1,3 miliona eura sedmicna plata, 30 miliona eura Barca placa na pravo koristenja imena i 30 miliona eura loyality bonus koji se placa nakon svake zavrsene sezone.
English Premier League - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
O ima ima, to Barcelonu s porezom izadje tako nekako.
27.10.2020
Onda je najplaceniji sportista na svijetu i Forbes ima pogresne podatke, jer kad na ovo tvoje dodas jos pare koje dobije godisnje od adidasa, pepsija i koga jos reklamira izadje mnogo vise od 100 miliona koje su oni naveli.Zonked je napisao/la: ↑26 avg 2020, 16:25S takvom ponudom mogu dovesti koga hoce
This is Messi's wage package at Barcelona according to Football Leaks: 60.395.769 euro basic yearly wages (£988.000 a week), £9.100.000 per year on image, £13.000.000 a year on bonuses plus signing on & loyalty fee (£120.000.000 over 5 years).
Mislim da su cifre prenapuhane, u balkanskom stilu koji katalonci i spanci vole da kopiraju kako bi se zamracila lova iz kluba koja nestane na nekim drugim poslovima koji prodju ispod radara. Forbes bi valjda to uracunao jer tabela najplacenijih sportista bi drugacije izgledala ako ej to istina, Federer ne bi bio najplaceniji vec Messi.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa prema zadnjoj listi Messi i jesta najviše zaradio od svih sportista, 130M eura.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Sto se tice financijskih podataka Football Leaks je tu tatajapa je napisao/la: ↑26 avg 2020, 17:19Onda je najplaceniji sportista na svijetu i Forbes ima pogresne podatke, jer kad na ovo tvoje dodas jos pare koje dobije godisnje od adidasa, pepsija i koga jos reklamira izadje mnogo vise od 100 miliona koje su oni naveli.Zonked je napisao/la: ↑26 avg 2020, 16:25S takvom ponudom mogu dovesti koga hoce
This is Messi's wage package at Barcelona according to Football Leaks: 60.395.769 euro basic yearly wages (£988.000 a week), £9.100.000 per year on image, £13.000.000 a year on bonuses plus signing on & loyalty fee (£120.000.000 over 5 years).
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Moguce da jesul ali prije vjerujem da je to pranje love nego da dobija bas te cifre jer je to nerealno puno cak i za danasnje ludilo.
Romagnoli
Kojoj listi? Na Forbesovoj za 2020u je najplaceniji Federer, pa Ronaldo pa tek onda Messi.
Romagnoli
Kojoj listi? Na Forbesovoj za 2020u je najplaceniji Federer, pa Ronaldo pa tek onda Messi.
Ronaldo nema ni blizu ugovor u Juventusu kao Messi u Barceloni. Ali ni blizu. Imao je manje cak i u Rejalu zadnje 3 godine. Mada Ronaldo je ispred zbog sponzora, ali neznatno.
27.10.2020
55 miliona eura
Pa bas zato je ovo i ultra sumnjivo jer njih dva su otkad ej ovaj doosao u Real uglavnom imali platu malo vecu jedan od drugoga u ovisnosti ko je zadnji ugovor produzio. I sta sad odjednom u momentu Messi ima skoro tri puta vecu platu? Pranje love smijem se kladiti u sta hoces, ne kazem da football leaks ima lose podatke, ja vjerujem da su njihovi podatci o plati tacni ali taj sav novac sigurno en ide Messiju.
Chilwell odlican bek
malo precijenjen al jbg tako je sa englezima.
Još ako dovedu Messija
a sve je moguce.

Dovedoše ih bez puno price i natezanja, plus Ziyech od ranije. Mnogo dobrih poteza Roman povlaci u kratkom vremenu. I onda se prica samo o Cityu kao plasticiWerner : £250,000 a week.
Chilwell : £190,000 a week.
Havertz : £300,000 a week.

Još ako dovedu Messija

Ima joslet3 je napisao/la: ↑26 avg 2020, 18:24Chilwell odlican bekmalo precijenjen al jbg tako je sa englezima.
Dovedoše ih bez puno price i natezanja, plus Ziyech od ranije. Mnogo dobrih poteza Roman povlaci u kratkom vremenu. I onda se prica samo o Cityu kao plasticiWerner : £250,000 a week.
Chilwell : £190,000 a week.
Havertz : £300,000 a week.![]()
Još ako dovedu Messijaa sve je moguce.

- Goalgetter
- Kontakt:
Jedva cekam vidjeti ovu ekipu Chelsea zajedno, veliki posao Lampard ima pred sobom.
Odlicno su poslovali, pa cak i ovaj transfer Thiago Silve je super.

- Romagnoli13
- Kontakt:
Roman troši kao sada već davne 2004e, mada je ovdje najmanje njegovog novca.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Marsal
- Kontakt:
Prije vidim kako Lampard otkaz dobiva nego kako nešto osvaja.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Tipujem da je bivsi u novembru/decembru.

Mada ne znam jesu li ovi precijenjeni igraci njegove zelje uopste.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Cityu ne treba Messi, usporio bi ionako vec umvrtljenu igru tima kada dodju pred 16 ,ne mogu probiti da se igra do sutra ,a i kad urade to Sterling promasi sa 4 metra. Mogu se oslanjati samo na laserski precizne sekvence KDBa.
City bi najvise pomogli neko kao Traore, Sain Maximain, Dembele prije nego je postao hadalj mozda i ovaj Torres,neko ko melje po krilu
City bi najvise pomogli neko kao Traore, Sain Maximain, Dembele prije nego je postao hadalj mozda i ovaj Torres,neko ko melje po krilu
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Haman ce Doherty kod murinja
Jah, Kevin probija i asistira a Messi nece moci hahahaRollMan je napisao/la: ↑26 avg 2020, 20:28Cityu ne treba Messi, usporio bi ionako vec umvrtljenu igru tima kada dodju pred 16 ,ne mogu probiti da se igra do sutra ,a i kad urade to Sterling promasi sa 4 metra. Mogu se oslanjati samo na laserski precizne sekvence KDBa.
Al najsmijesnije ce biti gledati kako melje u toj NBA ligi gdje se godinama pricalo da bi ga pojeli stoperi, a jedan Aguero i Silva godinama nabolji igraci iste lige.

Moram priznat da jedva cekam da vas zapis.a i da konacno ne mora igrat po citavom terenu jer ima normalan sistem.
27.10.2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.