Ma nije otet....iznajmljen

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Ma nije otet....iznajmljen
Ali zato imate jednu Vojvodinu kojoj u napadu igra Mrkaić, stoper je Bralić.. Nisu se ni u BiH ligi proslavili, a Zvezda i Partizan su neki drugi svijet zbog svega, nije baš za uspoređivati s njima, ali ostali klubovi u Srbiji su jad, realno.Virtu4l je napisao/la: ↑26 avg 2020, 09:40Naravno da je besmisleno. Čak i oni koji imaju konstantu, ogromne budžete za naše uslove, pa se pate i potrebno im je mnogo sreće da dođu u grupe.
Recimo Partizan ili Hajduk koji već godinama nisu konkurentni, lagano dovode igrače za par miliona eura, a prodaju igrače za cifre o kojima mi možemo sanjati (Pavlović 10 mil eura, Bradarić 6,5 miliona). Ovakvi igrači u našoj ligi idu za par stotina hiljada eura, a radi se o mladim igračima, 18-20 godina.
Partizan i Zvezda u košarci imaju duplo veći budžet od naših fudbalskih klubova.
Sarajevo je trenutno ispred ostalih, i to samo jer ne moraju mnogo razmišljati o finansijama, uglavnom imaju zatvorenu finansijsku konstrukciju za sezonu i ne moraju razmišljati o tome šta će biti za 6 mjeseci. Gdje ponovo žive od onoga što zarade, a i ako zafali tu je gazda da pripomongne. Ipak, sve to je dovoljno samo za neometano funkcionisanje kluba, ni blizu za nešto više od toga.
I oni moraju talentovane igrače prodavati za siću, a nosioci igre su im igrači u poodmaklim fudbalskim godinama. Uz sve ovo su imali samo jednu odličnu sezonu gdje su rutinski osvojili titulu, i onda ponovo cirkus nakon toga.
To je ono što je generalno najveći problem. Stvorili su neki sistem, pokupili su skoro svu talentovanu djecu, i ponovo nema nekih zapaženijih rezultata. To pripisujem nedostatku stručnog kadra i ljudi koji će kreirati i provesti plan na recimo petogodišnjem nivou.
I kod njih su svako malo neke frke, cirkusi...
Stq ti znas? Ovo je filozofija i nacin zivota
Strasan nutricionista, sa mijesanim mesom i pecenjem...Meni i tebi bi bilo super ali ovo su kao profesionalni sportisti...svrakino1921 je napisao/la: ↑26 avg 2020, 10:32to mozemo samo mi
uci u Izrael sa nozevima i svojom domacom hranom
i pored hotela sa 5 zvjezdica
mi nosimo svoju hranu
i sa nama ide nas kuhar
VOLIM TE ZELJO
GOLEM SI ZELJO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.