Demografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Demografija
Iransko obrazovanje je usmjereno na ta takmičenja. Na Zapadu to nije tako. Većinu to ne zanima, više ih zanima izgradnja karijere u onome za šta se obrazuju.
Jako bi teško naći budalu koja bi išla da se obrazuje u Iran umjesto bilo gdje na Zapadu.
Jako bi teško naći budalu koja bi išla da se obrazuje u Iran umjesto bilo gdje na Zapadu.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ovdje se moram slozit u jednom dijelu sa Ukriagom. Obrazovanje iz arapskih i predjela bivseg SSSRa su mnogo teza i 10x kompatibilnija za naucna istrazivanja, tj. nivo znanja stecenog da bi se mogao odlucit za takav put karijere. U EU se obrazovanje svodi na primjenjivanje teorije na basic levelima u praksi, kako bi se spremio za neki uhljebarski posao, gdje ces uglavnom kopirat dokumente pravim "intelektualcima".
Doduse, ta tezina i opseg znanja ima i svoje mane, jer se u tim sistemima, kao i u nasima, mnogo manje paznje posvecuje prakticnom dijelu, koji je za veliku vecinu studenata mnogo bitniji od teorijskog znanja, kojeg svakako ni 10% nece bit spremni primijenit u stvarnom poslu i zivotu. Nisu svi studenti stvoreni da budu naucno-istrazivacki radnici, nit ima toliko trzista da se svi kao takvi zaposle. Zbog toga je i EU obrazovanje dobro i korisno, kao neki medjustepen izmedju srednjeg i obrazovanja najviseg stupnja i opsega potrebnog za eventualno naucno-istrazivacko djelovanje.
Doduse, ta tezina i opseg znanja ima i svoje mane, jer se u tim sistemima, kao i u nasima, mnogo manje paznje posvecuje prakticnom dijelu, koji je za veliku vecinu studenata mnogo bitniji od teorijskog znanja, kojeg svakako ni 10% nece bit spremni primijenit u stvarnom poslu i zivotu. Nisu svi studenti stvoreni da budu naucno-istrazivacki radnici, nit ima toliko trzista da se svi kao takvi zaposle. Zbog toga je i EU obrazovanje dobro i korisno, kao neki medjustepen izmedju srednjeg i obrazovanja najviseg stupnja i opsega potrebnog za eventualno naucno-istrazivacko djelovanje.
- ASD
- Kontakt:
Ma Zapad ima najbolje uslove studiranja i tu sva priča završava.
Težina i ne znači samo znanje.
Nisu džaba najjači univerziteti tamo gdje se najviše plaća i gdje je strašno skupo običnom čovjeku. Zato što zauzvrat dobijaš najbolje uslove.
Težina i ne znači samo znanje.
Nisu džaba najjači univerziteti tamo gdje se najviše plaća i gdje je strašno skupo običnom čovjeku. Zato što zauzvrat dobijaš najbolje uslove.
Moram danas kad budem prolazio pored reda ispred Njemacke ambasade ljudima reci da veze nemaju, prosperitet je u Iranu, Uzbekistanu i Kirgistanu.
Ljudi dragi o cemu vi pricate. I u nasem I u svakom drustvu, pravilo je sto si siromasniji i neobrazovaniji ti vise djece imas. Kod Roma bez sedmero ne ide. Mozda tu lezi i odgovor veceg nataliteta u RS nego u FBiH. Ja ne znam kako je u Zvorniku sad, ali u Sarajevu na prste mozes izbrojati mlade porodice sa vise od dvoje djece... to jednostavno nije standard. Porodice gdje oba roditelja rade I gdje se ne zivi u zajednici sa roditeljima, gdje se u brak stupa nakon sto se zavrsi fakultet I vise od toga, jednostavno fizicki tesko mogu podnjeti vise od dvoje.
U gradovima koji pruzaju puno opcija, kultura, pozirista, restorani, koncerti... zene ne zele da se zakucaju uz petoro djece. Tu zenu kojoj je ambicija da rodi troje djece i pere muzu gace, ja nisam upoznao do sad.
Parovi u vecim gradovima se ne vjencavaju rano, ima puno opcija, nije kao u Zvorniku gdje zavrsis srednju s 18 i udajes se I to biras od 50tak momaka tvog godista koje znas cijeli zivot, odlucis za cas I to je to. Ja sam recimo suprugu upoznao u tridesetim, prvo dijete dobio u drugoj polovini tridesetih, drugo sa 40. Trece trebam sa 50? Pa necu dozivjet da bude punoljetno i ove jedva stizem jer sam ispuhao. A do tad sam se zajebavao jer sam imao opcija da se zajebajem, skolovao se, putovao, izlazio...
Da sam se rodio u goroj sredini sta bih nego se ozenio u 20-toj, do sad sprcao petoro jer kad padne mrak nemam stA drugo raditi.
A da zivim u Parizu, vjerovatno bih dobacio do jednog djetata maksimalno (sto bi bila fula, ali Jbg)
Ljudi dragi o cemu vi pricate. I u nasem I u svakom drustvu, pravilo je sto si siromasniji i neobrazovaniji ti vise djece imas. Kod Roma bez sedmero ne ide. Mozda tu lezi i odgovor veceg nataliteta u RS nego u FBiH. Ja ne znam kako je u Zvorniku sad, ali u Sarajevu na prste mozes izbrojati mlade porodice sa vise od dvoje djece... to jednostavno nije standard. Porodice gdje oba roditelja rade I gdje se ne zivi u zajednici sa roditeljima, gdje se u brak stupa nakon sto se zavrsi fakultet I vise od toga, jednostavno fizicki tesko mogu podnjeti vise od dvoje.
U gradovima koji pruzaju puno opcija, kultura, pozirista, restorani, koncerti... zene ne zele da se zakucaju uz petoro djece. Tu zenu kojoj je ambicija da rodi troje djece i pere muzu gace, ja nisam upoznao do sad.
Parovi u vecim gradovima se ne vjencavaju rano, ima puno opcija, nije kao u Zvorniku gdje zavrsis srednju s 18 i udajes se I to biras od 50tak momaka tvog godista koje znas cijeli zivot, odlucis za cas I to je to. Ja sam recimo suprugu upoznao u tridesetim, prvo dijete dobio u drugoj polovini tridesetih, drugo sa 40. Trece trebam sa 50? Pa necu dozivjet da bude punoljetno i ove jedva stizem jer sam ispuhao. A do tad sam se zajebavao jer sam imao opcija da se zajebajem, skolovao se, putovao, izlazio...
Da sam se rodio u goroj sredini sta bih nego se ozenio u 20-toj, do sad sprcao petoro jer kad padne mrak nemam stA drugo raditi.
A da zivim u Parizu, vjerovatno bih dobacio do jednog djetata maksimalno (sto bi bila fula, ali Jbg)
- AshburtonG
- Kontakt:
Moj post se odnosio vise na steceno obrazovanje, koje se koristi na univerzitetima. Blasfemija je reci, da prosjecni EU student ima vise elementarinih znanja od gore navedenih. Studiram ovamo i mogu potvrdit da su ti ljudi nenadyebivi u prirodnim znanostima. Na Univerzitetu Bec, na mom bivsem fakultetu, svaki drugi profesor je bio ili iz bivseg SSSRa ili dole sa arapskog podneblja.
Drugi par rukava su dijapazon mogucnosti i iskoristivost, te usmjerenje tog znanja. Normalno da u tome prednjace EU univerziteti, jer imaju mnogo bolje povezanosti i strukture samog obrazovnog zakona, uz normalno ove standardne britanske i americke.
@admin "fulas cijeli fudbal". Redovi za njemacku vizu su 95% sacinjeni od ljudi, koji idu trbuhom za kruhom, a ne da bi stekli obrazovanje u toj drzavi. Prica se o kvaliteti obrazovanja, tj. finalnom produktu. Normalno da je socijalni zivot i poslovne mogucnosti, te gradjenje karijere prosperitetnije u zapadnoevropskim drzavama.
- ASD
- Kontakt:
Pa to je i logično, pogotovo za SSSR, jer su usmjereni na teoriju, a ne za rad.AshburtonG je napisao/la: ↑25 avg 2020, 18:41Moj post se odnosio vise na steceno obrazovanje, koje se koristi na univerzitetima. Blasfemija je reci, da prosjecni EU student ima vise elementarinih znanja od gore navedenih. Studiram ovamo i mogu potvrdit da su ti ljudi nenadyebivi u prirodnim znanostima. Na Univerzitetu Bec, na mom bivsem fakultetu, svaki drugi profesor je bio ili iz bivseg SSSRa ili dole sa arapskog podneblja.
Drugi par rukava su dijapazon mogucnosti i iskoristivost, te usmjerenje tog znanja. Normalno da u tome prednjace EU univerziteti, jer imaju mnogo bolje povezanosti i strukture samog obrazovnog zakona, uz normalno ove standardne britanske i americke.
Kad se SSSR raspadao, Amerika i VB su se otimale za profesore iz tih država iako imaju najbolji obrazovni sistem.
Takva vrsta obrazovanje je malo problem, jer ako nisi među najboljima, da imaš reference kako bi radio kao profesor, teško imaš šta da ponudiš na tržištu.
Što se tiče Zapada. Najveći problem tamo je problem koji ja zovem problem CV-a. Ljudi ganjaju što bolji CV iako im to ništa ne znači.
Navodim primjer jednog prijatelja, koji je Švabo. Ima C1 engleski i krenuo na kurs C2 engleskog.
Pitam ga ja šta će ti to, C1 ti je sasvim dovoljan, on kaže zbog CV-a. Znači, ne ide ido zato što to voli, ni što će mu pomoći u poslu nego zbog toga da CV ljepše izgleda i zbog tog će vjerovatno bolje proći od nekog ko je možda za neki posao i bolji od njeg.
CV se ganja zato sto se sada ti isti stavljaju kroz "robota" koji trazi kljucne rijeci (kao npr taj "C1" engleski) a onda ako tvoj CV ima sto vise tih kljucnih rijeci iz oglasa on dolazi do HR koji ga pregledava.
" $, ? " % у / ".admin je napisao/la: ↑25 avg 2020, 18:28Moram danas kad budem prolazio pored reda ispred Njemacke ambasade ljudima reci da veze nemaju, prosperitet je u Iranu, Uzbekistanu i Kirgistanu.
- ? " " у РС у $ на ".
- $ је " проценат ' у " у $ на РС.
- ", & " " се & ", не ' " у " " на & ?, % јасно не " $ управо & $ " " у ? ?, тј. ", & ? $, & " '.
- % се " ".... А $ је не " " $ $ $, ?, $ " " ? " у праву. " ' $, " у & ступају " у ", него у РС. ? - је & ? $.
$, & " " са 18 у " ступе у & се на $ " " на прсте $ &...
У ", " се ? не, " у праву.
" " $.
Iranske kino dvorane broje 173.000 sjedista, a godisnje bude izdato 26 miliona ulaznica. Iran je 15. drzava po broju posjeta kino dvoranama. Prije nego je Trump uveo nove sankcije podiglu su su fertilitet sa 1.68 na 2.11 djeteta po zeni, sad im je opet poceo padati fertilitet.

Dvoje djece je super, pogotovo u urbanom Sarajevu, a jos si se zajebavao.

Nisam pokusao reci da je vise roma u RS nego u FBiH, niti da imaju uticaja na ukupnu statistiku. Pokusao sam reci da siromastvo i slabo obrazovanje pozitivno uticu na natalitet u svakom dijelu svijeta, i u Iranu I u RS I u Americi, Svicarskoj, Sarajevu, Zvorniku... nebitno. Rome sam uzeo kao drastican primjer jer su u nasem drustvu, na zalost, bas drastican primjer lose situacije.
Pokusao sam reci da broj rodjenih beba nije neminovno pokazatelj prosperiteta i dobre buducnosti, da bi se u 60 stranica samo o tome raspravljalo.
Ono sto sam rekao su univerzalne cinjenice, nevezano za Iran, Uzbekistan ili Rusiju. Statistika se moze upotrijebiti kako god zelis da dokazes neku svoju tvrdnju, pa se ne bih ubjedjivao.
Pokusao sam reci da broj rodjenih beba nije neminovno pokazatelj prosperiteta i dobre buducnosti, da bi se u 60 stranica samo o tome raspravljalo.
Ono sto sam rekao su univerzalne cinjenice, nevezano za Iran, Uzbekistan ili Rusiju. Statistika se moze upotrijebiti kako god zelis da dokazes neku svoju tvrdnju, pa se ne bih ubjedjivao.
Zato onaj ekstrem
Elvedin Pezic promovise poligamiju na svojoj stranici na fb, kako je 1910 bilo dosta poligamskih brakova, promovise na Poligamiju, a nije podigao vise od Cekera u zivotu,
.ko Njega i ostale Sejhove/ ucitelje placa i preko kojih organizacija????
Lahko je njemu kad ima 5000+ a ovamo govori ljudima pravite djecu, bit ce nafake
. Mislim da nije off topic

.ko Njega i ostale Sejhove/ ucitelje placa i preko kojih organizacija????
Lahko je njemu kad ima 5000+ a ovamo govori ljudima pravite djecu, bit ce nafake
Kritika religije je uvijek on topic
Kada god mislis da si na pogresnom putu dovoljno je samo da pogledas ides li u istom smjeru sa religijom, ako ne ides budi siguran da si na pravom putu!
----------------------------------------------
Nema dileme da se u siromasnim porodicama radja vise djece jer je sex zabava za sirotinju!

----------------------------------------------
Nema dileme da se u siromasnim porodicama radja vise djece jer je sex zabava za sirotinju!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije više ni u manjim gradovima tako, to je prije bilo, sad je puno sličnije tome stanju u Sa i većim gradovima. Evo ja sam dokaz, neće žene više brak nikako, teže je to naći nego dobiti na lutriji, čak ni one iz Binga što rade za 5 stoja a kamoli neke sa boljim primanjima.admin je napisao/la: ↑25 avg 2020, 18:28U gradovima koji pruzaju puno opcija, kultura, pozirista, restorani, koncerti... zene ne zele da se zakucaju uz petoro djece. Tu zenu kojoj je ambicija da rodi troje djece i pere muzu gace, ja nisam upoznao do sad.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Puna Dobrinja, Mojmilo, i Alipasino beba i djece i mladjih bracnih parova
Generalno mladje generacije od 1993 su sklonije bebama od starih generacija

Generalno mladje generacije od 1993 su sklonije bebama od starih generacija
Nisu sklonije nego su kondomi losije kvalitete!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
OslobodjenjeAlarmantna statistika: U BiH sve manje beba, svaki šesti par ima probleme sa začećem
Preko 2300 novorođenih beba manje kroz samo dvije godine na području Federacije BiH
Prema posljednim podacima Agencije za statistiku u prošloj 2019. godini rođeno je ukupno 17.490 beba na području Federacije BiH, to čak 1.409 manje od 18.899 rođenih pretprošle godine. Međutim, negativan trend se nastavlja i dalje, obzirom da je još godinu ranije, 2017., rođeno ukupno 19.824 beba.
Preko 2300 novorođenih beba manje kroz samo dvije godine na području Federacije BiH. Statistički podaci također pokazuju da broj novorođenih u Bosni i Hercegovini konstantno opada u poratnom periodu. Stručnjaci navode da u smanjenom broju novorođenih značajnu ulogu igra neplodnost parova.
Svaki šesti par u BiH ima probleme sa začećem Bosna i Hercegovina već godinama je dio negativne statistike kao zemlja koja bilježi skoro najniži natalitet u regiji. Na području Bosne i Hercegovine, između 15 i 18 posto, odnosno skoro svaki šesti par ima poteškoće u ostvarivanju potomstva, dok svaki peti par treba stručnu medicinsku asistenciju kako bi mogao ostvariti potomstvo.
Nažalost, metode potpomognute oplodnje su skupe, a parovi u FBiH i dalje nemaju podršku države, te samo oni parovi, koji to mogu priuštiti mogu imati podršku u procesu začeća i doći do potomstva.
Bez pozitivnog nataliteta, nijedna država nema svijetlu budućnost. Nažalost, vlasti konstantno upozoravaju na činjenicu da je broj novorođenih beba u BiH u konstantnom opadanju, no ključni Zakon o potpomognutoj oplodnji u FBiH koji bi pomogao parovima koji imaju poteškoće pri začeću da dođu do potomstva i dalje je neprovediv zbog nedonošenja podzakonskih akata. Dok Republika Srpska finansira tri pokušaja izvantjelesne oplodnje za parove kojima je to potrebno, u FBiH, parovi su prepušteni sami sebi, bez ikakve podrške.
Treba se desiti potpuni ekonomski krah kao 1930-ih, ne bi li se šta zg*zilo. Da nema za hljebario_Ferdy88 je napisao/la: ↑26 avg 2020, 09:33
Nije više ni u manjim gradovima tako, to je prije bilo, sad je puno sličnije tome stanju u Sa i većim gradovima. Evo ja sam dokaz, neće žene više brak nikako, teže je to naći nego dobiti na lutriji, čak ni one iz Binga što rade za 5 stoja a kamoli neke sa boljim primanjima.

https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- PointBlank
- Kontakt:
Ne bih baš rekao da su redovi 95% sačinjeni od te populacije. Možda ovi 30/35+, i muškarci mahom, jer žene su tu fleksibilnije dosta, velika većina ih odabere da ide na pflege kurs, ausbildung za pflegekraft, medicinsku sestru itd.AshburtonG je napisao/la: ↑25 avg 2020, 18:41@admin "fulas cijeli fudbal". Redovi za njemacku vizu su 95% sacinjeni od ljudi, koji idu trbuhom za kruhom, a ne da bi stekli obrazovanje u toj drzavi. Prica se o kvaliteti obrazovanja, tj. finalnom produktu. Normalno da je socijalni zivot i poslovne mogucnosti, te gradjenje karijere prosperitetnije u zapadnoevropskim drzavama.
Vjeruj mi, sve više zamaha uzima ovaj Ausbildung i slične opcije kod mlađe raje.
Mislim da je jedan forumaš odavde u okolici Minhena, isto na Ausbildungu, krajišnik.
3 godine se "patiš" sa cca 800-900e, imaš školu i praksu (nakon koje te velika vecina firmi primi kod sebe, ako si kod njih bio te 3 godine), a nakon toga imaš mnogo povoljniji položaj nego što ga imaš kad dođeš da radiš samo onako.
Mnogi koji su gore završili Ausbildung za medicinskog tehničara/sestru, lupaju plate od 3500-4000€ brutto u početku (ako su samci, to ti je cca 2100-2500 netto). Velike su to pare za nekog ko je tek završio, i zamisli kako će im biti za 5 godina, kad raste i koeficijent i sve, a i znam za 3 cure koje imaju tako nešto. Posao zguza na guz realno, a sav prljavi posao obavljaju one pflegerice.
Eh sad zamisli ko odabere neko dobro zanimanje na tom Ausbildungu (IT techniker, C++ programmer, CNC techniker i milion tih poželjnih zanimanja, pa Zahntechniker - smiješno zvuči, al lupaju pare jer se zubi većinom finansiraju iz sopstvenog džepa, pa onda Designer za ovo ili ono npr..), on još više profitira.
Vjeruj mi, ko god je imao mogućnost da to uradi, ili je uradio, ili radi, ili će. Ja trenutno crpim resurs države u obliku sprachkursa u berufszentrumu, da bih dogodine mogao na ausbildung. Sami su me zvali čim sam otkaz dobio zbog Corone, nisu mi rekli da idem u poštu, bauštelu i sl., nego odma pitanje želim li se obrazovati. Shodno tome, što bih vukao ja (ili bilo ko od nas ovdje) po kuhinjama, lagerima, aerodromu, pošti, kojekakvim bauštelama kao čistač, zidar, armirač, električar, keramičar, rigips majstor ili šta već (jer je sve lošije plaćeno, a sjebeš leđa i koljena i kompletno zdravlje), kad ovako mogu uzeti obrazovanje koje mi daju u ruke i postat neki k u životu.
A fala bogu euri i lagodan život (kvalitetniji i finansijski isplativiji nego u Bosni) su dovoljna motivacija.
Realno, nemam ništa od toga da umjesto 3 godine škole radim za po 1500 netto.. pare začas odu, dok stan, dok hrana, dok kupiš za čim ti duša zapišti, dok auto, dok ovo i ono, nigdje te, a treba mi godina i godina da plata skoči signifikantno i opet si nesiguran u budućnosti, jer nemaš papir. A nakon 3 godine škole imaš zaleđinu kroz papir, praksu i certifikate (zavisi od zvanja koje završiš), i veću platu u startu, pa vagaj šta se više isplati. Naravno samo ako gledaš dugoročno.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ausbildung je bukvalno ponavljanje srednje skole, odnosno na nasem "zanatske"/strukovne skole. Vecina ljudi, a i zena upisuju taj Ausbildung sa zavrsenom srednjom skolom. 90% ausbildunga mozes upisat sa zavrsenom osnovnom skolom. Mi pricamo ovdje od fakultetskom obrazovanju, a na isto se i moj post odnosio. I da, bira se Ausbildung za Pflegekraft, jer je to trenutno najlakse za upad. Da se traze profesori bosanskog, svi bi odjednom upisivali taj ausbildung. Po meni je to trbuhom za kruhom, a ne sticanje znanja i interesovanje za nesto. Normalno da je bolje i to, nego nista, pa radit na bausteli ili ciscenje, ali nije bila to poenta mog posta. A i negdje sam skoro citao neku statistiku, da je prosjek godina stranaca koji upisuju Ausbildung u DE dosta preko 20g, sto samo potvrdjuje ovo sto navedoh iznad. Ausbildung Svabe rade sa 16 godina.
I sam sam trenutno u procesu prelaska u Njemacku. Dobio sam solidnu ponudu, da nastavim skolovanje preko jedne njemacke firme. I tu se slazem, draze mi je radit taj nastavak za 1000e netto, pa uzimat ozbiljnije novce nakon diplome, nego radit cijeli zivot za 1500-2100max.
Medicinski tehnicar i medicinska sestra nisu bas isti poslovi, jer su tamo to dvije razjedinjene pozicije,a 4k brutto na pocetku za sestru je pretjerana cifra, pogotovo ako se gleda prosjek. To je blize 3k.(https://www.praktischarzt.de/medizinisc ... nt%20wird.). Bio sam kod par prijatelja tamo i mogu ti reci, da te bajke koje su tebi pricali su mozda individualni slucajevi, imale srece ili nesto drugo. Da je posao "zguza na guz" radile bi ga Njemice, ne bi se bakcale poslovima u supermarketima i ostalim slicnim poslovima, jer se i za vecinu njih trazi Ausbildung, a Njemacka ne bi trazila toliki broj stranaca, bez ikakve integracije i osnovnim znanjem jezika. Level iznad poslova, koji se mogu radit bez ikakve kvalifikacije i to je to.
S druge strane, sto se tice tih tehnickih zanimanja, mnogo bolje se spremi za posao, od teorijski orijentiranog fakulteta, na kakvom sam i ja nazalost bio, te tu na kraju i nema velike razlike u platama, jedino sto se sa npr. bachelorom mozes kandidirat za neke pozicije, koje ne mozes sa samo zavrsenim ausbildungom te oblasti.
I sam sam trenutno u procesu prelaska u Njemacku. Dobio sam solidnu ponudu, da nastavim skolovanje preko jedne njemacke firme. I tu se slazem, draze mi je radit taj nastavak za 1000e netto, pa uzimat ozbiljnije novce nakon diplome, nego radit cijeli zivot za 1500-2100max.
Medicinski tehnicar i medicinska sestra nisu bas isti poslovi, jer su tamo to dvije razjedinjene pozicije,a 4k brutto na pocetku za sestru je pretjerana cifra, pogotovo ako se gleda prosjek. To je blize 3k.(https://www.praktischarzt.de/medizinisc ... nt%20wird.). Bio sam kod par prijatelja tamo i mogu ti reci, da te bajke koje su tebi pricali su mozda individualni slucajevi, imale srece ili nesto drugo. Da je posao "zguza na guz" radile bi ga Njemice, ne bi se bakcale poslovima u supermarketima i ostalim slicnim poslovima, jer se i za vecinu njih trazi Ausbildung, a Njemacka ne bi trazila toliki broj stranaca, bez ikakve integracije i osnovnim znanjem jezika. Level iznad poslova, koji se mogu radit bez ikakve kvalifikacije i to je to.
S druge strane, sto se tice tih tehnickih zanimanja, mnogo bolje se spremi za posao, od teorijski orijentiranog fakulteta, na kakvom sam i ja nazalost bio, te tu na kraju i nema velike razlike u platama, jedino sto se sa npr. bachelorom mozes kandidirat za neke pozicije, koje ne mozes sa samo zavrsenim ausbildungom te oblasti.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Imam ja pravo staog dedu i neki dan imao neki problem sa stolicom. I procepi to njemu, kaze meni babo haj mi samo pomozi da mu pelenu presvucem.AshburtonG je napisao/la: ↑26 avg 2020, 17:45Medicinski tehnicar i medicinska sestra nisu bas isti poslovi, jer su tamo to dvije razjedinjene pozicije,a 4k brutto na pocetku za sestru je pretjerana cifra, pogotovo ako se gleda prosjek. To je blize 3k.(https://www.praktischarzt.de/medizinisc ... nt%20wird.). Bio sam kod par prijatelja tamo i mogu ti reci, da te bajke koje su tebi pricali su mozda individualni slucajevi, imale srece ili nesto drugo. Da je posao "zguza na guz" radile bi ga Njemice
Kakav samo smrad, ja skoro pao u nesvijest

Hala bilo svaku marku ljudima koji rade te stvari i prevlace ove stare

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.