E-sportovi(DotA 2, LoL, CS: GO)

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

Oikamid

Re: E-sportovi(DotA 2, LoL, CS: GO)

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 00:46

Koliko god Licorice i Blaber intali i gubili od shopkeepera toliko je problem i Ezreal. Postoji razlog zašto nijedna regija ne igra tog beskorisnog adca trenutno.

BOTRK Sett i generalno Rek'Sai. Neko prima pare da analizira i picka ove draftove :crazy:

PS

Tarzaned je Faker za oba junglera u ovoj seriji, ali eto "TOXIC" je.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 avg 2020, 00:55

Ali čovjek igra nigts edge na reksai. Logika u minusu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 avg 2020, 01:01

Kasne dva patcha s metom, Cait, Ashe , Jhin open a oni blind pick Ez i Settta :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 01:05

Bjergsen na Zileanu zzzzzzz

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 01:22

Šta su Zven i Vulcan retardirani ili?

Kad skontaš da su njih dvojica držali rank1 u NA skoro cijelu sezonu :crazy:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 avg 2020, 01:32

Oikamid je napisao/la:
30 avg 2020, 01:22
Šta su Zven i Vulcan retardirani ili?

Kad skontaš da su njih dvojica držali rank1 u NA skoro cijelu sezonu :crazy:
Kako je ovaj tim izgubio dva meča u čitavom proslom splitu i bio 9 - 0 na početku ovog?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 30 avg 2020, 01:34

UGAZILI IH

TSM,TSM,TSM
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 01:36

Teško je naći razumno objašnjenje za ovo, bukvalno izgledaju kao da nikada nisu igrali skupa. Ovo mi je zapravo šokantno :shock:

Ne znam ni kakvu analogiju upotrijebiti, ovo mi je kao da neko bude challenger u martu, a hardstuck p4 u augustu... Ili im je meta baš odgovarala ili... ne znam

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 30 avg 2020, 01:38

Meni je još čudnije kako dopuštaš Bjergsenu da igra TFa i Zileana

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 01:39

Ili ti adc ne igra Cait pa trošiš ban i na to

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 avg 2020, 01:39

Ali kad tahm pojede Ashe sa bombom hahahhaha.

Zilean i Bjerg su jedno.

Kako je čovjek iznio ovaj tim na leđima nije humano. Zadnje dvije partije bukvalno savršene.

Zven da ne može igrati Cait koja je jedna od najstarijih champa nigdje veze.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 avg 2020, 01:41

I kako ovakav raspad? Najbolji trener u NA u zadnjih šest splitova ili koliko vec promasi metu potpunu. Stvarno me zanima šta se to desilo. Nije meta toliki shift imala da se desi da nakon najboljeg splita u historiji i 9 - 0 na početku summera ne mozes meč normalno odigrati.

Ovo nije bilo close večeras, jednostavno dominacija TSM-a i C9 je uzeo samo meč jer je TSM forsirao fight u close pitu. Nevjerovatno...

Djeluje mi na ovo:

I imam osjećaj da je zapravo C9 kao organizacija u nekom problemu, kroz sve esportove. CS:GO tim užasan, Overwatch isto, LoL sad raspad, Rocket League su raspustili, DOTA 2 tim ne mogu da zadrže.

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 30 avg 2020, 01:43

Spica je strašan na carry herojima, maket od njega Sejuani i slične heroje i daj mu heroje poput Nidali, bit će nešto od tog malog :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 avg 2020, 01:45

Harika je napisao/la:
30 avg 2020, 01:43
Spica je strašan na carry herojima, maket od njega Sejuani i slične heroje i daj mu heroje poput Nidali, bit će nešto od tog malog :D
Kad je Faker mogao Tarica, može i Spica Sejuani.

Wild predict, treći NA seed na Worldsu ispada u play -inu :kafa:

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 30 avg 2020, 01:47

Otelo je napisao/la:
30 avg 2020, 01:45
Harika je napisao/la:
30 avg 2020, 01:43
Kad je Faker mogao Tarica, može i Spica Sejuani.

Wild predict, treći NA seed na Worldsu ispada u play -inu :kafa:
Možda će moći kasnije, dok stekne neko iskustvo, sigurnije je trenutno ovako da igra, a i dosadila mi je pasivna igra TSMa ako ćeš iskreno :D

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 01:50

Hmm, igra se nekako sporije što im izgleda ne odgovara. Ez i Yuumi su poprilično nerfani, ali svejedno si u pravu da nije bio toliki shift da bi se ovo desilo. Nisam siguran, ali mislim da je ovo nezapamćeno u historiji LCS-a. Od apsolutnog stompanja svega redom, preko 'analiza' da se mogu nositi sa svima na svijetu do ovoga :crazy:

Ovaj TSM je umalo ispao od **** Goldena Guardiansa (nhf fanovima, ali generalno bezveze tim. Nisam fan ni iznenadnog hajpanja FBI-ja, ali vrijeme će sve reći), a ugazio je C9. :shock:

Jedva čekam Bjergsen - Jensen okršaj

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 avg 2020, 02:01

Oikamid je napisao/la:
30 avg 2020, 01:50
Hmm, igra se nekako sporije što im izgleda ne odgovara. Ez i Yuumi su poprilično nerfani, ali svejedno si u pravu da nije bio toliki shift da bi se ovo desilo. Nisam siguran, ali mislim da je ovo nezapamćeno u historiji LCS-a. Od apsolutnog stompanja svega redom, preko 'analiza' da se mogu nositi sa svima na svijetu do ovoga :crazy:

Ovaj TSM je umalo ispao od **** Goldena Guardiansa (nhf fanovima, ali generalno bezveze tim. Nisam fan ni iznenadnog hajpanja FBI-ja, ali vrijeme će sve reći), a ugazio je C9. :shock:

Jedva čekam Bjergsen - Jensen okršaj
Pa to bi trebalo da im odgovora više, što se igra sporije. Oni su igrali prebrzo, svaki match soul u 22 minuti. Avg win time bio 28 minuta, možda minut više. Čitav svijet jedva čekao da ih vidi na MSI-u i onda ovaj mental boom.

Što s FBI-ja tiče, nisam ga puno gledao, zapravo sam veoma malo gledao LCS mimo C9 i solidan je, ali mi se čini da je još jedan u nizu hajpovanih ADC-ja u NA, zapravo igrača. V1per kad je počeo bio je next big toplaner, sad jedva da ima mjesta u akademiji. Jednostavno, veoma mali broj kvalitetnih rookie igrača i još manji broj onih koji dobio priliku da igraju LCS stvaraju takvu atmosferu da je svaki koji dobije priliku i odigra dobro pola splita 'next big thing'. Ali, nije sad da NA timovi daju previše prilike novim igračima. Pogledaj rostere akademije, tu je dosta imena koja se dugo vrte, od challenger seriesa dok je bio. Evo Insanity, pet godina je na sceni, tek je sad dobio priliku u LCS-u. AblazeOlive isto, velikih ih je broj. Na kraju ko dobije priliku? Rikara. Stave ga umjesto Cody Suna na Worlds, lik bude stompovan i tu mu "završi" karijera.

S druge strane, uzmi LEC, ERL sistem i dobiješ ogroman broj rookija svake godine koji se mogu nositi s najboljima, a i timovi imaju hrabrosti da im daju šansu.

"It is time for NA retirement plan"

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 30 avg 2020, 02:06

Ma to sve što si napisao stoji svakako.

Zapravo LCS gledam jedino iz razloga što sam noćna ptica jer nema tu nešto posebno za vidjeti. Mislim da od svih ovih njihovih igrača u top timovima u Evropi jedino mjesta imaju Jensen i Bjergsen... Slažem se i da bi se timovi mogli maksimalno obrukati na Worldsu.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 avg 2020, 02:19

FBI ima brojke u prosječnom timu kroz čitav split ljetni.

Nadigrao Dlifta u obe strane Cait Ashe match upa, i bio je bolji ADC u svih 8 gejmova. Protiv TL kad su ispali ubijali on i huhi 2 v 2 njihov bot lane.

Ostatak tima mu je baš prosječan.

Ako je Zvenu dosadilo u NA on će u c9 sto posto.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 avg 2020, 10:18

Još sebi ne mogu doći, nakon 35 - 2 propustiš Worlds, a samo si trebao dobiti FQ u bo5. Prvi pro meč koji sam gledao je bio C9 - Albus Nox Luna i ostali mi ovi oblačići dragi, da sam znao koliko će mi patnje prirediti....

Ali hej, TSM - Rogue at Worlds incoming :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.