BH klubovi u UEFA takmičenjima 2020/21
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2020/21
Meni je samo žao što vazda zachatavaju ovu temu oni koji u Evropi ni ne igraju, ali u biti liječe komplekse. Eno, onaj momak iz Mostara, koji ima šta na ovoj temi reći i to s pravom, mogu misliti kako mu mrak na oči padne kad mora čitati ova sranja od levata čiji je klub u rangu ovih iz San Marina, Andore i Gibraltara.
Ali to je u biti tako, vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Ali to je u biti tako, vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Zašto SDA Željezničar ima tako sićušan koeficijent? Ko je kriv? Režim? Komitet 300? Begić? FK Sarajevo?
Danas 2/2, cestitke i Zrinjskom, odradili su odlican posao
Nesto gledam ove evropske utakmice i interesantno za Borac, iako nismo mnogo domacih utakmica odigrali u Evropi, Borac NIKAD nije izgubio na domacem terenu (Rumelenge, Anderlecht, Metalist, Lausanne, Maccabi Haifa, Celik Niksic, Sutjeska)
Bilo bi dobro da nam zrijeb donese domaci teren open u drugom pretkolu 
Nesto gledam ove evropske utakmice i interesantno za Borac, iako nismo mnogo domacih utakmica odigrali u Evropi, Borac NIKAD nije izgubio na domacem terenu (Rumelenge, Anderlecht, Metalist, Lausanne, Maccabi Haifa, Celik Niksic, Sutjeska)
Samo jako naši
"We need to suffer. And we need to fight."
Eh da smo pobjedili Veleza.Eh da Zec nije povrjedjen.Eh da sudija nije zajebo pitare.Eh da je Susic spreman.Eh da nije Zec povrjedjen.E kad nebude ovog Eh da nije onda ce da bidne.
Nenosioci u drugom pretkolu Evropske lige: Kukesi, Servette, Aris, OFI, Ventspils, Olimpija Ljubljana, Lincoln Red Imps, TSC Bačka Topola, Nomme Kalju ili Mura, Osijek, Goteborg, Hammarby, Bodo Glimt, Viking Stavanger, Progres Niederkorn, Riteriai, CSKA Sofia, Honved, Maccabi Haifa ili Željezničar(ako željo prodje onda se ovaj par ne racuna), Kaysar Kyzylorda, Neftchi Baku, Shamrock Rovers, B36 Torshavn, Lokomotiv Plovdiv, Botosani, Piast Gliwice, Hibernians, Danajska Streda, KF Laci, Teuta Durres, Renova Dzepciste, Sfantul Gheorghe, Coleraine, Bala Town i Lokomotiv Tbilisi.
Ovo su moguci protivnici Zrinjskog,a uzi krug ce se vjerovatno znati u nedelju dan prije izvlacenja parova koje je u ponedeljak u 13h.
Ovo su moguci protivnici Zrinjskog,a uzi krug ce se vjerovatno znati u nedelju dan prije izvlacenja parova koje je u ponedeljak u 13h.
Zadnja izmjena: Klivlend, dana/u 28 avg 2020, 08:31, ukupno mijenjano 1 put.
HŠKZ
-
BeHighirly
- Kontakt:
Olimpija tek nakon produzetaka izbacila Vikingur, dok je Maribor dozivio blamazu i eliminaciju kontra sjevernoirski amatera. Poenta, da su nasi BH klubovi u sustini odradili dobar pos'o, racunajuci da su slovenski klubovi igrali fudbal nakon korone.
Gledajuci Olimpiju volio bih da je neko od nasih klubova izvuce, nista posebno
Gledajuci Olimpiju volio bih da je neko od nasih klubova izvuce, nista posebno
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA
NO NZS. NO CPS.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA
NO NZS. NO CPS.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
I to kad bude publike na stadionima, da ih okupiramoBeHighirly je napisao/la: ↑28 avg 2020, 08:27Olimpija tek nakon produzetaka izbacila Vikingur, dok je Maribor dozivio blamazu i eliminaciju kontra sjevernoirski amatera. Poenta, da su nasi BH klubovi u sustini odradili dobar pos'o, racunajuci da su slovenski klubovi igrali fudbal nakon korone.
Gledajuci Olimpiju volio bih da je neko od nasih klubova izvuce, nista posebno![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma kakvi slovenci, oni su uvijek bili bare bare sa nama što se tiče kvaliteta lige. Na stranu infrastruktura, uslovi i sve ostalo, igrački nisu ništa jači...
Maribor im je digao koeficijent onih par godina kad su dominirali ligom i kad su bili u LP/ Europa Liga.
Generalno, moraš imati kvalitet da bi nešto napravio u Evropi a kad si u nekvalitetnoj ligi , onda moraš biti daleko bolji od ostatka lige da bi računao na neki iskorak u Evropi.
Nemamo mi šta očekivati u Evropi kad Sarajevo i Željo gube bodove od Mladosti DK i kad se ganjaju sa Tuzla City za prvaka. Sve dok ne bude neki tim koji će se prošetati ligom , nemamo mi šta očekivati.
Drugo, kad napraviš dva puta iskorak imaš brate koeficijent i onda ti je deset puta lakši put za LP/ Ligu Evrope.
Onakva ekipa Dinamo Bresta će možda igrati grupnu fazu Liga Evrope. Ljudi nosioci u drugom pretkolu, dobili Sarajevo gdje su bare bare, prošli dalje i sad su skoro pa na korak do LIga Evrope. Ako ih pomazi zrijeb onda idu do playoff faze i oni imaju zagrantovanu grupu EL najmanje. Ako ispadnu , opet su nosioci za EL i dobijaju opet ekipu s kojom mogu igrati i ljudi mogu proći.
Naš problem, pored svega očiglednog što se tiče kvaliteta lige, infrastrukture, finansija itd. je što ispadamo od bare-bare ekipa i od lošijih.
Samo da te utakmice dobijamo i uz poneku pobjedu protiv nešto jačih ekipa, mi bi imali koeficijent da budemo nosioci za rundu više i to opet znači puno.
Prije 15-ak godina, mi smo bili nosioci protiv Bjelorusa, Armenaca, Kazahstanaca, Azera... A vidi gdje smo sad...
Maribor im je digao koeficijent onih par godina kad su dominirali ligom i kad su bili u LP/ Europa Liga.
Generalno, moraš imati kvalitet da bi nešto napravio u Evropi a kad si u nekvalitetnoj ligi , onda moraš biti daleko bolji od ostatka lige da bi računao na neki iskorak u Evropi.
Nemamo mi šta očekivati u Evropi kad Sarajevo i Željo gube bodove od Mladosti DK i kad se ganjaju sa Tuzla City za prvaka. Sve dok ne bude neki tim koji će se prošetati ligom , nemamo mi šta očekivati.
Drugo, kad napraviš dva puta iskorak imaš brate koeficijent i onda ti je deset puta lakši put za LP/ Ligu Evrope.
Onakva ekipa Dinamo Bresta će možda igrati grupnu fazu Liga Evrope. Ljudi nosioci u drugom pretkolu, dobili Sarajevo gdje su bare bare, prošli dalje i sad su skoro pa na korak do LIga Evrope. Ako ih pomazi zrijeb onda idu do playoff faze i oni imaju zagrantovanu grupu EL najmanje. Ako ispadnu , opet su nosioci za EL i dobijaju opet ekipu s kojom mogu igrati i ljudi mogu proći.
Naš problem, pored svega očiglednog što se tiče kvaliteta lige, infrastrukture, finansija itd. je što ispadamo od bare-bare ekipa i od lošijih.
Samo da te utakmice dobijamo i uz poneku pobjedu protiv nešto jačih ekipa, mi bi imali koeficijent da budemo nosioci za rundu više i to opet znači puno.
Prije 15-ak godina, mi smo bili nosioci protiv Bjelorusa, Armenaca, Kazahstanaca, Azera... A vidi gdje smo sad...
Da li je Uefa zabranila publiku za cijele kvalifikacije?
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
- ElCartel11
- Kontakt:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
ja sam iz Sarajeva ne iz MostaraHantraga je napisao/la: ↑28 avg 2020, 00:51Ponovi, jer će u ovoj raspravi gdje se komšija trudi prikriti svoju patnju sve ovo da prođe neopaženo i da mu se izgubi svaki trag![]()
I čestitke tebi za prolazak večeras, dosta fino i rutinski, mada mi je djelovalo malo s knedlom u prvih pola sata. Nećete valjda naletiti sad na neko sranje u 2. kolu, jer fakat ima finih ekipa. Daj sad Bala Town kad nije bilo suđeno u 1. kolu, ili Sfantul, Renovu, B36, ColeraineKući bi manje-više protiv sviju bili favoriti, ali opet bolje lakše. I onda u 3. kolu BATE kući, ili čak Rijeka, bilo bi zanimljivo
![]()
odreduju li se opet podgrupe za izvlacenje u kval LE? ako da, kada se to odredjuje?
Ma svi igraju fudbal tako da je svaki protivnik tezak i takav pristuo treba imati ali jok mi cim izvucemo nekog odma amateri jer kao mi dolazimo iz zemlje gdje suevropski uspjesi redovni
da se nadovežem od kolegu sinoć
znači faktički naš nijedan predstavnik nije ispao iz Evrope zasada, što se tiče drugih zemalja MNE, ARM, AND, SAM, FIN, ISL, KOS su osatali bez predstavnika u EL (ne računajući one koji će doći iz LŠ)
EST, IRL, LUX, MLT, FAR, BJL, SLV, AZR, GRU, LAT, MLD su ostali bez dva predstavnika
e sada što se tiče bodova i plasmana lige, naša liga zasada ima 1.125 i vrlo nam malo fali da dostignemo onih 1,500 koliko nam se priše za sljedeću sezonu (dvije pobjede). Po trenutnom stanju nakon sinoćnjih rezultata mi smo na 39. mjestu (iznad nas su bile LAT i ARM koje smo preskočili ali nas je preskočila irska koja je bila ispod nas.
U zagradi broj timova koji su im ostali u Evropi
37. MKD 6.625 -------------------(3)
38, ALB 6.625 -------------------(4)
39. BiH 6.500---------------------(4)
40. LAT 6.375 --------------------(2)
41. ARM 6.250--------------------(1)
42. MLD 6.125--------------------(2)
znači faktički naš nijedan predstavnik nije ispao iz Evrope zasada, što se tiče drugih zemalja MNE, ARM, AND, SAM, FIN, ISL, KOS su osatali bez predstavnika u EL (ne računajući one koji će doći iz LŠ)
EST, IRL, LUX, MLT, FAR, BJL, SLV, AZR, GRU, LAT, MLD su ostali bez dva predstavnika
e sada što se tiče bodova i plasmana lige, naša liga zasada ima 1.125 i vrlo nam malo fali da dostignemo onih 1,500 koliko nam se priše za sljedeću sezonu (dvije pobjede). Po trenutnom stanju nakon sinoćnjih rezultata mi smo na 39. mjestu (iznad nas su bile LAT i ARM koje smo preskočili ali nas je preskočila irska koja je bila ispod nas.
U zagradi broj timova koji su im ostali u Evropi
37. MKD 6.625 -------------------(3)
38, ALB 6.625 -------------------(4)
39. BiH 6.500---------------------(4)
40. LAT 6.375 --------------------(2)
41. ARM 6.250--------------------(1)
42. MLD 6.125--------------------(2)
- svrakino1921
- Kontakt:
brdoviti Balkan
prekidaj ligu
ti si prvak a ja idem u Europu
ovaj prvak propusti sve u Bjelorusiji
a ovaj drugi sad moze igrat sa Totenhemom,Milanom...
nevjerojatno
prekidaj ligu
ti si prvak a ja idem u Europu
ovaj prvak propusti sve u Bjelorusiji
nevjerojatno
Nasi zasad odlicni.Da bar 2 tima hoce doci u trece pretkolo
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A to je lose iz razloga...???svrakino1921 je napisao/la: ↑28 avg 2020, 11:33
nevjerojatno
Ili ne, cekaj, ako zeljeznicar kojim slucajem prodje, sa kim moze da igra!?
Nekad je stvarno bolje nista i ne napisati, zar ne...
Ma ignorisao sam Sarajevo.Mislio sam na ove iz EL
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.