FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 26 avg 2020, 14:13

Evander je napisao/la:
26 avg 2020, 14:02
leorey je napisao/la:
26 avg 2020, 13:41
Evander je napisao/la:
26 avg 2020, 13:24
Nista mi ne bi bilo draze nego da se u LP Barcelona sastane sa tom ekipom u koju ode, pa da vidimo ovu djecurlija, Messievu faniće, za koga bi navijali i sta bi pisali :kafa:
De bolan odvadi, ne mozes pobijediti vrbanjusu.

Od ekipa koje su bile ostali kao sto su Lyon, RB, Atalanta, ispali bi od svake ove sezone.

Gledali smo Lyon i PSG protiv Bayerna i mogli vidjet da Bayern uopste nije toliko jak koliko smo mi slabi bili, onakve golove ni na treningu ne primas.
Kakve to veze ima? Pa upravo radi toga valjda i jesu pozeljne promjene, da se vise ne brukaju i ne igraju ogavan fudbal.
Vi bi ste sve nesto mijenjali, ali sve da ostane isto. Igra Barce se nece promjeniti ako zamjenis stopera, ili zadnjeg veznog. Godinama se prica, mijenjaj iz korjena. Sta je korjen? Opet bi napad Messi-Suarez da gledas, a na klupi da marioneta neka nova bude?

P.S. Za koga ces navijati ako Messi ode i sastane se ta ekipa sa Barcelonom u LP, recimo vec u grupnoj fazi?
Naravno da sam za promjene, i da Suarez i Messi ne mogu skupa da igraju u 2021 jer mi nemamo svakako igrace koji ce pokrivat toliki prostor kad ne igraju odbranu, ali ovo nije trebao da bude nacin rastanka.

Covjece ikona kluba ce ti otici haman besplatno yebenim faxom, dok si treceg strijelca ekipe IKADA otjerao telefonskim razgovorom. Tebi je to mozda normalno, ali meni nije i da se radi o manjem klubu, a ne o jednoj Barceloni. De mi reci sta ce da misle ostali igraci nakon ovoga svega? Pa kad si se rijesio na takav nacin tih igraca, kako ce oni tek onda nogu da dobiju? Uprava jednostavno nema nikakvog stida, sto je pokazala i ova zadnja presica gdje je pacov lika zavalio da odgovara pitanja o Messiju na dan kad ti jedan dobar mladi igrac dolazi.

Naravno da cu navijati za Barcelonu, ali necu biti licemjer i rec da mi ne bi bilo drago gledati ga u City-u pod konacno top trenerom i vrhunskim sistemom, Engleska liga dobiti ce jos jedan novi nivo.

Takodjer, steta za yebenu Primeru, u samo par godina otisli su redom: Xavi, Iniesta, Neymar, Ronaldo a sad ce i Messi. Ogroman gubitak, nenadoknadiv u svakom smislu. Nekad su svi ti nabrojani igraci igrali u samo jednoj utakmici.
Zadnja izmjena: leorey, dana/u 26 avg 2020, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2020, 14:14

Pa u pravu je romario za neke stvari. Drugo mjesto u ligi i četvrtfinale LP neće biti ekstremno teško ponoviti. Griezmann, Coutinho, Dembele, Ansu, Trincao + neko pojačanje. Čak i da se ne dovede pojačanje u napadu, opet će biti sasvim pristojan uz pravi sistem.

Najviše se naravno očekuje od Griezmanna, on će dobiti ključeve ekipe. Onda tu je i Coutinho koji će dobiti mnogo više slobode. Sigurno da će i Dembele biti motivisan, ali ključno je da ostane zdrav, valjda tako i bude sa ovim promjenama u medicinskom timu. Ansu i Trincao su imali sasvim dobre sezone, da ne kažem odlične.

Vezni red djeluje vjerovatno najbolje nakon dugo vremena. Odbrana je, istina, problem, ali ne treba zanemariti da je veći problem bio timska odbrana. Uglavnom su ljudi bili na vjetrometini.

Možda ne možemo očekivati neke rezultate, ali u tome i jeste draž, što sve dođe kao bonus. Jednostavno nakon tri godine znamo svi kakvih rezultata i sitnih kozmetičkih promjena, moram priznati da sam jako uzbuđen da vidim kako će izgledati nova Barcelona.
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 26 avg 2020, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 avg 2020, 14:14

Manchester City are weighing up offering Messi a long-term contract that would see him move to partner club New York City FC after three years in the Premier League. [@samuelmarsden]
:urnebes:
@igrajlopte 🐦

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 26 avg 2020, 14:20

ReX je napisao/la:
26 avg 2020, 14:14
Manchester City are weighing up offering Messi a long-term contract that would see him move to partner club New York City FC after three years in the Premier League. [@samuelmarsden]
Pa dobro, to je jako mudro....žele ga prebaciti u SAD i potom i dalje zaradjivati na njemu. Ugovor na tri godine je otptilike sasvim realan i ja sam tako i procenio da su pred Leom još 2-3 godine ozbiljnog fudbala. Naravno sve je to uslovno i bla bla...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 avg 2020, 14:22

messilla je napisao/la:
Pa u pravu je romario za neke stvari. Drugo mjesto u ligi i četvrtfinale LP neće biti ekstremno teško ponoviti. Griezmann, Coutinho, Dembele, Ansu, Trincao + neko pojačanje. Čak i da se ne dovede pojačanje u napadu, opet će biti sasvim pristojan uz pravi sistem.

Najviše se naravno očekuje od Griezmanna, on će dobiti ključeve ekipe. Onda tu je i Coutinho koji će dobiti mnogo više slobode. Sigurno da će i Dembele biti motivisan, ali ključno je da ostane zdrav, valjda tako i bude sa ovim promjenama u medicinskom timu. Ansu i Trincao su imali sasvim dobre sezone, da ne kažem odlične.

Vezni red djeluje vjerovatno najbolje nakon dugo vremena. Odbrana je, istina, problem, ali ne treba zanemariti da je veći problem bio timska odbrana. Uglavnom su ljudi bili na vjetrometini.

Možda ne možemo očekivati neke rezultate, ali u tome i jeste draž, što je sve dođe kao bonus. Jednostavno nakon tri godine znamo svi kakvih rezultata i sitnih kozmetičkih promjena, moram priznati da sam jako uzbuđen da vidim kako će izgledati nova Barcelona.
To je sustina. Bit ce zanimljivo gledati nas, kako cemo se snaci, pogotovo ovi mladji igraci, i normalno da ce igraci kao sto su Coutinho I Griezmann dobiti jednu novu slobodu. Isto tak, bit ce cudno i zanimljivo gledati Messija u drugog ekipi.

Sredina definitivno dobija jednu novu dimenziju jer imas:

Frenkie
Pjanic
Puig
Busquets

Na to dodajes jos Coutinho/Griezmann. To je definitivno vrh vrhova, samo cemo vidjet kako ce ih trener koristiti.

Napad opet imas da koristis:

Griezmann
Coutinho
Ansu
Dembele

I jos ce sigurno doci neki igrac, nema sanse da se rijesimo i Messija i Suareza a da niko u napad ne dodje.

Jedna zanimljiva i mnogo mnogoooooo mladja ekipica.

Bitno je samo da uprava odleti sto prije jer je evidentna rotura na nivou igraci-uprava, da ne bi bilo sabotiranja, pogotovo nakon ovih desavanja.
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 avg 2020, 14:24

@Leorey,
Naravno da je ovaj način jako ruzan, sto prema Suarezu, sto ova situacija sa Messiem. Sto se pak faxa tice, Messi je poslao klubu, ne klub njemu.
Puno bi ljepse bilo da se Messi ispratio kako je i zaslužio, uz pun stadion i ovacije sa tribina u trajanju od sat vremena, ali malo je i do njega sto to nije tako.
Kako god završilo, napraviti mu kip ispred stadiona, ali ipak je vrijeme za novi proekat. Jedna era je gotova, nista nije vječno.

A upravu ne treba vise ni pominjati, oni ce otici. Faktički, sad su samo u tehnickom mandatu do izbora. Da sad odu, blokirao bi se klub na tri mjeseca, koliko mora proci do izbora. Nikakvu važniju odluku ne bi mogli donijeti, u sta spadaju i transferi.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 26 avg 2020, 14:28, ukupno mijenjano 2 puta.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 avg 2020, 14:26

parangal je napisao/la:
26 avg 2020, 14:20
ReX je napisao/la:
Pa dobro, to je jako mudro....žele ga prebaciti u SAD i potom i dalje zaradjivati na njemu. Ugovor na tri godine je otptilike sasvim realan i ja sam tako i procenio da su pred Leom još 2-3 godine ozbiljnog fudbala. Naravno sve je to uslovno i bla bla...
Jest bas ce Messi ici u MLS igrati i kasnije biti ambasador kluba :urnebes:

Yebemi se sta ce radit s njim, samo da oni debelo plate. A kasnije..
@igrajlopte 🐦

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 avg 2020, 14:32

Tragikomično. :mrgreen:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2020, 14:34

Koji ste vi sretnici. Dobiti cete za igraca koji ulazi u 34. godinu 222 miliona. Gdje to ima? Mozete da znate kupiti pola ekipe, a svakako vam je zbog potrosenosti niza igraca mrka kapa sad nekad.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 avg 2020, 14:35

Ispod 150M nece ici sigurno, RAC pise da ce debili traziti preko 220M. Naravno da se treba rastati na fin nacin s njim, medjutim ako je pacov imalo normalan reci ce ko i Pero u slucaju Ronalda: zelis ici? Okej, donesi mi pare i slobodan si.

Na isti nacin na koji je on poslao fax, ugovor se mora postovat a on ga ima do 2021. Ako zeli besplatno, neka ide sljedece godine. Ako zeli sad, trazit bar 150M ili manje uz nekog igraca.

Messi je legenda, ikona i siguran sam da ce dobiti i statuu ispred stadiona za sve sto je ucinio, ali u ovom slucaju jednostavno se MORAJU stititi interesi kluba i tu nema nikakve dileme.

Ne mozes pustiti takvog igraca, pa jos i Suareza i ne zaraditi bas nista, kako misle da se mi pojacamo? Bilo bi fer i s Messijeve strane da donese jos nesto love klubu, svaku svoju ogromnu platu, uredno je dobijao. I tako godinama.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 avg 2020, 14:36

tuzlak1987 je napisao/la:
26 avg 2020, 14:34
Koji ste vi sretnici. Dobiti cete za igraca koji ulazi u 34. godinu 222 miliona. Gdje to ima? Mozete da znate kupiti pola ekipe, a svakako vam je zbog potrosenosti niza igraca mrka kapa sad nekad.
Déjà vu

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 avg 2020, 14:37

Pa treba da ga puste bez trunke razmišljanja ako želi da ode. Novac tu ne smije bit' problem jer se Messi više nikada neće ponoviti. Bar ne za naših života. Klub je dig'o na jedan potpuno drugi level, koji će na osnovu toga "živjeti" najmanje deceniju. Ali isti ti su mahali bijelim zastavicama i prozivali Ronaldinha, čovjeka koji je bio kamen temeljac revolucije. Romanska ciganija, i ne zaslužuje ništa drugo nego neki tamo fax.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 26 avg 2020, 14:37

BoixosNois1899 je napisao/la:
26 avg 2020, 14:32

Kad je mogao Samso Osima, sto da ne i ovo. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 26 avg 2020, 14:39

ReX je napisao/la:
26 avg 2020, 14:26
Pa to će opet zavisiti samo od Barcelone...Ako jedan Messi zaista ode na ovako pre svega ružan način onda je sve moguće...

Ja nemam pojma šta je istina a šta ne ALI ako je barem delom istinito da je njemu npr. Koeman rekao u tom drugom razgovoru to što je rekao čudi me da ga Messi odmah nije oterao u 3 pizde mamine...

E sad (ponavljam da je sve to istinito jer ja ne znam) Koeman to nije mogao uraditi sam i na svoju ruku već uz dogovor i pristanak onoga koga je doveo što implicira da se Messi rastaje sa Barsom na najružniji mogući način....i za njega a pre svega klub.

Naravno...vreme leči sve...doćiće nova uprava, glave će se ohladiti i Messi će se naravno vratiti u Barcelonu gde će se klub kad tad i kako treba oprostiti od njega i on će uvek biti i ambasador i sinonim za Barcelonu ma gde proveo pomenute 2-3 godine karijere. Neke stvari se ne brišu gumicom... ;)
Zadnja izmjena: parangal, dana/u 26 avg 2020, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 26 avg 2020, 14:40

Centre forward je napisao/la:
26 avg 2020, 14:37
Romanska ciganija, i ne zaslužuje ništa drugo nego neki tamo fax.
Maskeunklab je Messiju prvi ugovor dao na palomi, nisu vala ni zasluzili vise od faxa. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 avg 2020, 14:42

BlaiseMatuidi je napisao/la:
26 avg 2020, 14:37
BoixosNois1899 je napisao/la:
26 avg 2020, 14:32

Kad je mogao Samso Osima, sto da ne i ovo. :mrgreen:
:rol:

I ti si vidim opasno startao nakon povratka. Mogli bi u ovaj koji dan svjedočiti i @ArthurMelo profilu. :mrgreen:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 avg 2020, 14:45

Cancelo, Bernardo Silva i Jesus. Ovim pridodati Upamecana, Gayu i Thiaga/Wijnalduma. Najveće želje u sredini su mi Aouar i Tonali.

Presra ga ja, ali bi bila perverzija. :D
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 26 avg 2020, 14:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 26 avg 2020, 14:46

Da li će bit vazduha na planeti ako Leo ode?
Da li će bakir, čović i dodik prestati pljačkati svoj narod ako leo ode?
Da li će gefufna biti opet trajno banovan ako Leo ode?

Mnogo je pitanja,a nigdje odgovora...
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 avg 2020, 14:47

ReX je napisao/la:
26 avg 2020, 14:26
parangal je napisao/la:
26 avg 2020, 14:20
ReX je napisao/la:

Yebemi se sta ce radit s njim, samo da oni debelo plate. A kasnije..
Prijatelju moj Xavi je najveći ambasador **** Katara na planeti. A pare koje će Messi dobiti od ovih su vjerovatno daleko veće i od tih para koje Xavi prima. Money talks. Naravno da će ići u SAD igrati malo neozbiljnog fudbala i pri tome zaraditi para koliko 99% fudbalera ne može zaraditi u 5 svojih karijera.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 avg 2020, 14:47

AlfredNobel je napisao/la:
26 avg 2020, 14:45
Cancelo, Bernardo Silva i Jesus. Ovim pridodati Upamecana, Gayu i Thiaga/Wijnalduma. Najveće želje u sredini su mi Auoar i Tonali.

Presra ga ja, ali bi bila perverzija. :D
RAC pise da City sad pregovara s Barcelonom, kako i treba biti jer je covjek pod ugovorom.

Traziti im dosta novca ili igraca+novac, nema druge. Jasno je da ce ovi platit koliko god budemo trazili.
27.10.2020

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.