FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BocaJuniors1905
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 22 avg 2020, 13:44

delinjo je napisao/la:
22 avg 2020, 13:37
Rijetko sta vise moze vratiti povjerenje navijaca u ovu ekipu,da se ne lazemo mozda bi mogao to biti prolaz protiv Makabija ali sanse su tanke gotovo nikakve...jbg ljudi nisu ljuti na poraz ali na izdaju jesu..
Protiv Makabija stisnuti guzove, da se ne lažemo pod Osimom u Evropi idu potopi biblijskih razmjera :mrgreen:
Stisnuti guzove svi u 16 da se ne brukamo sa još jednom peticom ili šesticom.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 avg 2020, 13:50

BocaJuniors1905 je napisao/la:
22 avg 2020, 13:44
delinjo je napisao/la:
Rijetko sta vise moze vratiti povjerenje navijaca u ovu ekipu,da se ne lazemo mozda bi mogao to biti prolaz protiv Makabija ali sanse su tanke gotovo nikakve...jbg ljudi nisu ljuti na poraz ali na izdaju jesu..
Protiv Makabija stisnuti guzove, da se ne lažemo pod Osimom u Evropi idu potopi biblijskih razmjera :mrgreen:
Ma mi se samo vrtimo u krug i prezivljavamo,svaka sezona preslikana realno.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 13:51

Ljudi, fakat da li da stavim za Maccabi prognoze ili nema smisla ipak? :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 22 avg 2020, 13:59

delinjo je napisao/la:
22 avg 2020, 13:50
delinjo je napisao/la:
Ma mi se samo vrtimo u krug i prezivljavamo,svaka sezona preslikana realno.
Ekipa nam je nesto starija, Šehić od 20 godina je najmlađi starter, ali vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat u ligi, pogotovo ako krilo dovedemo, da nam je samo jedno od Zrinjskog :mrgreen: Todorović ili Govedarica hladno bi prvi bili
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 22 avg 2020, 14:03

delinjo je napisao/la:
Potop kad mi amateri(mislim na sve BH klubove) izgubimo protiv profesionalnih klubova?

U profesionalnim klubovima nema Erica, Fejzica, Veselinovica, Stanica, Stevanovica itd. Vece je iznenadjenje kad mi amateri iz amaterske lige izbacimo neki profesionalni klub u evropi nego kad dozivimo debakl od tog kluba..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 14:09

Sto se lige tice imamo mi ok ekipu. Problem su nam nedostatak krila i sto imamo cesce izostanke. Nama sad fale Sadikovic, Hajdarevic, Ikic, Zec i Bojo. Da je malo i nije realno. Sto se igrackog kvaliteta tice nedostaju ti ta krila u situacijama kao sinoc kad ganjas rezultat jer sa Subasicem se ne ganja zaostatak. Na to dodas da ocigledno ni pristup u kontinuitetu ne moze biti isti ili priblizan i eto sad se mozemo samo na one reflektore povjesati.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 22 avg 2020, 14:11

deno_TM87 je napisao/la:
22 avg 2020, 13:29
Mi smo nesto kao Hajduk u Hrvatskoj, mozda za nijansu nesto bolji, jer ljudi godinama nisu nista osvojili za razliku od nas. Iz godine u godinu ocekujemo neki iskorak u obliku titule, ili eventualno neki boom u Europi(ako nista da doguramo do famoznog play-offa) i na kraju svega toga dobijemo jedan veliki qurac od ovce.

Protiv **** izaci sa kakvim takvim mudima, ako ih nasi puleni uopste i imaju, pa sta bude. Mozda se ponovi Ferencvaros, ko zna :kafa:
Ma Deno sve ispod 4:0 je dobro :)

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 22 avg 2020, 14:14

**** cemo makabi upamtite!
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 avg 2020, 14:16

Brkooo je napisao/la:
22 avg 2020, 13:43
@PlavaPorodica, Sta znaci izvolite se iskupiti?
Za mene licno jedino iskupljenje je titula ili grupna faza evropske lige. To jedino moze biti iskupljenje za sve ove bruke i sramote koje nam redovno priredjuju.

Ne kontam ta iskupljenja gdje ce oni 4 utakmice odigrati dobro i onda cekati da ti neko spuca samarcinu i onda tako opet kao ici po neka iskupljenja i tako u krug.
Brko, jarane, odvadi i ti malo. Kakva crna grupna faza, i kakva titula u 5.kolu. Molim te budi malo realan - svi mi hoćemo boljeg golmana i bolje desno krilo. Želje su jedno a mogućnosti drugo.

Ne znam, meni pravo počinje ići na ku.r.a.c ta priča o tituli. Amar nas je malo razmazio od 2010-2013 pa mi svake godine kao bekani najavljujemo duple krune. Znajući kako igrači reaguju u toj atmosferi i znajući da im taj vještački pritisak od prvog kola predstavlja veliki teret, možda bi mi navijači malo mogli promijeniti percepciju razmišljanja. Uvijek smo najbolji bili kada su nam se davale minimalne šanse, i kada smo iz nekog prikrajka vrebali našu šansu.

Vidi, da se neko ovdje ne uvrijedi, mi slavimo 100 godina postojanja. U tih 100 godina, mi zvanično imamo 7 titula i ovu iz '46 za koju čekamo odluku. To te dovodi do nekog prosjeka od 12 godina po jednoj tituli. A i mi i pitari se kao nešto busamo u prsa, a zajedno imamo duplo manje titula od nekog Dinama ili Crvene Zvezde. Znači nije sada da smo mi neki veleklub kada se gledaju osvojeni trofeji (a po svemu ostalom jesmo: filozofija, otpor, simbol feniksa, navijačka baza po broju stanovnika i sve ostalo što ide uz nas).

Hoću da kažem da, kada se sve sagleda, preemotivno i preoptimistično i preeuforijski ulazimo u svaku sezonu, gdje dolazimo do situacije da se igrači počnu gubiti i gdje im se noge vežu. Hvala Bogu pa sinoć nije bilo publike, skidale bi se glave kod tunela. To sto mi radimo nije ispravan pristup. Ja bi zakonom zabranio riječ titula na forumu i zvaničnoj do 10 kola pred kraj. Niko je nikada nije osvojio u 5.. 10. ili 15. kolu pa nećemo ni mi. Trebamo svi zajedno pokazati za nijansu malo više realnosti, zajedništva i kolektivne logike u toj mjeri da skinemo pritisak sa igrača i stručnog štaba. Jednostavno moramo.

Mene huja od sinić nije prošla, niti će me proći u skorije vrijeme. Prolaz protiv makabija ne očekujem, naravno, ali smatram da se dobar otpor može pružiti ako budemo kompletni. Mene zanima reakcija ekipe u Širokom i protiv mađara, jer se tamo igra uvijek otvoreno i imat' ćemo sigurno svoje prilike. Poraz k'o poraz ne mora ništa da znači iako je meni ono sinoć smrdilo do **** materine, ali način iz kojeg se izlazi iz ovog šoka je itekako važan.

Nadam se da će igrači i SŠ naučiti lekciju, po drugi put u 2 godine, i da će životom svojim braniti čast i ugled našeg kluba na našem terenu. Terenu koji nosi nadimak po jednoj od najgorih dolina stradanja u historiji i da će im ona yebena poruka Manijaka na istoku nešto značiti.
Željezničar za život cijeli!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 avg 2020, 14:21

Amare, mrtvog mi oca fajde nema od Veselog. Ne može ga Allah više naučiti osnovama udarca u fudbalu. Neka momka tu nek igra kup, gurni ovog malog Gasala i gurni Durakovića, pa kud puklo da puklo. Draže mi je njih dvojicu gledati nego Veselog 4.sezonu kako radi sve isto. Njih dvojicu mi je draže gledati i od Subašića jer je onaj mali izgleda papćić koji se pravo ufur'o. Skup mu svaki korak, a o driblanju u mjestu u 2020.godini neću ni da pričam.
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 14:24

SudoHusika je napisao/la:
22 avg 2020, 14:21
Amare, mrtvog mi oca fajde nema od Veselog.
Najtuznije od svega sto je on jucer dva puta pucao normalno samo mu odbranio onaj. :rol:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 22 avg 2020, 14:29

Da su jučer uzeli Mladost, niko im ne bi rekao ništa za ispadanje protiv Makabija. Ovako će dva poraza u nizu i još gora atmosfera u najavi.

Fuj gade mi se svi redom, od Muftića na klupi do Lendrića u napadu
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 22 avg 2020, 14:31

zeljovac21 je napisao/la:
22 avg 2020, 14:11
deno_TM87 je napisao/la:
Mi smo nesto kao Hajduk u Hrvatskoj, mozda za nijansu nesto bolji, jer ljudi godinama nisu nista osvojili za razliku od nas. Iz godine u godinu ocekujemo neki iskorak u obliku titule, ili eventualno neki boom u Europi(ako nista da doguramo do famoznog play-offa) i na kraju svega toga dobijemo jedan veliki qurac od ovce.

Protiv **** izaci sa kakvim takvim mudima, ako ih nasi puleni uopste i imaju, pa sta bude. Mozda se ponovi Ferencvaros, ko zna :kafa:
Duga lopta za Jamaka, koji je skocio lijepo, Lendric, Jamak...nije uspio...evo sanse Gooooll..vodi Zeljo 1:0...devedeseti minut Veselinoviiiiiiiic...vodi Zeljo 1:0 je li ovo moguce.. devedesti minut, evo sanse, evo gola, kakav pogodak, kakva ludnica..pa nevjerovatno, majstorski u drugi cosak, bravo majstore..vodi Zeljo sa 1:0 u Haifi , protiv slavnog Maccabia :mrgreen:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 22 avg 2020, 14:32

LjoZee je napisao/la:
22 avg 2020, 14:24
SudoHusika je napisao/la:
22 avg 2020, 14:21
Amare, mrtvog mi oca fajde nema od Veselog.
Najtuznije od svega sto je on jucer dva puta pucao normalno samo mu odbranio onaj. :rol:
Ma jedna je bila vala kao kad Gušo Fejziću šuta onu prvu za zagrijavanje, pošto su stare kosti da se ne preforsria.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 avg 2020, 14:37

Ne osvaja se titual sa Ericem na golu,sa Sinisom na beku ...cak ni u najslabijoj ligi na dunjaluku..sad ces ti vjerovatno dobititi Sirokog i onda zijaniti od Krupe kuci ...sve u krug,svaka sezona preslikana ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 avg 2020, 14:39

Placite sa mnom ljetne kise

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 22 avg 2020, 14:50

kosoriću vakat je za penzije. Dječak od 20 godina izvaljao te kao bekana.

Hiroša i Hadžića pokušat dovest odmah na zimu.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 avg 2020, 14:54

Poraz boli jer smo imali fantasticnu atmosferu, najbolji start u historiji skracenog formata lige, skupili 8k karata i pokazali lojalnost klubu tako da je hemija medju igracima i navijacima bila vrhunska, pocinje eufora pred europu itd. I sto je najbitnije svi smo unaprijed upisali 3 boda da se ne lazemo, svi smo mislili ono Barbaricevo “pitanje je koliko razlike”.

Onda mi ga ovako zabiju “puleni”, ne znam kad sam ovako ljut bio, nikako da me huja popusti. Spreman sam zubima zaklat nekoga od nervoze.

Ne samo da ne pobjedis nego ne das go kuci protiv ekipe koja je za 4 kola primila golova ko mi haman za citavu proslu sezonu.

Iskreno vise mi je pun qrac da svake sezone na Grbavici šilje qrac na nama Mladost, Sloboda, Krupa, GOSK, Zvijezda 09, Celik, TC koja te tek ušla u ligu, a i ove ekipe koje se tad nisu borile za titulu ala Velez, Siroki, Borac. Ovo sam samo nabrojao protekle dvije godine ko nam je na Grbavici bodove izbio. Uvijek nam to dodje glavi i uvije kazemo da cemo se popravit i uvijek iznova popusimo qrac.

Ne znam sta bih rekao vise, ja sam potpuno šokiran i dalje. Nije ni blizu gotovo nista niti je smak svijeta ali boli u pm. Boli zbog momentuma poraza, boli sto smo i mi navijaci unaprijed upisali tri boda, boli jer kao sto neko napisa dali smo konkurentima vjetar u ledja, a taman smo poceli da izazivamo strahopostovanje kod protivnika ko u dobra stara vremena.

Boli jer više ne mogu pod kožu ovakvi kiksevi. Uvijek ali uvijek kad se ponadamo, kad sve po loju ide mi uprskamo na kraju. I boli jer konkurenti u vecini slucajeva bi pobjedili ovakvu Mladost na svom terenu, pa cak iako bi bas losi bili, na kvalitet bi uzeli. A mi redovno kiksamo ovakve tekme. I ne to nije samo moje misljenje, tako i igraci razmisljaju. Kao dokaz za to preslusajte ovu izjavu Veselog od prosle sezone poslije 0-0 s Borcem na Grbavici gdje prica da smo mi maleri i da smo mi bili na mjestu Borca u jednoj situaciji koju opisuje da bi mi primili go, a ovako smo ga masili za 20 cm. Gledajte od 1:00 do 1:25

Necu nista pisat ni o utakmici ni kako je ko odigro od igraca. Ja se od sinoc pitam sto uopste meni ovo treba i ovaj stres i sve. Ne vidim vise uopste svrhu da sam svakodnevno ukljucen u desavanja preko foruma i medija, samim tim ne znam dal da uopste ista vise citam i pisem, najbolje mi je samo tekme gledat i to je to. Sto mi trebaju ovakva sranja kad cu psihicki obolit zbog kluba.

Amar i igrači se mogu vratiti na pravi kolosijek siguran sam. Samo su sebi otezali posao pravo s ovim porazom.

Sto se tice europe, prvo i najbitnije realno ova ekipa nije sastavljana da se napravi europski iskorak ove godine. To vidis po pojacanjima koja su dovodjena u skladu s lovom kojom imamo, nece nijedna ekipa u europi izborit grupe sa igračima kvalitete premijer lige BiH. Ekipe sa visestruko vecim budzetima ne izbore grupe europa lige. Primjera Hajduk i Osijek koji imaJu preko stotinu miliona kuna budzet pa nikad grupe da ulove.

Ali to ne znaci da je nemoguce da izbacimo za europske standarde ispodprosjecnu ekipu Maccabija. Pisao sam vec, nisu izraelski klubovi ko nekad, a konkretno nas protivnik je rijetko i igrao europu proteklih godina gdje bi ispadao u drugom pretkolu od estonaca. Ako su pitari mogli X sa Atalantom I BATE-om u gostima, Siroki X sa Aberdeenom u gostima, Zrinjski izbaci Utrechta, Sloboda bara bara s izraelskim Beitarom prije nekoliko godina, mi nekad Ferenca i SherIfa, umalo Liege...pa zasto ne bi mogli i Maccabija?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 avg 2020, 14:55

LjoZee je napisao/la:
22 avg 2020, 12:09
Raonffa je napisao/la:
22 avg 2020, 12:07
Ljože je l' ko pogodio tačan rezultat na prognozi tamo? :mrgreen:
Jasta je, ni ishod nije niko pogodio. Ostaje sve kao u prethodnom kolu sto se tice bodova. Iskreno ne znam ni da li da stavim za Maccabi. Mozda nema potrebe. :rol:
Stavi, tu će se prepoznati pravi prognozeri.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 22 avg 2020, 14:56

deno_TM87 je napisao/la:
22 avg 2020, 14:31
zeljovac21 je napisao/la:
22 avg 2020, 14:11
deno_TM87 je napisao/la:

Duga lopta za Jamaka, koji je skocio lijepo, Lendric, Jamak...nije uspio...evo sanse Gooooll..vodi Zeljo 1:0...devedeseti minut Veselinoviiiiiiiic...vodi Zeljo 1:0 je li ovo moguce.. devedesti minut, evo sanse, evo gola, kakav pogodak, kakva ludnica..pa nevjerovatno, majstorski u drugi cosak, bravo majstore..vodi Zeljo sa 1:0 u Haifi , protiv slavnog Maccabia :mrgreen:
Ne, to je Mujezinovic izvinjavam postovani gledaoci :D :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Dofu, ErosViverosViv, Google [Bot], Levin, Orvel, WeekendOffender i 56 gostiju.