nemaju bogans pa mislim ni watson zagarantovane ugovore a jamesa johnsona se mogu rijesit i eto tih 5 miliona za J Richa a i pitanje je koliko ce ta granica bit sljedece sezone
NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2010\2011
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma ja sam zadovoljan sa ovim sto su ucinili do sada i vjerujem da ce uciniti jos mnogo kako bi napredovali...naravno imati Rosa u ekipi, a ne uciniti sve da pokusas mu napraviti repektabilnu ekipu koja ce se boriti za titulu bilo bi za osudu... oni to moraju i toga su svjesni
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
ti stvarno mislis da ce richardson potpisat za 5 miliona?
to je smjesno kad vidim ostale ugovore.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
da nemaju garantovane ugovore za Bogansa i Watsona , ali ja nesto neznam jeli za trecu godinu ili drugu nesto nisa siguran ...ma bez obzira na to sve oni mogu raspodjeliti taj salary, ako recimo potpisu Richa na 2 godine onda mu dadnu prvu godinu onoliko koliko salrary zahtjeva, a u drugoj godini mu isplate ostalo, kada odu Bogans i Watson recimodema je napisao/la:nemaju bogans pa mislim ni watson zagarantovane ugovore a jamesa johnsona se mogu rijesit i eto tih 5 miliona za J Richa a i pitanje je koliko ce ta granica bit sljedece sezone
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
kao sto rekoh bullsi su spremni preci salary cap da dovedu igraca koji ce ih ubaciti u finale !
pa ako j-rich nije spreman za 5mil bullsi idu preko capa pa ce placati kaznu , kao sto rade i orlando i lakersi , boston , da ne nabrajam dalje.
pa ako j-rich nije spreman za 5mil bullsi idu preko capa pa ce placati kaznu , kao sto rade i orlando i lakersi , boston , da ne nabrajam dalje.
a sto nebi potpisao prvu godinu za 5 i onda mu moze ic na 6 pa 7 na 8 ,mislis da nebi potpisao 4 godine za 26-30 miliona,e da brate i to ce i bit sljedece sezone idu preko sigurno i vrijeme jeWolverine je napisao/la:ti stvarno mislis da ce richardson potpisat za 5 miliona?
richardsonu ce sljedece godine biti zadnja prilika da potpise veliki dugogodisnji ugovor, a vi bi ga potpisali sa 10 milja kroz dvije godine izgleda
@furymaker, kako nemozes skontat da postoje neka pravila oko dovodjenja igraca? kolko ja znam kad se nema prostora na salary capu igraci se mogu potpisat samo za mid level i minimum exception, te ako ima ona birdova prava.
@dema, nece sigurno, premalo je to para za legitimnog 20-5 igraca koji ima procente suta skoro 50%, i koji je najbolji tricas i ponajbolji spotup suter u ligi.
@furymaker, kako nemozes skontat da postoje neka pravila oko dovodjenja igraca? kolko ja znam kad se nema prostora na salary capu igraci se mogu potpisat samo za mid level i minimum exception, te ako ima ona birdova prava.
@dema, nece sigurno, premalo je to para za legitimnog 20-5 igraca koji ima procente suta skoro 50%, i koji je najbolji tricas i ponajbolji spotup suter u ligi.
ali ce se zato borit za titulu ,ne mozes sve dobit,a imaju prostora sad sam ti objasnio ovi nemaju zagarantovane ugovore,sjecam se kad su ih potpisivali,oni njemu mogu dat i na 5 godina i da u zadnjoj primi neku veliku cifru i to je to.Nemoj gledat ugovor Jo Johnsona to je bolest koja ce se tesko ponovit.A moje misljenje je da ni Mayo se mogao lakse dovest,manje bi kostao i rastao bi s ekipom.On moze puno bolje pa bio je glavni konkurent Rose-u za Rookia godine.Wolverine je napisao/la:richardsonu ce sljedece godine biti zadnja prilika da potpise veliki dugogodisnji ugovor, a vi bi ga potpisali sa 10 milja kroz dvije godine izgleda![]()
bio je, ali poslije toga sve vise i vise nazaduje. ove sezone je blago receno katastrofalan.
i naravno da ga je lakse dovest kad mu je trzisna vrijednost mnogo manja nego richardsonova jer je objektivno dosta losiji igrac od njega, na obje strane terena, a i van terena je dosta nestabilan.
i naravno da ga je lakse dovest kad mu je trzisna vrijednost mnogo manja nego richardsonova jer je objektivno dosta losiji igrac od njega, na obje strane terena, a i van terena je dosta nestabilan.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma dovest cemo OJ Mayo i bicemo zadovoljni ebiga...nek dadne 10p to je za nas pobjeda, u odnosu sta pruza Bogans ...nista mi ovim necemo izgubiti ako budemo dali prvi pick i eventualno J.Jonsona
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- adriano_leite
- Kontakt:
U tome je poenta, a preko salary capa se samo prelazi kada ti free agent ima bird rights kao sto ce vjerovatno rose imati kada mu istekne ovaj prvi ugovor. Drugacije ne moze, nema teoretske sanse, jedino nastiklavati, prvu godinu sicu a onda velike cifre, mada opet ne vidim sansu za Bullse, deng, noah, cb5 imaju vec visoke ugovore.Wolverine je napisao/la:richardsonu ce sljedece godine biti zadnja prilika da potpise veliki dugogodisnji ugovor, a vi bi ga potpisali sa 10 milja kroz dvije godine izgleda![]()
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Nije on kriv,zbog ovih igara,Memphis ga konstantno zapostavlja a vrhunac je kad su igracu koji nije bilo cim zasluzio njegovo startno mjesto.Jos kad se zna da ga je zamjenio Rookie koji s njima nije trenirao skoro nikako tj tek kad je potpisao ugovor.Jos su mu sad srezali minute gledam,zna igrat po 17 minute ili 20 i odigrat puno bolje od ovih koji igraju na njegovoj poziciji.Ma kad bi on dosao bilo bi to sjajna stvar.Wolverine je napisao/la:bio je, ali poslije toga sve vise i vise nazaduje. ove sezone je blago receno katastrofalan.
ja mislim da bird rights imaju svi igraci koji su pod ugovorom vise od tri godine, nisam siguran. ima ih i richardson, ali ih moze iskoristit samo sa sunsima, ili ako eventualno bude trejdan u neki drugi tim pa produzi sa njima.
dema, smanjuju mu minute, ali bih rekao sa razlogom, lik je umisljen do zla boga, kasni na treninge, a odbranu igra gore od steve nasha, ako se moze reci da je igra uopste.
dema, smanjuju mu minute, ali bih rekao sa razlogom, lik je umisljen do zla boga, kasni na treninge, a odbranu igra gore od steve nasha, ako se moze reci da je igra uopste.
Ja nisam citao da kasni na treninge i da je problematican igrac,ako je tako onda ne cudi njihov potez iako do sad nisam citao da lik pravi neke velike probleme,ako si u pravu onda nam ne treba taj igrac,onda radije J RichaWolverine je napisao/la:ja mislim da bird rights imaju svi igraci koji su pod ugovorom vise od tri godine, nisam siguran. ima ih i richardson, ali ih moze iskoristit samo sa sunsima, ili ako eventualno bude trejdan u neki drugi tim pa produzi sa njima.
Ne igra odbranu ? taj tip je zatvorio kobea u zadnjoj cetvrtini kada su prosli put igrali protiv lakersa .Wolverine je napisao/la:lik je umisljen do zla boga, kasni na treninge, a odbranu igra gore od steve nasha, ako se moze reci da je igra uopste.
A nigdje nisam procitao da kasni na treninge i da je problematican iako pratim memphis i Mayoa .
pa zakasnili su nedavno on i randolph
a covjek ima urnebesnu glavu, to se vec odavno zna.
a sto se odbrane tice, ja kad god sam ga gledo protivnici ga unakaze. odmah se sjetim zadnje akcije u mecu protiv phoenixa kad je richardson bukvalno sam ostao i zabio kos za produzetke. bas gledam za kobea, covjek mu je ubacio 23 i 29 poena ove sezone
a prosle mu je ako se dobro sjecam zabio 45.
mozda on i igra neku dobru odbranu kad se trudi, al se lik ne trudi i totalno je nezainteresovan.
a sto se odbrane tice, ja kad god sam ga gledo protivnici ga unakaze. odmah se sjetim zadnje akcije u mecu protiv phoenixa kad je richardson bukvalno sam ostao i zabio kos za produzetke. bas gledam za kobea, covjek mu je ubacio 23 i 29 poena ove sezone
mozda on i igra neku dobru odbranu kad se trudi, al se lik ne trudi i totalno je nezainteresovan.
u zadnjoj cetvrtini kada je se potrudio kobe nista nije napravio , kobe je imao u toj utakmici 9/25 sut , sto je uzasno za njega , jel tako ?Wolverine je napisao/la:pa zakasnili su nedavno on i randolpha covjek ima urnebesnu glavu, to se vec odavno zna.
a sto se odbrane tice, ja kad god sam ga gledo protivnici ga unakaze. odmah se sjetim zadnje akcije u mecu protiv phoenixa kad je richardson bukvalno sam ostao i zabio kos za produzetke. bas gledam za kobea, covjek mu je ubacio 23 i 29 poena ove sezonea prosle mu je ako se dobro sjecam zabio 45.
OJ Mayo ima potencijala kao i DRose u defanzivi , atletski gradjeni i jedan i drugi , samo je sada njihova zelja da igraju odbranu ta koja utjece kako ce igrati .
Ali iskreno govoreci uzeo bi J-Richa prije Mayoa , jos su se spominjali Marcus Thornton , Corey Brewer , KEVIN MARTIN kao potencijalni SG za bullse . Naravno kada bi se Kevin Martin mogao dovesti to bi uradio odmah , covjek 20+ poena po utakmici , 40% trice , dobar u defanzivi i ide preko 10 na liniju slobodnih bacanja , al ima jos par dana do pocetka prelaznog roka , ovih dana bi se mogli tradeati ovi novi sto su dosli pa sigurno ocekujem neki trade .
evo ja cu probat, iako su velike sanse da sam u krivu.Admir_Sa je napisao/la:Mozel neko objasnit do Bird pravilo
ovako, tim ima pravo produzit vlastitog free agenta, unatoc tome sto ih njegovo produzenje stavlja iznad salary capa. igrac ima "bird rights" samo ako tri sezone ne bude otpusten ili ako tri sezone ne promjeni tim kao free agent. znaci ima birdova prava ako odradi tri ugovora po jednu godinu, ili jednostavan ugovor od najmanje tri godine. ako igrac bude trejdovan u drugi tim, zadrzava ta prava, i tim koji ga je dobio ima pravo da ga produzi.
a opcija luskuzne takse ako ode iznad salari capa, jel ostaje ili pomocu tog bird pravila ona ne vazi za te situacije?Wolverine je napisao/la:evo ja cu probat, iako su velike sanse da sam u krivu.Admir_Sa je napisao/la:Mozel neko objasnit do Bird pravilo
ovako, tim ima pravo produzit vlastitog free agenta, unatoc tome sto ih njegovo produzenje stavlja iznad salary capa. igrac ima "bird rights" samo ako tri sezone ne bude otpusten ili ako tri sezone ne promjeni tim kao free agent. znaci ima birdova prava ako odradi tri ugovora po jednu godinu, ili jednostavan ugovor od najmanje tri godine. ako igrac bude trejdovan u drugi tim, zadrzava ta prava, i tim koji ga je dobio ima pravo da ga produzi.
nema potpisa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.