Hoce, ne sikirajte se. Duga je sezona.
@Ljoze jesam ti falio?

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Naravno, htio sam da pitam jel te to mlada opet pritegla, ali neki malo haosic je nastao danas na temi pa ne stigoh. Nije se znalo ko koga citira, sta, kako.
Nikako. Priča o famoznom investitoru je ubleha koja se ne može realizovati.
Dolazak investitora je moguc uz promjenu statuta kluba?Virtu4l je napisao/la: ↑24 avg 2020, 21:01Nikako. Priča o famoznom investitoru je ubleha koja se ne može realizovati.
A što se navijača tiče, recimo u Engleskoj se to radi veoma jednostavno. Navijači su vlasnici imena, grba i zemljišta na kojem je sagrađen stadion, to ih štiti od loših privatizacija, malezijaca i vijetnamaca.
Moguć je naravno. Samo mi pojasni kako bi to izgledalo, koliko bi uložio, na koji način bi vratio uloženo i zaradio, čime bi mu se garantovalo. Baš me zanima kako bi to išlo.
Ti si ovdje kao i ja samo neki Nick, virtualni navijač.. kada platiš članarinu imaš pravo da predlažeš i da biraš svoje predstavnike i da budeà izabran u Skupštini u skladu sa Statutom.Valter je napisao/la: ↑24 avg 2020, 20:52Ovako. Mnogo sam stariji od tebe, dakle i mnogo duže sam Željin navijač (Manijak) nego ti. Prva moja tribina bila je Jug. U rat devedesetih otišao sam sa te tribine. Nadam se da sam dao skroman doprinos u odbrani države, grada, a samim tim i voljenog kluba. Naša nezvanična himna "Grbavica" nastala je u tom ratu. I kako sad pa to da moje mišljenje neće niko slušati. Zbog godina preselio sam se na drugu tribinu. Da li to predlažeš da se tih 5 delegatskih mjesta raspredi na tribine, recimo jugu dva, a po jedno istoku, sjeveru i zapadu. Ili ovi i nisu neki navijači (tzv.pljuvači).DobojskiManijak je napisao/la: ↑24 avg 2020, 20:20
Jedno je sigurno, Manijaci neće pitati i slušati mišljenje portala,foruma, FB i Instagram komentara... postoji jedini forum koji je relevant i koji je uostalom izabrao svoje predstavnike u Skupštini, to je themaniacs.org. Ovo sve što pišete i ja lično na ovo sličnim je neobavezno i većinom netačno. Prvi koji brane i obranili su klub pa čak i prije tzv. legendi kluba su Manijaci i zato se oni se i prvi pitaju.
Nadam se da u klubu imaju strucniji ljudi od mene koji bi to jasno definisali. Za mene bi glavno bilo da se jasno naznaci da prodaja imovine kluba i promjena identiteta ne dolazi u obzir.
Znači nemaš pojma kako bi to funkcionisalo? E pa vidiš, nemam ni ja.
Ma jok, mrsko mi bilo citati nove nikove kako su puni informacija ko je zarazen, ko je koliko uplatio na kladi i ostale nebuloze. Divim se nekad ljudima kako misle da za 20 km godisnje (ako su uopste i clanovi), imaju pravo srati po svemu i svacemu.
U Osijek je dosao investitor.Virtu4l je napisao/la: ↑24 avg 2020, 21:18Znači nemaš pojma kako bi to funkcionisalo? E pa vidiš, nemam ni ja.
Možeš li mi barem navesti neki primjer gdje to funkcioniše, evo recimo kod nas u regionu? Ima li neki klub koji je našao famoznog investitora, a da taj investitor nije ujedno postao i vlasnik kluba? Živo me zanima. Čak imamo i zemlje Evropske Unije u regionu, čiji zakoni pogoduju investicijama, tako da ne bi bilo teško napraviti takav projekat?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.