elevenblues je napisao/la: ↑24 avg 2020, 10:58
Gledali ste sinoc svi finale.
Glupo je povlaciti paralele, ali za neki nas nivo se opet mogu izvuci pouke, pa cak je i utakmica s Mladosti potvrdia to iz vise razloga.
Sinoc smo vidjeli nestvaran nivo trke, okomite i efektivne igre, neki kazu pozitivan takticki pristup.
Moramo teziti da imamo sto vise trkaca, brzih igraca, koji se brzo rijese lopte.
-Sehic nije neki tehnicar, niti ima neki fudbalski IQ, ali ima visinu, muskukaturu, atletiku, brzo se rjesava lopte, bice jos bolji iz godine u godinu dok poradi na centarsutu, sa njim smo sigurno uboli na beku.
-Hajdarevic je nama otrkovljenje ove sezone, ali kada realno sagledamo, on je nama kao Goretzka/Verrati, uvijek je blizu lopte ma gdje ona bila na terenu tu je negdje i Hajdar, trci kao navijen 90min, uzima im lopte, ne pegla loptu, pokusava sto orije naci stanicu za odigravanje lopte prema naprijed.
-Dado nije igrao protiv Mladosti, po meni nas najbolji igrac, mozda je bolji izraz najvazniji igrac, vazniji i od Stilica po meni, jer sa Stilom i Mesom smo mi star, spor, impotentan vezni red, sa Dadom koji dosta trci, pomaze nazad, igra stalno s vizijom prema naprijed, vizijom otvaranja prostora, to izgleda skroz drugacije kod nas.
- Veseli je pravo zaostalo krilo, peglanje lopte u mjestu, on dok i nadje prostor i izbaca svoje lazanjake i finte protivnicka ekipa je vec napunila 16, totalno neefektivan iako za oko zna igrati lijepo, ali sta nam to donosi, uostalon i njegova statistika nesto govori. Zato je npr za moj okus Mule daleko ispred Veselog.
-Jos jedan primjer sta su brzina i okomitost u danasnjem fudbalu je mali Hadzic, satrao nam je stopere brzinom.