To znači krv propišati na terenu. Glavom se na zemlju bacati ako ne možeš nogom je izbaciti. Igrati ko da ti je posljednja u karijeri. Jer valjda svakome, i onome najvećem (Štila) i onom u fazi razvitka(Subašić,Šehić) mora svaka utakmica biti takva. Igraju za najveći klub u državi. Jedinu pozitivnu stvar fudbala u našem jadnom blatu. Možda nekad prije se nije znalo lopte igrati, bili smo neka sredina godinama, ali se Željo zavolio jer se svaka utakmica igrala po maksimumu. I kad izgubiš, bar znaš da su dali onoliko koliko su mogli. Nekad je obraz bitniji od realnog kvaliteta. Ono mlataranje rukicama, izgubiš loptu pa nastaviš hodati, da si sto puta Semir Štilić, to se žestoko kažnjava. Sad će neko reći da sam se maestra ufatio, ali nije poenta on, možeš nakačiti svih 16.igrača koji su sinoć igrali uključujući i komplet stručni štab.Brkooo je napisao/la: ↑22 avg 2020, 13:43@PlavaPorodica, Sta znaci izvolite se iskupiti?
Za mene licno jedino iskupljenje je titula ili grupna faza evropske lige. To jedino moze biti iskupljenje za sve ove bruke i sramote koje nam redovno priredjuju.
Ne kontam ta iskupljenja gdje ce oni 4 utakmice odigrati dobro i onda cekati da ti neko spuca samarcinu i onda tako opet kao ici po neka iskupljenja i tako u krug.
Zašto kažem da se sad iskupe i pokažu da je sinoćnja utakmica lekcija za sve, jer sam u nekim utakmicama prije vidio neki timski duh, za razliku od sezona prije.
Ova generacija može neke stvari uraditi. Fali tu kvaliteta još dosta da bi se neki iskorak napravio, sa ovakvim golmanima, sa jednim kreatorom(Dado) i sa lošim krilima plafon su nam ovakvi rezultati u ligi. Ali hajde bar to što imamo da maksimalno iskoristimo. Da se bijemo svaku do krvi.
Jedna se utakmica igra, bez publike. Vrhunski stadion treba biti motiv.
To je prednost naša.
Igra se na nerealnoj klimi, protiv kvalitetnijeg protivnika na dalekom putu, imamo očajna iskustva protiv ekipa iz te lige.
To su nam mane.
Hajde da prednosti pokušamo iskoristiti uz bezpoštednu borbu do zadnjeg atoma snage da bar obraz ne izgubimo. Pa ako se i čudo desi možda i izbacimo takvog protivnika.
Ali ne podnosim pič.kast pristup kad igraš za Želju. To ne mogu prihvatiti. Taman da si el fenomeno.