Igra od 52. minutastaragarda je napisao/la: ↑23 avg 2020, 18:21Gdje je više j e b e n i Nikolić....lik došao prije mjesec nigdje ga...najavljen ko da je Messi stigao...kad će na teren....iza nove godine kad ti svi konkurenti pobjegnu 10 bodova pa ćeš kukati kako trčkara u borbi za NISTA
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
......................................NALIĆU MOLIM TE ODLAZI.
Može se reći da je ovo danas bila rutinska pobjeda.Igralo se na mahove,bilo je dobrih perioda kao i loših,te trenutaka potpune neozbiljnosti.
Počeli smo dobro,dominirali,postigli dva pogotka i kada se očekivalo da potpuno razbijemo uzdrmanog protivnika odjednom smo prestali igrati,primili gol,mogli lagano primiti još jedan i do poluvremena nismo uradili ništa.
Zatim smo ponovo u drugom poluvremenu krenuli jače, postigli gol za 3 :1 i onda još propustili par prilika za veće vodstvo, pa onda opet počeli da anemično otaljavamo posao.Pred sami kraj utakmice Rustemović nonšalantno pravi užasnu grešku i primamo drugi gol ni iz čega.
Sve u svemu nije to bila neka impresivna igra,mora to znatno bolje ali tri boda su osvojena i idemo dalje.
Olimpik je igrao solidno i dok je Zeba imao snage bili su ok (dosta dobro je izgledala ta veza Zeba-Milanović).
Nalić pokušava da igra visoko sa presingom i tu još treba da se radi na kompoziciji i snazi jer neki igrači čini mi se ne mogu da dugo izdrže tempo i zahtjevnost takvog načina igre.
Počeli smo dobro,dominirali,postigli dva pogotka i kada se očekivalo da potpuno razbijemo uzdrmanog protivnika odjednom smo prestali igrati,primili gol,mogli lagano primiti još jedan i do poluvremena nismo uradili ništa.
Zatim smo ponovo u drugom poluvremenu krenuli jače, postigli gol za 3 :1 i onda još propustili par prilika za veće vodstvo, pa onda opet počeli da anemično otaljavamo posao.Pred sami kraj utakmice Rustemović nonšalantno pravi užasnu grešku i primamo drugi gol ni iz čega.
Sve u svemu nije to bila neka impresivna igra,mora to znatno bolje ali tri boda su osvojena i idemo dalje.
Olimpik je igrao solidno i dok je Zeba imao snage bili su ok (dosta dobro je izgledala ta veza Zeba-Milanović).
Nalić pokušava da igra visoko sa presingom i tu još treba da se radi na kompoziciji i snazi jer neki igrači čini mi se ne mogu da dugo izdrže tempo i zahtjevnost takvog načina igre.
[url [/url]
Nalić: Kada igraš ispod svoje norme i nivoa, a osvojiš bodove onda je to kvalitet ekipe
https://sportsport.ba/fudbal/nalic-kada ... ipe/372928
https://sportsport.ba/fudbal/nalic-kada ... ipe/372928
Igru brisi bodove pisi. Dobra uvertira pred Velez gdje potvrdujemo koliko smo ozbiljni ove godine. Nedopustiva dekoncentracija i primanje jeftinih golova. Jes malo Azir nesiguran al to je tako kad nemas utakmica. Ne znam kakva nam je situacija sa kartonima a kakva kod Veleza.
Cestitke igracima i strucnom stabu za pobjedu.
Tri boda su najvaznija ali naravno da mi se ne svidja ovo masovno primanje golova nakon sto povedemo.
Ocito cim povedemo dolazi do opustanja. I Fejzicev crveni u proslom kolu je posljedica opustanja, a i ova dva primljena gola juce su posljedica opustanja koje dovodi do ocajnih reakcija, prvo Barisica kod prvog i nakon toga jos vise Rustemovica kod drugog gola Olimpika.
Vidim neki na podforumu Olimpika se zale na penal, ali eto snimak je svega par komentara iznad, - tesko je i zamislit cistiji i jasniji penal od onog juce.
Naredni vikend u Mostaru kod Veleza. Najjaca utakmica lige u ovom kolu (s obzirom da su Zeljeznicar i Zrinjski svoj mec odgodili zbog Evrope).
Vjerujem da nas ovaj put arena ne moze preskocit nikako i da cu konacno imat priliku da pogledam jednu nasu utakmicu.
Inace, po meni, ako je Borac mogao pomjeriti svoju utakmicu za Ponedjeljak, isto su mogli i trebali uraditi i Zrinjski i Zeljeznicar.
Tri boda su najvaznija ali naravno da mi se ne svidja ovo masovno primanje golova nakon sto povedemo.
Ocito cim povedemo dolazi do opustanja. I Fejzicev crveni u proslom kolu je posljedica opustanja, a i ova dva primljena gola juce su posljedica opustanja koje dovodi do ocajnih reakcija, prvo Barisica kod prvog i nakon toga jos vise Rustemovica kod drugog gola Olimpika.
Vidim neki na podforumu Olimpika se zale na penal, ali eto snimak je svega par komentara iznad, - tesko je i zamislit cistiji i jasniji penal od onog juce.
Naredni vikend u Mostaru kod Veleza. Najjaca utakmica lige u ovom kolu (s obzirom da su Zeljeznicar i Zrinjski svoj mec odgodili zbog Evrope).
Vjerujem da nas ovaj put arena ne moze preskocit nikako i da cu konacno imat priliku da pogledam jednu nasu utakmicu.
Inace, po meni, ako je Borac mogao pomjeriti svoju utakmicu za Ponedjeljak, isto su mogli i trebali uraditi i Zrinjski i Zeljeznicar.
Zadnja izmjena: emir012, dana/u 24 avg 2020, 09:22, ukupno mijenjano 1 put.
- hule_barca
- Kontakt:
Veoma bitna pobjeda za nova tri boda. Upisivanje trijumfa u ovakvim mečevima kao što su Krupa, Mladost i Olimpik je od suštinskog značaja. S te strane ekipa je zasad stopostotna tako da se u Mostar može ići s manjim pritiskom te samim time pružiti i bolju partiju. S obzirom da utakmice nije bilo na tv ekranima, teško je reći nešto više o samoj igri. Raduje što je Ubiparip postigao gol na vezanom meču, istina s bijele tačke, ali bitno je da konto raste. Također, Džafić je upisao asistenciju iz kornera te je pogodio stativu ako je vjerovati tekstualnom prenosu. Dobar gol Barišića glavom te prve minute Nikolića su također pozitivne stvari. Negativna su nova dva pogotka, poprilično jeftino, pogotovo od ekipe koja nije tako efikasna, mada to se možda može pripisati i ofanzivnijoj postavci Nalića s dva napadača, tako da je ekipa dobila u ofanzivi, ali izgubila na balansu u odbrani. Ono što mi je zaparalo oči je izjava Nalića da će ekipa u formi biti tek za otprilike 4-5 sedmica nakon reprezentativne pauze. Ne bi tu ništa bilo čudno da na isto pitanje Nalić nedavno nije izjavio da će ekipa ući u formu nakon prvih 5-6 kola. Lično nisam zagovornik takvih teza sve i da su tačne, ali ako nešto kažeš ranije, onda se pridržavaj rečenog, jer ovako odmah izgleda kao alibi, jer će ekipa ući u formu tek nakon trećine odigranog prvenstva, osim ako opet ne pomjeri taj rok.
Mes Que Un Club
ČITAM NEDAVNO IZJAVU DŽAJIĆA KOJI KAŽE DA NIJE VAŽNO ŠTO CRVENA ZVEZDA NE IGRA DOBRO,VAŽNI SU BODOVI , REZULTATI,PLASMAN NA TABLICI.
TO NE MOGU PRIHVATITI. KAKO JEDNOJ CRVENOJ ZVEZDI S TAKO SKUPIM IGRAČIMA I TAKO BROJNOM NAVIJAČKOM ARMIJOM MOŽE BITI SVEJEDNO KAKO IGRA? JA VIŠE VOLIM DA SLOBODA IZGUBI KAD NE IGRA DOBRO. TAKO ĆEMO ZNATI DA NISMO NA DOBROM PUTU, DA NAŠ NAVIJAČ NIJE OTIŠAO ZADOVOLJAN SA STADIONA JER NIJE DOBIO ONO ZBOG ČEGA JE DOŠAO. NE IGRA SE NOGOMET SAMO ZA BODOVE.
ĐORĐE GERUM , INTERVJU 1987. GODINE.

TO NE MOGU PRIHVATITI. KAKO JEDNOJ CRVENOJ ZVEZDI S TAKO SKUPIM IGRAČIMA I TAKO BROJNOM NAVIJAČKOM ARMIJOM MOŽE BITI SVEJEDNO KAKO IGRA? JA VIŠE VOLIM DA SLOBODA IZGUBI KAD NE IGRA DOBRO. TAKO ĆEMO ZNATI DA NISMO NA DOBROM PUTU, DA NAŠ NAVIJAČ NIJE OTIŠAO ZADOVOLJAN SA STADIONA JER NIJE DOBIO ONO ZBOG ČEGA JE DOŠAO. NE IGRA SE NOGOMET SAMO ZA BODOVE.
ĐORĐE GERUM , INTERVJU 1987. GODINE.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 avg 2020, 17:35, ukupno mijenjano 5 puta.
- hule_barca
- Kontakt:
-
- Kontakt:
bolje tri boda sa losijom igrom, nego bod ili izgubiti a dobro odigrati. Bili smo superiorni na Kosevu, pa sta nam znaci kad smo izgubili. Ne radi se ovdje o dobroj igri ili ne, o bodovima ili ne, ocito ima ubacenih elemenata koji prave los ambijent i trazi smjene i kad se bijedi. Tuzlac@ napusti nas, lijeci svoje komplekse i bolesti negdje dalje.
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Odlično da će tekma bit na tv
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
- Kontakt:
Tuzlac,cemu tolike kritike?
I kad ne ide ne treba plaho osipat paljbu,polahko.
Ti bi sve da mijenjas,garantujes da bi Musemic cinio cuda?
Nalic pobjedjuje,ima i igru ,bodove..
Nukic je pravi hit,Karjasevic se namece,forsira mlade .
Gledaj vedre strane,istjerat cete zena iz kuce ako budes tako tmuran.
Probat Velezu uzet bodove i time se ukljucit u borbu za sami vrh.
SINE MOJ ,NEMAMO MI ŠTA TRAŽITI U MOSTARU.Pozitivanstav je napisao/la: ↑24 avg 2020, 16:42Tuzlac,cemu tolike kritike?
MI NEMAMO TRENERA NITI IGRU.NALIĆ JE NASTAVNIK FIZIČKOG VASPITANJA.
VIDJET ČEMO GDJE SMO KAD POČNU JAČI PROTIVNICI.
ZNA TO AZMIR HUSIĆ TO JE NAJVAŽNIJE.
Velez nam je od Federalne nekako jako neugodan. Pored Sirokog trenutno najspremnija ekipa. Nama je ovo prilika da nakon dva nezasluzena poraza protiv Sirokog i Sarajeva uzememo bodove od neke jace ekipe. Igracki smo sto potvrđuje transfermarket bolji ali treba to potvrdit na terenu. Onu pripremnu smo slabo odigrali ali ja vjerujem u najmanje bod. Jucer ono malo vremena sto sam vidio Nikolica mislim da ce nam puno koristit da stane na loptu i smiri igru e dal ce naprijed bit ucinkovit ostaje da se vidi. Puno se mora raditi na otklanjanju kikseva i primanju golova kakav je bio sinic onaj na kraju.
- hule_barca
- Kontakt:
Najveći dobitak u uvodnom dijelu sezone je definitivno Ajdin Nukić. Starčević je prepoznao njegov kvalitet, kod Bošnjakovića i Baljića nije posebno napredovao, ali je kod Nalića eksplodirao. Čini se da mu je Nalić donio jaču fizičku spremu, kao i veliku dozu samopouzdanja. Kapitenska traka je blago iznenađenje, ali Nukić dokazuje da je s pravom preuzeo traku na ruku. Ako ovako nastavi, mogao bi biti prvi igrač kojeg će Azmir dobro unovčiti.
Što se tiče gostovanja u Mostaru, red je da se prekine serija poraza u Vrapčićima. Velež igra u dosta visokom tempu, naročito kući, ali sada su bez navijača i pravo je vrijeme da se uzme makar bod. Šteta što je još ta pozicija lijevog veznog upitna za subotu, jer Crnkić nije još spreman, Džafić je velika enigma, Bađi je centralni napadač,... Nalić će morati opet nešto eksperimentisati na toj strani, jer igrati s dva napadača će biti veoma riskantno.
Što se tiče gostovanja u Mostaru, red je da se prekine serija poraza u Vrapčićima. Velež igra u dosta visokom tempu, naročito kući, ali sada su bez navijača i pravo je vrijeme da se uzme makar bod. Šteta što je još ta pozicija lijevog veznog upitna za subotu, jer Crnkić nije još spreman, Džafić je velika enigma, Bađi je centralni napadač,... Nalić će morati opet nešto eksperimentisati na toj strani, jer igrati s dva napadača će biti veoma riskantno.
Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
Igracki smo kvalitetniji, atmosfera u ekipi odlicna, nikad bolja situacija za uzeti tri boda. Bez ikakvih kalkulacija u Mostaru treba ici na tri boda i napadacki. Sa druge strane Velez nam ne lezi, ide nam na ruku nema navijaca. Imamo kvalitetnu ekipu, dobro fizicki pripremljenu, koja moze parirati rastrcanim igracima Veleza, uvjeren sam da cemo izvuci pozitivan rezultat u Mostaru. Velezova igra se bazira na Cosicu i Radovicu, koji sa bekovskih pozicija probijaju i ukljucuju se iz drugog plana u napad. Prses i Radovac odlicni i brzi organizatori igre, koji posluzuju gore navedena dva beka. Sredina terena morace odigrati glavnu ulogu, da zaustavi organizaciju igre, tacnije blokiraju Radovca i Prsesa.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo hrabro u vrapcicima pa sta bude....igraju oni direktan fudbal i bez puno prenemaganja što izuzetno odgovara Tuzli....vidjelo se to u dvije gostujuće tekme u širokom i sarajevu...valjda sad ne uspiju profulat par zicera....plus Tuzla je igrački kvalitetnija....bar 30%
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
- Kontakt:
Gledajuci ovih prvih pet utakmica kvalitetniji smo, pozitivan rezultat nebi trebao doci u pitanje.staragarda je napisao/la: ↑24 avg 2020, 21:09Samo hrabro u vrapcicima pa sta bude....igraju oni direktan fudbal i bez puno prenemaganja što izuzetno odgovara Tuzli....vidjelo se to u dvije gostujuće tekme u širokom i sarajevu...valjda sad ne uspiju profulat par zicera....plus Tuzla je igrački kvalitetnija....bar 30%