekeće, parole koje su navijači postavili... ma u **** lijepu materinu. Baš sam potonuo.

@delinjo
Igrači su rasturili prva 4 kola. Nemoguće je sažvakati ovakvu predstavu večeras.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 21 avg 2020, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 21 avg 2020, 23:13

Okrenuti se dalje, ima puno još ovakvih utakmica pred nama. Opomena na vrijeme.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 avg 2020, 23:15

Ja sam ovdje (zajedno sa nekima jos) bio napadnut za transfere Jamaka i Bekrica, govoreci kako to nije pravac koji trebamo ici.. I tako sam nazvat od lobotomca do malomnika, i sta je vec znam.. Nadam se da ste se veceras uvjerili zasto sam medju ostalim i ja kritikovao to. Nemozemo ljudi sa tim igracima nigdje, shvatite. Nek su oni tu, ali nemogu biti igrace koje ubacujes sa klupe da nesto kao ganjas.. Razumijem da je ekipa poprilicno tanka ali opet ima tu igraca i ovi mladji kod nas tipa Durakovic, Gasal koji bi sigurno mogli nesto da urade vise.

Jamak prvi dodir s loptom veceras prodade i zamalo 0-2. Spor do bola.. Neznam ni sam sta da kazem. Zasto se ceka sa Hajricem toliko nemogu biti pametan.

Opet kazem, ici all in na Hadzica!! Sta je radio nasim igracima danas boze dragi.. Pa mene bilo stid vise puta za Acu i Luku..
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 21 avg 2020, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 avg 2020, 23:15

Po meni je potcjenjivanje krenuti sa Mehmedom kao jedinim igračem u sredini, ostavili smo ga na vjetrometini. Ovo je bila idealna prilika da debituje Duraković ako je istina za povrede.

Vala, kroz posljednjih par godina smo na ovo navikli, valjda se to u skorije vrijeme popravi.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 21 avg 2020, 23:15

Ne znam više šta da mislim. Konstantno, iz sezone u sezonu nam se ovo dešava. Na ovim utakmicama se gube titule, ne smijeti se dešavati da ti Mladost sa 16 primljenih golova u 4 gola odnese sva tri boda sa Grbavice. Jednostavno ne smije. S ovim porazom smo se popishali po svemu dobrom u prva 4 kola.

Ali meni nije toliki problem ni rezultat, ovakvih utakmica će biti još i toga smo svi svjesni, mene više zabrinjava naš pristup ovakvim utakmicama zadnjih 4-5 godina. Od prve minute se vidjelo da nešto ne štima i jasno je bilo da će biti patnja kroz čitavu utakmicu.

Mora se priznati da je ovo Amarov poraz, ali mene je lično najviše razočarao Štila.
1921

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 21 avg 2020, 23:17

Jednostavno je, Ne postoji besplatan ručak. Nismo smjeli potcijeniti protivnika, koliko god se lošim činio. Plus, nemaš sreće pa neće da udje ni ono što uspiješ kreirati pred golom.

Zato je ova liga i najinteresantnija na dunjaluku.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 avg 2020, 23:20

Nije nama najveci problem Bekric jer vidjelo se protiv Veleza da on moze dati ruke. Jamak realno zadnja opcija, ali te potrefilo ovo kolo da su ti sve opcije haman ispred njega propale i jedino on dostupan ostao. Najveci problem nas je sto nemamo krila. Okej, 4-4-2 moze fercerati, ali moraju odigrati svi dobro. Danas samo Lendric moze dobiti prolaznu ocjenu i pored onih sansi sto je fulio. Mi ako ne nadjemo krila imat cemo veliki problema citavu polusezonu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2020, 23:24

Imamo problema, na stranu što večeras nije išla realizacija i što je lako moglo biti 2-3 razlike, ali realno veliki nam je problem što nemamo krila. Hajde ok, u prvom poluvremenu nismo imali sredinu (Meša ne može igrati sam u veznom redu), kasnije smo sa Jamakom uspostavili kontrolu igre, dijelom što se Mladost povukla dijelom što smo prosto dobili tog drugog igrača uz Mešu.

Ali problem nam je što nemamo krila, nemaš prodornosti, nemaš viška, teško je u tim okolnostima staviti pod pritisak protivničku ekipu. Veseli je u strašnoj formi (u negativnom smislu naravno), Mule nije klasično krilo, Subašić je previše mlad, naivan i neiskusan.

Dakle, najveći problem su krila, a večeras je konkretno nedostajalo i agresivnosti na terenu, posebno na sredini terena, što je realno i očekivano kada 3 od 4 vezna igrača nisu poznati kao neki trkači, veznjaci Mladosti su u većem dijelu utakmice kupili one ničije lopte na sredini terena.

Treća stvar, Hadžić nam je stopere pravio smiješnim, hajde Miletić manje više nisu ni imali toliko duela, al' je Kosorića terorisao, ja mislim da ga nijedan igrač nije ovako izmaltretirao u nekoj utakmici za nas u oba mandata.

Ako bih izdvojio neku pozitivnu stvar, to je po meni Hajrić, on bi mogao svojom konstitucijom nama dobro dobro valjati i momku u budućnosti treba davati šansu.

Igrače pojedinačno neću komentarisati, svi su odigrali loše ali Lendrić je doktorirao, nevjerovatno da nije uspio dati jedan gol. Gledam onu šansu na početku drugog, pa čitav kontra ugao je njemu prazan bio, samo da je plasirao loptu lagano bi dao gol, al' on u golmanovu bližu puca a sve je to zato jer ni u jednom momentu nije podigao glavu da vidi gdje se golman nalazi, nego je instinktivno pucao u golmanovu bližu misleći da će ga vjerovatno uhvatiti na krivoj nozi.

Mladosti svaka čast, tri boda zaslužena, bacali se ljudi na glavu i na tome im čestitam, pobjeda čista kao suza bez obzira što smo se i mi nafulali, pobjedu sa ovakvom igrom nismo zaslužili.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Levin, ŠTA_JE i 42 gosta.