Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Džanan Musa
Playoff Dz 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Upalim malo tekmu nakon vaših postova i vidim Leverta kako igra 1v5
Ne da brat nikome

- legenda reala
- Kontakt:
nakon sto se vratio s klupe mislim da je sve suteve on uzeo

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
- legenda reala
- Kontakt:
ni ovaj BKN nije neka odbranbena ekipa izgleda, i gori od Portlanda se čine
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Koliko me nasmijalo ovo kakav manijak, tacno se lik moze porediti s onim pedofilima što gledaju djecu iza škole a nane dobacuju vidi onog manijaka.
Takav je on na parketu.

De makar slobodna ubaci
Bravo Musaa
10 p 

osladili mu se poeni i pogriješi,al sve u svemu..dobar
Trojka opet nece pa nece... 

nesto si mi plaho kritican prema nurkicu a tolerantan prema musi

reci mi, iskreno laik sam za kosarku a ti vidim nesto se ko i razumijes...ja vec 3 godine pisem da ne vidim sta musa moze ponuditi u nba, za sada nisam pogrijesio. Prilicno je spor, lose gradje, sut prosjecan, evo i los rekao bih, odbrana nikakva, ofanzivni arsenal tanak, u svojoj glavi novi lebron...sve ovo mi nekako govori da od njega nema nista u nba. eventualno neka losija ekipa gdje bi mu dali par mjeseci da radi sta hoce, mada imao je i ovdje nekoliko tekmi fine minute pa je bio ocajan (bez prisustva irvinga i kda)..
na cemu gradis optimizam i sta vidis sto ja ne mogu dokuciti?
da se razumijemo, ja mu zelim da uspije u nba, vjerovatno bih i za njega bio drogiran na poslu nakon tekme u rane sate. mada u ovim godinama, i ovo nekad kad se ostane budno zbog nurkica, izadje na nos, sve teze podnosim

Bjezat iz Netsa ko djavo od krsta
Haha, ma nisam kritican prema Nurkicu, nego njega dovodimo u kontekst AS centra, a Musu u kontekst 9. igraca rotacije. Za Juku smatramo losim kad zabije 15 poena, a za Musu bi se zbog 15 poena slavilo do sabaha.babino je napisao/la: ↑24 avg 2020, 15:26
nesto si mi plaho kritican prema nurkicu a tolerantan prema musi![]()
reci mi, iskreno laik sam za kosarku a ti vidim nesto se ko i razumijes...ja vec 3 godine pisem da ne vidim sta musa moze ponuditi u nba, za sada nisam pogrijesio. Prilicno je spor, lose gradje, sut prosjecan, evo i los rekao bih, odbrana nikakva, ofanzivni arsenal tanak, u svojoj glavi novi lebron...sve ovo mi nekako govori da od njega nema nista u nba. eventualno neka losija ekipa gdje bi mu dali par mjeseci da radi sta hoce, mada imao je i ovdje nekoliko tekmi fine minute pa je bio ocajan (bez prisustva irvinga i kda)..
na cemu gradis optimizam i sta vidis sto ja ne mogu dokuciti?
da se razumijemo, ja mu zelim da uspije u nba, vjerovatno bih i za njega bio drogiran na poslu nakon tekme u rane sate. mada u ovim godinama, i ovo nekad kad se ostane budno zbog nurkica, izadje na nos, sve teze podnosim![]()

Daleko od toga da je Musa spor. On je, recimo, brzi i eksplozivniji od Doncica, ali je problem sto ne zna do kraja da iskoristi to, a ovaj opet ima sve druge kvalitete kojim nadomjesti tu blagu sporost (ako se mogu tako izraziti).
Sto se tice mog optimizma, temeljim ga na tome sto Musini nedostaci nisu nesto sto se ne moze ispraviti. Tri najbitnija segmenta za kvalitetnog skorera i generalno kompletnog kosarkasa u fazi napada su: vodjenje lopte, brzina i prodor u paketu i normalno sut. Musin ball handling za njegovu visinu i gradju je odlican. Njegova brzina i prodor na lijevu stranu su odlicni. E sad, tu ogroman problem pravi ta desna strana, ali to nije nesto sto je nemoguce ispraviti. Osim toga, neophodno je da dobije jos oko 5 kg misica da bi lakse zavrsavao na obrucu, plus da generalno popravi taj segment. U tome je npr. Doncic odlican, a Musa izgleda poput amatera. Floateri mogu bolje i to je dokazao jos prije 5 godina, ali ovdje izgleda kao da je u nekom grcu. Osim toga, previse je jednolican i predvidiv kad dodje pred protivnickog centra koji brani obruc i zato ga konstantno lijepe. Tu moze iskoristiti to pravo u nba da pivotira nakon dvokoraka, da nauci par finti i da pocne iskoristavati tijelo kad ga jos dodatno popravi. Kad je u pitanju sut, on sigurno nije ciglaros kako trenutno izgleda. Mirza je svojevremeno bio medju 10 najboljih visokih sutera na svijetu, ali je zbog mentalne blokade na pocetku svoje nba karijere izgledao poput amatera. Dzanan sigurno nije na tom nivou, ali sam ubijedjen da i kod njega psiha igra veliku ulogu u tome. On je i vise nego solidan suter u situacijama kad ostane sam na sutu i kad sam sebi kreira sut. Problem ostaju catch and shoot situacije i sut nakon kretnji kroz blokove, a sve to iz prostog razloga sto on jos uvijek ne moze da pogadja suteve kad je imalo van balansa i bojim se da to zbog svoje cudne i nezgrapne konstitucije nikad nece ni moci.
Sto se tice odbrane, on ima i vise nego pristojne lateralne kretnje, ali je jednostavno genetski premekan i ne vjerujem da ce ikad biti neki faktor u odbrani, pogotovo sto igra na pozicijama gdje su u nba mahom kosarkasi koje ne mogu braniti ni 10x bolji defanzivni od njega.
Za Musu je najbolje da se sto prije vrati u Evropu i da ovamo iskoristi 3-4 godine na ispravljanju svih nedostataka koje ima. Moze on ponovo dobiti neki ugovor u nba, ali su male sanse da ce ikad poceti da ga cijene tamo (opravdano je tako) i da ce ikad dobiti pravu priliku. Evo Hezonja je ostao i jos uvijek apsolutno nista nije pokazao u nba. On je npr. odlican suter i ima potencijal da razvaljuje u defanzivi u evropskim okvirima, ali dzaba kad nije htio da se vrati da pokusa ozivjeti karijeru. Kod njega je problem sto ima uzasno vodjenje lopte i to ga, pored mentalne nespremnosti, najvise sprecava da bude bar solidan back up na poziciji trojke.
Što nisi lajko? 

Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
zbog cega je ovo postavljeno na forum
ako je zbog toga sto je doncic komentarisao...
ako je zbog toga sto je doncic komentarisao...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.