FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

wolfie
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la wolfie » 21 avg 2020, 23:26

Yebiga
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 21 avg 2020, 23:27

Ja ne znam sto kritikujete Jamaka sasvim pristojno odigrao veceras, imao par dobrih pasova prema naprijed. Mesa je taj koji se treba kritikovati, veceras je katastrofalan bio.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 avg 2020, 23:28

Ne znam što Gasal ne dobi šansu. Dijete u bijeljini odigralo k'o sat. A brate ima i šlifa, baš baca na pravo krilo.

Ovo što Subaša igra, to se igralo prije 30 godina. Nema majstore više driblanja u mjestu. Davno prošlo vrijeme. Slomiš ti i nekako ovog jadnika iz MDK, ali džaba kad ti desna služi samo da se osloniš na nju. Ne možeš trčati, ne možeš ni igrati. Rekao puno pametniji fudbalski mag od mene.

Meni je Jamak bio ok. Svaki pas je išao naprijed i u noge.
Željezničar za život cijeli!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 avg 2020, 23:28

Vidis, ne bih se slozio u vezi Jamaka. Mislim kad je Jamak usao da smo dobili na sredini terena, covjek zna da primi loptu u uputi korektan pas. Falila nam je ta sigurnost u igri kad je svako bio nervozan na terenu, grijesio, svako nesto pokusao, a vrijeme prolazi. Dobili smo na njegovoj rutini, na drugoj strani Subasic nije u stanju da primi jednostavnu loptu i uputi korektan pas. Zna na treningu ne zna veceras, znaci do psihe je, zelen igrac. Sto se tice Hadzica, ljetos sam spominjao da bi bilo dobro dovesti njega kao opcija se klupe, ali tesko je i biti pametan, mozda bi se taj igrac ufurao kod nas, mislio da je vise nego sto jeste, mozda bi manje i trcao, jer realno veceras je grizao i vise nego sto moze, bas je bio motivisan. Valja tako igrati kolo po kolo. Ali generalno odavno nisam bio vise zadovoljan sa igracima sto su dosli kao npr Juricic. To nam je nekako godinama falilo unazad i mislim da smo dosta dobili u to segmentu. Za nadati da ce mo se pojacati najvise na desnom krilu.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 21 avg 2020, 23:29

Jamak je uz Lendrića bio naš najbolji igrač.
1921

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 avg 2020, 23:30

Joj, da je bar ona precka za 1:0 usla... imam osjecaj samo da nam je trebao jedan i da bi to “otcepilo”. To je onaj period kad je Veselinovic fulio, kad je Lendric pogodio precku itd. Samo da je uletila jedna tu yebo je konj.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 avg 2020, 23:30

Pa to nas i ****,sto nam je Jamak najbolji.Zato i jesmo izgubili od drugoligasa.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 21 avg 2020, 23:32

delinjo je napisao/la:
21 avg 2020, 23:30
Pa to nas i ****,sto nam je Jamak najbolji.Zato i jesmo izgubili od drugoligasa.
Slažem se. Ali nema potrebe da se on toliko spominje i kritikuje kada je odigrao sasvim korektno.
1921

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2020, 23:32

zeljovac21 je napisao/la:
21 avg 2020, 23:27
Ja ne znam sto kritikujete Jamaka sasvim pristojno odigrao veceras, imao par dobrih pasova prema naprijed. Mesa je taj koji se treba kritikovati, veceras je katastrofalan bio.
Da, Jamak kada je ušao uspostavili smo kontrolu igre, čovjek pokušavao gurati naprijed loptu koliko je mogao. Meša je odigrao klasičnu alibi utakmicu sa "prvom do sebe" dodavanjima plus je još imao neke egzibicione poteze u pojedinim momentima koje nikako nisam mogao shvatiti.

Ali generalno ne treba ovdje tražiti krivca u pojedincu, ako ćete koga kriviti, krivite Lendrića, čovjek par strašnih šansi nije iskoristio. Niko mu osporiti neće i ne može borbu i zalaganje, ali da se nafulao, nafulao se i to dobro.

Treba se nekako "skupiti" za Makabi, izvesti ekipu kao protiv Borca na Grbavici (samo Lendrić i Erić umjesto Juričića i Fejzića) i eto odigrati borbeno pa šta bude.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 avg 2020, 23:36

Idete u krajnost, ako ćemo tako, možemo reći i "izgubili smo jer nam igra Mehmed koji nije valjao pitarima". Ne ide to tako braćo, polahko.

Ja bih uvijek prije stavio par Dado-Hajdar/Bojo, nego Dado - Meša ili Meša - bilo ko drugi.

U ekipi u kojoj jedan veznjak nikako ne igra odbranu, jedan mora biti destruktivac, ali nikako da je samo orijentisan defanzivno, da umije i povući loptu, a Hajdar i Bojo to znaju.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 21 avg 2020, 23:37

Ja jos ne mogu da vjerujem da citavu utakmicu nismo mogli zaustaviti malog Hadzica.

Nastrojeni
Kontakt:

Post Postao/la Nastrojeni » 21 avg 2020, 23:37

Kakve psihopate ovdje pišu, kakvi bolesnici... Hahahahahahava

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 avg 2020, 23:40

Omark je napisao/la:
21 avg 2020, 23:36
Idete u krajnost, ako ćemo tako, možemo reći i "izgubili smo jer nam igra Mehmed koji nije valjao pitarima". Ne ide to tako braćo, polahko.

Ja bih uvijek prije stavio par Dado-Hajdar/Bojo, nego Dado - Meša ili Meša - bilo ko drugi.

U ekipi u kojoj jedan veznjak nikako ne igra odbranu, jedan mora biti destruktivac, ali nikako da je samo orijentisan defanzivno, da umije i povući loptu, a Hajdar i Bojo to znaju.
Realno nasa dobitna kombinacija je Dado-Mesa ili Dado-Hajdarevic samo sto u ovoj utakmici ovu dvojicu nisi imao i sam ostao Mesa.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 avg 2020, 23:41

Ja jos ne vjerujem da vi neke formacije izvblacite a igrali protiv **** Mladosti....stvarno mi to ne ide u glavu.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 21 avg 2020, 23:43

E ja sam konto šta bi mogao biti uzrok porazu i na kraju dođem do zaključka da je uplaćeno oko 30 000 KM što znači da je plata bila i da su svi još pod utjecajem šoka.

Šalu na stranu. Ove kladionice treba ukinuti kako bi se slast fudbala vratila. Nevezano za ovu utakmicu neko onako kontam poštenito počinju mi ići na....

Par stvari sa tekme sam zapazio što nismo imali do sada, a to je igra na jedan i dva dodira. Možda da imamo još ta dva krila malo brža mislim da bi to bilo to. Brza transformacija igre uz brza krila i dva napadača u boxu mislim da bi bio pravi pogodak.

Druga stvar a to me boli i nervira jeste labavost zadnje linije. Koliko smo samo ovakvih golovi primili i koliko smo šansi protivnicima stvorili gdje niz ikakve situacije napraviš protivniku uslugu i omogućiš mu da šuta i pogodi. O ovome se može napraviti čitav film. Naprimjer utakmica protiv Plzena pa Maribor Itd Itd. Ništa se tu nije promjenilo od tada. Ovi igrači su u zrelim godinama ali ovakve stvari su dokaz zašto nikada nisu u ozbiljnim klubovima zaigrali.

Treća stvar koja mi je bila onako lijepa za oko jeste rad na terenu Ivana Lendrica. Imao je taj nezgodan sudar glavama ali ga to nije spriječilo da nastavi sa trkom i borbom za svaku loptu.

Riješili smo se Stanića koji je bio fizički spremniji od većine ovih staronja. Dakle Jamak, Bekrić, Veseli, uz dužno poštovanje ali iskreno uzimaju prostor i zlata vrijedno vrijeme od nekog mladog igrača koji treba da uđe i odigra 20-25 min i dobija samopouzdanje. Mi smo ovim izmjenama drastično usporili igru i na kraju izgubili bodove.

U svakom slučaju naprijed ŽeLjO

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 avg 2020, 23:43

delinjo je napisao/la:
21 avg 2020, 23:41
Ja jos ne vjerujem da vi neke formacije izvblacite a igrali protiv **** Mladosti....stvarno mi to ne ide u glavu.
Je li vidis sto se poziva na oprez? Jednu utakmicu losije odigras plus i nafulas se i evo sta dobijes. Niko u ovoj ligi nije “Real Madrid” ni za koga.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 avg 2020, 23:44

E moj Dela

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 avg 2020, 23:45

LjoZee je napisao/la:
21 avg 2020, 23:43
delinjo je napisao/la:
21 avg 2020, 23:41
Je li vidis sto se poziva na oprez? Jednu utakmicu losije odigras plus i nafulas se i evo sta dobijes. Niko u ovoj ligi nije “Real Madrid” ni za koga.
Ovo je ipak premierliga, a nije termin. Greška je bila krenuti sa 4, ustvari 5 ofanzivaca i jednim Mešom. Nemaš tu komociju da to radiš i to je to.
Željezničar za život cijeli!

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 21 avg 2020, 23:46

Teško može jedna ekipa da se bori za titulu,a da u svojim redovima ima veterane kao Bekrić,Jamak,Fejzić,bolje da se forsiraju juniori umjesto njih,ali eto,takva transfer politika

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 21 avg 2020, 23:47

Za ove sto su poceli spominjati karte cim smo gol primili: ja 2 karte nisam kupio zbog dobrog pocetka sezone, niti zbog Osima, Stilica i ostalih. Kupio sam ih da podrzim FK Zeljeznicar, jer ga volim vise od prethodno spomenutih.

Vi vjerovatno i u zivotu nekome date ili posudite, uz ocekivanje da ce vam nekad "valjat". Naucite razliku izmedju ljubavi/podrske i koristi. Ja sa 21 god. (dijete za vecinu vas) vam moram ovo govoriti.

Igru ne zelim komentirati. Skoro sve je vec receno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Levin, MoSaZeLjo1921, Pablo11, Paromlinac i 39 gostiju.