FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 25 avg 2020, 12:05

Rakitic i Umtiti zajedno kostali klub 26M eura na godisnjem nivou i to bez poreza :rol: :tokralju:

Odlaskom njih i Suareza klub ce ustediti cak 100M eura za godinu dana.

Plus nabit nogom Vidala, i smanjit kontrakte Piqueu, Busquetsu, Albi i Robertu.
27.10.2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 25 avg 2020, 12:51

Suarez will leave Barcelona but not with a consensual resolution. He is no longer part of the club's technical plans but he does not intend to give up the €25M that is due to him under his contract. Ajax offers him 'only' €3M/year. @DiMarzio #FCB
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 avg 2020, 13:13

Argentinski list "Olé" navodi da je Leo Messi donio odluku o svojoj budućnosti i istu će saopćiti uskoro!
13:09 ❗ - Novinar Miquel Blázquez navodi da se čini kako je Argentinac odlučio da će napustiti Barcelonu!
Ispunjavaju zelje Romarija, sad cemo svake godine uzimat klempu hehehe

Ako ode, biti ce to slag na tortu kontinuirano loseg rada uprave zadnjih 5 godina.
27.10.2020

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 25 avg 2020, 13:19

Meni se ovo čini k'o šupljak da Leo odlazi, ali ajd znaj.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2020, 13:21

Leo će haman kod Guardiole. Oni jedini ispunjavaju sve uslove koje Leo treba. Fantastičan trener, sistem, saigrači, pare.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 avg 2020, 13:32

Ma nece otici, ali realno i da ode, ne mozes mu zamjerit. S kakvim akrapima igra zadnjih 5 godina, ko realno ne bi otisao u normalan sistem kod top trenera za slicnu platu?

Sreca pa je ovdje odrastao, djeca mu tu rodjena i sve, ali vise me nista ne bi cudilo od ove uprave.
27.10.2020

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 25 avg 2020, 13:33

Ide definitivno. Nema šanse da nakon ovoga objavi da ostaje. Best case scenario je da kaže kako ostaje još ovu sezonu, tj. do isteka ugovora.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 25 avg 2020, 14:01

leorey je napisao/la:
25 avg 2020, 13:13
Argentinski list "Olé" navodi da je Leo Messi donio odluku o svojoj budućnosti i istu će saopćiti uskoro!
13:09 ❗ - Novinar Miquel Blázquez navodi da se čini kako je Argentinac odlučio da će napustiti Barcelonu!

Ako ode, biti ce to slag na tortu kontinuirano loseg rada uprave zadnjih 5 godina.
Klempo nije mjerilo, nije se ni do sad uzimao. Kad bi igra bila bolja, bio bi napredak.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 25 avg 2020, 14:03

Romagnoli13 je napisao/la:
25 avg 2020, 13:21
Leo će haman kod Guardiole. Oni jedini ispunjavaju sve uslove koje Leo treba. Fantastičan trener, sistem, saigrači, pare.
Nece 1000%.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 avg 2020, 14:04

Evander je napisao/la:
25 avg 2020, 14:01
leorey je napisao/la:
25 avg 2020, 13:13

Klempo nije mjerilo, nije se ni do sad uzimao. Kad bi igra bila bolja, bio bi napredak.
Pa Romariju jest, sezona mu je neuspjesna ako se ne uzme.

Prije 15 mjeseci bio si nadomak triplete, da je Dembele pogodio za 4:0 protiv Liverpoola vjerovatno bi se i uzela jer je Tottenham bio u finalu, ali sta ces.
27.10.2020

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 avg 2020, 14:37

Odlazi Messi, znaci postajemo Milan2 ili ManUtd realno :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2020, 14:44

Sto miliona gubici za sezonu 19/20. Taman da Messijev transfer namiri sve i jos da se otjeraju Suarez i Umtiti. :mrgreen:

Realno ako ce nesto sada objavit, nije sigurno da ostaje. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 25 avg 2020, 14:47

Ja sam rekao, i za Barcu i za Messija je bolje da ide, klub ce rasteretiti za 70mil godisnje, prihodi ce naravno pasti jer Messi ipak puni kasu i dovodi navijace na tribine, ali klubu to daje jasno doznanja da se treba nastaviti bez njega, gradis ekipu s ovim sto imas i imas jasnu sliku na sta se trebas fokusirati. Odjednom i Griezmann i Coutinho i Dembele imaju ulogu u ekipi i imaju svoje pozicije, odjednom mozes dovesti bilo kojeg igraca na svijetu i neces brinuti da li ce njegov potencijal propasti jer Messi okupira isti prostor. Naravno da takve kvalitete vise necemo vidjeti, ali ce biti lakse graditi ekipu, plan i neces vise automatski u svakoj utakmici imati igraca manje defanzivno, ali isto tako i gubis 1.5 gol po tekmi jer je Messi to garantirao otkako je uzeo #10 na ledja.

Za Messija bi bio novi izazov, dolazi u te godine gdje se treba vise stediti, definitivno mu ovakav stres oko kluba ne treba, a i sa 32-33god da mora nositi citav klub na svojim ledjima. Najbolje bi mu bilo otici u izgradjen klub gdje vec postoji struktura i gdje bi Messi uletio samo kao neki pijun, jako kvalitetan, Engelska, tj. City, umjesto Mahreza uleti u ekipu i imas nevjerovatno balansiranu momcad sa puno boljim igracem nego sto je Mahrez.
Automatski i onako jaki City postaje apsolutno glavni kandidat za sve titule, Messi je olaksano sto je Pep tu, a i ogroman broj ljudi koji su radili u Barceloni su sada u Cityu.

Nas ko navijace bi to bolilo, da ode, da ne zavrsi karijeru u Barci, da ga gledamo u drugom dresu kako veseli njihove navijace, dominira i osvaja trofeje, pogotovo ako bi mi bili puno losija i ne osvojili nista u tom periodu.

Ali iskreno, mislim da je Messijev odlazak najbolja solucija i za njega i za klub u ovom trenutku, pogotovo jer se remont ekipe sprema ako ne ove godine, onda iduce sa novom upravom.

Ja osobno bi volio da ostane kod nas, pokusa ovu godinu sa puno novih igraca, imena, trenerom, pa iduce ljeto nek ide ako ne bude vjerovao u novog predsjednika i njegove planove, iako mislim da je tad godinu zakasnio za odlazak, ali eto.

Zanimljivo ce svakako biti, nadam se samo da ce se uspjeti potjerati sva ova gamad kojoj je mrsko trenirati i boriti se za dres, prvo sto su sve dali za klub i sve osvojili, drugo sto s u godinama i definitivno vise ne zaradjuju ono sto im klub placa.
Rakitic, Vidal, Umtiti, Busquets, Alba, Suarez, Roberto pa i donekle Pique, to sve moze i treba da ide, ako ne ove godine, onda iduce.
Nadam se da ce ih bar pola sada otici, s tim da mislim da Pique i Alba ima najvise smisla ostaviti, Roberto je toliko nikakav igrac da mi je smijesno da se na njega jos racuna, u veznom redu ce uzmati minute od Pedrija, Riquia, Alenu, Monchu i tko god vec dodje (Van de Beek mozda?), a na bocnom je svima jasno da tu nema sta traziti, bas kao sto Semedo nema, igrac koji se nije vratio u defanzivu nakon sto je presao centar od polusezone, koji pruza partije na nivou Roberta i mi govorimo da je napredovao i da smo odusevljeni jer je bolje igrao kod Setiena. I njega bi rado prodao, upakirao i zahvalio mu se, iako ono postoji nada da ce pokazati nesto bolje s Koemanom.

Sto se trenera tice, bitno da je dobar tim napravio, da nije picka i da ce svima reci sta im se treba reci, a sad taktika, odnos s igracima, to cemo vidjeti, po proslim poslovima s klubovima se nije usrecio poslije PSV-a, al je zato za reprezentacijom napravio ponajbolju momcad sa realno prosjecnim igracima.

Fati, Pedri, Trincao, Frenkie, Dembele, Riqui, Araujo, mozda Todibo, mozda Garcia, Monchu i tko vec bude, je jako dobra skupina mladih i perspektivnih igraca koji bi s pravim trenerom mogli itekako dobro da se razviju i vode novu generaciju Barce.

Bartomeu nije vrijedan komentara, obicni smrad koji je sve radio za svoj dzep i od onakvog kluba je napravio ovaj cirkus. Sto prije ode, to bolje.

Iskreno sad bi odmah potpisao da ode, da se sve rasproda i da se klub vrati na stare staze i ulaganje u mlade, lijepu igru i da se pametno ulaze, jer ovo bacanje 100+ svake godine na igrace je smijesno postalo, tako i ovo s Lautarom, ako su pametni dat ce Lyonu 30-35mil za Depaya, dovesti igraca koji je bolji od Lautara i pokriva vise pozicija i biti mirni iducih 5god, a i ako ne upali s njim, imas Griezmanna, zamisli da dovedes Lautara za 100 i ima isti problem kao Coutinho, neka hvala.

Drago mi je da je gotova sezona, sad se ceka predsezona i da vidim kako ce to sve Koeman posloziti, kako cu omladinci igrati, a naravno najbitnije od svega, sta ce biti s Leom.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2020, 14:49

ElCartel11 je napisao/la:
25 avg 2020, 14:37
Odlazi Messi, znaci postajemo Milan2 ili ManUtd realno :D
Ne može biti Milan 2, kratki ste za 2 LPa. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 25 avg 2020, 14:51

Da se u Liverpulu Messi i alba nisu zahebavali kod one šanse, opet bi prošli, joj leoreya, ne zna se jel retardiraniji ovdje ili na temi korone.
I šta se vraćaš na tu prokletu utakmicu, prije par dana smo devastirani od Bayerna, nismo imali nikakve šanse nakon po sata igre.

Ekipi treba totalni remont i osvježenje. Treba novih igrača, treba sistem igre malo izmjeniti, ne treba tražiti zamjeno Messiu (ako ode), jer nema takvog igrača, a neće ga biti duži vremenski period, moža nikad.
Prilagoditi igru da se mogu snaći Grizman, Cou, sigurno neki novi napadač ako i Suarez ode. Dembela vidjeti jel živ, Trinkao, Pedri, Fati, itd..

Jednostavno, ove ili iduće sezone kreće neka nova era, kako će se završiti Bog sveti zna.
Neka moja pretpostavka je da će Kuman biti prelazno rješenje, možda samo ovu sezonu, pa će tu doći Xavi il možda Pep nazad. Otom potom.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 25 avg 2020, 15:28

Riziko je napisao/la:
25 avg 2020, 14:51
Da se u Liverpulu Messi i alba nisu zahebavali kod one šanse, opet bi prošli, joj leoreya, ne zna se jel retardiraniji ovdje ili na temi korone.
I šta se vraćaš na tu prokletu utakmicu, prije par dana smo devastirani od Bayerna, nismo imali nikakve šanse nakon po sata igre.

Ekipi treba totalni remont i osvježenje. Treba novih igrača, treba sistem igre malo izmjeniti, ne treba tražiti zamjeno Messiu (ako ode), jer nema takvog igrača, a neće ga biti duži vremenski period, moža nikad.
Prilagoditi igru da se mogu snaći Grizman, Cou, sigurno neki novi napadač ako i Suarez ode. Dembela vidjeti jel živ, Trinkao, Pedri, Fati, itd..

Jednostavno, ove ili iduće sezone kreće neka nova era, kako će se završiti Bog sveti zna.
Neka moja pretpostavka je da će Kuman biti prelazno rješenje, možda samo ovu sezonu, pa će tu doći Xavi il možda Pep nazad. Otom potom.
Ne bi. Alba je bio u ofsajdu barem 2 metra tako da bi bilo poništeno i da je Messi zabio gol.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 25 avg 2020, 15:42

Odlazi veliki Messi... :salut:
Nesto mi je i drago eto sto ce nas napustiti.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 avg 2020, 15:45

Do sad je nekoliko medija prenijelo da iz kluba odlaze Suárez (23.4 milijuna eura godišnje), Rakitić (13.3 milijuna eura godišnje), Umtiti (12 milijuna eura godišnje) i Vidal (devet milijuna eura godišnje).
Cilj uprave je smanjiti troškove za 100 milijuna eura na godinu. Navodno. Sumnjiva je to prica.
Pored ove četvorice morace otici još 5-6 igraca da bi smanjili troškove za 100 miliona.

Dakle, Barto ce pustiti i Messija niz vodu. Ode u najbolji igrac svih vremena zbog rezanja troškova. A nije se razmišljalo o tome kad su istresali stotine miliona na flopove.

Ima li gore uprave od ovih idiota ? šta napraviše od kluba kreteni :oops:

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 25 avg 2020, 15:48

Bilo je i vrijeme. Leo hvala za sve.Kad sam Dinha prezalio, i skontao da je klub na prvom mjestu i tebe cu.
Bit ce zanimljivo vidjeti koliko mogu mlade snage. Talenta i zelje za dokazivanjem sigurno ima. Trebat ce malo i m×da. Ako uzmemo ligu i iskristalisemo par mladih igraca za buducnost,smatrat cu uspjesnom sezonom.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 avg 2020, 15:52

Ima li gdje Piquea da opet napiše Se queda :kafa:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.